Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1621 marcussz

marcussz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 12.12.2008 - |19:31|

Dzisiaj w saturnie w złotych tarasach widziałem ciekawą rzecz. Nowe wydanie Tajemnic Smallville chyba 4 sezon ale wydany w postaci jednego standardowego pudełka, jak Nikita czy Chuck ale bez kartonowego pudełka. Za 129zł
Ciekawe czy może jest to jakieś przygotowanie do wydania kolejnych sezonów?
  • 0

#1622 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.12.2008 - |20:13|

Nowe wydanie Tajemnic Smallville........
Ciekawe czy może jest to jakieś przygotowanie do wydania kolejnych sezonów?

E tam raczej wyprzedaż staroci pod pozorem nowości.
Nie raz już tak było, że lekko zmieniano pudełka i sprzedawano stare zapasy płyt w nowym opakowaniu jak choćby o ile dobrze pamiętam: Supernatural czy też 24 godziny.
Pierwsze wydania były w innych pudełkach niż te potem dostępne.

Poza tym niech oni najpierw wydadzą ZALEGŁY drugi sezon a potem się biorą za następne.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.12.2008 - |20:14|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1623 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.12.2008 - |22:51|

Mógłby ktoś napisać do Galapagos co z Supernatural? Wiem, że ponoć 2 i 3 sezon mają wyjść niby w wakacje '09, ale może to się zmieniło czy coś, a mi niestety nie raczą odpisać, chyba jestem na ich czarnej liście, bo za często ich męczyłem :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1624 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.12.2008 - |12:40|

w poniedziałek, tj 15 grudnia na amazon.com w GoldBoxie będzie Stargate SG-1 - Complete Series, na razie nie wiadomo ile polecą po cenie, ale pewnie będzie kosztować gdzieś koło 120 $ :D

szkoda, że dolar kosztuje teraz 3 zł, bo byłaby to wtedy taka sama oferta jak ta poprzednia, z której parę osób skorzystało... z drugiej strony 350 zł za 10 sezonów... :D
  • 0
Dołączona grafika

#1625 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 14.12.2008 - |12:08|

Zapowiada sie ciekawie, ale byloby jeszcze lepiej gdyby w tym samym czasie amazon.co.uk tez obnizyl cene na swoj komplet 10 sezonow plus Ark i Continuum. Nie dosc ze jest tam wiecej, to z tego co pamietam tamto wydanie nie ma problemow z rysowaniem plyt. :)

Oby tylko jutro nie zapomniec sprawdzic...
  • 0

#1626 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 14.12.2008 - |12:50|

taa, ale tamto wydanie to po prostu 10 pudełek włożonych w kartonik, więc zawalipółka centralna... to wydanie USA nie należy do najbardziej udanych, ale wtedy wychodziło za nie 250 zł, to gdzie kurde człowiek dostanie za tyle 10 sezonów... a po płytkach już sporo jeździłam i podkładki sprawdzają się idealnie, zero zarysowań na krążkach :D

zobaczymy, za ile jutro rzucą to wydanie... jak to będzie jakaś zabójczo niska cena, to można pomyśleć o imporcie... ale to by musiała być naprawdę zabójcza promocja, 60$ za zestaw?? :D można se pomarzyć :D zobaczymy :D
  • 0
Dołączona grafika

#1627 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.12.2008 - |23:45|

Kupiłem dziś Świat według Bundych na DVD. Na płycie jednostronnej, jednowarstwowej (popularnie zwanej dvd5 - rozmiar nagrania 3,68 GB) znajdują się pierwsze trzy odcinki serialu. Jest polskie interaktywne menu (moim zdaniem kapitalne), a do wyboru mamy trzy języki- angielski, polski (ten sam lektor, co na Polsacie) i czeski (dubbing). Wszystkie ścieżki zapisano w AC3 2.0. Do wyboru są także polskie napisy (pokrywają się w 100% z tym co czyta lektor).

Pierwszy odcinek wygląda trochę gorzej od pozostałych dwóch (te wyglądają już bardzo dobrze), ale jakość jest przyzwoita (z tego co pamiętam w tv też pierwszy odcinek tak wyglądał). Jeśli chodzi o piosenkę podczas openingu to jest to "Love and mariage" Franka Sinatry. W dalszych sezonach najprawdopodobniej zostanie ona jednak zastąpiona przez inny motyw muzyczny. Tak było w wydaniu USA.

Pierwszy numer kosztuje 1,95 zł, a następne już 6,95 zł. Za całość (88 numerów) w kiosku zapłacimy 606,60 (55 zł za sezon). W prenumeracie wyjdzie drożej ze względu na koszta przesyłki, ale za to otrzymamy GRATIS serial 3-cia planeta od słońca (70 płyt). Tak przynajmniej piszą. Oczywiście za numery płaci się po otrzymaniu paczki i można w każdej chwili z prenumeraty zrezygnować.

A nie wiesz (może są zdjęcia kompletu) jakie są/będą pudełka?
  • 0

#1628 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 14.12.2008 - |23:52|

Wydaje mi się, że będą pudełka, bo są one pokazane na okładce. Do każdego z nich ma wejść 8 płyt. Jak będę wiedział na 100% dam znać.
  • 0

#1629 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.12.2008 - |09:28|

http://www.amazon.co.../ref=xs_gb_logo

Stargate SG-1 complete series za 99$, jeszcze lepszy deal niż ten w lipcu, chociaż wtedy i tak wyszło taniej, bo dolar chodził po 2zł... ale 300 zł za 10 sezonów to też nieźle :D

dodatkowo również tylko dzisiaj za 99$ można nabyć chyba wsio, co do tej pory wylazło z serii BSG (nie siedzę w tym, więc nie wiem :D)

http://www.amazon.co...rd_i=1000303841

Użytkownik SliderOh edytował ten post 15.12.2008 - |09:30|

• 0
Dołączona grafika

#1630 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 15.12.2008 - |09:56|

Dolar patrzac na TVN24 jest teraz 2,92, wiec z przesylka wyjdzie 311 zlotych za SG-1. (a zatem to samo sie tyczy zestawu BSG)

Oczywiscie pewnie banki sobie polica dolara troche wyzej, ale mniej wiecej wiadomo. Ciekawe czy wpadac w pulapke czy nie? ;)
  • 0

#1631 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.12.2008 - |14:55|

na amazon.co.uk ten ich zestaw na razie stoi po 139 Ł, to tak licząc pi razy oko = 650 zł za zestaw :/
  • 0
Dołączona grafika

#1632 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.12.2008 - |19:37|

Pojawiła się chyba pierwsza zapowiedź serialu "Studio 60" Sezon 1 ---> http://www.dvdmania....V...13602&zap=1

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1633 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.12.2008 - |14:32|

Widziałem dzisiaj na żywo zbiorcze wydanie trzech pierwszych sezonów Losta i Gotowych na Wszystko. Nic specjalnego - slimy przepakowane z trzech boksów w jeden, spory zbiorczy. Nawet nie pofatygowali się, żeby wrzucić wszystkie płytki w slimy na 2 dvd.
Mam tylko nadzieję, że kiedyś nie wydadzą w ten sposób Losta Complete Series...

#1634 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.12.2008 - |16:30|

Było wcześniej wspominane , że już ukazały się "Terminator: Kroniki Sary C......." i to potwierdzę bo właśnie dostałem. :)
Całkiem fajne pudełko, z tym miejscowym uszlachetnianiem druku folią bo wygląda jakby jej metal prześwitywał.
Mogliby to wydać w formie metalboxa to by się może jeszcze lepiej prezentowało.
A do tego mogę też napisać, że w końcu wyszedł 4 sezon "ALIASa". :D I to mnie cieszy bo został już tylko 5 sezon do wydania do pełnego kompletu tego serialu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.12.2008 - |16:32|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1635 marcussz

marcussz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 23.12.2008 - |22:01|

Mam pytanie, a nawet dwa.
1) Czy ktoś wie jak Imperial-Cinepix sobie radzi z reklamacjami. Bo okazało się że w Alias sezon 3 wywala mi się 4 płyta przy dodatkach. Czy jest jakiś dobry kontakt z nimi w takiej sytuacji?
2) Kto pamięta które sezony Dead Zone wydane w Wielkiej Brytanii mają polskie napisy? bo widziałem że aktualnie w promocji po około 15Funtów co na polskie daje w przybliżeniu 65złotych

A dla zainteresowanych:
Na niemieckim Amazonie jest przecena Glimore Girls po 15Euro za sezon, przy czym od 1 do 5 mają polskie napisy (wychodzi w granicach 60zł za sezon a nie ponad 100)
  • 0

#1636 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.12.2008 - |22:41|

2) Kto pamięta które sezony Dead Zone wydane w Wielkiej Brytanii mają polskie napisy?

Sezony 1 i 2 mają pl suby.
Co do ALIAS o to sam sprawdzę w chwili wolnej te dodatki do sezonu 3 - a to przy jakimś konkretnym ?
A sprawdzałeś na innym odtwarzaczu dvd ?
Ciekawe czy i u mnie tak będzie to by świadczyło, że wszystkie są uwalone.
Jeśli chodzi o reklamacje to wydaje mi się, że po prostu musisz napisać na maila co masz za problem i poczekać co odpowiedzą.

Użytkownik biku1 edytował ten post 23.12.2008 - |22:56|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1637 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.12.2008 - |16:48|

1) Czy ktoś wie jak Imperial-Cinepix sobie radzi z reklamacjami. Bo okazało się że w Alias sezon 3 wywala mi się 4 płyta przy dodatkach.

Sprawdziłem moje wydanie i u mnie na szczęście wszystko działa dobrze. 6 płyta z dodatkami dziaa ok i 4 płyta czyli dodatek-komentarz również.

Więc to chyba musiałbyć pojedynczy przypadek

Kolejne nowości zagraniczne z polskimi napisami :

The Comeback - Season 1
http://www.xpress.hu...646504723817946

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 28.12.2008 - |17:40|

• 0

#1638 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.12.2008 - |16:43|

Od 9 lutego na DVD "Airwolf" :lol:

http://kolekcjonerdv...d_9_lutego.html
  • 0

#1639 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.12.2008 - |16:48|

Od dzisiaj w merlinie zaczęła się wyprzedaż dla członków klubu merlina (wystarczy się zapisać, żeby korzystać) i np.:
Supernatural Sezon 1 - 64,99 zł,
Carnivale Sezon 2 - 79,99 zł,
Kochane kłopoty Sezony 3-6 po 109 zł
i inne.

#1640 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.12.2008 - |11:36|

http://www.amazon.com/gp/goldbox