Jest już oferta cenowa - 99zł ---> http://www.dvdmania....V...13742&zap=1Oficjalna data premiery 1. Sezonu "Pushing Daisies" u Nas już 20 Lutego na DVD.
Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 18.01.2009 - |21:58|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.01.2009 - |18:47|
Wiem, że pierwszy sezon jest w slimach, a jak jest drugi, bo nigdy go nie widziałem na żywo? Czy może Galapagos zrobiło reedycję i są teraz obydwa sezony w pudełkach a la SN, OTH itd ???
Byłbym wdzięczny, bo zamierzam kupić właśnie, a nie chcę mieć dwóch różnych wydań, bo to będzie brzydko na półce wyglądało :/.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 19.01.2009 - |19:07|
Hej, ludziska, mam pytanie. Orientujecie się może jak u nas został wydany serial Joey (spin-off Przyjaciół)?
Wiem, że pierwszy sezon jest w slimach, a jak jest drugi, bo nigdy go nie widziałem na żywo? Czy może Galapagos zrobiło reedycję i są teraz obydwa sezony w pudełkach a la SN, OTH itd ???
Byłbym wdzięczny, bo zamierzam kupić właśnie, a nie chcę mieć dwóch różnych wydań, bo to będzie brzydko na półce wyglądało :/.
Nie jestem pewny w stu procentach, bo widziałem to wydanie dość dawno ale z tego co pamiętam to s02 był zapakowany w takie zbiorcze pudełko jak OTH.
Napisano 19.01.2009 - |19:16|
Hej, ludziska, mam pytanie. Orientujecie się może jak u nas został wydany serial Joey (spin-off Przyjaciół)?
Drugi sezon wydany jest w taki sam sposób jak "Chuck", "Nikita", czy też "Terminator: KSC". Miała wyjść reedycja pierwszego sezonu wydana w taki sam sposób, ale czy się ukazała i czy nadal jest w planach Galapagos to nie wiem
Użytkownik Inuki edytował ten post 19.01.2009 - |19:19|
Napisano 20.01.2009 - |11:57|
Aha, czyli widzę, żę tak czy inaczej na półce będzie to ch... wyglądać... Heh, trzeba bedzie pudełko osobno kupić, okładkę w PSie zrobić i druknąć po prostu .Drugi sezon wydany jest w taki sam sposób jak "Chuck", "Nikita", czy też "Terminator: KSC". Miała wyjść reedycja pierwszego sezonu wydana w taki sam sposób, ale czy się ukazała i czy nadal jest w planach Galapagos to nie wiem
Napisano 20.01.2009 - |14:02|
Aha, czyli widzę, żę tak czy inaczej na półce będzie to ch... wyglądać... Heh, trzeba bedzie pudełko osobno kupić, okładkę w PSie zrobić i druknąć po prostu .
uhm... wydanie to wydanie, jak ma inne pudełko, to się mówi trudno... trochę dziwnie ładować oryginalne płytki do domowej roboty opakowania
Napisano 20.01.2009 - |14:51|
Domowe nie będzie się różniło zbyt wiele od oryginalnego, dzieku moim umiejętnościom w Photoshopie (I hope ).uhm... wydanie to wydanie, jak ma inne pudełko, to się mówi trudno... trochę dziwnie ładować oryginalne płytki do domowej roboty opakowania
Napisano 24.01.2009 - |09:56|
http://hmv.com/hmvwe...l...&sku=840216
Napisano 24.01.2009 - |20:56|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 28.01.2009 - |17:14|
Pierwsza: Amercom z najnowszą Drużyną A, machnął się w numeracji pudełka, zamiast 24 napisali 25 teraz trochę kijowo to wygląda na półce (a do końca tylko jedna płyta)
Druga: Jak większość wie - pisałem o tym między innymi tu - Gazeta Wyborcza co tydzień w środy wypuszczała kolejne tomy Lema, dziś skończyli z 16 Tomem, a na nim, jako dodatek płyta z niemieckim serialem z 2007:
Ijon Tichy: Raumpilot (Ijon Tichy - gwiezdny podróżnik). Jest to krótki, sześcio odcinkowy serial, opowiadający przygody Ijona Tichego, jednego z bohaterów Lema (między innymi z Dzienników Gwiazdowych). W polskiej wersji głosu Tichemu użycza Maciej Stuhr.
Obecnie jestem po pierwszym odcinku i mogę go śmiało polecić.
Więcej o serialu:
Polski zwiastun
wiki
Użytkownik Toudi edytował ten post 28.01.2009 - |17:16|
Napisano 28.01.2009 - |19:59|
Wyjaśnienie pojawiło się już w poniedziałek o 12, jakoś tak tam mniej więcej zajrzałem ;D
Napisano 28.01.2009 - |23:32|
Napisano 02.02.2009 - |11:13|
Trawka (Weeds) - Sezon 3 od 03.02.2009
http://www.imperial-...-Trawka-Sezon-3
Zamówiłem ją właśnie w punkt44 i przesyłka doszła 30.01, a ponadto okazało się, że to wydanie jest na 3DVD.W Punkt44 jest już w przedsprzedaży w korzystnej cenie.
Na razie jedyny problem jest w tym, że jak zwykle ludzie projektujący okładkę nie mieli mózgów i grzbiet trzeciego sezonu w ogóle nie pasuje do poprzednich dwóch...
Użytkownik johnass edytował ten post 02.02.2009 - |11:30|
Napisano 02.02.2009 - |11:31|
W kilku sklepach ma w opisie 4 dvd a sezony 1 i 2 to razem 15 odcinków, czyli wypada średnio po 4 odc na płytę.
Dotychczasowe wydanie "gazetowe-książkowe" ma po 2 odcinki na płytkę i jakiś czas temu owszem widziałem w sklepie wydanie 1 i 2 sezonu ale to były tylko w tekturkę zapakowane te wydania "gazetowe-książkowe".
A teraz wygląda jakby to wytłoczyli na nowo ale już na dvd-9.
Spotkał się już ktoś z tym wydaniem sezonu 1 i 2 na 4 płytach?
Chyba ,że jest to pomyłka w sklepach netowych i jest to "stare" wydanie a jako, że są 4 płytki to licząc po 2 odcinki na płytę wychodzi, że to tylko 1 sezon.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 02.02.2009 - |12:17|
To samo widzę też tu "sezon 1 i 2" ---> http://www.dvdmax.pl.../12127?ref=onet a tutaj jest "sezon 1" ale właśnie wydanie "gazetowe-książkowe" ---> http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/11333
Pytanie jest czy to wydanie na 4 dvd to całkowicie coś nowego?
O idąc tropem dvdmax sprawdziłem jego str na allegro i tam jest jeszcze dopisek "BOX zupełnie NOWY" ---> http://allegro.pl/it..._2_dvd_dvd.html
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.02.2009 - |12:20|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 02.02.2009 - |12:43|
Moim zdaniem to trochę zmienia, bo na empik.com masz zdjęcie bardziej w 3D niż w oceandvd, więc są podstawy, aby sądzić, że nie jest to wydanie "gazetowe-książkowe". Zawsze można udać się do salonu i dopytać.johnass ale to nic nie wyjaśnia bo to jest to samo co podałem w linku.
W merlinie jest podobna sytuacja jak w dvdmax, więc chyba trzeba w realu to sprawdzić, jak nie chce się ryzykować.
Użytkownik johnass edytował ten post 02.02.2009 - |12:46|
Napisano 02.02.2009 - |12:49|
A mnie tak zastanawia to wydanie "Przystanku Alaska" ---> http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=6733
W kilku sklepach ma w opisie 4 dvd a sezony 1 i 2 to razem 15 odcinków, czyli wypada średnio po 4 odc na płytę.
Dotychczasowe wydanie "gazetowe-książkowe" ma po 2 odcinki na płytkę i jakiś czas temu owszem widziałem w sklepie wydanie 1 i 2 sezonu ale to były tylko w tekturkę zapakowane te wydania "gazetowe-książkowe".
A teraz wygląda jakby to wytłoczyli na nowo ale już na dvd-9.
Spotkał się już ktoś z tym wydaniem sezonu 1 i 2 na 4 płytach?
Chyba ,że jest to pomyłka w sklepach netowych i jest to "stare" wydanie a jako, że są 4 płytki to licząc po 2 odcinki na płytę wychodzi, że to tylko 1 sezon.
U mnie w Empiku leży chyba jakieś 5 sztuk na półce. Nie widziałem tego w środku, ale na 100% nie jest to wydanie książkowe, takie jak to w kioskach. Box jest rozmiarów normalnego pudełka DVD i wygląda jakby w środku był digipack, albo grubsze pudełko DVD (chyba takie jak w przypadku "Bundych"). No i trzeba przyznać, że pudełko jest naprawdę grube i solidne; coś jak BOX do "GitS: SAC" od IDG. No i na 99% jest tłoczone na nowo (DVD-9), tak jak "Coumbo". Szkoda, że nie zrobili tak z "Drużyną A", ale kto wie, może kiedyś wyjdzie jakieś "Full Collection" Jutro albo w środę wybiorę się do Empiku to dokładnie wybadam co i jak.
Użytkownik Inuki edytował ten post 02.02.2009 - |12:53|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych