Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1681 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.01.2009 - |21:58|

Oficjalna data premiery 1. Sezonu "Pushing Daisies" u Nas już 20 Lutego na DVD.

Jest już oferta cenowa - 99zł ---> http://www.dvdmania....V...13742&zap=1
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1682 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.01.2009 - |18:47|

Hej, ludziska, mam pytanie. Orientujecie się może jak u nas został wydany serial Joey (spin-off Przyjaciół)?

Wiem, że pierwszy sezon jest w slimach, a jak jest drugi, bo nigdy go nie widziałem na żywo? Czy może Galapagos zrobiło reedycję i są teraz obydwa sezony w pudełkach a la SN, OTH itd ???

Byłbym wdzięczny, bo zamierzam kupić właśnie, a nie chcę mieć dwóch różnych wydań, bo to będzie brzydko na półce wyglądało :/.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1683 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 19.01.2009 - |19:07|

Hej, ludziska, mam pytanie. Orientujecie się może jak u nas został wydany serial Joey (spin-off Przyjaciół)?

Wiem, że pierwszy sezon jest w slimach, a jak jest drugi, bo nigdy go nie widziałem na żywo? Czy może Galapagos zrobiło reedycję i są teraz obydwa sezony w pudełkach a la SN, OTH itd ???

Byłbym wdzięczny, bo zamierzam kupić właśnie, a nie chcę mieć dwóch różnych wydań, bo to będzie brzydko na półce wyglądało :/.

Nie jestem pewny w stu procentach, bo widziałem to wydanie dość dawno ale z tego co pamiętam to s02 był zapakowany w takie zbiorcze pudełko jak OTH.
  • 0

#1684 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.01.2009 - |19:16|

Drugi sezon wydany jest w taki sam sposób jak "Chuck", "Nikita", czy też "Terminator: KSC". Miała wyjść reedycja pierwszego sezonu wydana w taki sam sposób, ale czy się ukazała i czy nadal jest w planach Galapagos to nie wiem :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 19.01.2009 - |19:19|

• 0

#1685 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.01.2009 - |11:57|

Drugi sezon wydany jest w taki sam sposób jak "Chuck", "Nikita", czy też "Terminator: KSC". Miała wyjść reedycja pierwszego sezonu wydana w taki sam sposób, ale czy się ukazała i czy nadal jest w planach Galapagos to nie wiem :(

Aha, czyli widzę, żę tak czy inaczej na półce będzie to ch... wyglądać... Heh, trzeba bedzie pudełko osobno kupić, okładkę w PSie zrobić i druknąć po prostu :D.
  • 0
Dołączona grafika

#1686 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.01.2009 - |14:02|

Aha, czyli widzę, żę tak czy inaczej na półce będzie to ch... wyglądać... Heh, trzeba bedzie pudełko osobno kupić, okładkę w PSie zrobić i druknąć po prostu :D.

uhm... wydanie to wydanie, jak ma inne pudełko, to się mówi trudno... trochę dziwnie ładować oryginalne płytki do domowej roboty opakowania :D
  • 0
Dołączona grafika

#1687 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.01.2009 - |14:51|

uhm... wydanie to wydanie, jak ma inne pudełko, to się mówi trudno... trochę dziwnie ładować oryginalne płytki do domowej roboty opakowania :D

Domowe nie będzie się różniło zbyt wiele od oryginalnego, dzieku moim umiejętnościom w Photoshopie (I hope :D).
  • 0
Dołączona grafika

#1688 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 24.01.2009 - |09:56|

Supernatural - Series 3 - Complete [Blu-ray] tylko 18 funtow czyli 10 taniej niz konkurencja wlasnie zamowilem teraz tylko poczekac pierwszy moj serial na bluraya :]

http://hmv.com/hmvwe...l...&sku=840216
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#1689 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 24.01.2009 - |20:14|

Wkrótce Imperial CinePix powinien wydać kolejny serial na naszym rynku, tym razem będzie to "Rescue Me!". Info pochodzi z węgierskiego sklepu DVDFutar, na tym wydaniu oczywiście polski lektor i napisy.
  • 0

#1690 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.01.2009 - |20:56|

Jak zawsze ważne jet tu to słowo "wkrótce" bo niektóre pozycje potrafią się ukazać z pół rocznym opóźnieniem ale dobrze wiedzieć ,że mają ten serial w planach.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1691 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.01.2009 - |17:14|

Dziś tak króciutko o dwóch sprawach:

Pierwsza: Amercom z najnowszą Drużyną A, machnął się w numeracji pudełka, zamiast 24 napisali 25 :( teraz trochę kijowo to wygląda na półce :( (a do końca tylko jedna płyta)

Druga: Jak większość wie - pisałem o tym między innymi tu - Gazeta Wyborcza co tydzień w środy wypuszczała kolejne tomy Lema, dziś skończyli z 16 Tomem, a na nim, jako dodatek płyta z niemieckim serialem z 2007:
Ijon Tichy: Raumpilot (Ijon Tichy - gwiezdny podróżnik). Jest to krótki, sześcio odcinkowy serial, opowiadający przygody Ijona Tichego, jednego z bohaterów Lema (między innymi z Dzienników Gwiazdowych). W polskiej wersji głosu Tichemu użycza Maciej Stuhr.

Obecnie jestem po pierwszym odcinku i mogę go śmiało polecić.

Więcej o serialu:
Polski zwiastun
wiki

Użytkownik Toudi edytował ten post 28.01.2009 - |17:16|

#1692 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 28.01.2009 - |19:59|

Spokojnie z tą drobna pomyłką Drużyny A.
Wyjaśnienie pojawiło się już w poniedziałek o 12, jakoś tak tam mniej więcej zajrzałem ;D
  • 0

#1693 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.01.2009 - |23:32|

No to się nazywa dbałość o klienta :D. Ale tylko chyba ten jeden dystrybutor ma takie podejście... Ja niestety TV Okey nie kupuje, bo to zawsze sprowadza się do jeżdżenia po całym mieście po kioskach w poszukiwaniu nowego numeru... Szkoda paliwa i czasu :/.
  • 0
Dołączona grafika

#1694 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 30.01.2009 - |10:16|

W końcu najlepsza space operowa kreskówka doczeka się wydania na dvd, na razie pierwszy sezon ale będą kolejne.
Dołączona grafika
  • 0

#1695 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.02.2009 - |11:13|

Trawka (Weeds) - Sezon 3 od 03.02.2009
http://www.imperial-...-Trawka-Sezon-3

W Punkt44 jest już w przedsprzedaży w korzystnej cenie. :)

Zamówiłem ją właśnie w punkt44 i przesyłka doszła 30.01, a ponadto okazało się, że to wydanie jest na 3DVD.
Na razie jedyny problem jest w tym, że jak zwykle ludzie projektujący okładkę nie mieli mózgów i grzbiet trzeciego sezonu w ogóle nie pasuje do poprzednich dwóch...

Użytkownik johnass edytował ten post 02.02.2009 - |11:30|

#1696 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.02.2009 - |11:31|

A mnie tak zastanawia to wydanie "Przystanku Alaska" ---> http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=6733
W kilku sklepach ma w opisie 4 dvd a sezony 1 i 2 to razem 15 odcinków, czyli wypada średnio po 4 odc na płytę.
Dotychczasowe wydanie "gazetowe-książkowe" ma po 2 odcinki na płytkę i jakiś czas temu owszem widziałem w sklepie wydanie 1 i 2 sezonu ale to były tylko w tekturkę zapakowane te wydania "gazetowe-książkowe".
A teraz wygląda jakby to wytłoczyli na nowo ale już na dvd-9.
Spotkał się już ktoś z tym wydaniem sezonu 1 i 2 na 4 płytach?
Chyba ,że jest to pomyłka w sklepach netowych i jest to "stare" wydanie a jako, że są 4 płytki to licząc po 2 odcinki na płytę wychodzi, że to tylko 1 sezon.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1697 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.02.2009 - |11:47|

Tutaj masz takie coś i wydaje mi się, że kiedyś widziałem to wydanie w salonie, ale głowy nie dam. ;)

#1698 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.02.2009 - |12:17|

johnass ale to nic nie wyjaśnia bo to jest to samo co podałem w linku. :P
To samo widzę też tu "sezon 1 i 2" ---> http://www.dvdmax.pl.../12127?ref=onet a tutaj jest "sezon 1" ale właśnie wydanie "gazetowe-książkowe" ---> http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/11333
Pytanie jest czy to wydanie na 4 dvd to całkowicie coś nowego?

O idąc tropem dvdmax sprawdziłem jego str na allegro i tam jest jeszcze dopisek "BOX zupełnie NOWY" ---> http://allegro.pl/it..._2_dvd_dvd.html

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.02.2009 - |12:20|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1699 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.02.2009 - |12:43|

johnass ale to nic nie wyjaśnia bo to jest to samo co podałem w linku. :P

Moim zdaniem to trochę zmienia, bo na empik.com masz zdjęcie bardziej w 3D niż w oceandvd, więc są podstawy, aby sądzić, że nie jest to wydanie "gazetowe-książkowe". Zawsze można udać się do salonu i dopytać. ;)

W merlinie jest podobna sytuacja jak w dvdmax, więc chyba trzeba w realu to sprawdzić, jak nie chce się ryzykować.

Użytkownik johnass edytował ten post 02.02.2009 - |12:46|

#1700 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.02.2009 - |12:49|

A mnie tak zastanawia to wydanie "Przystanku Alaska" ---> http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=6733
W kilku sklepach ma w opisie 4 dvd a sezony 1 i 2 to razem 15 odcinków, czyli wypada średnio po 4 odc na płytę.
Dotychczasowe wydanie "gazetowe-książkowe" ma po 2 odcinki na płytkę i jakiś czas temu owszem widziałem w sklepie wydanie 1 i 2 sezonu ale to były tylko w tekturkę zapakowane te wydania "gazetowe-książkowe".
A teraz wygląda jakby to wytłoczyli na nowo ale już na dvd-9.
Spotkał się już ktoś z tym wydaniem sezonu 1 i 2 na 4 płytach?
Chyba ,że jest to pomyłka w sklepach netowych i jest to "stare" wydanie a jako, że są 4 płytki to licząc po 2 odcinki na płytę wychodzi, że to tylko 1 sezon.

U mnie w Empiku leży chyba jakieś 5 sztuk na półce. Nie widziałem tego w środku, ale na 100% nie jest to wydanie książkowe, takie jak to w kioskach. Box jest rozmiarów normalnego pudełka DVD i wygląda jakby w środku był digipack, albo grubsze pudełko DVD (chyba takie jak w przypadku "Bundych"). No i trzeba przyznać, że pudełko jest naprawdę grube i solidne; coś jak BOX do "GitS: SAC" od IDG. No i na 99% jest tłoczone na nowo (DVD-9), tak jak "Coumbo". Szkoda, że nie zrobili tak z "Drużyną A", ale kto wie, może kiedyś wyjdzie jakieś "Full Collection" ;) Jutro albo w środę wybiorę się do Empiku to dokładnie wybadam co i jak.

Użytkownik Inuki edytował ten post 02.02.2009 - |12:53|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych