Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1661 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 12.01.2009 - |14:08|

Trawka (Weeds) - Sezon 3 od 03.02.2009
http://www.imperial-...-Trawka-Sezon-3

W Punkt44 jest już w przedsprzedaży w korzystnej cenie. :)

#1662 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.01.2009 - |15:26|

bo już powoli kasy zaczyna brakować na te wszystkie kolekcje

Raczej zastanowić się czy wszystkie są Ci potrzebne. ;)
Fakt jest taki, że potem te "gazetówki" wychodzą w wydaniach zbiorczych i można o ile nie na kosztach zaoszczędzić to na pewno na miejscu na półce.

Co do "Magnum" to bardzo cieszy mnie ta wiadomość i bardzo chętnie będę ten serial kupował. :)
Widzę, że zaczynają wydawać seriale które obecnie lecą w TVP.
Ciekawe kiedy dadzą "Na wariackich papierach".
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1663 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 12.01.2009 - |16:15|

Fakt jest taki, że potem te "gazetówki" wychodzą w wydaniach zbiorczych i można o ile nie na kosztach zaoszczędzić to na pewno na miejscu na półce.

No ja akurat kupuję tylko to co mnie interesuje ;) Aktualnie zbieram "Poirot", "Columbo", "Miami Vice" i "Drużynę A", a po niej "Airwolfa", no i teraz jeszcze dojdzie "Magnum". Był jeszcze "Nieustraszony", ale zawiesiłem kupowanie na 5 numerze :P Jeżeli zaś chodzi o te wydania zbiorcze, to z pewnością masz rację; jest trochę taniej i zajmują one dużo mniej miejsca na półce. Z drugiej jednak strony nie można być na 100% pewnym, że wydadzą wszystko w boksach, a w przypadku regularnej kolekcji jest na to większa szansa. Dla przykładu: pierwszy box "Poirot" ukazał się jakieś 1,5 roku temu i do dzisiaj nie wydali reszty. I jakoś nie zanosi się, żeby tą resztę wydali :P To samo z "Columbo"; na dzień dzisiejszy wydawca nie ma w planach wydania reszty w boxach. No a skoro już jesteśmy przy "Columbo", to warto wspomnieć o tym, że ten pierwszy sezon w boxie jest wykonany w taki sposób, że szkoda gadać. Głównie chodzi mi tutaj o jakość tego boxa; tektura jest z tak cienkiego papieru, że chyba nawet jedna kartka z bloku rysunkowego jest grubsza :lol: Weźmy też "Przystanek Alaska"; wydali najpierw pierwszy sezon, a potem 1 i 2 w jednym pudle zapominając o wydaniu 2 osobno; a co z tymi, którzy kupili sam sezon pierwszy? Zresztą nawet jeżeli wydadzą wszystkie sezony w boxach, to pewnie dopiero jakieś 2-3 lata po zakończeniu danej kolekcji w kioskach ;) Nie można też zapomnieć, że boxów nie wydaje "Amercom", tylko "GM Distribution". Pisałem kiedyś do "Amercom" w sprawie "Poirot" i odesłali mnie do "GM Distribution" tłumacząc, że to właśnie ta firma zajmuje się wydaniami zbiorczymi.

Użytkownik Inuki edytował ten post 12.01.2009 - |16:17|

• 0

#1664 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.01.2009 - |13:22|

Nie wiem, czy może ktoś już o tym pisał, ale jest fajna promocja na Life with Louie:
http://www.empik.com...m,prod5020015,p

Dołączona grafika

Serial animowany, jak dla mnie klasyka dobrych bajek :D. Naprawdę jest się z czego pośmiać :P. Ładnie wydany i teraz w końcu ludzka cena (wcześniej był po 150 zł...). Na allegro w sumie można upolować jeszcze trochę taniej.

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 13.01.2009 - |13:24|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1665 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 13.01.2009 - |13:35|

Nie wiem, czy może ktoś już o tym pisał, ale jest fajna promocja na Life with Louie

Pisaliśmy o tym i faktycznie pozycja godna uwagi - sam się w nią zaopatrzyłem. ;)
Szczegóły dotyczące wydania.

#1666 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 13.01.2009 - |13:58|

Co do "Magnum" to bardzo cieszy mnie ta wiadomość i bardzo chętnie będę ten serial kupował. :)
Widzę, że zaczynają wydawać seriale które obecnie lecą w TVP.
Ciekawe kiedy dadzą "Na wariackich papierach".

Widze,ze lubisz seriale z lat 80 hihi.
Ja juz kupuje Druzyne A, Miami Vice, Nieustraszony i teraz bede kupowac Airwolfa , Magnum i Pogode ...

Użytkownik seven of nine edytował ten post 13.01.2009 - |13:58|

• 0

#1667 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 14.01.2009 - |18:40|

Oficjalna data premiery 1. Sezonu "Pushing Daisies" u Nas już 20 Lutego na DVD.
  • 0

#1668 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2009 - |18:44|

Dzis w Tv Okey widziałem reklamę kolejnej serii serialowej po Drużynie A, i pisało tam coś o możliwości między Airwolfem a Magnum?!? Nie wiem czy dobrze doczytałem, ale wydaje mi się, że będą wydawać równolegle dwa seriale do jednego tygodnika?!?

Użytkownik Toudi edytował ten post 14.01.2009 - |19:44|

#1669 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.01.2009 - |19:29|

Z tego co mi wiadomo to będą oba seriale równocześnie do wyboru przez kupującego.

Dołączona grafika

Oficjalna data premiery 1. Sezonu "Pushing Daisies" u Nas już 20 Lutego na DVD.

Widzę mają tylko "małe opóźnienie" ;) choć miało to być jeszcze przed końcem zeszłego roku.
Ale ważne dla tych co lubią ten serial, że w końcu go wydają.

Czyli z tych zapowiadanych w książeczce reklamowej Galapagos pozostał jeszcze serial "Uwaga faceci! - Men in Trees". :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.01.2009 - |19:38|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1670 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2009 - |19:55|

nie podoba mi się taki pomysł... po co mi dwa programy tv? :>

#1671 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 14.01.2009 - |20:20|

jeden będziesz trzymał w pokoju przy tv, a drugi tam, gdzie król piechotą chodzi ;>
  • 0
Dołączona grafika

#1672 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2009 - |20:22|

pomysł niezły, ale ja w ogóle nie mam TV :> więc wystarcza przy tronie :)

#1673 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 15.01.2009 - |09:15|

Calkowicie sie z tym zgadzam. Poza tym,czy nie uwazacie ,ze tego typu postepowanie jest niczym innym jak proba nabicia kasy? :angry: W sumie wiem,ze 5 zlotowek to cena warta smiechu,no ale z drugiej strony za te 5 zloty mozna sobie kupic cos innego. :angry: Zal..

Użytkownik seven of nine edytował ten post 15.01.2009 - |09:16|

• 0

#1674 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.01.2009 - |09:52|

pomysł niezły, ale ja w ogóle nie mam TV :>

To po co Ci w ogóle program tv? :D Żeby wiedzieć, co "tracisz"? :P

Calkowicie sie z tym zgadzam. Poza tym,czy nie uwazacie ,ze tego typu postepowanie jest niczym innym jak proba nabicia kasy? :angry: W sumie wiem,ze 5 zlotowek to cena warta smiechu,no ale z drugiej strony za te 5 zloty mozna sobie kupic cos innego. :angry: Zal..

To jest stary numer stosowany przez niektóre gazety. Taka Gala czy Viva czasami były (teraz nie wiem, jak jest, bo przestałem kupować gazetowe wydania) tak dobroduszne, że dawały dwa filmy do wyboru licząc, że niektórzy kupią dwa razy tę samą gazetę.

#1675 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 15.01.2009 - |12:58|

dziś w Gold Boxie "Everybody Loves Raymond: The Complete Series" za jedyne $64.99!

http://www.amazon.co...cs_top_nav_gb27
  • 0

#1676 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.01.2009 - |14:10|

To jest stary numer stosowany przez niektóre gazety. Taka Gala czy Viva czasami były (teraz nie wiem, jak jest, bo przestałem kupować gazetowe wydania) tak dobroduszne, że dawały dwa filmy do wyboru licząc, że niektórzy kupią dwa razy tę samą gazetę.

Z pojedyńczym filmem, to jeszcze ma jakiś tam sens... ale z całym serialem?

#1677 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.01.2009 - |15:26|

Z pojedyńczym filmem, to jeszcze ma jakiś tam sens... ale z całym serialem?

Prosta matematyka - część osób będzie kupowała oba seriale (być może zwiększą nawet nakład), a potem wydadzą kolejn(y/e), żeby dalej kosić ludzi na kasę. :P W ogóle to powinniście być im wdzięczni, bo szybciej skolekcjonujecie ulubione seriale. ;)

#1678 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.01.2009 - |16:15|

TV Okey i tak jest trudno dostępna, a teraz jeszcze miałbym polować na dwa wydania... jak czasem jak mam szcęście to w empiku jest ostatni nr. - u mnie w mieście znam tylko dwa miejsca, gdzie tv okey ukazuje się w 100%, - to teraz będę miał ruletką, albo jeden serial, albo drugi, albo żaden, bądź oba... w takim wypadku, to chyba poczekam na wydanie dwóch płyt, tak jak to robią z Drużyną A. Co prawda będzie to z opóźnieniem, ale przynajmniej ruletka mniejsza...

Użytkownik Toudi edytował ten post 15.01.2009 - |16:16|

#1679 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 16.01.2009 - |13:06|

Ciekawe gdzie będzie taniej czy w Polsce czy w UK. :)

Razem z przesyłką po przeliczeniu wyszło mi 87 złotych za 1 sezon The Big Bang Theory. Potwierdzam też, że są napisy PL. :lol: Raczej nie wierze, że w Polsce będzie taniej.
Bardzo szybko też dostałem przesyłke, wysłali 9.01, a już 13.01 była do odebrania na poczcie. :rolleyes:

Użytkownik hvolt edytował ten post 16.01.2009 - |13:08|

• 0

#1680 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 16.01.2009 - |21:03|

Razem z przesyłką po przeliczeniu wyszło mi 87 złotych za 1 sezon The Big Bang Theory. Potwierdzam też, że są napisy PL. :lol: Raczej nie wierze, że w Polsce będzie taniej.
Bardzo szybko też dostałem przesyłke, wysłali 9.01, a już 13.01 była do odebrania na poczcie. :rolleyes:

Widziałem już pierwsze oferty polskiego wydania - 89-95zł.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych