Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 068 - S03E21 - Greatest Hits

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#141 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 18.05.2007 - |14:25|

Wcale nie dwugodzinny tylko 1h i 30 min, a co do czekania to z tego co mi wiadomo to 10 miesięcy

no tak... przecież 120 minut to nie to samo co 90...

zapomniałam, że tu trzeba być mega dokładnym ;P

a 10 miesięcy to dłużej niż 9 albo 8... więc trochę będziemy musieli poczekać...
  • 0
pozdrawiam wszystkich - strawberry

#142 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 18.05.2007 - |14:34|

Wg filmów instruktażowych ma być 6 stacji Dharmy. W serialu odkryliśmy własnie 7 stację:
1. Strzała
2. Łabędź
3. Laska [stacja medyczna]
4. Perła
5. Hydra
6. Płomień
7. Lustro [Looking Glass]
Która stacja NIE JEST stacją Dharmy???
Albo - Marvin Candle jest jeszcze lepszym manipulatorem niż Ben i filmiki to kicha.

Oficjalnie Lustro nie jest stacją, tylko "włazem" (hatch).

Dołączona grafika

Wg Lostpedii nazwa "stacja" jest zarezerwowana do tych placówek Dharmy, gdzie prowadzi się badania naukowe, zaś Lustro jest placówką uzytkową, a nie naukową. Kłania się uważne czytanie Lostpedii, a nie doszukiwanie się na każdym kroku niestworzonych historii i spisków. :buu:
  • 0

#143 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.05.2007 - |14:36|

A skąd lostopedia wie jakie jest przeznaczenie?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#144 edward

edward

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 18.05.2007 - |15:05|

Natknołem się ostatnio na teorię Kentaro Washio. Wygląda to bardzo ciekawie i teoretycznie sporo tłumaczy .
nierozumiem tylko jednego jak w takim razie des znalazł się na wyspie? przypadkowo był w tamtym rejonie w odpowiedniej chwili....hmmm naciągane,to samo z ekipą francuski też znalazła się tam przypadkiem ? no bo co do czarnej skały to można zakładać przypadek ale kolejne dwa....coś za dużo tego
  • 0

#145 Przemek Z.

Przemek Z.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 18.05.2007 - |15:05|

Świetny odcinek. Retrospekcje wzruszające w kontekście wydarzeń na wyspie. Doskonały wstęp do finału - podoba mi się porównianie Jonasza do greckiej tragedii. Charlie musi wybrać zło. Albo większe, albo mniejsze.

Wg filmów instruktażowych ma być 6 stacji Dharmy. W serialu odkryliśmy własnie 7 stację:
1. Strzała
2. Łabędź
3. Laska [stacja medyczna]
4. Perła
5. Hydra
6. Płomień
7. Lustro [Looking Glass]
Która stacja NIE JEST stacją Dharmy???
Albo - Marvin Candle jest jeszcze lepszym manipulatorem niż Ben i filmiki to kicha.

Tajemnicza Wyspo - Stacja Hydra znajdowała się poza główną wyspą, więc nie wiemy, czy należy ją liczyć normalnie. Tak naprawdę zresztą wiemy o numeracji stacji tylko tyle, że Łabędź miał numer 3, a Perła - 5. Cała reszta to nasze domysły. Może numery otrzymywały stacje tylko i wyłącznie badawcze (Łabędź, Perła, Hydra, Zwierciadło?), a pomocnicze, jak Laska czy Płomień, ich nie miały?
  • 0

#146 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.05.2007 - |15:07|

No to ja mam chyba odpowiedź na tlen chociaż głowy sobie nie dam za to uciąć :P

0:41:56 jak ta druga laska z karabinem wyskakuje to za nią jest tych 8 butli podłączonych do
czegoś :P według mnie tam pisze:

DANGER
OXYGEN

Dołączona grafika

Nie wiem czy takie 8 butelek da rade takie pomieszczenie dotleniać ale może jest więcej
takich miejsc ??
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#147 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 18.05.2007 - |15:49|

mnie zastanawia jedna rzecz... mianowicie rozne rodzaje symboli stacji. Mamy 3 typy:

1 typ to typ to logo Swan, Flame, Hydra (i Door, nie wiadomo jednak czy istnieje na prawde)... czarne obramowanie i kreski, logo biale na czarnym tle.

2 typ to logo Arrow i Staff... czarne obramowanie i kreski, logo czarne na bialym tle <no dobra, staff jest czerwone, ale tlo jest biale>

3 typ to Perla i Lustro- biale obramowanie i kreski, logo biale na czarnym tle...

moze typ logo swiadczy o tym do jakiego "typu" stacje naleza? mozliwe ze dlatego tez Arrow i Staff jako stacje jedynie pomocnicze nie posiadaja numerow...

Użytkownik lead edytował ten post 18.05.2007 - |15:50|

• 0

Dołączona grafika

#148 Wolas

Wolas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18.05.2007 - |15:59|

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał, ale chyba odkryłem błąd w fabule...

W tym odcinku widzimy jak Charlie uczy się pływać i mówi Jackowi o swoich sukcesach pływackich, a w odcinku [01x05] White Rabbit na samiuśkim początku Charlie budzi Jacka by ten płynął ratować tonącą Joanne ponieważ on nie umie pływać!!
Ale mam pamięć :P

Użytkownik Wolas edytował ten post 18.05.2007 - |16:00|

• 0

#149 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.05.2007 - |16:00|

W tym odcinku widzimy jak Charlie uczy się pływać i mówi Jackowi o swoich sukcesach pływackich, a w odcinku [01x05] White Rabbit na samiuśkim początku Charlie budzi Jacka by ten płynął ratować tonącą Joanne!!

Ale pozniej mowi Desmondowi gdy ten się go pyta "Na ile naprawde potrafisz wstrzymac oddech?" odpowiada: "A czy to ma jakieś znaczenie?" może to świadczyc, ze jednak pływac nie umie, chociaz można bylo odniesc wrazenie ze ma obycie z wodą także moze to drobny bład, ale nie aż tak rażący.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#150 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 18.05.2007 - |16:12|

On nie umie pływać. Może nie do końca bo taplać to się tapla ale ratować tego kogoś to nie ratował bo za słabo pływał. Dlatego też miał umrzeć gdy tonęła Claire. A Jackowi zwyczajnie skłamał by Jack go puścił.

Użytkownik Northim edytował ten post 18.05.2007 - |16:16|

• 0

#151 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 18.05.2007 - |16:23|

Ale pozniej mowi Desmondowi gdy ten się go pyta "Na ile naprawde potrafisz wstrzymac oddech?" odpowiada: "A czy to ma jakieś znaczenie?" może to świadczyc, ze jednak pływac nie umie, chociaz można bylo odniesc wrazenie ze ma obycie z wodą także moze to drobny bład, ale nie aż tak rażący.

no tak, plywac nie umie a nurkowac tak :sam9:
  • 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#152 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 18.05.2007 - |16:34|

Z tym pasem to by każdy zanurkował :D
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#153 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 18.05.2007 - |16:59|

Z tym pasem to by każdy zanurkował :D

no dobra ale jak go wypuscil z rak to przeciez wiedzial jak tam dalej plynac, to nielada sztuka tak plywac pod woda .
  • 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#154 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 18.05.2007 - |17:09|

no dobra ale jak go wypuscil z rak to przeciez wiedzial jak tam dalej plynac, to nielada sztuka tak plywac pod woda .

Napewno latwiej niz na powierzchni. Ludzie nie doszukujcie sie tak bardzo nie wiadomo czego. W 1x5 moze po prostu sie przestraszyl, bo plywal nie za dobrze i bal sie ze utonie. A Jackowi sklamal zeby sie zgodzil. Ciekawi mnie to logo Zwierciadla. Z drugiej storny w Labedziu mielismy labedzia i nie mial nic wspolnego ze stacja. Teraz pewnie tez tak jest.

Zaluje, ze obejrzalem trailer finalu, bo jak na zwiastun pokazuje ZA DUZO. Pozdro

Użytkownik NIKON edytował ten post 18.05.2007 - |17:10|

• 0

#155 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 18.05.2007 - |17:20|

Podwodą pływa się łatwo. Starczy się zanużyć o kilka cm pod powierzchnię i człowiek robi się nieważki. Zanużyć się głęboko to już większy problem stąd ten pas. W następnym odcinku pewnie Charli będzie uciekał, być może zatopi stację, wyłaczy sygnał i sam zginie, a my będziemy czekali 8 miesięcy na helikopter ratunkowy. Nie spojleruję tylko dedukuję.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#156 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 18.05.2007 - |17:53|

A ja nadal nie ufam Juliet. Zakładając , że nadal współpracuje z Benem:

- gdy Sayid zaproponował wyłączenie sygnału nadawanego przez Danielle Juliet mogła chcieć zniechęcić Lostowiczów do zrealizowania tego planu podając zmyśloną teorie jakoby to Zwierciadło blokowało sygnały. Nie wiedziała wtedy, że Sayid ma plany tej stacji i wie gdzie ona jest.

- teraz gdy już widzi , że Lostowicze przygotowuja sie do odparcia ataku Innych , nie może ich ostrzec

To tylko moje luźne gdybania.
  • 0

#157 dzielik

dzielik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 18.05.2007 - |18:02|

Ap ropo tego czy looking glass jest stacją dharmy czy nie, oglądając dzisiaj jeszcze raz - Juliet wyraźnie mówi:
- Ben is using one of the dharma's station to block all of the signals out of island exept of ours (ze słuchu w kązdym razie "dharma's stations slychać wyraźnie):) Pewnie cała kłótnia wynikła z powodu nie przetłumaczenia tego 'Dharma's station' w napisach.

Co do Juliet - myślę, że nie jest szpiegiem, ale swój powód w pomocy zagubionym ma...trudno powiedzieć

NO i 1 post -witam wszystkich, czytam was od początku 2 sezonu, zarejestrowałem się nie dawno, jak wymyśle coś mądrego to pewno napisze:)
Pozdrawiam
  • 0

#158 marlicek

marlicek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoMałyszyn

Napisano 18.05.2007 - |18:32|

W tym odcinku widzimy jak Charlie uczy się pływać i mówi Jackowi o swoich sukcesach pływackich, a w odcinku [01x05] White Rabbit na samiuśkim początku Charlie budzi Jacka by ten płynął ratować tonącą Joanne ponieważ on nie umie pływać!!

on teraz powiedzial ze umie plywac i swietnie nurkuje i wogole, zeby Claire mogla opuscic wyspe, bo jak wiemy Desmonda wizje sprawdzaly sie w 100%,a des powiedzial ze jak CHarlie nie spynie do bunkra to samolot nie przyleci, wiec nasz Charlie byl tak zakochany w Claire ze postanowil zginac za nia :) tak mi sie wydaje :)

Użytkownik marlicek edytował ten post 18.05.2007 - |18:33|

• 0

#159 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 18.05.2007 - |18:54|

Na DarkUfo ktoś ułowił drugie logo na podwodnym hatchu - będące lustrzanym odbiciem pierwszego! Czarny królik na białym tle...
http://bp0.blogger.c...s_exterior2.jpg
Ewidentna aluzja do tego, że na wyspie "przenikają się" wymiary - nasz i nie wiadomo jaki [nie wiadomo co jest po drugiej stronie lustra].

hmmm. ja tam widzę białego królika na czarnym tle, a to w rogu to fragment z królikiem przerobiony na negatyw :/
  • 0

#160 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.05.2007 - |19:00|

Mi się ostatecznie wydaje, że Des skłamał (nie powiedział wszystkiego). I dzięki temu Charlie doprowadzi do przybycia pomocy i ocali sam siebie.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych