Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 061 - S03E14 - Exposé

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
225 odpowiedzi w tym temacie

#141 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.03.2007 - |17:16|

Niezupełnie. Jad z szyi szybciej dostaje się do układu centralnego i blokuje synapsy na bardzo długo i do tego blokuje ich więcej - podobnie działa heroina i amfetamina, które po wstrzyknięciu prosto do obiegu zostają wprowadzone do układu nerwowego praktycznie na trwałe (ślady po tych używkach można wykryć nawet po kilku latach nie brania i wbrew pozorom działają one cały czas, a to właśnie dlatego, że są wstrzykiwane blisko głowy). To wcale nie jest tak, że jak szybciej przyjmiesz to szybciej z tego wyjdziesz.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 30.03.2007 - |17:20|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#142 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2007 - |17:33|

Niezupełnie. Jad z szyi szybciej dostaje się do układu centralnego i blokuje synapsy na bardzo długo i do tego blokuje ich więcej - podobnie działa heroina i amfetamina, które po wstrzyknięciu prosto do obiegu zostają wprowadzone do układu nerwowego praktycznie na trwałe (ślady po tych używkach można wykryć nawet po kilku latach nie brania i wbrew pozorom działają one cały czas, a to właśnie dlatego, że są wstrzykiwane blisko głowy). To wcale nie jest tak, że jak szybciej przyjmiesz to szybciej z tego wyjdziesz.

Mogą tu tez odgrywac rolę cechy osobnicze.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#143 fryta

fryta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 30.03.2007 - |18:07|

co do pojawienia sie pajakow... nikt nie zwrocil uwagi na to jak dr. Artz mowił do Nikki jak chciala otworzyc sloik... zeby tego nie robiła bo samica ta wydaje taki zapach ze za moment zlatuje sie "całe stado" tak wiec mozna wnioskowac po tym jak Paolo zgniotł pajaka ze po tym zapachu zaraz pojawiła sie reszta. A co do dymku... to rzeczywiscie slychac ale czy dymek mogl przeobrazic sie w pajaki ... szczerze watpie...
  • 0

#144 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 30.03.2007 - |18:48|

co do pojawienia sie pajakow... nikt nie zwrocil uwagi na to jak dr. Artz mowił do Nikki jak chciala otworzyc sloik... zeby tego nie robiła bo samica ta wydaje taki zapach ze za moment zlatuje sie "całe stado" tak wiec mozna wnioskowac po tym jak Paolo zgniotł pajaka ze po tym zapachu zaraz pojawiła sie reszta. A co do dymku... to rzeczywiscie slychac ale czy dymek mogl przeobrazic sie w pajaki ... szczerze watpie...

no właśnie... w kontekście tego gratulacje dla wszystkich userów: normalnie w ciągu tygodnia od emisji odcinka zapełnia się od 10 do 12 stron... tym razem w 2 dni zapełniło się 6 sprzeczaniem się o to czy pająki to dym czy nie... gratulacje :clap: :evil:
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#145 Rez

Rez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 30.03.2007 - |18:51|

Balasty umrą? :/ Obydwa?
A ja "trzymam nogi" za kciuki Nikki ;P Albo odwrotnie!
  • 0

#146 Lady6666

Lady6666

Szeregowy

• Email
  • 27 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.03.2007 - |19:23|

Odcnek świetny,świetny i jeszcze a z świetny, ale ja bym to jednak trochę jakoś zmienił, żeby w tym sezonie zrobić taki typowy odcinek retrospekcyjny z retrospekcjami osób mało znaczących na wyspie, a drugi z retrospekcjami Niki i Paulo. Ogólnie końcówka zabujcza. W tym odcinku mieliśmy (według mnie) najbardziej nieoczekiwaną zmiane zdarzeń. No i jeszcze to, że Charlie przed żekomą śmiercią przyznał się do porwania Sun. Ogólnie 9,90/10

Właśnie, przy okazji 2 balastów - fajny i na pewno ciekawy byłby odcinek o wydarzeniach od rozbicia, ale z perspektywy rozbitków, których nawet twarzy często nie znamy, bo przewijają się jedynie w tle nieostre. Co tym wszystkim iksom i igrekom może się wydawać na temat zachowania bohaterów...
By the way, pan Balast nikomu nie powiedział o samolocie i Perle, ale czy jemu ktoś powiedział?

No i choć uważam to za nieistotne (i w ogóle nie cierpię tych wszystkich kretyństw z dymem), to od siebie powiem, że obejrzałam z napisami jeszcze raz i nic tam w scenie z pająkami nie słyszę.;)

I jeszcze jedno - scena z Benem i Juliet idiotyczna na maksa. Leźli przez las nie omawiając niczego na temat Jacka, bo po co, i dopiero w Perle na jego widok (no i akurat tam dla nich siedział w tych kilku minutach) ze wzruszenia zaczęli gadać bzdury i oczywistości. Juliet zna Bena i jego metody, nie musiała robić z siebie totalnej kretynki i pytać. No chyba, że oni sami w Perle byli obserwowani (przez jakąś kamerę z innej stacji, nie mam na mysli toaletowego balasta) i robili pokazówkę dla kogoś innego...?
  • 0

#147 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.03.2007 - |20:26|

no właśnie... w kontekście tego gratulacje dla wszystkich userów: normalnie w ciągu tygodnia od emisji odcinka zapełnia się od 10 do 12 stron... tym razem w 2 dni zapełniło się 6 sprzeczaniem się o to czy pająki to dym czy nie... gratulacje :clap: :evil:

A przeczytaliście te 6 stron? Nie sądzę. Już kilka osób pisało o tym co mówił o pająkach Arzt.
Nie wiem kto w ogóle wpadł na "genialny" pomysł że dym zamienił się w pająki. Wiem natomiast że był tam dźwięk który wydaje dymek. Skąd ja mam wiedzieć co to znaczy, idą pająki i słychać dymek, wszystko.

Użytkownik loky edytował ten post 30.03.2007 - |20:32|

• 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#148 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2007 - |20:32|

Panowie Panowie !!!

Pomyślcie trochę .. fakt to co mówił Profesor Artz że jak się pająka zabije to szybko inne pajączki wyczują i przyjdą ...

lecz gdy pada paulo zostaje ugryziony przez pająka upada - czy tak szybko by Pająki przywędrowały ? przecież to niemożliwe ! że akurat trafili w miejsce gdzie żyją owe pajączki ... to nie Matrix ! ..

W tle słychać Cerberusa ( Dymka ) i teraz sprawa się wyjasnia, Ten potworek spowodował, że te pajączki sie akurat pojawiły się gdzie byli oni..

Widać że Cerberus obserwuje i widział co jest grane.. zauważył, że Nikki chciała zabić Paulo dlatego Dymek zareagował i przetransportował ? lub w jakikolwiek sposób przenióśł je aby ukośiły ją.

Na 1000% Dymek stoi za ten atak pająków ..

a ten dźwięk to 100% odgłos przemieszczającego się Cerberusa ( Dymka ) - a skąd wiem? bo mnie ten dymek najbardzej interesuje i często oglądałem po kilkanaście razy sceny z nim w każdym oglądającym odcinku .

BTW - Aktor grajacy postać Mr. LaShade z początku odcinka to prawdziwy Billy Dee Williams ;) trochę się postarzał .. grał świetną postać w STAR WARS "Lando" oraz ostatnio możemy go widzieć w grze Command & Conquer 3 Tiberium Wars

Użytkownik Azazell edytował ten post 30.03.2007 - |20:36|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#149 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 30.03.2007 - |20:39|

A nie przyszlo ci do glowy ze te pajaki sobie zyja tu i owdzie na wyspie a nie w jednym zbiorowisku?
Od czasu ukaszenia paula do przywedrowania pajakow minela conajmniej minuta.

No ale niech wam bedzie. Dymek sie zamienil w pajaki albo je przeteleportowal ze sloiczkow arzta xD
  • 0

#150 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2007 - |20:45|

dobra niech żyją sobie .. lecz nie mogą obejmować całą wyspę !

nie no gdyby nie przemieszczanie się Cerberusa to bym myślał że jednak one przywędrowały ..

w/g informacji serwisu imdb.com

aktorka grajaca rolę Nikki ma umowę na wszystkie odcinki 3 sezonu ..
Paulo ma natomiast do odcinka 16 ..

więc albo będą żyć albo będą oni we Flasbbackach :)
  • 0

#151 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2007 - |20:48|

Zgadzam sie że w tle słychać Cerberusa, natomiast pomysł, że zamienił sie on w pająki uważam za absurdalny, bo niby poco miał by to robić ?(prosze zakonczcie już ten temat ).
Co do odcinka: długo se Balasty nie pograły :P, jak zwykle świetne teksty Sawyera i sprytne połączenie losów Balastów ze wcześniejszą wabułą;).
  • 0
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
Dołączona grafikaDołączona grafika

#152 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2007 - |20:51|

Nie no Cerberus absolutnie nie przemienił się w pajączki :) on tylko je tam przeniósł lub zwabił ..

Tak szczerze to szkoda że tak szybko uśmiercili Nikki i Paulo - nowe ciekawe postacie :) bardzo sympatyczni ..

Użytkownik Azazell edytował ten post 30.03.2007 - |20:53|

• 0

#153 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2007 - |20:59|

Nie no Cerberus absolutnie nie przemienił się w pajączki :) on tylko je tam przeniósł lub zwabił ..
Tak szczerze to szkoda że tak szybko uśmiercili Nikki i Paulo - nowe ciekawe postacie :) bardzo sympatyczni ..

Ale była taka teoria :P Ta twoja też jest dość nacągana :P

Ich śmierć nie wpłynie znacząco na serial, zbyt dużo do niego nie wnosili (i nie szczególnie mnie zaciekawili). Z drugiej strony odnosze wrażenie ,że jeszcze ich zobaczymy ( pewnie w retrospekcjach)
  • 0
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
Dołączona grafikaDołączona grafika

#154 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2007 - |21:14|

Dlaczego moja naciągana? obejrzyjcie sobie jeszcze raz tą scene z tym dzwiekiem - wyrażnie słychać jak przemieszcza się dymek ..

oglądaliście w ogóle wcześniejsze odcinki ze scenami z cerberusem? zawsze jak on sie pojawiał to był ten sam dźwięk ..
  • 0

#155 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 30.03.2007 - |21:16|

ale pająki mogły spokojnie przyjść same wabione feromonami (o czym mówil Arzt)
  • 0

#156 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.03.2007 - |21:32|

Samica tego pająka wydziela silne feromony, dzięki czemu wabi tym samców. W momencie ukąszenia Paula, takowe feromone zostały wydzielone i zwabiły inne. Proste jak budowa czołgu T55. Teorie, że to dymek je wysłał to dla mnie bzdura. Odnośnie śmierci brylantowej parki to jeszcze nic nie jest jasne. Ktoś moze sie wrócic po te 8 milionów, może piesek zacznie kopać albo jakimś cudem sami sie wygrzębią. Wszystko sie wyjaśni za tydzień (mam nadzieje)
  • 0

#157 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 30.03.2007 - |21:33|

Odcinek nie wniosl nic do fabuly,ale mimo to podobal mi sie.Biedni Paulo i Nikki zakopani zywcem.Gdyby niki nie zakopalaby diamentow to zdazyla by dobiec do plazy i powiedziec jeszcze o co chodzi,a tak.Wydala na siebie wyrok.Ogolnie w 1 odcinku przedstawionio cala historie tych 2 postaci.Mi to nie przeszkadzalo.

W oczekiwaniu na kolejny odcinek...
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#158 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.03.2007 - |21:46|

Odcinek nie wniosl nic do fabuly,ale mimo to podobal mi sie.Biedni Paulo i Nikki zakopani zywcem.Gdyby niki nie zakopalaby diamentow to zdazyla by dobiec do plazy i powiedziec jeszcze o co chodzi,a tak.Wydala na siebie wyrok.Ogolnie w 1 odcinku przedstawionio cala historie tych 2 postaci.Mi to nie przeszkadzalo.

W oczekiwaniu na kolejny odcinek...

Rzeczywiście odcinek nie wnosi nic nowego, poza tym, że Charlie przyznał sie Sun o swoim złym czynie. Być może narodzi sie jakiś mały konflikt, rozłam. Natomiast odcinek bardzo przyjemny:) Ciekawe ukazanie wydarzeń które już widzieliśmy oczami osób które stały na uboczu grupy. No i wiemy, że na wyspie jest dużo nieznanych gatunków flory i fauny, być może coś jeszcze ciekawego odkryją nasi rozbitkowie:)
  • 0

#159 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 30.03.2007 - |21:48|

Nikki nie za bardzo myslala, gdyby pobiegla gleibiej w ldzungle i odczekala te 8 godzin sparalizowana to by zyli, bo raczej nikt by ich nie szukal, a tak pobiegla na plaze i wydala na siebie wyrok, ale to wyszlo nam na dobre bo balasty poszly sie je**c
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#160 darou

darou

Szeregowy

• Email
  • 12 postów

Napisano 30.03.2007 - |21:58|

Nie no ludzie bez przesady.Dymek zamienił się w pająki?Heh sądze że nie cackałby się tak.Poprostu może wyczuł że coś sie dzieje i przyleciał zobaczyć co.Pająki przyszły zwabione feromonami przecież było to wyraźnie powiedziane.Co do balastów to jestem prawie pewny że przeżyją.Nie bez przyczyny Nikki akurat otwiera oczy.Sawyer też bez powodu nie wysypał na nich diamencików.Poprostu twórcy załatwili sobie łatwą wymówkę żeby ich ktoś odkopał.Pozatym nie sądzę że robiliby odcinek poświęcony im i odrazu ich zabili.Oni jeszcze odegrają jakąś role w serialu.
ps.Czyli to Boone jest gejem
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych