Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1701 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.02.2009 - |13:42|

Szkoda, że nie zrobili tak z "Drużyną A", ale kto wie, może kiedyś wyjdzie jakieś "Full Collection"

Patrząc na politykę wydawania tych seriali w kilku wersjach to i A-Team też się pewnie pojawi w nowym wydaniu.
Tylko ,że człowiek który zaczyna kupować to "gazetowe" to się może lekko wkutwić a znowu inny najzwyczajniej w świecie może się pogubic jak ma 3 lub 4 wydania tego samego każde w innej formie.
Co innego gdyby wydawcy robili na początku taki manewr ,że odrazu mówią iż najpierw będzie wydanie gazetowe TAŃSZE a potem DROŻSZE wydanie w boxie to człowiek by sobie mógł wybrać które mu bardziej pasuje.
A tak jak ma juz kupione wydane 20 "książek" Przystanku Alaska to trochę lipa :( bawić się teraz w sprzedawanie tego wszystkiego na allegro czy gdzie indziej.

A tak właśnie na to trafiłem.

Battlestar Galactica będzie wydawany w Czechach już od 10 lutego.

Niestety tylko z angielskim i czeskim dubbingiem oraz czeskimi napisami.

Po czesku ---> http://www.trekkies....anku=2009020011
Po angielsku choć niezbyt dobrze przełożone , np 10 luty przełożyło na jakiś kretynizm ---> http://translate.goo...v...sl=cs&tl=en
A to jak to ma wyglądać:
1. Pilotní film (Minisérie)
2. Ep. 01 - 03
3. Ep. 04 - 06
4. Ep. 07 - 09 + bonusy (BSG 1978 vs. 2004, medailony herců BSG 2004 - 21min)
5. Ep. 10 - 11 + bonusy (vystřižené scény 1. sezóny - 48min)
6. Ep. 12 - 13 + bonusy (vystřižené scény - 73min

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.02.2009 - |17:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1702 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 04.02.2009 - |17:46|

Jak tam wieści z frontu jeśli chodzi o wydanie SG-1 w Polsce? Jakiś czas temu pojawiły się tu głosy, że Imperial (chyba) w końcu się za to weźmie i... ?
  • 0

#1703 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.02.2009 - |17:57|

Z tego co słyszałem SG-1 miało być wydane już w zeszłym roku ale później pojawiły się informacje że zostaje to odłożone na później. No i to później trwa do dzisiaj.
  • 0
don't try

#1704 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 04.02.2009 - |19:26|

U mnie w Empiku leży chyba jakieś 5 sztuk na półce. Nie widziałem tego w środku, ale na 100% nie jest to wydanie książkowe, takie jak to w kioskach. Box jest rozmiarów normalnego pudełka DVD i wygląda jakby w środku był digipack, albo grubsze pudełko DVD (chyba takie jak w przypadku "Bundych"). No i trzeba przyznać, że pudełko jest naprawdę grube i solidne; coś jak BOX do "GitS: SAC" od IDG. No i na 99% jest tłoczone na nowo (DVD-9), tak jak "Coumbo". Szkoda, że nie zrobili tak z "Drużyną A", ale kto wie, może kiedyś wyjdzie jakieś "Full Collection" ;) Jutro albo w środę wybiorę się do Empiku to dokładnie wybadam co i jak.

Oszczędzę ci drogi i czasu. To digipack w solidnym kartonie. 4DVD, po 4 odcinki na trzech płytach, na czwartej płycie trzy odcinki.

Oby pozostałe serie wydano w ten sposób.

Użytkownik wergora edytował ten post 04.02.2009 - |21:15|

• 0

#1705 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.02.2009 - |19:36|

Jak rozumiem @wergora piszesz o "Przystanku Alaska" ? :P

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1706 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 04.02.2009 - |21:16|

Jak rozumiem @wergora piszesz o "Przystanku Alaska" ? :P

Ups, naprawiłem błąd.

Swoją drogą fajne wydanie w niskiej cenie. I jak pisałem wcześniej oby pozostałe sezony były kontynuowane w tej formie. Choć znając nasze realia...
  • 0

#1707 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.02.2009 - |21:42|

Co do "Przystanku Alaska" to byłem dzisiaj w Empiku ale serialu nie było, wkupiły ludziska :P

Ja mam tylko pytanko o "Airwolfa", może ktoś będzie umiał pomóc ;)

Dzwoniłem dzisiaj do Amercom żeby zamówić prenumeratę "Airwolfa" i pojawił się mały zonk. Pytałem się o ilość odcinków i Pani powiedziała, że wydadzą wszystkie, a cała kolekcja będzie liczyła 32 płyty. No i o co tutaj chodzi? 32 płyty po dwa odcinki daje razem 64 odcinki; czyli więcej niż serie 1-3, ale mniej niż wszystkie 4. Wszystkich odcinków jest 80. Czyżby jednak któreś pominęli?
  • 0

#1708 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.02.2009 - |21:49|

a swoją drogą, Mangum PI ma 162 odcinki... to by dawało 81 płyt! Pytałes sie o prenumeratę tego?

Użytkownik Toudi edytował ten post 04.02.2009 - |21:50|

#1709 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.02.2009 - |22:20|

a swoją drogą, Mangum PI ma 162 odcinki... to by dawało 81 płyt! Pytałes sie o prenumeratę tego?

Pytałem i tutaj nie mam dobrych wieści :( Na dzień dzisiejszy w planach są 3 serie (63 odcinki); prawdopodobnie będzie reszta, ale jeszcze nie wiadomo co i jak.

Użytkownik Inuki edytował ten post 04.02.2009 - |22:20|

• 0

#1710 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.02.2009 - |22:28|

Oj, to złe wieści, bardzo złe wieści...

#1711 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.02.2009 - |22:34|

Wszedłem właśnie przed chwilą na stroną Amercom i co widzę: "KOLEKCJA "AIRWOLF" OBEJMUJE 80 ODCINKÓW NA 40 PŁYTACH DVD." :lol:

Widocznie babka miała złe info albo pomyliła się z "Magnum", który niestety jednak 63 odcinki będzie miał (32 płyty).

http://amercom.com.pl/tv.php
  • 0

#1712 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.02.2009 - |17:07|

Co do "Magnum" to powiem szkoda :( bo akurat "Airwolf" mniej mnie bawi.
Może się zdecydują potem wydać resztą jak zobaczą jaka będzie sprzedaż tego serialu bo trzeba zauważyć, że trochę ich się ukazuje-ukazywało i wiadomo chętni nie na wszystkie pozycje jakie wychodzą mogą sobie pozwolić.
No chyba ,że będzie opcja dla cierpliwych podobnie jak z "Przystankiem Alaską" i potem będzie normalne wydanie tych seriali.

A jeśli chodzi o cierpliwość to się pochwalę :) , że w końcu po roku poszukiwań udało mi się kupić chyba ostatnią sztukę na rynku "Ghost In The Shell" wydanie w boxie 1 sezonu. Od dawna wszędzie w ofertach przy tej pozycji jest napisane "nakład wyczerpany" ale jakimś cudem w piątek oceandvd wystawił jedną sztukę i to na wyprzedaży. Natomiast na allegro jest ten sezon do kupienia ale na pojedyncze sztuki a nie w boxie czyli opłaca się być cierpliwym. Tak więc niebawem bo wydanie już mam, postaram się wystawić tu w odpowiednim dziale opis tego wydania.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2009 - |17:38|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1713 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 05.02.2009 - |18:45|

Masz na myśli to:

http://www.empik.com...tIndex=65365755

W EMPiKach trochę tego jest. Pewnie i tak taniej dostałeś.
  • 0

#1714 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.02.2009 - |18:53|

O to widzę ,że chyba w IDG zrobili jakieś sprzątanie w magazynach i znaleźli trochę sztuk bo tak jak pisałem już od roku w każdym sklepie było napisane "nakład wyczerpany".
Nawet jak mieli w ofercie to jak robiłem zamówienie to szybko się okazywało ,że --> nakład wyczerpany albo produkt niedostępny. :)
Dokładnie tak jak jest teraz na str empika z sezonem drugim.

I o dziwo widzę, że sezon 1 tez jest niedostępny ale w tym linku --> http://www.empik.com...lotName=BoxSale

Tyle, że przy jednym wydaniu jest napisane wydanie rok 2008 a drugi ma 2005.
Więc możliwe, że zrobili wznowienie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2009 - |18:59|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1715 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.02.2009 - |19:21|

O to widzę ,że chyba w IDG zrobili jakieś sprzątanie w magazynach i znaleźli trochę sztuk bo tak jak pisałem już od roku w każdym sklepie było napisane "nakład wyczerpany"

Chyba tak. Bo we październiku jak uzupełniałem GITS-a i jak zapytałem się w IDG , to dowiedziałem się ze nie mają , ani nie planują dodruku . Aczkolwiek fartownie znalazłem brakujące egzemplarze w merlinie .
Zresztą, po przejrzeniu stronki IDG nigdzie nie ma informacji o okazjonalnym dodruku .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1716 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.02.2009 - |19:26|

W takim razie to tym bardziej jak ktoś jeszcze nie ma a planuje mieć GITSa to radziłbym się pospieszyć bo niewiadomo ile to tam tych sztuk "znaleźli". ;) Żeby się nie okazało tak ja ze mną, że się na początku czaiłem z zakupem a potem wyszło, że już tego nie ma na rynku.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2009 - |19:27|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1717 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 05.02.2009 - |23:12|

Ciekawa zapowiedź "The Tudors" na Blu-Ray już od 19 Lutego w cenie 299 złotych od Imperial CinePix, ale na stronie głucho. Jest lektor i napisy polskie. Link: http://www.punkt44.p...(3blu-ray).html
  • 0

#1718 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.02.2009 - |12:43|

Ciekawa zapowiedź "The Tudors" na Blu-Ray już od 19 Lutego w cenie 299 złotych od Imperial CinePix, ale na stronie głucho. Jest lektor i napisy polskie. Link: http://www.punkt44.p...(3blu-ray).html

No no, nie powiem całkiem łakomy kąsek, i z tego co słyszałem, to wersja Blu-ray pod względem jakości jest niemalże idealna. Serial jest moim zdaniem świetny (pomimo niektórych przekłamań historycznych, zwłaszcza w pierwszej serii) i gdybym nie miał już wersji DVD, to za jakiś czas rozważyłbym zakup (pewnie jak cena spadłaby gdzieś na 200zł). No, ale to duży plus, że już seriale na Blu-ray u nas wydają.

Z takich małych ploteczek o Blu-ray, to w czerwcu ponoć mają się u nas ukazać kinówki "Star Trek" (część 1-7). No i w dodatku Paramount przygotowuje wszystkie seriale na niebieskim krążku; na pierwszy ogień idzie "TOS" i "Enterprise". Co ciekawe podobno w Europie ma być jedna wersja dla wszystkich krajów (mniejsze koszty produkcji), więc i może polskie napisy się tam znajdą ;) Nie wydali seriali na DVD, to może na Blu-ray będą :lol:

Użytkownik Inuki edytował ten post 06.02.2009 - |12:44|

• 0

#1719 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 06.02.2009 - |15:04|

Nie dość że cena z kosmosu to jeszcze brak dodatków. Dla porównania wydanie DVD:

http://www.punkt44.p...n_1_(3dvd).html
  • 0

#1720 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.02.2009 - |16:10|

Nie dość że cena z kosmosu to jeszcze brak dodatków. Dla porównania wydanie DVD:

http://www.punkt44.p...n_1_(3dvd).html

Spoko; z tego co się orientuję to wydanie Blu-ray ma identyczną zawartość jak wydanie DVD, więc dodatki pewnie też będą ;)

Użytkownik Inuki edytował ten post 06.02.2009 - |16:10|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych