Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Dresden Files

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#141 niepco

niepco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWyspy Południowe

Napisano 05.01.2008 - |09:46|

Pod wpływem serialu postanowiłam kupić książki o Dresdenie, dziś zaczynam czytać... Bardzo żałuje, że nie będzie 2 sezonu...

Będzie za to "nowy" odcinek:-) Dziś zostanie wyemitowany odcinek pt.: "Storm Front" w pełnej nieokrojonej wersji. Dodam, iz jest to odcinek 1 "The Dresden Files" chociaż w USA emitowany był jako 8 z kolei - chronologicznie jednak, jest to wprowadzenie do historii. Wersja pełna ma 2 h - odliczjąc reklamy da nam to jakieś 90 minut filmu. Emisja miała miejsce w Kanadzie, więc być może trzeba będzie trochę poczekać na ripa;-) A oto żródło:

"Good news for Canadian Dresden fans (and Dresden fans with Canadian friends)! Space will broadcast the unaired 2-hour pilot, Storm Front, this Saturday, January 5th, at 8 pm.
There is still no word on whether or when the uncut pilot will air in the States.
Previously the only version of the pilot available was a cut down one hour version which aired as part of the season, Episode 8."

Użytkownik niepco edytował ten post 05.01.2008 - |18:02|

• 0

#142 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 05.01.2008 - |10:43|

Emisja miała miejsce w Kanadzie, więc być może trzeba będzie trochę poczekać na ripa;-)

Toć to wspaniała wiadomość! Choć troszkę zdziwiony jestem że nie ma tego jeszcze na necie. Nie ma znaczenia w końcu, skąd jest TV, ma znaczenie czy ktoś to nagrał z tv na dysk twardy :P
  • 0

#143 niepco

niepco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWyspy Południowe

Napisano 11.01.2008 - |09:24|

Toć to wspaniała wiadomość! Choć troszkę zdziwiony jestem że nie ma tego jeszcze na necie. Nie ma znaczenia w końcu, skąd jest TV, ma znaczenie czy ktoś to nagrał z tv na dysk twardy :P

Mija już prawie tydzień, a tu ani widu ani słychu:-) Z kanadyjskich for wiem, że emisja miała miejsce a odcinek dużo wnosi do historii Dresdena. Może kanadyjskie kompy i dyski twarde pracują w innym wymiarze jednak?

Proszę o info jeśli ktoś wypatrzy ten odcinek na necie. Nie wiem czy wyemitują go w USA - to rozwiązałoby sprawę...
  • 0

#144 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.01.2008 - |10:28|

Na kanadyjskiej stacji Space wyemitowali także dwa ostatnie odcinki Masters of Sci Fi a ripów też zbytnio nigdzie nie było widać. Na szczęście AXN u nas załatwił już sprawę i wyemitował wszystkie odcinki Masters of Sci Fi.

A ten odcinek Dresden Files faktycznie warto by obejrzeć.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#145 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 17.01.2008 - |16:14|

Odcinek jest już na sieci w wersji nie scenowej nie jest idealny ale da się obejrzeć trwa 84 minuty. Jeżeli są zainteresowani to mogę później wrzucić parę obrazów.
Jeżeli coś to szukajcie na mininova.org
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#146 niepco

niepco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWyspy Południowe

Napisano 18.01.2008 - |22:48|

W sieci jest dostępny rozszerzony Storm Front w wersji PL (z lektorem).
  • 0

#147 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 28.01.2008 - |21:56|

Dorwałem ten odcinek, faktycznie jakości nie najlepszej, ale oglądać się da. Są szanse na napisy do tego odcinka? Post wyżej traktuję jak nieporozumienie, bo niby skąd polski lektor?
  • 0

#148 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 31.01.2008 - |14:10|

Pod wpływem serialu postanowiłam kupić książki o Dresdenie, dziś zaczynam czytać... Bardzo żałuje, że nie będzie 2 sezonu...

Szkoda tylko, ze Amber poprzestal na 5 ksiazkach, a tu juz 10 wychodzi w kwietniu w USA. :/

Moze trzeba zrobic namiastke kampanii Save Dresden i pozasypywac Ambera listami z pytaniami o dalszy ciag. :)
  • 0

#149 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 31.01.2008 - |14:33|

Dorwałem ten odcinek, faktycznie jakości nie najlepszej, ale oglądać się da. Są szanse na napisy do tego odcinka? Post wyżej traktuję jak nieporozumienie, bo niby skąd polski lektor?

AXN potem AXN Sci Fi emitowały ten serial więc może poszedł u nich ten odcinek w rozszerzonej wersji. Widzę że niedługo AXN rozpoczyna powtórną emisję Dresden Files to się to obada.
  • 0

#150 niepco

niepco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWyspy Południowe

Napisano 05.02.2008 - |21:15|

A stąd, ze na AXN szła wersja pełna, nieobcięta. Mam obie wersje, więc wiem co piszę :rolleyes:
  • 0

#151 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 24.06.2008 - |21:22|

Dresden znow w AXN, tym razem AXN Crime. Wtorki o 22:00 od 1 Lipca.
  • 0

#152 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.06.2008 - |08:22|

Dresden znow w AXN, tym razem AXN Crime. Wtorki o 22:00 od 1 Lipca.

A od 18 lipca powtórki Dresdena także na głównym AXN, od poniedziałku do piątku o godz. 20:00.
  • 0

#153 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.06.2008 - |15:08|

Przecież Dresden leci praktycznie co miesiąc na AXNach więc to nic nowego aż już nawet nie warto o tym wspominać. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.06.2008 - |15:42|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#154 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 09.11.2008 - |01:46|

Bardzo dobry serial, mam nadzieję, że będzie nowy sezon.
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#155 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.11.2008 - |02:36|

a wystarczyło przeczytać temat... serial przecież ma tylko jeden sezon...

#156 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 09.11.2008 - |17:41|

To już takie bezmyśle kłapanie - jak serial to od razu ma się na myśli od razu 5 sezonów bez sprawdzania źródeł. A taki mały offtopic - czy ktoś widziała gdzieś namiary do rozszerzonej ładnej wersji Brain Storm - 8 odcinka?
  • 0

#157 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 09.11.2008 - |20:46|

To już takie bezmyśle kłapanie - jak serial to od razu ma się na myśli od razu 5 sezonów bez sprawdzania źródeł. A taki mały offtopic - czy ktoś widziała gdzieś namiary do rozszerzonej ładnej wersji Brain Storm - 8 odcinka?

Podpisuję się pod pytaniem - bardzo chętnie bym obejrzał tą rozszerzoną wersję, a serialu i jego cancelu szczerze żal bo był naprawdę udany wg mnie, z pomysłem, z humorem i z jajem :) .
  • 0

#158 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13.08.2010 - |10:14|

Przyznam szczerze, ze albo nie jestem w klimatach sci-fi, albo ten serial byl po prostu slaby. Przez dobrych pare lat lazil za mna ten serial gdzie sie tylko moglem na niego natknac, ale nigdy nei moglem zapamietac tytulu. Jak juz go w koncu znalazlem, sciagnalem, i ostatnio ogladnalem, uwazam ze moj hype byl bezpodstawny. Serial kompletnie bez zachowanego odpowiedniego jakiegos balansu, prowadzony za lekko, no i seriale proceduralne sa zbyt juz oklepane. Ogolnie niezbyt mi sie go przyjemnie ogladalo, ale moze to kwestia tego ze tak ostro sci-fi sie nie jaram.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#159 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 13.08.2010 - |10:59|

Przyznam szczerze, ze albo nie jestem w klimatach sci-fi, albo ten serial byl po prostu slaby.

Bo był trochę słaby .Polecam za to przeczytanie książek na podstawie,których został zrobiony.
Są świetne i gdyby serial bardzie trzymał klimat i treść z książek toby był duuużo lepszy
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#160 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 10.05.2011 - |09:59|

Od 11 maja 2011 roku serial ten będzie można ogladac w Polsce w bardziej niż dotychczas dostępnej TV. Zobaczymy go w TELE 5. Emisja od poniedziałku do piątku o 22:00. Polski tytuł to "Akta Dresdena".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych