Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#141 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.10.2007 - |11:37|

Czy jest jakaś strona w necie gdzie mógł bym znaleźć jakie Seriale zostały w Polsce wydane na DVD? z góry dzięki za info...

Nie ukrywam, że od jakiegoś czasu przymierzam się do stworzenia takiej stronki, ale jakoś ciężko mi to idzie. Chciałbym zrobić taką stronkę i umieścić na niej bardzo szczegółowe informacje dotyczące poszczególnych wydań (dystrybutor, data wydania, opis poszczególnych płyt, zdjęcia zestawu itp.). Informacji na temat seriali wydanych w naszym kraju mam mnóstwo (oczywiście, nie do wszystkich), ale nie za bardzo znam się na tworzeniu stron internetowych, więc stąd ten problem (kolega, który mi pomagał "zdezerterował"). No ale jak mam trochę czasu to szkolę się w tej dziedzinie i mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się taką stronkę stworzyć ;)
  • 0

#142 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.10.2007 - |13:14|

Oprócz tego w zapowiedziach pojawił się również trzeci sezon serialu "Lost: Zagubieni" z datą 20.11.2007 (niech już lepiej zmienią ją na 20.11.2008 :rolleyes: )

LOL, kogoś poniosła fantazja... chociaż kto wie... :D
  • 0
Dołączona grafika

#143 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.10.2007 - |13:26|

a wracając do Supernatural s02
zadzwoniłem do jednego sklepu internetowego, gdzie data premiery to 12.10.2007 i powiedzieli, że ostatnia informacja jaką dostali od Galapagos jest taka....
zadzwoniłem też do Galapagos, pani która odebrała (nie pamiętam nazwiska) powiedziała że strona z informacją o premierze w ogóle nie powinna być dostępna w internecie (sic!) i była zdziwiona, że mam takie informacje.... No ale po kilku zdaniach rozmowy (o tym jak na to trafiłem) powiedziała, że z przyczyn technicznych (fajna wymówka, swoją drogą) Supernatural s02 na pewno nie ukaże się w tym roku...

#144 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.10.2007 - |14:17|

a miało być tak pięknie... nowi wydawcy, nowy rynek, super szybkie wydawanie hitów... :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#145 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.10.2007 - |14:51|

Dzięki @Inuki za odpowiedź i faktycznie śmiesznie będzie jak się ukaże 2 sezon PB przed boxem s.1.
A na "Chirurgów" widzę już niedługo ;) się okaże czy warto czekać.

LOL, kogoś poniosła fantazja... chociaż kto wie... :D

I ja też L O L /do potęgi// rzeczywiście kogoś poniosła fantazja ale to tak jak z Herosami którzy mieli być w Polsce przed resztą Europy ha ha ha :lol:

a wracając do Supernatural s02...........
powiedziała, że z przyczyn technicznych (fajna wymówka, swoją drogą) Supernatural s02 na pewno nie ukaże się w tym roku...

:o :angry: osz kur......na i jak oni chcą prowadzić biznes i osiągać zyski skoro nie potrafią wydać serialu.
Z przyczyn technicznych powiadasz ?
Dobre to już fani szybciej wydaja seriale z pl subami jak SG-1 czy teraz 3 sezon BSG niż niby-"profesjonalna" firma.
OMG żałość i żenada jak się czyta takie info od wydawcy.

a miało być tak pięknie... nowi wydawcy, nowy rynek, super szybkie wydawanie hitów... :lol:

Pomarzyć zawsze można a potem wrócić do rzeczywistości i udać się na stronę jakiegoś zagranicznego sklepu hi hi hi

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.10.2007 - |14:55|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#146 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 02.10.2007 - |15:25|

Od dzis w zwyklym kiosku mozna dostac serial,, Colombo'' oraz ,, Monk''. Zastanawiam sie,co jeszcze wymysla.. ;)
  • 0

#147 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.10.2007 - |15:27|

Od dzis w zwyklym kiosku mozna dostac serial,, Colombo'' oraz ,, Monk''. Zastanawiam sie,co jeszcze wymysla.. ;)

Hej Siódemko a w jakiej formie i kto to wydaje ? No i za ile?

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.10.2007 - |15:31|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#148 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 02.10.2007 - |15:33|

Tego wlasnie nie wiem!!!!. W kazdym badz razie, nie jest to full box set. Dzis babka mi to pokazywala w kiosku. Z tego co wylookalam,nie jest to zadna ksiazka, tylko zwykla plyta dvd w ladnym pudelku z okladka. Wydaje mi sie,ze sa tam najwyzej 2 odcinki.Co do ceny, to tylko 9,90. :angry:
  • 0

#149 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 02.10.2007 - |16:28|

Monk i Columbo wydane są przez amercom. Pisze na nich, że są to oficjalne wydania (nawet logo uniwersala jest :) ). Warunki techniczne to:
Obraz - 4:3
Dźwięk - 2.0
Napisy - polskie i czeskie
Lektor - polski i czeski.
Co do ceny to 1 numer 9.95 zł na płytce jest tylko odcinek pilotowy. Kolejne numery w cenie 14.95 zł za dwie płytki DVD (czy oni nie słyszeli o płytach dwuwarstwowych ??) z dwoma kolejnymi odcinkami. Według zapowiedzi mają to być pełne wydania, jeden numer raz na dwa tygodnie (a znając to wydawnictwo, to nie będzie przewałów w dystrybucji).
Długość kolekcji:
- Monk 92 odcinki, 72 płyty (hm chyba jednak będą po dwa odcinki na płytę niekiedy),
- Columbo wszystkie odcinki (nie pamiętam ile ich było) 67 płyt.

Oficjalna strona "dystrybutora" : amercom
Dla leniwych"Monk", "Columbo".

Może oni są szansą na seriale w PL. Jak na razie wydali Bennny Hill'a, Cienką niebieską linię, Trzecią planetę od słońca, Holmsa :), Poirota, Miss Marple. Może czas na ambitniejsze projekty :)
  • 0

#150 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.10.2007 - |16:39|

Co do ceny to 1 numer 9.95 zł na płytce jest tylko odcinek pilotowy. Kolejne numery w cenie 14.95 zł za dwie płytki DVD (czy oni nie słyszeli o płytach dwuwarstwowych ??) z dwoma kolejnymi odcinkami.
Może oni są szansą na seriale w PL. ......... Może czas na ambitniejsze projekty :)

Nawet fajnie się zapowiada tylko na boga czy oni żartują z ta ilością odcinków na płytce ?
Żadna to oszczędność na tych płytach i jeśli ja dobrze zrozumiałem za każdym razem będą 2 płytki i na każdej po 1 odcinku wszystko razem za ok 15 zł.
Trochę przegięcie a może to są cd-r a nie dvd-r ;) ,że wchodzi im jeden odcinek.
Ciekawe tylko czy potem tak jak " Trzecią planetę od słońca" i te seriale nie wyjdą w boxach.
A z tego co właśnie widzę to nie ma jeszcze opcji prenumeraty dla tych seriali.

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.10.2007 - |16:42|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#151 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.10.2007 - |17:43|

No i mamy kolejną zapowiedź od Imperial: "24 godziny" - sezon 6 (27.11.2007)

Co do "Monka" i "Columbo" to muszę przyznać, że jestem zaskoczony. Seriale te miały ukazać się w styczniu tego roku (zaraz po zakończeniu wydawania "Poirot") i potem słuch o nich zaginął. W wydawnictwie powiedzieli mi, że mieli problemy z licencjami i że już raczej ich nie wydadzą, a tutaj proszę. "Monka" sobie odpuszczę ale "Columbo" jutro kupię i zobaczę co i jak. Jeżeli zapowiedzieli wszystkie odcinki to z pewnością je wydadzą; ja jednak cały czas czekam na kontynuację "Poirota" bo wydali tylko dwie serie i kilka filmów telewizyjnych, ale podobno nikt w Europie na pozostałe odcinki licencji nie ma, ale kto wie? Zauważyłem też na ich stronie, że zaczęli wydawać na nowo "Sherlocka Holmesa"; troche to dziwne, bo przecież już raz to wszystko wydali, tyle że teraz seria ma trochę ciekawszą szatę graficzną.
  • 0

#152 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 02.10.2007 - |20:12|

Oni teraz zrobili reedycje większości swoich pism ;p Poirot też od nowa wychodzi, podobnie jak i większość encyklopedii.
  • 0

#153 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 04.10.2007 - |15:47|

A czy ktos z was wie. kiedy wreszcie bedzie ta Buffy wydana??? ;)
  • 0

#154 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.10.2007 - |20:37|

Kupiłem dzisiaj w końcy wydanie Dr WHo i powiem krótko:

Plusy za cenę i fakt że wydano ten serial u nas.

Minusy:

Taki drobny to za to że pudełko tekturowe jak dla mnie to totalny badziew, mogli się trochę lepiej postarać.

A ogromny minus za brak dodatków, nie pierwszy raz niestety nasi dystrybutorzy doszli chyba do wniosku ze powinniśmy się cieszyć że łaskawie wogóle serial wydali. A może płyty w Polsce są inne i już się nie zmieściło a dodatkowej nie dali bo by było za dobrze hehe - a tak na poważnie totalnie niepoważne podejście do klienta który dostaje nie pełen produkt.
  • 0

#155 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.10.2007 - |16:11|

@Inuki przydało by się uaktualnić ;) trochę pierwszy post.
Mianowicie możemy zapomnieć o niektórych serialach bo zostaliśmy zwyczajnie olani przez wydawców. :(

Supernatural 2 i OTH 3 premiery według wszelkich dostępnych informacji również od naszych pseudo-"wydawców" odbędą się w przyszłym roku.
Np OTH 3 ma wyjść dokładnie za rok [ lub podobno luty/marzec 2008 ha ha ha] i podobnie Supernatural.
Herosi również na pewno nie wyjdą przed premierą na zachodzie Europy - region 2 czyli 10 grudzień bo dopiero wtedy tam wyjdzią.

Powoli potwierdzają się daty ukazania:
-- GREY'S ANATOMY - Season 1 - 13 listopad [155 zł]
-- LOST - Zagubieni sezon 3 (6 DVD) - 20 listopad [155 zł]
-- 24 season 6 - 27 listopad [195 zł]
-- ER sezon 8 - 11 listopad [95 zł]
-- Rodzina Soprano, Sezon 6, część 2 - 30 listopada [129 zł]

Powyższe pozycje zaczęły się też pojawiać w ofercie sklepów internetowych i stąd przypuszczalne ceny.
Co do faktycznego terminu wyjścia na rynku to poczekamy i zobaczymy.

@Inuki mam tez serdeczną prośbę byś w swoim pierwszym poście zamienił cyferki-miesiące na opis słowny -listopad-grudzień itd.
Bo tak jest tam trochę tych cyferek za dużo i staje się to mało czytelne.
Dzięki.
:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.10.2007 - |16:14|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#156 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 08.10.2007 - |16:52|

@Inuki przydało by się uaktualnić ;) trochę pierwszy post.

Zrobione ;) Z planów zniknęła "Jednostka" bo serial jest już dostępny

Herosi również na pewno nie wyjdą przed premierą na zachodzie Europy - region 2 czyli 10 grudzień bo dopiero wtedy tam wyjdzią.

"Herosów" oficjalnie przesunięto na 7 listopada ale moim zdaniem chyba nawet w tym roku ich nie zobaczymy :(

Powoli potwierdzają się daty ukazania:
-- GREY'S ANATOMY - Season 1 - 13 listopad [155 zł]
-- LOST - Zagubieni sezon 3 (6 DVD) - 20 listopad [155 zł]
-- 24 season 6 - 27 listopad [195 zł]
-- ER sezon 8 - 11 listopad [95 zł]
-- Rodzina Soprano, Sezon 6, część 2 - 30 listopada [129 zł]

Wszystko OK tylko, że z tego co mi wiadomo to "ER" ma wyjść w ten piątek, tak tez pisze na stronie dystrybutora. Skąd masz info, że wyjdzie w listopadzie?

Powyższe pozycje zaczęły się też pojawiać w ofercie sklepów internetowych i stąd przypuszczalne ceny.
Co do faktycznego terminu wyjścia na rynku to poczekamy i zobaczymy.

No właśnie: ceny! Co jak co ale 155zł za dwie płyty "Chirurgów" to lekkie przegięcie. Uwielbiam ten serial ale tyle kasy chyba nie dam; już nawet "Jednostka" jest tańsza! Mam nadzieję, że zmienią cenę na jakieś 60-70zł (tyle kosztuje dwupłytowe wydanie "Trawki")

@Inuki mam tez serdeczną prośbę byś w swoim pierwszym poście zamienił cyferki-miesiące na opis słowny -listopad-grudzień itd.
Bo tak jest tam trochę tych cyferek za dużo i staje się to mało czytelne.
Dzięki.
:D

Nie ma sprawy. Już zrobione ;)
  • 0

#157 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.10.2007 - |17:03|

Co do ER to fakt moja pomyłka właśnie przez "te cyferki" mi sie kopnęło bo miało być ale 11 październik.

"Chirurgów" również bardzo lubię i aktualnie oglądam na FoxLife a co do ceny to nawet nie zwróciłem uwagi ,że to tylko 2 płyty.
W takim razie nich sie bujają z taką ceną chyba,że zrobią tak jak z "Jednostka" ,że ją przecenili i "Chirurgów" mogli by dać tak właśnie jak piszesz za ok 70 zł.
Bo prawie 157 zł to mnie np kosztował pierwszy sezon SG-Atlantis z 5 płytami a nie jak tu za 2 płytki bo to porażka.

Dzięki za poprawki z cyferkami. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.10.2007 - |17:12|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#158 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 09.10.2007 - |21:31|

Wreszcie dostałem dzisiaj odpowiedź w sprawie "Buffy", oto ona:

"Na tę chwilę wydanie serialu "Buffy: postrach wampirów" jest wstrzymane i nie ma określonej przez producenta płyt nowej daty."

W takim razie "Buffy niestety znika z zapowiedzi w pierwszym poście :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 09.10.2007 - |21:31|

• 0

#159 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.10.2007 - |22:05|

:o :angry: :angry: :angry: :angry:
Osz jakże ci nasi kochani pseudo-wydawcy NIE CHCĄ zarabiać - tylko tyle można powiedzieć po takich nowinach.
Zresztą kolejnych z rzędu w tej samej tonacji.
Po prostu jaja.

Ostatnio znajomy [też się tu udziela] podzielił się ze mną swoimi wrażeniami z korespondencji mailowej z następcą na naszym rynku WB czyli firma Galapagos.
Zapytał się o 3 sezon OTH zapowiadanego najpierw na koniec września a potem na początek października 2007- co jest grane i kiedy to w końcu wydadzą ?
Bo wszystkie te opóźnienia zaczynają być co najmniej wkutwiajace.
Najpierw w mailu odpowiedzi usłyszał,że OBECNIE planowane wydanie tego serialu jest na październik 2008 !!! Normalnie jaja.
Odpisał im żeby sie bujali z takim traktowaniem klientów i ,że w takim razie ma zamiar to sobie kupić na amazonie jako,że englisz to dla niego nie problem.
A oni stracą kolejnego klienta który dotąd kupował ich pozycje i podobnie zaczyna czynić wielu jego znajomych.
Skoro od dawna NIE MOGĄ się doczekać na pozycje które w Europie wyszły już dobre kilka lat temu.

Kolejny raz pani z Galapagos odpisała,że oczywiście rozumie [jasne ;)] i niestety nie zależy to od nich.
I dodała, że to jeszcze wina jakiś tam "trudności technicznych" czy jakoś podobnie.
Ciekawe jakich - chyba tego,że trzeba by usiąść przy komputerze i wklepać tekst a potem go dołożyć do materiału z filmem.

Kończąc swojego maila pani z Galapagos dodała,że być może uda się wydać ten serial w lutym/marcu/kwietniu 2008.
Ciekawe co ja do tego pchnęło?
Stwierdzenie, że ludzie zaczynają wydawać gdzie indziej swoje pieniądze ?
Pewnie tak.
Co wciąż nie zmienia tego,że i tak pewnie by kumpel poczekał sobie do tego października 2008.
To na dzisiaj ;) tyle na temat naszych możliwości kupienia w Polsce seriali.

ps. zastanawia mnie jedno ,że jakoś tych "problemów technicznych" nie mają nasi południowi sąsiedzi.
Coraz więcej pozycji na amazonie ma np napisy węgierskie czy bułgarskie.
Oni jakoś mogą a my nie ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.10.2007 - |22:08|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#160 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 09.10.2007 - |22:36|

A ja to wszystko chrzanie... Dzieki uprzejmosci Biku, zamowilam na Amazonie sezon 1 SGA . Mam to gdzies i nie bede czekac na nasz laskawy kraj ,az wreszcie wyda dany serial.U mnie anglik nie stanowi problemu, wiec niech spadaja. Ale jak ja to zawsze mowie,, tak jak nie wszystkie malpy skacza po drzewach, tak nie wszystkich idiotow zamknieto w szpitalu psychiatrycznym'' :rolleyes:

Użytkownik seven of nine edytował ten post 09.10.2007 - |22:37|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych