Dzięki za objaśnienie. Ta koherencja jest naprawdę ciekawa. Możesz podać jakiś link do strony o czymś takim?Nic nbie jest dziwne. Doczytaj jeszcze o koherencji. Pojedyncza fala może być nieszkodliwa w krótkim okresie czasu. Jednak gdy w czaszce spotykają sie dwie fale koherentne, to powstaje stała interferencja sumująca amplitudy fal. Jesli ktoś stoi w miejscu, w którym fale nie są koherentne, to nic mu nie grozi.
Odcinek 059 - S03E12 - Par Avion
Napisano 16.03.2007 - |19:51|
Napisano 16.03.2007 - |20:25|
Oto artykuł w Wikipedii na temat tej powieści
http://en.wikipedia....he_Fountainhead
A to krótkie podsumowanie z innego żródła:
Ayn Rand's story of Howard Roark, a brilliant architect who dares to stand alone against the hostility of second-hand souls. First published in 1943, this best-selling novel is a passionate defense of individualism and presents an exalted view of man's creative potential.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 16.03.2007 - |20:27|
Genesis
Napisano 16.03.2007 - |20:59|
W ogolniaku to sie przerabia. Na naszej wikipedii niestety artykuł jest biedny, ale angielska jest już spoko http://en.wikipedia....rence_(physics).Dzięki za objaśnienie. Ta koherencja jest naprawdę ciekawa. Możesz podać jakiś link do strony o czymś takim?
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 16.03.2007 - |21:12|
Moim zdaniem Jack to przebrzydła spruciula i nie da sie tak łatwo skołować. Chce zdobyć ich zaufanie po czym zrobić mała borute...
Othersi są świetnymi manipulantami i oszustami, więc nie wydaje mi się, żeby Jackowi łatwo poszło zdobycie ich zaufania. Szczególnie po kilku niespodziankach, które im zgotował we wcześniejszych odcinkach.
Nie ma zagrożeń. A więc po co jakieś ogrodzenia? Przecież wyspa została w całości podbita i jest to można powiedzieć własne podwórko Dharmy.
Jeżeli Ben i spółka są członkami Dharmy, to na istnienie jakichkolwiek zagrożeń wskazuje opcja 77 we Flamie. Gdyby nie trzeba było się przed niczym/nikim bronić, to by jej nie było.
Napisano 16.03.2007 - |21:48|
Napisano 16.03.2007 - |21:57|
Napisano 16.03.2007 - |22:05|
Z psychologicznego punktu widzenia, bazując na tym co wiemy z retrospekcji, Lock wiódł raczej marne życie, był mega sfrustrowany (te spotkania w grupie wsparcia, historia z matką i nerką), jak sobie coś wbił do głowy (poznanie ojca), to gotów był poświęcić nawet fajny związek, jaki raczej rzadko zdarza się łysemu dziadkowi pod 50-tkę... Dziwny i z lekka nawiedzony był od początku pobytu na wyspie, może w zaistaniałych okolicznościach poczuł w sobie zew survivala, wymyślił sobie jakąś misję (n. ja - kontra tajemnice wyspy) i dąży do jej wypełnienia nie bacząc specjalnie na interes pozostałych rozbitków, i w ogóle wszystkich wyspiarzy. Ale to oczywiście tylko jedna z teorii, aczkolwiek wydaje mi się bardziej prawdopodobna niż to, że Locke jest othersem bądź steruje nim dymek.
Napisano 16.03.2007 - |22:34|
podaczas ostatniego ujecia kiedy Jack rzuca pilka o ziemie widac że na jego ręce widnieje tatuaż{ktory jest niejako jego znakiem szczegolnym od poczatku losta}, a cięzko jest klonowac wszelkie nienaturalne-sztuczne znaki na ciele:} no chba ze mamy tu do czynienia z maszyna rodem z basni i bajek :}
Jesli chodzi o przypyszczenie ,iz moze tu chodzic o klonowanie w tym m.in klonowanie Jacka...mozemy je wsadzic glebowo w bajki....
podaczas ostatniego ujecia kiedy Jack rzuca pilka o ziemie widac że na jego ręce widnieje tatuaż{ktory jest niejako jego znakiem szczegolnym od poczatku losta}, a cięzko jest klonowac wszelkie nienaturalne-sztuczne znaki na ciele:} no chba ze mamy tu do czynienia z maszyna rodem z basni i bajek :}
Napisano 16.03.2007 - |23:33|
odcinek jak 3 poprzednie swietny, duzo sie dzieje i bardzo klimatyczny jesli chodzi o szczesliwego jacka nie bylem w ogole zaskoczony, domyslilem sie ze w koncu jack da za wygraną, pozatym niewiem czy juz pisalem ale stawiam dyche ze w othersville bedzie walt z dejtukmajsanem ktorzy wlasnie beda mieli piknik na trawie i powiedza 'to nie takie proste jak myslicie' czy cos takiego
locke wraca do formy a jego pozornie hezsensowne poczynania nabieraja sensu
jak zwykle wielki plus dla saida moja ulubiona postac
a co do widocznych na mapce podziemi to juz o nich pisalem ze najprawdopodobniej zostaly one opanowane przez cerbera a kto wie czy cerberow niema tam wiecej tak czy siak odkrywanie podziemi mysle ze poznamy w 4 sezonie.
Użytkownik ajz edytował ten post 16.03.2007 - |23:34|
Napisano 17.03.2007 - |00:37|
desp
Napisano 17.03.2007 - |00:40|
Pozostawię Cię z tym złudnym wrażeniem. Sam sobie sprawdź dlaczego złudnym.hansolo co ty za historie opowiadasz, mam dziwne wrazenie ze niemasz bladego pojecia o falach ultradzwiekowych oraz mikrofalach z ktorymi mamy do czynienia na codzien chociazby w mikrofalowce. ale to nie forum o fizyce wiec nevermind
Napisano 17.03.2007 - |05:18|
rozchodzą się we wszystkich kierunkach, a urządzenie wyglądało dość prymitywnie i zapewne było dość stare.
Fala ultradźwiękowa jest już falą silnie kierunkową. Co więcej nawet fale o częstotliwości koło 10-15 KHz już wykazują ta właściwość. A przejście nad nie włączyło czujników, bo nikt tego nie przewidział i ich nie zainstalował.
Użytkownik Jellyeater edytował ten post 17.03.2007 - |05:18|
Thank you and Nestle!
Napisano 17.03.2007 - |07:11|
Śmieszny jesteś... nikt o tym nie wspomniał, bo to kretyński pomysł! Czyli, że co? Inni bawia sie w podchody z samym sobą?co do koncowki z Jackiem - dziwne, ze nikt nie wspomnia (ani Lostopedia), ani nikomu nie przyszlo do glowy, ze Jack zawsze byl Othersem - albo, nie wiem moze jakims szpiegiem Othersow wsrod "normalsow"- albo szpiegiem Uber-Othersow (nie wiem jak ich sie tam nazywa) u Othersow. Podobne podejrzeniam mam co do Kate - przypominam ostatni odcinek 2go sezonu gdzie pod koniec, Jack z Kate znaczaco sie porozumieli (dziwne przytakniecie - oznaczajace niby wspolna zgode na "costam" co sobie wczesniej ustalili")
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 17.03.2007 - |11:32|
na szczęście ty na to wpadłeś i nas oświeciłeś...co do koncowki z Jackiem - dziwne, ze nikt nie wspomnia (ani Lostopedia), ani nikomu nie przyszlo do glowy, ze Jack zawsze byl Othersem - albo, nie wiem moze jakims szpiegiem Othersow wsrod "normalsow"- albo szpiegiem Uber-Othersow (nie wiem jak ich sie tam nazywa) u Othersow. Podobne podejrzeniam mam co do Kate - przypominam ostatni odcinek 2go sezonu gdzie pod koniec, Jack z Kate znaczaco sie porozumieli (dziwne przytakniecie - oznaczajace niby wspolna zgode na "costam" co sobie wczesniej ustalili")
desp
po tym odcinku działania Locka nie są już tak beznadziejne i bezmyślne jak w Enter 77. to przecież stary Lock z 1 sezonu, który dąży do celu po trupach nie zwracając na nic uwagi. wbił sobie coś do głowy tak samo jak było z samolotem i Swanem. w poprzednim odcinku myślałem że jest bezmyślnym idiotą teraz wiem że coś tam sobie zaplanował. może chce się zemścić na Benie za to że go wprowadził w błąd...
Użytkownik confidence man edytował ten post 17.03.2007 - |11:33|
Napisano 17.03.2007 - |11:56|
Oglądam trailery i domyślam sie do czego dąży Lock...cwaniak jeden;) HEHE! Jest z niego bestia, nie ma co!może chce się zemścić na Benie za to że go wprowadził w błąd...
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 17.03.2007 - |12:34|
Napisano 17.03.2007 - |12:56|
Ponieważ silny impuls pola elektro-magnetycznego unieruchomia wszelkie układy elektronicznie. Oczywiście w serialowej fizyce.kolejna wpadka tworcow. Jezeli to co spowodowal Locke faktycznie bylo impulsem elektromagnetycznym, dlaczego zniszczony zostal sonar, a nie system obronny wioski innych? i w ogole wiele innych rzeczy, np wyposazenie stacji Hydra, monitory stacji Perla, czy komputer w Flame...
Bo nawet Lostepedia, która podaja nawet najdziksze teorie odrzuciła taki absurd.co do koncowki z Jackiem - dziwne, ze nikt nie wspomnia (ani Lostopedia), ani nikomu nie przyszlo do glowy, ze Jack zawsze byl Othersem - albo, nie wiem moze jakims szpiegiem Othersow wsrod "normalsow"- albo szpiegiem Uber-Othersow (nie wiem jak ich sie tam nazywa) u Othersow. Podobne podejrzeniam mam co do Kate - przypominam ostatni odcinek 2go sezonu gdzie pod koniec, Jack z Kate znaczaco sie porozumieli (dziwne przytakniecie - oznaczajace niby wspolna zgode na "costam" co sobie wczesniej ustalili")
desp
Użytkownik Jonasz edytował ten post 17.03.2007 - |12:57|
Genesis
Napisano 17.03.2007 - |13:00|
Napisano 17.03.2007 - |16:26|
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Jak dla mnie mistrzowski.Takiego dreszczyku dawno nie bylo.Tak wiec cos w loscie zaczyna sie dziac.Jack i Claire rodzenstwo ,ciekawe w jakich okolicznosciach sie o tym dowiedza.Zastanawia mnie Jack.Czy pogodzil sie on z tym ze nie moze uciec od othersow,czy zrobili mu pranie mozgu.Podobal mi sie Lockejak rzucil "jenca"w ten "plot,zreszta juz wczesniej chcial sie go pozbyc.
Napisano 17.03.2007 - |19:07|
jedna rzecz tylko mi się nie podobała, a mianowicie treść listu, który Claire i Charlie przyczepiają do schwytanego ptaka.
nic nie napisali o dharmie, a to przecież wg mnie dość istotna informacja, która mogłaby bardzo pomóc w ich odnalezieniu...
no ale i tak marne szanse, że ktoś to przeczyta - karteczka pewnie prędzej rozmięknie od wody zanim wpadnie w czyjeś ręce ;(
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych