Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 064 - S03E17 - Catch-22

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
218 odpowiedzi w tym temacie

#141 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 21.04.2007 - |13:50|

odcinek podobał mi się, zauważalna tendencja budowania napięcia została na swój sposób utrzymana.
ciekawe flashe Desmonda, ta postać mimo tego że jest przez całe swoje życie uważana za tchórza w jakiś sposób wzbudza moją sympatię :) Desmond chce udowodnić swoją wartość przed światem, a jedyne czego udaje mu sie dokonać znajduje sie na zapomnianej przez ten świat wyspie. na swój sposób tragiczne nieprawdaż?
myślę że od następnego odcinka akcja powinna wrócić na tor odkrywania kart przed lostami. w końcu coś się musi zacząć wyjaśniać :)

co do spadochroniarki to trochę wydaje mi sie dziwnym żeby osoba pokroju penny wysłała jedna dziewczynę na zwiad do dżungli :unsure:
  • 0

#142 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 21.04.2007 - |14:54|

Nie wydaje wam się, że ta spadochroniarka jest troszeczkę podobna do Any Lucii? Wiem, że to raczej nie ma większego znaczenia bo to zapewne zupełnie inna aktorka, ale może w serialu będzie np. jej siostrą albo co? Lost to seria nieprzypadkowych powiązań...
  • 0

#143 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 21.04.2007 - |15:42|

Dokłądnie to samo sobie pomysłałam jak sciągnął kask :D
Ana Lucia ;) ale nie to byla laska Desa :)
Ona sie nazywa Ruth tak ? Bo coś o jakiejś Naomi tu jeszcze słyszałam a nie wyczaiłam w odcinku :)

btw... coś tu jest nie tak bo skoro helikopter spadł tak daleko to jakim cudem ona się katapultowała na wyspę ? Z resztą jak powiedział Charlie nie mogła sie katapultowac :>
  • 0

#144 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.04.2007 - |15:49|

Nie wydaje wam się, że ta spadochroniarka jest troszeczkę podobna do Any Lucii? Wiem, że to raczej nie ma większego znaczenia bo to zapewne zupełnie inna aktorka, ale może w serialu będzie np. jej siostrą albo co? Lost to seria nieprzypadkowych powiązań...

Ta dziewczyna ma hiszpańskie korzenie stąd tytuł ksiązki Ardil 22.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#145 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 21.04.2007 - |16:14|

Ta dziewczyna ma hiszpańskie korzenie stąd tytuł ksiązki Ardil 22.

A nie przypadkiem portugalskie? Może się mylę, ale gdzieś tak słyszałem...
  • 0

#146 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.04.2007 - |16:18|

A nie przypadkiem portugalskie? Może się mylę, ale gdzieś tak słyszałem...

Tak ktoś pisał na forum. Czytałam też o brazylijskim (mówią tam po portugalsku). Ja zsugerowałam się tym co znalazłam na googlach po wpisaniu Ardil 22. :D
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#147 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 21.04.2007 - |16:28|

Hmm ta meksykanka ta 2 ga też latynoska :D kto wie moze coś w tym jest ;)
Może sie okazać ze to dawno zaginiona siostra bliźniaczka wychowywana gdzie indziej niż AL :D
  • 0

#148 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 21.04.2007 - |17:57|

Jelly: jesteś największą pomyłką tego forum. Jeśli podnieca cię robienie z siebie idioty, to pokazuj to tym, którzd to lubią, a nie obnoś się z tym, jakby to było nie wiadomo jakie osiągnięcie. Jesteś po prostu żałosny i gdyby to zależało ode mnie, to nie byłoby cię już na tym forum.

Pomyłką to jest wiele teorii które tu padają. I z nikogo nie robię tu idioty. No może poza tymi co nie rozumieją słowa ironia.. :P

Pomyłką jest ta maska tlenowa chyba, że był smigłowiec i mysliwiec. Śmigłowiec narobił huku, a z myśliwca wyskoczyła laska. :)

Wiem, że ta maska była po to by nie było widać twarzy, ale i tak jest to pewien błąd logiczny twórców. I w sumie LOST przez to traci. Jak przez te białe skarpetki, coraz to nowe ciuchy i wydepilowane panie.

Co do Latynoski: George Bush po powrocie z Meksyku powiedział: Myślałem, że to my mamy duży problem z nielegalnym emigrantami Latynosami, ale w Meksyku mają znacznie większy. Po prostu w USA jest dużo Latynosów i nie ma co się zastanawiać (póki co) czemu ona jest Latynoską. Bo niby czemu miała by nie być?

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 21.04.2007 - |17:59|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#149 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 21.04.2007 - |18:25|

Ruth mowila ze szkockim akcentem, bez zadnych watpliwosci.
Ana Lucia i spadochroniarka?... chyba rzeczywiscie odcinek was znudzil... :/
  • 0

#150 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 21.04.2007 - |21:18|

Akcent Ruth był na 100% szkocki. Zresztą trochę podobny miał Dr. Beckett w SGA, a on był ze szkocji, każdy kto ogląda seriale bez podpisów powinien dać radę wyłapać podobieństwo.

W sumie racja, że to nie musiał być śmigłowiec, ale odgłos pochodził od wirnika. Musiał to być pojazd latający z wirnikiem, nie śmigłem ale wirnikiem. Może to być coś w stylu V-22 Osprey, ale nie wyobrażam sobie jak cywile mogliby wejść w posiadanie tego. Ale to by tłumaczyło dystans przeleciany, bo zasięg V-22 jest ponad 4 tyś km. I jeszcze to tłumaczyłoby też maskę tlenową. Tyle że V-22 normalnie pilotuje dwóch pilotów, czyli albo drugi pilot został na pokładzie, albo jest gdzieś indziej - co jest mało prawdopodobne, bo widzieliśmy tylko jeden sygnalizator.

popieram, to chyba najlepsze wyjaśnienie, zwłaszcza że na wyspie nie ma londowiska, a dla helikoptera najprawdopodobniej był by to za duży dystans, V-22 mógł by wylądować bez problemu na jakiejś większej polanie
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#151 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.04.2007 - |21:41|

zapominacie chyba o możliwości startu z dużego okrętu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#152 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.04.2007 - |22:58|

Wydaje mi się że to dość mocna teoria. Penny posyła statek w miejsce w którym Portugalczycy (ci ze stacji polarnej) wykryli anomalie. To wcale nie musi być wielki okręt, wystarczy typowy okręt badawczy z lądowiskiem dla śmigłowca. Statek dopływa ale nie może się dostać w bezpośrednie pobliże wyspy. Nasza pani latynoska jako najlepsza spadochroniarka, ochotniczka, whatever, leci NAD wyspę (i to co ją przykrywa), staje śmigłowcem w zawisie na dużej wysokości, wyskakuje. Śmigłowiec spadając kręci swoje typowe figury w powietrzu i spada kilkaset metrów dalej do oceanu.
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#153 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 21.04.2007 - |23:18|

Z tą spadochroniarką/pilotem jest pewien oczywisty problem. Jesli leciała na bardzo niskim pułapie helikopterem, który spadł do morza, i wyskoczyła, to jakim cudem spadła na ziemię kilka kilometrów w głąb dzungli ? Na pewno się nie katapultowała - nie była przypięta do fotela.
I sama katastofa - to raczej nie był brak paliwa, jak pisał wczesniej Jonasz, Wyspa to obszar zamkniety, obowiązuje całkowity zakaz lotów egzekwowany przez system Cerberus.
  • 0

#154 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.04.2007 - |23:27|

Jak już, to skakała z dużej wysokości (stąd może maska). Gdyby miała skakać z małej wysokości, równie dobrze mogłaby wylądować. Ze śmigłowców sie nie katapultujemy (bardzo niezdrowe), chociaż znam wyjątek. Brak fotela nie jest argumentem, fotele po katapultowaniu są odrzucane. Na spadochronie można bez najmniejszego problemu przelecieć kilkaset kilometrów, kwestia wypuszczenia skoczka na odpowiedniej wysokości. Czytałem o akcjach wojskowych gdzie żeby nie naruszać przestrzeni powietrznej wroga, skoczkowie skaczą nad jednym państwem a lądują daleko wgłąb terytorium wroga.
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#155 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 21.04.2007 - |23:43|

Nie mogła wylądować, bo była nad wodą. Nie skakała z dużej wysokości, bo od chwili, gdy silnik zaczął pracowac nierówno do upadku mineło kilka - kilkanaście sekund. Miała raczej ogromne szczęscie, że jej się spadochron zdazył otworzyć. Na spadochronie można daleko polecieć , ale z odpowiedniego pułapu i przy sprzyjającym wietrze. Gdy Naomi skakała takiego wiatru raczej nie było.
  • 0

#156 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.04.2007 - |00:11|

I tam. Całe to kombinowanie jest bezcelowe. Po prostu głupio wyszło i tyle. Systemy tlenowe stosuje się w skokach z bardzo dużych wysokości - gdzieś powyżej 10 km, nawet Osprey wznosi się tylko na ok 2,7 km (tu popełniłem błąd rzeczywiście tak jak Asignion pisze jest to 8 km).
Więc musiała być pilotem, który po prostu nawiał z pokładu. To, że wylądowała tak głęboko też mnie nurtowało, ale stwierdziłem, że to akurat jest nieistotne, bo to, że nie ma wiatru przy gruncie nie oznacza, że nie ma go w górze.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 22.04.2007 - |10:02|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#157 Freddie

Freddie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 22.04.2007 - |00:20|

Odcinek taki sobie. Nic nowego, jakis spadochroniarz i tyle, ale flashbacki Desmonda fajne.

Ogolnie kazdy oglada Losta tylko dlatego ze 1 sezon byl kapitalny i chchemy jednak odpowiedzi na wszystkie pytania jakie powstaly przez te 3 seozny i dlatego ten serial jeszcze zyje. Mowicie ze slaby odcinek ale zbliza sie final i zaraz dostanie "kopa" Fajnie ale w 1 seoznie kazdy odcinek mial "kopa". Wszytsko wskazuje na to ze dowiemy sie gdzie "zabrali" Locke'a i gdzie sa othersi. A wszystkim kieruje John Locke tak! To John to wsyztsko zrobil itd. to wsyztsko przez niego i wsyztsko wokol sie niego kreci. A na koniec po 4 seoznie albo bedzie final w kinie i sie dowiemy o tym albo bedzie jeszcze 5 sezon i kinowka :D SUper nie ot calal tajemnica :/ Szkoda moglby to byc fajny serial to sam PB ale jak to T-Love spiewalo: Komercja...
  • 0

#158 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 22.04.2007 - |01:09|

Co do maski tlenowej - cywile jej nie stosują, zatem spadochroniarka pilotowała wojskową maszynę. Sens uzycia - uzywa się jej zawsze, bo innych nie ma. Wyszkolenie pilota i koszty maszyny są tak wyskie, ze byłoby zbrodnią oszczędzac kilkaset dolarów na masce lub pozwalac pilotowi na jej nie uzywanie. Poza tym pilot musi byc w 100 % sprawny, a nawet na 2000m jest już niedobór tlenu. Pułap Ospreya to prawie 8 km.
  • 0

#159 Giuseppe

Giuseppe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.04.2007 - |02:01|

Fakt malo troche sie dzialo, bo kto obejrzal trailer wiedzial prawie wszystko

Jak widzę takie wypowiedzi to mnie szlag trafia.
W takim razie, mistrzu, opowiedz mi co dokładnie wydarzy się w D.O.C. (coś więcej niż jest w oficjalnych/potwierdzonych spoilerach)... możesz przez priv, możesz przez GG. Czekam, geniuszu.

Sam odcinek: bardzo dobry. Zakończenia odcinków coraz lepiej wychodzą twórcom: podobnie jak w 3x16, tak i w tym odcinku końcowe ujęcia (sceny z wyspy i retro) genialnie się ze sobą przeplatają... jeszcze żeby rzeczywiście to była Penny...

Co do zdjęcia: było zbyt wyraźne, zbyt blisko kamery, by uznać je za jakiś pozbawiony większego sensu dodatek (smaczek)... Na pewno ma to duży związek ze wszystkim. Tylko dlaczego w 3x10 (ten odcinek z Hurleyem i autem) twórcy niby obalają teorię, że los kieruje naszym życiem, a teraz, w 3x17, znowu powracają do wątku z 3x08? Wiem że 3x10 był odcinkiem bardziej, że się tak wyrażę, "lajtowym", no ale zostało przez Huga udowodnione - my kierujemy swoim życiem. Czy nie tak?
  • 0

#160 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 22.04.2007 - |02:45|

Co do maski tlenowej - cywile jej nie stosują, zatem spadochroniarka pilotowała wojskową maszynę. Sens uzycia - uzywa się jej zawsze, bo innych nie ma. Wyszkolenie pilota i koszty maszyny są tak wyskie, ze byłoby zbrodnią oszczędzac kilkaset dolarów na masce lub pozwalac pilotowi na jej nie uzywanie. Poza tym pilot musi byc w 100 % sprawny, a nawet na 2000m jest już niedobór tlenu. Pułap Ospreya to prawie 8 km.

No to załóżmy, że ta spadochroniarka jest pilotem wojskowym. Możliwe, że jest ona jednym z patroli poszukujących "zagubiony" lot 815? Przecież policja na takie akcje nie ma możliwości i do sprawy dołączyło się wojsko? Nie koniecznie musi być to Penny i jej ekipa z bieguna polarnego. Możliwe, że ta spadochroniarka robiąc rutynowy zwiad poprostu sama natknęła się na tą wyspę. Teorię tą by jednak wykluczało zdjęcie Desmonda i Penny, które znaleziono w rzeczach spadochroniarki. Możliwe, że Penelope sama skontaktowałą się z ekipą poszukującą rozbitków i dała "zadanie na boku". Telefon satelitarny to również nie jest byla jaka zabawka dla ot cywila.

Wszystko się wyjasnić w następnym odcinku.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych