Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koniec Stargate SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
291 odpowiedzi w tym temacie

#141 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.08.2006 - |22:11|

jest widget videodownloader do opery 9.01 ale potrzebuje wtyczki i za Chiny nie wiem jaka to wtyczka. Ale generalnie jak znajdziesz wtyczkę to ściagniesz ten i wiele innych fimików na serwisach typu youtube.
PS:Jak znajdziesz wtyczkę to daj znać :D
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#142 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 27.08.2006 - |22:13|

Dziś na gateworld został opublikowany tekst

osto jego wycinek
"This is not the end of the 'Stargate' franchise," Pryor said. "This is just the end of (Stargate SG-1) airing on the SCI FI Channel."
Spekulacje nie mają sensu trzeba czekać
sg1 przecież niedawno z atl mozna kupić legalnie w necie od niedawna on line za odcinek
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że to się tak nie skończy już coś kombinują bo to stacja chce uśmiercić sg1 a nie MGM ale chcą zarazem kontynułiować atl
W wielkim skrucie teraz jest szukanie wyjścia od strony prawnej bo są zawarte umowy bla bla bla
Wiec nic nie wiadomo trzeba czekać ...
  • 0

#143 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.08.2006 - |22:21|

Eee tam umowy zaraz sie rozwiąże. Bo jak nie chcą emitować to żadna umowa ich dalej nie wiąże i tyle. MGM produkuje i sprzedaje prawo do emisji i MGM zadecyduje, kto będzie miał prawo do ewentualnego owego show a kto nie. Tak to widzę

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 27.08.2006 - |22:22|

• 0

#144 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 27.08.2006 - |22:43|

a jak nie to zrobimy zrzutke kupimy prawa do transmisji i będzie git
  • 0

#145 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.08.2006 - |23:25|

Wie ktoś jak ściągnąć ten filmik na dysk??

Użyj tej strony: http://keepvid.com/

Co do tematu to ja tylko mam nadzieję, że do Atlantis przejdzie Daniel i Vala oraz poziom serialu zdecydowanie wzrośnie, oraz, że szybko powstanie nowy serial który mam nadzieję będzie godny kanonu stargate.
  • 0

#146 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.08.2006 - |23:32|

Jesli to prawda ze scifi chce zakonczyc serial a wytwornia MGM chcialaby dalej krecic to jest DUZA szanse ze obejrzymy 11 serie SG-1. Wystarczy tylko ze potencjalny kupiec nowych odcinkow SG-1 pojdzie na ugode z SCIFI Channel (ktore ma prawa na pomysl i nazwe) i wykupi prawa na SG-1 albo bedzie placic jakis tam % zyskow (czyli SCIFI Channel dostanie kase za NIC, a to kazdy lubi :P).
  • 0

#147 Therion

Therion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoSIlesia

Napisano 27.08.2006 - |23:39|

... A ja mam takie pytanko:

- czy ąa już nakręcone wszystkie odcinki w 10 sezonie ?? ( zostało 13 )

A jeśli są już nakręcone to wątpie by rozpracowali Ori w tej reszcie odcinków ...
  • 0

#148 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.08.2006 - |06:01|

Końcówkę chyba jeszcze mają w zapasie. ale ja myślę, że nie będą konczyli watku. MGM stawia sprawę jasno. To nie jest koniec SG1. W takiej czy innej postaci wróci.
  • 0

#149 Miniak

Miniak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • Miastopomorze

Napisano 28.08.2006 - |09:59|

jak zostawią rozgrzebany wątek Ori to ja im pokażę prawdziwą księgę źródła!
  • 0

#150 grach

grach

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28.08.2006 - |10:04|

Jak każdy fan miałem nadzieje że serial bedzie trwał wiecznie :(

Jeśli zaś chodzi o sezon 10 i koniec serialu to uważam że od początku wiedzieli że to już ostatni sezon nie nie bedzie wiecej. Odcinek 200 wyjaśnia wszystko osobiście czekałem na niego jak na jakiś super super super a co dostałem info że to koniec serialu. Sami pokazali że juz nie mają pomysłów jak to dalej ciągnąć jak widać nikt nie mógł wymyśleć sensownego scenariusza. Teal’c sam za sugerował opcje sprzedawania serialu na DVD (w kontekście przyszłości serialu)

Albo cytat:
[1886][1899]Budżet to budżet.
[1901][1934]Są bandą nudnych idiotów,|którzy martwią się tylko notowaniami.
[1936][1946]Powiedz im...
[1948][2000]jeśli im się nie podoba,|to zabiorę to do kogoś innego.

Trudno tego nie zauważyć po zdjęcu serialu przez "Scf-Fi Channel" jak widać w tym odcinku i z ostatnich doniesień przedstawicieli MGM nie poddają się i chcą aby świat SG trwał nadal.
  • 0

#151 Anfauglir

Anfauglir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28.08.2006 - |11:08|

MGM nie poddają się i chcą aby świat SG trwał nadal.

I obys stary mial racje ;)
  • 0

#152 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.08.2006 - |12:17|

Po tej nowej informacji tu zawartej jak i tej na stronie Orion-Tokra, myślę, że jednak SG-1 doczeka się 11 sezonu na innej stacji.
Informacja o zakończeniu tego serialu spowodowała duze emocje wśród fanów, i można spodziewć się teraz nacisków z ich strony na pozostałe stacje amerykańskie aby wykupiły prawa do emisji serialu Stargate SG-1. Moze to dosyć długo trwać, ale sądzę, że wcześniej czy poźniej jakaś stacja wyskubie ze swojego portfela iles tam milionów dolców na ten serial. W związku z tym można sie spodziewać, że otrzymamy ostatni odcinek 10 sezonu z furtką na dalszą część. Przeniesienie po raz kolejny serialu do innej stacji na pewno wiązać się będzie ze zmianami w samym serialu, ja obstawiałbym, że niektórzy aktorzy zostaną przeniesieni do Stargate Atlantis. Myślę, ze właśnie to by było jednym z warunków zgody Sci-Fi na przeniesienie Stargate SG-1 do innego kanału, czyli zostawcie nam np. Daniela i Vale (a my sobie ich przeniesiemy płynnie do naszego serialu SGA) a my wam pozwolimy dalej rozwijać serial SG-1.

Podsumowując, możliwe, że latem 2007 roku zobaczymy w SGA Daniela i Valę, a na jesień 2007 ujżymy SG-1 w lekko zmienionej wersji.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#153 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 28.08.2006 - |12:24|

Tak Tylko z tego co czytałem wczoraj na gateworld no i dziaj widze ze jest i u nas to jasno wynika za MGM ma umowe z SCI-FI ze niemoga naiemoga nakrecic czy emitowac koeljengo sesonu w stanach . Jak dla mnie to nieprolem niech ida to robic w UK i bedzie gico. A niewiem czemu daniel i wala miał by znknąc z Sg-1 a co to oni pracua dla sci-fi czy dla MGM. moze i racja ale to było by bez sesnu zwazywszy na to ze daniel ma jeszcze ważna role do odegrania w Sg-1 z tego co mówą zapowiedzi
  • 0

#154 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 28.08.2006 - |12:59|

terekuku: a po co uciekac do UK?/ Przeciez serial jest krecony w Kanadzie, leci tez z lekkim poslizgiem w tamtejszej TV wiec jeden problem rozwiazany, teraz znalezc kase :)
  • 0

#155 nick_matters

nick_matters

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.08.2006 - |14:00|

Nie byłoby tego problemu (mam na mysli końca Sg-1), gdyby Jack nie odszedł z drużyny. Bez niego to po prostu nie ten sam serial. Brakuje mi jego dowcipów. :( Mam nadzieje, że jakos dojdzie do tego, ze sezon 11 ujrzy swiatlo dzienne i bedzie nam dane go zobaczyc. Skrycie licze na powrot Jacka i odrobiny humoru w jego wykonaniu.
  • 0

#156 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 28.08.2006 - |14:20|

A ja nie chce 11 sezonu. Tak nie chcę. Niech już zakończą SG-1. Wątek ORI może zostać. I niech zrobią nowy serial „Stargate Command” Nowa baza, na ziemi. Stara ekipa + nowi bohaterowie i zaczynamy.
  • 0

#157 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.08.2006 - |16:20|

To czym ma się różnić nowy serial od starego oprócz nazwy? ;P
  • 0

#158 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.08.2006 - |16:24|

No w tym rzecz, że prawie niczym :D, to tylko taki marketingowy chwyt żeby stare dziady i młodzi fani byli zadowoleni. Ci pierwsi będą mieli świadomość, że SG1 został ukoronowany a nie ścięty o głowę a ci drudzy będą mieli "nowy ale stary" serial :).
  • 0

#159 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.08.2006 - |17:44|

Wydaje mi się to mało prawdopodobne. Po co Sci-Fi miałoby kończyć SG-1, skoro miałoby na celu produkowanie kolejnych odcinków tego samego serialu, tyle że pod zmienionym szyldem? Moim zdaniem, jeśli powstanie nowy serial, to nie będą to zmiany czystko kosmetyczne. Utwierdza mnie w tym przekonaniu to co przeczytałem na Gateworld:
He added that the network "would look for opportunities for some or all of the members to appear on Atlantis."
  • 0

#160 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.08.2006 - |17:49|

Ale to nie sci fi produkuje serial. Sci fi póki co ma jedynie wyłączność w USA i to wszystko. Serial produkowany jest przez MGM.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 28.08.2006 - |17:50|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych