Skocz do zawartości

Zdjęcie

"The X-Files" w Polsce na DVD?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
204 odpowiedzi w tym temacie

#141 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 18.07.2007 - |19:57|

Facet mnie zapewnia,ze dzwonil do De Agostini kilka razy i prosil o przysylanie wiecej egzemplarzy.No i nic z tego... :laugh2:
  • 0

#142 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 19.07.2007 - |07:39|

już otrzymałem pierwszą przesyłkę z prenumeraty. Trwało to około 5 tygodni ale narescie jest. Teraz będę dostawał co dwa tygodnie czy co tydzień ? Bo jakoś zapomniałem.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#143 pko

pko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 19.07.2007 - |19:37|

seven zmien kiosk koles cie delikatnie mowiac robi w konia do kioskow deagostini nie dostarcza towaru...gosc sciemnia albo glupi ze dzwoni do nich ... na slasku nie ma problemow z dostaniem moj kiosk zamawia juz obecnie 6 szt tygodniowo
  • 0

#144 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 19.07.2007 - |20:35|

PKO,wiesz -mysle,ze masz racje, poniewaz tego typu sytacja jest dla mnie irracjonalna.Chyba pojde sobie poszukac innego... :happy4:
  • 0

#145 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.07.2007 - |00:52|

Facet mnie zapewnia,ze dzwonil do De Agostini kilka razy i prosil o przysylanie wiecej egzemplarzy.No i nic z tego... :laugh2:

Powiedz gościowy by nie dzwonił do wydawcy tylko do dystrybutora prasy od którego ma gazety. Najczęściej będzie jest to Ruch lub Kolporter.
  • 0

#146 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 20.07.2007 - |10:49|

seven zmien kiosk koles cie delikatnie mowiac robi w konia do kioskow deagostini nie dostarcza towaru...gosc sciemnia albo glupi ze dzwoni do nich ... na slasku nie ma problemow z dostaniem moj kiosk zamawia juz obecnie 6 szt tygodniowo

U mnie tez były problemy z kioskiem więc ich olałem i zamówiłem prenumeratę. Teraz mam luz.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#147 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 24.07.2007 - |15:42|

Wczoraj poszlam do faceta odwolac definitywnie ,,odkladanie X Files'',bo w rzeczywistosci zawsze ,, brakowalo numeru'',albo mial akurat reedycje.Jakiez bylo moje zdumienie,kiedy pan kioskarz zapewnil mnie,iz we wtorek mam przyleciec po plyte. :blink: Dzis rano znow pobieglam z mysla,ze pewnie robi mnie w konia. Bylam w szoku,gdy okazalo sie, ze plyta na mnie czeka. :rolleyes: <_<
  • 0

#148 pko

pko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 24.07.2007 - |16:43|

no i widzisz facet sie pewnie dowiedzial gdzie ma zadzwonic szkoda tylko ze zajelo mu to 8 tygodni
  • 0

#149 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 24.07.2007 - |19:04|

Zgadzam sie...lampka w jego glowie, sie nagle zapalila.... :blink:
  • 0

#150 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 24.07.2007 - |19:46|

Gratki 7z9 :) Pewne dostawy to ważna rzecz.

Ja od wielu lat wyznaję zasadę wolnego rynku: "Nie chcesz pomóc szefie, to idę do konkurencji." :D (o ile jest).

Użytkownik VeeDee edytował ten post 24.07.2007 - |19:47|

• 0
VeeDee

#151 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.08.2007 - |20:19|

Ha ha :angry: :lol: :angry: :lol: no to sie właśnie "nieźle" ubawiłem.
Rozmawiałem ze znajomym przed chwilką który zaprenumerował X-files no i się dowiedziałem,że dostał teraz przesyłkę od DeA.
A w niej oczywiście nowa partia płytek + ta super obiecana płytka SPECJALNIE dla prenumeratorów do sezonu pierwszego z dodatkami.
I co najlepsze, to jej wydanie.
Płytka nie jest wydana jak poprzednie czyli sztywna okładka + książeczka + płytka tylko jak zwykła płytka dvd.
A teraz NAJLEPSZE w tej całej opowieści - dodatki nie mają żadnego tłumaczenia na język polski.
OMFG po co komu takie wydanie ?? :blink:
Dodam polskie wydanie.

I coś takiego ma zachęcać do prenumeraty kiedy to ewidentnie olali prenumeratorów. :angry:

Umarłem :wacko: ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.08.2007 - |20:28|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#152 pko

pko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 15.08.2007 - |17:07|

jejku wy sie juz dopinacie do wszystkiego po pierwsze jak wejdziesz na stronke deagostini to widac ze plyta bonusowa jest inaczej wydana po drugie nie pisze ze jest po polsku po trzecie jak nie wiesz po co komu ta plyta to wystaw na allegro ... oczywiscie najlepiej zeby do kazdego numeru dodawano bonus najlepiej zeby to byl caly sezon innego topowego serialu eeeeeee nie lepiej jakas wypasiona fure przeciez jestes pRENUMERATOREM ... kuzwa zygam juz tym klienckim jeczeniem ... nie chcesz nie kupuj ... inni do ktorych produkt trafia pewnie beda zadowoleni bo sa normalnymi odbiorcami a nie takimi wyzartymi na divxach wytrawnym znawcami ... sorrki ale jak ci nie starcza mniejsza cena w prenumeracie jak ci nei starcza ze ci to za free wysla i doniosa do domu tylko oczekujesz jeszcze bog wie czego to zrezygnuj i nie zawracaj d...
  • 0

#153 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.08.2007 - |18:03|

ejku wy sie juz dopinacie do wszystkiego po pierwsze jak wejdziesz na stronke deagostini to widac ze plyta bonusowa jest inaczej wydana po drugie nie pisze ze jest po polsku po trzecie jak nie wiesz po co komu ta plyta to wystaw na allegro ... oczywiscie najlepiej zeby do kazdego numeru dodawano bonus najlepiej zeby to byl caly sezon innego topowego serialu eeeeeee nie lepiej jakas wypasiona fure przeciez jestes pRENUMERATOREM ... kuzwa zygam juz tym klienckim jeczeniem ... nie chcesz nie kupuj ... inni do ktorych produkt trafia pewnie beda zadowoleni bo sa normalnymi odbiorcami a nie takimi wyzartymi na divxach wytrawnym znawcami ... sorrki ale jak ci nie starcza mniejsza cena w prenumeracie jak ci nei starcza ze ci to za free wysla i doniosa do domu tylko oczekujesz jeszcze bog wie czego to zrezygnuj i nie zawracaj d...

Dawno się tak nie ubawiłem na prawdę no ,że też klient może mieć jakieś wymagania , dobre dobre LOL

-- Chłopie po pierwsze więcej kultury. :D
-- Po drugie - PO TO KUPUJĘ/PRENUMERUJĘ P O L S K I E wydanie X-files aby otrzymać pełnowartościowy produkt. A tego tak nie można nazwać. :blink:
-- Po trzecie - ja tego NIE zaprenumerowałem przytoczyłem tylko przypadek znajomego który nie zna języka angielskiego więc skoro zamówił sobie polskie wydanie to oczekuje,że ono będzie polskie ! Dla każdej normalnej osoby jest oczywiste.
-- Po czwarte - tak samo cieszyłbyś się pewnie jakby Ci tą płytę dołożyli z wydania azjatyckiego z krzaczkami zamiast napisów i języku którego za nic nie zrozumiesz ? <-- proszę nie odpowiadaj to pytanie retoryczne.
-- Po piąte - chyba jesteś pracownikiem DeA ,żeś się tak oburzył :P
-- Po szóste - właśnie przez takich jak Ty którzy są zadowoleni z byle bzdetu [pewnie przyzwyczajenie z divxów] wydawcy leją na nas klientów i jedyny wysiłek jaki wsadzają w nasze wydania to polska okładka.
-- Po siódme - przeczytaj jeszcze raz swój post i zastanów się nad przyczynami swojego ataku na mnie ? Może coś Ci nie poszło więc sobie ulżyłeś tyle Twoje. :wacko: Chyba słoneczko dzisiaj bardzo dawało.
-- Po ósme - akurat z divxami nie trafiłeś bo jak tylko mogę to zbieram wydania dvd. I z serialami czekam na takie wydania i dlatego np.dopiero w tym roku, niedawno obejrzałem 1 sezon Eureki.
-- Po dziewiąte - Z CZEGO tu być zadolonym ? Że niby nam to za darmo przysyłają do domu otwórz oczy i zacznij się bardziej orientować świecie. NIE MA NIC za darmo , w tej jak piszesz super atrakcyjnej niższej cenie [ o ile 2-3 zł] i tak im płacisz za tą przesyłkę.
Poza tym za produkt który na zachodzie Europy jest już dostępny od 1999 roku to nie jest super atrakcyjna cena. Poczytaj posty zwłaszcza koleżanki @Slider Oh która dość dobrze sie orientuje w ofercie zachodnich sklepów wysyłkowych a wtedy się dowiesz CO TO JEST mniejsza cena. :D
-- Po dziesiąte - z kpinami i sarkazmem Ci nie wyszło pokazałeś tylko brak jakichkolwiek argumentów i ogłady w stosunku do zdania innych.
-- Po jedenaste - chyba naprawdę jesteś jakimś "wydawcą" lub "przedsiębiorcą-biznesmenem" bo reprezentujesz dokładnie ich punkt podejścia do biznesu i traktowania ludzi.
Kiedy to rzucają jakiś ochłap i potem sie dziwią,że ludzie się za to nie biorą i jeszcze mają czelność mieć jakieś uwagi. [ vide niesławne wydanie chyba 3 sezonów w Polsce serialu ST TNG bez żadnych pl napisów czy lektora ,żywcem przywiezione z zagranicy i to ma być dla nas atrakcyjne? ]
Ach ci niedobrzy klienci którzy oddają nam swoje pieniądze i jeszcze coś chcą. Żenada.
-- Po dwunaste - jakbym chciał mieć wydanie anglo czy inne języczne to wchodzę na stronę amazon.com i zamawiam. Proste prawda ale w swym zacietrzewieniu chyba jeszcze to do Ciebie nie dotarło.
-- Po trzynaste - .........mógłbym tak jeszcze długo przytaczać argumenty ale jak widzę to nie ma sensu.

Bo rozmowa ... hm nawet nie rozmowa .... z osoba która pozwól ,że Cię zacytuję lekko modyfikując : ."... która jest ..... wyzartymi na divxach wytrawnym znawcą..." już mnie nie interesuje.
A co zabawniejsze to właśnie opisałeś siebie.

Życzę więcej humoru , dobrej pogody i udanego wieczoru. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.08.2007 - |18:21|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#154 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.08.2007 - |19:49|

LOL... amen... nic dodać, nic ująć :D
  • 0
Dołączona grafika

#155 pko

pko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 15.08.2007 - |21:02|

tak jestem przedstawicielem ... zwyklych ogladaczy ktorym to wydanie pasi i nie jecza ze to ze tamto ze kuzwa nie moge znalezc w kiosku (jak sie okazalo bo kioskarz byl kiepski) i nie oczekuje czegos czego nikt nie obiecal vide tlumaczenie dodatkowej plyty ... skoro nie ma nic za darmo to dlaczego tak bardzo schodziles z tego swiata bo brakowalo tlumaczenia w plycie bonusowej ... czego niby brakuje w tym wydaniu bo z tego co wiem odnosisz sie do plytki ktorej w wydaniu nie ma ... a jezeli chodzi o deagostini to tak jak wszyscy bardziej martwie sie przerwaniem kolekcji niz jego poziomem ... wydanie kupuje w kioskach w cenie wyzszej od tej z prenumeraty wiec nie mow mi tu czy cos jest dla mnie taniej czy nie a to co pewnie tak usilnie probowales przelac na ekran nazywa sie kalkulacja a ta wystepuje zarowno po stronie sprzedajacej jak i kupujacej ... po trzynaste to w swoim przydlugim wywodzie juz powieliles kilka podpunktow dlatego smiem watpic w ilosc twoich argumentow ... nic dodac nic ujac ... i to slysze od osoby kompletnie nie majacej stycznosci z divxami ... coz za hipokryzja
  • 0

#156 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.08.2007 - |21:31|

A Ty wciaż to samo na tak samo niskim poziomie.

... bardziej martwie sie przerwaniem kolekcji niz jego poziomem ...

Czyli sam potwierdziłeś byle co byle jak i jesteś zadowolony. Gratuluję ja do tych osób nie należę.

wydanie kupuje w kioskach w cenie wyzszej od tej z prenumeraty ...

Ja robie to samo no i .. :D

... po trzynaste to w swoim przydlugim wywodzie juz powieliles kilka podpunktow dlatego smiem watpic w ilosc twoich argumentow ...

I wciąż ten nieudany sarkazm :(
A wydawało mi się,że jaśniej już mi się nie uda Ci wytłumaczyć mojego stanowiska niż jak to piszesz "powtarzając" czy tez rozbijając na podobne podpunkty.

nic dodac nic ujac ... i to slysze od osoby kompletnie nie majacej stycznosci z divxami ... coz za hipokryzja

A kto powiedział,że w ogóle nie korzystam z divxów ?
Ochłoń trochę bo konfabulujesz strasznie i dorabiasz coś czego nie ma.

Poza tym chyba mogę mieć swoje zdanie, prawda ? :D
Czy też tego mi nie wolno ?
I "zabiło" mnie,że tak szumnie reklamowana płyta która miała być DODATKOWYM impulsem do prenumeraty okazała sie IMO niewypałem.

Nie będę już z Tobą "dyskutował" na ten temat na takim poziomie.
Ponieważ w Twoim poście nie ma ,żadnego poziomu ani merytorycznego ani kulturalnego.
Proponuje powrót do szkoły lub też częstsze przebywanie z żywymi ludźmi i nauczenie się zasad funkcjonowania i odnoszenia się do innych osób.
Z mojej strony to tyle , koniec.

I wciąż życzę spokojnego wieczoru.
Pozdrawiam :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.08.2007 - |21:34|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#157 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.08.2007 - |21:46|

tak jestem przedstawicielem ... zwyklych ogladaczy ktorym to wydanie pasi i nie jecza ze to ze tamto ze kuzwa nie moge znalezc w kiosku (jak sie okazalo bo kioskarz byl kiepski) i nie oczekuje czegos czego nikt nie obiecal vide tlumaczenie dodatkowej plyty ... skoro nie ma nic za darmo to dlaczego tak bardzo schodziles z tego swiata bo brakowalo tlumaczenia w plycie bonusowej ... czego niby brakuje w tym wydaniu bo z tego co wiem odnosisz sie do plytki ktorej w wydaniu nie ma ... a jezeli chodzi o deagostini to tak jak wszyscy bardziej martwie sie przerwaniem kolekcji niz jego poziomem ... wydanie kupuje w kioskach w cenie wyzszej od tej z prenumeraty wiec nie mow mi tu czy cos jest dla mnie taniej czy nie a to co pewnie tak usilnie probowales przelac na ekran nazywa sie kalkulacja a ta wystepuje zarowno po stronie sprzedajacej jak i kupujacej ... po trzynaste to w swoim przydlugim wywodzie juz powieliles kilka podpunktow dlatego smiem watpic w ilosc twoich argumentow ... nic dodac nic ujac ... i to slysze od osoby kompletnie nie majacej stycznosci z divxami ... coz za hipokryzja

Znasz jakieś inne znaki interpunkcyjne oprócz wielokropka? Nie mówiąc o dużych literach i polskich znakach. Sam styl Twoich wypowiedzi świadczy, że jesteś człowiekiem niepoważnym.
  • 0
VeeDee

#158 pko

pko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 15.08.2007 - |21:50|

1 oceniajac poziom spojrz na swoj ... oceniajac kulture popatrz na siebie

2 na gwalt chciales mi pojechac wiec odnosnie poziomu wydania x-files przeczytales co chciales ale proponuje spojrzec do tego punkty raz jeszcze

3 pytanie o kupowanie w kiosku nie ma sensu o ile pominie sie koncowke mojego zdania ale ta pewnie nie byla ci po drodze

4 nie rozbijasz na podobne punkty tylko je powielasz ... nie znajac mnie i podkreslajac ze cos mi powtarzasz aby mi bylo latwiej zrozumiec swiadczy o twoim poziomie patrz punkt 1

5 ostatni punkt nie dotyczyl ciebie ale i tego nie zauwazyles chcac za wszelka cene pojechac z kims kto tez ma swoje zdanie

6 mam gdzies twoje zyczenia bo mnie one ani ziebia ani grzeja ... tak celowo i zamierzenie jestem w tym punkcie takim jakim chcesz mnei widziec

tak znam inne znaki interpunkcyjne jak i rozne systemy kodowania znakow ale dlaczego ich nie uzywam?? (ups użyłem) moze z przyzwyczajenia kiedys nie bylo tak ladnych kolorowych okienek i emotionek ktorymi wszyscy do znudzenia okraszaja swoje wypowiedzi

Użytkownik pko edytował ten post 15.08.2007 - |22:03|

• 0

#159 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.08.2007 - |22:43|

Ok, jednym wystarczają DivX - ich problem, innym wydania gazetkowe - trudno, a jeszcze inni, mając przed sobą perspektywę wydania 100-paru złotych, chcieliby dostać coś, co jest warte tych pieniędzy.

Jeśli ktoś jest uwiązany do wersji PL, to rzeczywiście nie ma co narzekać, tylko brać to, co jest. Jeśli ktoś zna angielski, za 90 zl z przesyłką nabędzie pełnowartościowy box-set X-Files, np. sezon 1, 6 płytek, dodatki, wszystko gitara.

Supernatural s1 - u nas 134 zl, plastikowe pudełko i okładka, w USA niedawno w promocji za 80 zł z przesyłką, piękny digipak
Lost s1 - u nas 159 zł za 5 płyt DVD, bez dodatków, w USA za 140 zł z przesyłką 7 płyt i masa dodatków

i na koniec ta zabawa z X-Files... zastanawia mnie, ile forsy poszło na oprawę tych wydań, pewnie taniej by wyszło po prostu wydać to jako box-set, tylko oczywiście żaden dystrybutor na to nie wpadł, a DeAgostini sobie zarabia...

Ciągle, bez przerwy, jesteśmy zmuszani do godzenia się na gorszej jakości wydania za ceny po byku... i nikt mi nie wmówi, że to jest ok.

Takie jest moje zdanie...
  • 0
Dołączona grafika

#160 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 16.08.2007 - |12:24|

Ciągle karmi sie nas badziewnymi wydaniami (bez dodatków, jak już są dodatki to nieprzetłumaczone) w cenach wyższych od tych w zachodniej części globu (dla niektórych w wschodniej). Niestety z braku alternatyw zmuszeni jesteśmy kupować ten badziew. Co do tej bonusowej płytki X-Files to ciekaw jestem czy nie podchodzi ona pod ustawę o ochronie języka polskiego. Wiele osób narzeka na ten stan rzeczy, ale ich głosy giną w pustych odmętach głów polskich dystrybutorów, którzy robią wszystko, żeby .... utrzymać piractwo na obecnym poziomie. Natomiast istnieją takie osobniki jak Szacowny Pan/Pani pko wychwalają pod niebiosa te wdania i ich głosy trafiają od razu do ego dystrybutorów.
Sam jestem osobą, która woli widzieć polskie napisy na dole ekranu, niż wierzyć w swoje umiejętności językowe i dlatego kupuje od czasu do czasu te wybrakowane wydania (chociaż polskie wydanie GITS uważam, za bardzo dobre wydanie). Myślę jednak, że już niedługo przerzucę się na wydania z USA, bo za cenę jednego sezonu u nas (w dodatku ubogo wydanego) tam będę miał dwa pełnowartościowe sezony (może troszkę będę musiał dopłacić).

PS.

pko używanie kropek, przecinków oraz rozpoczynanie zdań od wielkiej litery ułatwia innym czytanie twoich wypowiedzi.

tak znam inne znaki interpunkcyjne jak i rozne systemy kodowania znakow ale dlaczego ich nie uzywam?? (ups użyłem)

Tak się zapytam co to jest za znak interpunkcyjny: '??', bo ja znam taki '?'. Co mają wspólnego systemy kodowania z stylem pisania i jak chciałbyś na forum użyć innego od tego obecnie ustawionego na forum?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych