Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile osób nawróciliście na SG-1?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
181 odpowiedzi w tym temacie

#141 Anfauglir

Anfauglir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 25.03.2006 - |13:41|

No to wielkie gratulacje zacny kolego ;)
  • 0

#142 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2006 - |15:21|

Tak jest zawsze.....pewnie też tak macie jak ja, że trujecie wszystkim na około o Stargate

Wszyscy mówią, że jesteście czubami i że nie macie co robić (mówią też że na pewno sie im nie będzie podobać) , a potem pokazujecie temu komuś pierwszy odcinek i oho....nagle sie wszystkim podoba i trują o Stargate innym :D :D
  • 0

#143 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2006 - |15:40|

Mało tego, chcą żeby im nagrywać dalej. O zgrozo, tylko kiedy?!!! Jak misie niechce nagrywać SG1, już dwóch kumpli czeka w kolejce i pewnie ktoś się jeszcze ustawi.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#144 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2006 - |16:14|

Dokładnie...w 100% to jest to :D
  • 0

#145 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2006 - |18:20|

A mi się udało namówić do obejrzenia Stargate'a kolejne dwie osoby. Jeszcze się nie nawrócili, ale wykazali się przynajmniej chęcią. :)
  • 0

#146 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2006 - |20:30|

Na koncie mam jednego...two more in progres :D :D
  • 0

#147 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 29.03.2006 - |21:48|

Mi się udało namówić 1 osobe.
Jednego kumpla namawiam już z rok i jak narazie bez skutku, natomiast w klasie (LO) nikt nie wie co to stargate... i jak powiedziałem kumplowi jaki serial oglądam... to: zaczął się śmiać rzucając różnymi denerwującymi tekstami na poziomie podstawówki min: "wee co ty dałeś jakiś stargate" ,"to [beeep] jest"... itp. a najbardziej denerwujące jest to że nie oglądał żadnego odcinka i mówi takie rzeczy. Oczywiście dostał po ryju :D
  • 0

#148 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.04.2006 - |10:10|

Liczba moich nawróconych +1.

Qmpel z pracy otrzymał ode mnie Sezon 1 i Sezon 2 SG1.

Po obejrzeniu 30 sek pilota i 30 sek 2 odcinka stwierdził, cytuję: "....pożycz mi tych płyt - przegram sobie, a jak obejrzę - uśmiechnę się po więcej...." :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#149 phoox

phoox

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 29.04.2006 - |08:35|

Witajcie,
Nawróciłem już kilka osób, pierwsza była moja żona. Musiałem jeszcze raz glądać 4 pierwsze sezony. Teraz jest mas 12 osób. czekamy aż wyjdzie kilka nowych odcinków. Później weekend, projektor, piwo. Z braku SG1 zaczeliśmy oglądć też inne seriale i jest super :D
pozdrawiam
phoox
  • 0

#150 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 09.05.2006 - |07:08|

No cóż. Mnie się udało nawrócić 7 osób B) a następna jest w trakcie nawracania :>
Zaczęło się od tego, że moja żonka z nudów zaczęła ze mną oglądać 7 sezon na HBO no i stało się :blink: musiałem jej wszystko tłumaczyć. Co, gdzie, jak, kiedy, kto, z kim itd... :censored: w końcu się wkurzyłem i zacząłem poszukiwać pierwszych sezonów, żeby sobie oglądnąć mogła. A że w domku nie mam neta, to udało mi się namówić kumpla, żeby mi ściągnął. W miarę jak sciągał i zerkał, to się zaczął wciągać ;) no i tak poszło. Resztę mi się w robocie udało wciągnąć i teraz znajomi w pracy trochę z nas się śmieją, bo mamy takie małe kółko recenzentów :P co sobie nowy odcinek oglądniemy, to zaraz musimy temat obgadać. no i jest zajefajnie B)
  • 0

#151 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.05.2006 - |22:21|

Hmmm...
Osobiście udalo mi sie nawrócić mojego sąsiada na Sg1 :/
ale ten glupiec zrezygnowal po 7 sezonie :/

Zato smalville i BSG.... ho hooooooooo
20 osob :P - prawie cala klase :P
  • 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#152 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 09.05.2006 - |22:30|

ja juz nie licze - po 20 osobach stracilem rachube :) i mowie to na powaznie
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#153 michalgrucha

michalgrucha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSłupca

Napisano 11.05.2006 - |21:35|

Największe osiagniecie- JA :) Lubie s-f ale to mnei wkrecilo najbardziej :)
Przez ostatni miesiac obejrzalem 5 sezonow, pomijajac to ze przygotowywalem sie do matury i to ze ma lacze 128 kb/s.
Teraz jednak probuje sasiada wkrecic ale juz sie powoli wkreca jak juz to ktos nazwal "chorobe ktora nazywa sie sg-1" :)
  • 0

#154 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.07.2006 - |17:56|

To maci eciekawie, bo większość moich znajomych raczej nie przepada za SF szeroko rozumiane. Ale dlaczego by tego nie zmieniać? W każdym razie myślę, że większość ludzi tak naprawdę łączy SF z filmami o potworkach, no a co najwyżej z anime, gdzie raczej widząmaszyny, a nie ludzi. I Chyba stąd taka niechęć do Sci-Fi :>

W pełni się z tym zgadzam. W Polsce widać wielką niechec do sci-fi, główie z powodu braku porzadnych seriali tego typu w TV. Szefostwa naszych polkich stacji TV zapewne podobniejak większość obywateli sądzi, że Sci-Fi to są głupie bajeczki z robocikami i stworkami z kosmosu i dlatego nie warto się tym interesować.
Szkoda wielka, bo w sąsiednich krajach z zachodu i poludnia seriale sci-fi (a nawet szerzej - seriale związane z tematyką fantastyki) są znane i przez to jest większe zrozumienie dla tego typu zjawiska.
Wysyp w Polsce książek czy filmów niezbyt dużo zmieni, jedynie może to zrobić polska telewizja. Dlatego cała nadzieja w rękach Polsatu, TVN i TV4 bo na telewizję państwową nie ma co liczyć, szczególnie gdy teraz jest kierowana przez ludzi PiSu.

A co do tematu, to w ciągu kilku miesięcy udało mi się nawrocić na religię Stargate 3 osoby z roku (w tym jedną dziewczynę, ktora wręcz pochłaniała kolejne sezony oglądajac po 6-8 odcinków dziennie :D ). Teraz jest przerwa wakacyjna, ale mam nadzieję, że od przyszłego roku akademickiego uda mi się namowić kilka osób :>

Użytkownik Halavar edytował ten post 11.07.2006 - |17:58|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#155 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.07.2006 - |18:11|

A co ma PIS do sci fi? I nie liczyłbym na TVN. Ta stacja to najwiekszy gniot w historii polskiej TV obok Polonii1 ex equo.
  • 0

#156 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 11.07.2006 - |18:23|

Ja "nawróciłem" tylko jedną osobę, która oglądneła ze mną szystkie 9 sezonów w miesiąc :clap: teraz próbuję z następnymi.
  • 0

#157 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.07.2006 - |18:37|

A co ma PIS do sci fi? I nie liczyłbym na TVN.

To, ze to z zasady są ludzie bardzo poważni, mający misję do spełnienia, czyli zniszczyć mityczny Układ i zmienić oblicze polskiej rzeczywistości społeczno-politycznej. Ludzie nieumiejący sie z siebie śmiać, biorący wszystko na poważnie, a sci-fi nie jest według nich warte uwagi, bo własnie jest zbyt "głupiutkie" i mało poważne. Ludzie o poglądach konserwatywnych najczęściej nie przepadają za fantastyką, a właśnie tacy ludzie kierują teraz całą TVP. A czytając wywiad z prezesem TVP widać w jakim kierunku będzie podążała telewizja państwowa (zwana czasem chyba dla żartu publiczną), a wiec TVP1 ma być stacją publicystyczno-informacyjną, a TVP2 kulturalno-rozrywkową. Dlategoż, nie sądzę, aby w najbliższych 4 latach pojawiły sie tam jakieś nowe seriale fantastyczne (nieważne czy to sci-fi czy fantasy).
Ja nieliczę na żadną polską stację telewizyjną, ale jak już, to najszybciej za to wziął się właśnie Polsat i TVN.
Ale chyba odbiegam od tematu ;)

Użytkownik Halavar edytował ten post 11.07.2006 - |18:56|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#158 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.07.2006 - |20:07|

Sorry, że będę tego offtopa dalej ciągnal, ale TVP ma taki plan już od dłuższego czasu i PiS nie ma nic do tego.
  • 0

#159 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 11.07.2006 - |21:27|

U mnie to śmiesznie wyszło z tym nawracaniem na stargate, zrobiłam to całkiem nieświadomie:D Zazwyczaj nie truję ludziom o stargate bo i tak prawie nikt nie wie o co chodzi...Chociaż niektórzy coś kojarzą z tvn, to już jest dobry znak:)
W każdym razie zachęciłam kolegę do oglądania stargate przez...swój opis na gg:D Poprostu napisałam raz, że oglądam stargate. Zaraz po tym on się odezwał czy mam to na płytkach bo on kiedyś coś widział...i tak się zaczęło:) Szybko mnie dogonił (potrafił obejrzeć 3 sezony w parę dni!!), właśnie odzyskałam 9 serię więc zdąże sobie jeszcze coś powtórzyć przed weekendem:)
Jak się okazało nigdy nic nie wiadomo, fani stargate są wśród nas...
Pozdrowienia dla wszystkich nawracających, odwalacie kawał dobrej roboty:D
  • 0

#160 FanCom

FanCom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoWars i Sawa

Napisano 23.07.2006 - |10:05|

Gdzieś się zapodział mój post na ten temat, więc napiszę jeszcze raz.
Zaraziłem swoją żonę, brata i jego dzieci, a oni swoich kolegów i kloeżanki
( każdy około 3-5 osób ). A także, trzech kolegów w pracy, a oni... i tak dalej.
To jest rewelacyjny serial i jak ktoś ma czas obejżeć pierwszy i drugi odcinek,
to już jest "NASZ" :)

Użytkownik FanCom edytował ten post 23.07.2006 - |10:08|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych