Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#141 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 14.10.2003 - |11:36|

Oto co dzisiaj przeczytałem na interii:

Porażka Szwecji z Łotwą, która wyeliminowała Polską reprezentację z baraży, ściągnęła na szwedzką federację prawdziwą lawinę korespondencji z Polski.

Dziennikarze "Przeglądu Sportowego" postanowili sprawdzić w siedzibie szwedzkiego związku, jak zareagowali polscy kibice, na przegrany mecz Szwedów z Łotyszami.

- Mnóstwo maili, ale nie chcę nawet przytaczać, co jest w nich napisane. Najgorsze obrazy. Że jesteśmy dupkami i tego typu określenia. Pojawiły się również pytania w stylu, ile wzięliśmy pieniędzy od Łotwy za przegranie meczu - poinformowała "PS" sekretarka.

Niby w tym nic dziwnego, ot zwykła informacja, ale ludzie z interii dodali jeszcze jedno zdanie na koniec:

Tym wszystkim, którzy jeszcze nie napisali do szwedzkiej federacji, a chcieliby to uczynić podajemy adres: svff@svenskafotboll.se

To już mnie powaliło z krzesła, bo niby co mamy pisać do Szwedów dlaczego przegrali, a co gorsza bluzgać na nich. Myślałem że interia różni się trochę od onetu, ale jednak się pomyliłem :angry: :angry: :angry: :angry:

I bardzo dobrze zrobili!!!Bo co my Polacy mamy teraz zrobić jak nie opierdzielić szwedzkiej federacji,że nas olali!!!???Mogli chociaż wystawić młodzież to by przynajmniej powalczyła,biegała i pokazała się na arenie międzynarodowej,a tak sprzedali mecz....!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#142 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.10.2003 - |12:28|

Było mineło, teraz możemy liczyć tylko na naszą młodzieżówkę. A jakie przewidywania przed jutrzejszymi meczami. Liczę że i Wisełka i Groclin przejdą do następnej rundy.
  • 0

#143 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 14.10.2003 - |19:26|

A mi jest przykro i wstyd za każdy mail z bluzgami wysłany do federacji Szwecji.

MacGyver, wiesz co to jest piłka nożna? Grasz piłką wykonaną ze skóry, którą próbujesz umieścić w pewnym miejscu boiska piłkarskiego. Uda ci się to - masz 1 punkt. Wygrywa drużyna, która ma tych punktów więcej. Ot, cała filozofia...
Szwedzi mieli prawo zrobić ze SWOIM meczem co chcieli, wygrali już wcześniej. My się chyba zbytnio nie rozumiemy, prawda MacGyver? Może wytłumaczę: w piłce nożnej nieważny jest środek, ważny jest cel. Nie dostajesz punktów za styl. Ja wiem, że Polacy są mistrzami w "zwycięskim przegrywaniu", ale mnie to nie interesuje. Szwedzi osiągneli cel - awansowali do Euro 2004. I tyle. I aż tyle. Skandynawowie nie byli nam nic "winni", czy tego typu pierdóły. Winą za porażkę należy obarczyć w całości Polaków, bo to przecież nasza drużyna przegrywała nasze mecze (chyba, że jakiś obcy szaman odebrał naszym umiejętności :D ).

P.S. Słowa prezesa Listkiewicza, że Szwedzi zachowali się "nie fair" wywołały u mnie napad histerycznego śmiechu. Taki [beeep] kieruje polską piłką? <_<
  • 0

#144 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 14.10.2003 - |19:35|

P.S. Słowa prezesa Listkiewicza, że Szwedzi zachowali się "nie fair" wywołały u mnie napad histerycznego śmiechu. Taki [beeep] kieruje polską piłką? <_<

Pewnie to tylko gdzieś przeczytałeś, a nie widziałeś a było inaczej tu link

Użytkownik Seth edytował ten post 14.10.2003 - |19:35|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#145 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 14.10.2003 - |21:03|

Bez przesady. Tak piszecie jakby Szwedzi musieli wygrać ten mecz. Jakby specjalnie przegrali żeby Polska nie weszła do baraży. Przypominam, że to jest tylko sport. Szwedzi nie mieli już motywacji a Łotysze przeciwnie. Oni musieli to wygrać, wygrali i chwała im. A my przyjmijmy porażkę z godnością. Można być patriotą, można być kibicem, ale nie bądźmy szowinistami. Nie udało się - trudno. Może i lepiej bo wstydu na mistrzostwach nie będzie. A po mistrzostwach zaczynają się kolejne eliminacje i znów będziemy kibicować i liczyć punkty. Ale nie opluwajmy innych za to, że wynik był inny niż byśmy sobie tego życzyli. Nas też tak ktoś kiedyś może potraktować.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#146 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 14.10.2003 - |21:21|

Bez przesady. Tak piszecie jakby Szwedzi musieli wygrać ten mecz. Jakby specjalnie przegrali żeby Polska nie weszła do baraży. Przypominam, że to jest tylko sport. Szwedzi nie mieli już motywacji a Łotysze przeciwnie. Oni musieli to wygrać, wygrali i chwała im. A my przyjmijmy porażkę z godnością. Można być patriotą, można być kibicem, ale nie bądźmy szowinistami. Nie udało się - trudno. Może i lepiej bo wstydu na mistrzostwach nie będzie. A po mistrzostwach zaczynają się kolejne eliminacje i znów będziemy kibicować i liczyć punkty. Ale nie opluwajmy innych za to, że wynik był inny niż byśmy sobie tego życzyli. Nas też tak ktoś kiedyś może potraktować.

Właściwie to masz rację. Przecież 2 lata temu awans do Mistrzostw Świata zapewniliśmy sobie 1 września wygraną z Norwegami 3:0 i cała Polska była happy, a pare dni poźniej 5 września przegraliśmy w Mińsku z Białorusią 1:4. Też nam sie za bardzo nie chciało grać, ale tamta porazka była kompromitujaca. Na szczęście wtedy sytuacja w grupie była klarowna i nikt nie miał do nikogo pretensji.
  • 0

#147 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 15.10.2003 - |15:39|

Ale tylko dlatego nikt nie miał pretensji bo była klarowna. A wyobraźmy sobie co byłoby gdyby od tamtego meczu zależał los którejś drużyny. Zmieszanoby nas z błotem że się podłozyliśmy, że sprzedaliśmy mecz, że nie mamy honoru itp. itd. To znaczy taka reakcja byłaby możliwa gdyby ktoś podchodził do sprawy tak jak polacy. Nie moi państwo... cała sztuka polega na tym, że trzeba umieć przegrywać.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#148 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.10.2003 - |17:41|

A mi jest przykro i wstyd za każdy mail z bluzgami wysłany do federacji Szwecji.

MacGyver, wiesz co to jest piłka nożna? Grasz piłką wykonaną ze skóry, którą próbujesz umieścić w pewnym miejscu boiska piłkarskiego. Uda ci się to - masz 1 punkt. Wygrywa drużyna, która ma tych punktów więcej. Ot, cała filozofia...
Szwedzi mieli prawo zrobić ze SWOIM meczem co chcieli, wygrali już wcześniej. My się chyba zbytnio nie rozumiemy, prawda MacGyver? Może wytłumaczę: w piłce nożnej nieważny jest środek, ważny jest cel. Nie dostajesz punktów za styl. Ja wiem, że Polacy są mistrzami w "zwycięskim przegrywaniu", ale mnie to nie interesuje. Szwedzi osiągneli cel - awansowali do Euro 2004. I tyle. I aż tyle. Skandynawowie nie byli nam nic "winni", czy tego typu pierdóły. Winą za porażkę należy obarczyć w całości Polaków, bo to przecież nasza drużyna przegrywała nasze mecze (chyba, że jakiś obcy szaman odebrał naszym umiejętności :D ).

Zrozum,że piłka nożna to gra,a jesli ktos w nią gra to gra się do końca i nie ważne jest to czy ktos juz awansował,a sama gra.Po co więc zostali piłkarzami???Dla pieniedzy???Po tym meczu wydaje mi się,że tak...Postąpili nie fair,mimo,że upierali się,że polakom pomogą....nie pomogli,a nasz młodzieżówka jeszcze zapewniła młodym szwedom baraże...
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#149 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 15.10.2003 - |18:24|

Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Hertha Berlin 1:0 !!!!
Gratulacje!!! Niech w ślady Groclinu pójdzie dziś jeszcze Wisła!!

NEC Nijmegen - Wisła Kraków 1:2
Dwa gole Frankowskiego :DD i 3 czerwone karti holendrów:DDD

Użytkownik Seth edytował ten post 15.10.2003 - |21:19|

• 0

#150 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.10.2003 - |21:46|

Przede wszystkim wielkie gratulation dla Groclinu...ten klub akurat darze sympatią i życzę dalszych sukcesów...ale i tak w lidze przegra z Legią :D :D :D Wisła???Spoko wygrała....2 kluby idą dalej...która runda???2 oki...zdobywajta więcej punktów,może kiedyś będziemy mieli 2 drużyny w elitarce???!!!
  • 0

#151 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.10.2003 - |08:15|

Brawo Groclin - mieli cięższe zadanie, jednak co Herta to Herta. Pod koniec mieli sporo farta, ale wszystko skończyło się dobrze.
Wisełka bez niespodzianek - praktycznie rozjechała holendrów.
W piątek losowanie, mam nadzieje że chłopaki będą mieli szczęście i trafią na zespoły ze swojego przedziału.
  • 0

#152 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 19.10.2003 - |12:12|

Za dużo szczęścia to w losowaniu nie mięli chociaż Wisła ma słabszego przeciwnika, bo przecież Valerenga Oslo to nie jakiś potentat.
O ile Wisła ma bardzo duże szanse na awans to szanse Groclinu są raczej małe chociaż w piłce a zwłaszcza w Pucharach zdażają sie niespodzianki co już Groclin pokazał "lejąc" Herthę.

Wierzę, że Groclin powalczy bo co mają do stracenia. :rolleyes: , a zyskać mogą bardzo dużo.

Pzdr :rolleyes:
------------------
  • 0

#153 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.10.2003 - |12:18|

Za dużo szczęścia to w losowaniu nie mięli chociaż Wisła ma słabszego przeciwnika, bo przecież Valerenga Oslo to nie jakiś potentat.
O ile Wisła ma bardzo duże szanse na awans to szanse Groclinu są raczej małe chociaż w piłce a zwłaszcza w Pucharach zdażają sie niespodzianki co już Groclin pokazał "lejąc" Herthę.

Wierzę, że Groclin powalczy bo co mają do stracenia. :rolleyes: , a zyskać mogą bardzo dużo.

Pzdr :rolleyes:
------------------

Nie powiedziałbym,że Groclin"lał"Herthe....Hertha jest w tym sezonie słaba i gdyby była w formie jak w zeszłym sezonie to by"zlała"Groclin.Widać było zwłaszcza w końcówce jak Hertha przycisnęła.....
  • 0

#154 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 19.10.2003 - |16:40|

No no Wisła-Dospel 2:0 nie tylko o to chodzi ale bramka w 25 sekundzie,rekord w polsce???????
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#155 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 21.10.2003 - |17:20|

Coś o sporcie,ale w innym wydaniu....Wiecie jaki jesr rekord w rzucie piłką bejsbolową???Blisko 136 metrów....to jest coś,ale rzućcie kartą do gry....56 metrów!!!!!!
  • 0

#156 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22.10.2003 - |14:54|

Mi bardziej podobają się rekordy w rzucie kaloszem (52,73 m) :) i .... krowim plackiem :D (ponad 81 m) :) <-- Dane nieco stare, bo edycja Księgi, którą ja posiadam jest z 1989 roku :).

Użytkownik Fubu^^ edytował ten post 22.10.2003 - |15:08|

• 0

#157 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 22.10.2003 - |15:04|

ale rzućcie kartą do gry....56 metrów!!!!!!

Hehe, mam w domu Księgę Rekordów Guinesa z 1997 i tam piszą że rekord kartą do gry wynosi 61,26 m

Inne fajne rzuty:
Jajko(bez rozbicia) - 98,51 m
Plunięcię pestką czereśnii - 28,98 m
Strzał z procy - 447,1 m
Najwieksza odległośc, na jaką rzucano winogrono, które następnie wpadło do ust łapiacego - 99,82 m
oraz
Rzut wałkiem do ciasta(bójcie się mężowie) - 53,47 m
  • 0

#158 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.10.2003 - |23:11|

Noi kolejny raz...wisła...prysła....2-3 z Odrą....buehehe...fakt przegrywała 0-3 ale na 2-3 się skończyło....Iwonka Guzowska po raz kolejny MŚ....a inna rzecz co mnie rozbawiła.....100 mln Euro za Raula wykłada Abramowicz,aby sciągnąć go do Chelsea!!!!!!!!!!!!Uwielbiam Chelsea,ale to co teraz robi ten bogacz to istny szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#159 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 25.10.2003 - |11:42|

100 milionów to troche przesada za tego Raula, a co do meczu odry to faktycznie Wisła troche przysiadła w pierwszej połowie, ale sędzie też był niczego sobie :)))
  • 0

#160 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 28.10.2003 - |22:51|

100 mln Euro za Raula wykłada Abramowicz,aby sciągnąć go do Chelsea!!!!!!!!!!!!Uwielbiam Chelsea,ale to co teraz robi ten bogacz to istny szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Facet ma kupę kasy, kocha piłkę nożną i w nią inwestuje. Dla niego te 100 mln to niewielkie pieniądze :) Można powiedzieć, że Abramowicz zorganizował sobie Championship Managera na żywo :D Tyle tylko, że w przeprowadzaniu transferów, nie ograniczają go władze klubu. :)

Z drugiej strony podejrzewam, że gdybym ja miał pieniędzy jak lodu, również postąpił bym podobnie :) Wystarczy jedynie kochać sport :) I mieć kupę kasy :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych