Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 048 - S03E01 - A Tale of Two Cities

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#141 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 06.10.2006 - |17:49|

Sha - w taki sposob to mozna wyjasnic wiele rzeczy :P Mi chodzilo o to ze zdjecia ktore wyzej podalem przedstawialy sceny ktorych nie było w 1 odcinku. Moze będą w 3x02, moze 4x05 a moze w 24x13... w kazdym razie nie bylo ich w A Tale of Two Cities chociaż zostały mu przypisane. Mam nadzieje ze reszta zrozumiala co mialem na mysli.

T adziewczynka na tych zdjeciach to ta sama z ktorą Jack kręcił flashbacki, które de facto tez nie pojawily sie w epizodzie..
  • 0

#142 Turas

Turas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 06.10.2006 - |17:54|

Ja po obejrzeniu odcinka widzę to tak.
Zacznijmy od tytułu (jakos nikt wcześniej na to nie wpadł albo przeoczyłem). A tale of two cities - wioska z początku odcinka i miejsce gdzie dzieje się późniejsza akcja.
Bunkier - możliwe ze się znajduje pod wodą, świadczy o tym wyplucie kropel słonej wody przez Jack'a.
Kate, Jack, Sawyer - Othersi chcą ich widocznie złamać żeby później łatwiej nimi manipulować.

Ktoś wcześniej wspomniał o Danielle, czemu nic nie mówiła Lostowiczom o Othersach,pomimo tego że przez te 16 lat musiała jakiegoś spotkać. Mi się wydaje, że Inni mają na nią haka w postaci jaj córki ( siedzisz cicho, nie przeszkadzasz to Alex przeżyje).

No to tyle mojego gdybania.

P.S. Warto obejrzeć odcinek dla pierwszej sceny no i fenomenalnego kadru wyspy z lotu ptaka :clap:
  • 0

#143 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 06.10.2006 - |17:58|

P.S. Warto obejrzeć odcinek dla pierwszej sceny no i fenomenalnego kadru wyspy z lotu ptaka :clap:

Fakt widok jest super mozna by to na jakąć pocztówke dac lol
  • 0

#144 Sha

Sha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 06.10.2006 - |17:58|

Seher - nie mam pojęcia o jakich flashbackach Jack'a mówisz, chyba nie chcę też o nich nic wiedzieć bo spoilerów unikam jak ognia, ale w pierwszym poście nie sprecyzowałeś, że te sceny miały być dokładnie w pierwszym odcinku, więc stąd moja odpowiedź.

Użytkownik Sha edytował ten post 06.10.2006 - |17:59|

• 0

#145 CSG

CSG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06.10.2006 - |18:00|

Zacznijmy od tytułu (jakos nikt wcześniej na to nie wpadł albo przeoczyłem). A tale of two cities - wioska z początku odcinka i miejsce gdzie dzieje się późniejsza akcja.
Bunkier - możliwe ze się znajduje pod wodą, świadczy o tym wyplucie kropel słonej wody przez Jack'a.

Mylisz sie. Dwa tytułowe "miasta" to siedzieba miejsce gdzie są przetrzymywani Kate,Jack,Sawyer i miejsce pobytu reszty rozbitkow.
  • 0

#146 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 06.10.2006 - |18:01|

Sha: Jack został przyłapany na kręceniu flashbackow w ktorych ratowal duszącą się dziewczynke na placu zabaw ktory widzielismy w 3x01. Okazuje sie ze to ta sama dziewczynka co z tych zdjęć. Spoilery? Tyle że ten odcinek już był i tej sceny tam nie było wiec to juz nie jest spoiler :P
  • 0

#147 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.10.2006 - |18:04|

Sha - w taki sposob to mozna wyjasnic wiele rzeczy :P Mi chodzilo o to ze zdjecia ktore wyzej podalem przedstawialy sceny ktorych nie było w 1 odcinku. Moze będą w 3x02, moze 4x05 a moze w 24x13... w kazdym razie nie bylo ich w A Tale of Two Cities chociaż zostały mu przypisane. Mam nadzieje ze reszta zrozumiala co mialem na mysli.

T adziewczynka na tych zdjeciach to ta sama z ktorą Jack kręcił flashbacki, które de facto tez nie pojawily sie w epizodzie..

Dobrze jest obejżeć jeden z programów z materiałów dodatkowych do drugiego sezonu (7 dysk). Jest w nim pokazane w jaki sposób eralizowany jest poszczególny epizod (akurat na przykładzie Fire+Water) od scenppisu do ostatecznego 42 epizodu. Jednym z ostatnich kroków jest gdy rezyser siada z montażysta i buduja odcinek. Powstaje wtedy tzwm director's cut, który ejst zwykle dłuzszy o jakies pięc minut od ostatecznejwersji. Ten trafia do executive preducer, który wycina z niego niektóre sceny, lub fragmenty scen. sadzę, że scena z dlawiąca sie dziewczynką sptkał własnie taki los. Można podejrzewać, że było to gdy Jack z samochodu obserwował Sarę Dziecko pewnie się zaksztusiło, i zmusiło jacka do ujawnienia się, co było dla niego niewygodne w tej sytuacji.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#148 corda

corda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 06.10.2006 - |18:06|

W ogole w promocyjnych zdjeciach są fotki, ktorych w odcinku nie było np to: http://gallery.lost-...iespromo-45.jpg

jesli ta scena pojawi sie w pozniejszych odcinkach...:
...wiec tak... kate ma juz kajdanki... wiec panowie raczej ja podnosza niz sadzaja (nawet zastosowane chwyty by na to wskazywaly :P ), nie ruszyla sniadanka (a jajecznica z bekonem byla B) ) no i ta mina... zdecydowanie 'zlamana kate'... boshe! co oni zrobia mojemu kochanemu sawyerowi..? :( :sam2: :unsure:
  • 0

#149 szczurek

szczurek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • MiastoWleń

Napisano 06.10.2006 - |19:24|

Ciekawi mnie co dzieję się wśród Lostowiczów na plaży oraz czy przeżył ktoś z osób bedących w bunkrze ("latający" właz z napisem kwarantanna budzi moje obawy).

Znając temperament Sayid'a nie wróci on po prostu do obozu Lostowiczów tylko będzie chciał na własną rękę odnaleźć czwórkę z nich.
Czy Michael rzeczywiście opuści wyspę nie wiem, ale ten bohater nie budzi moich zainteresowań.
A odnośnie aktorów - zgadzam się z wypowiedzią że osoba grająca Kate jest naprawdę atrakcyjna, choć niziutka. B)

Pozdrawiam i pewnie jeszcze nie jeden raz tu pogadamy.

Mysle ze po ostatnim odcinku 2 sezonu, i po dyskusjach w tamtym temacie, kazdy juz chyba przekonal sie ze bunkier nie eksplodowal. Juz nie bede pisal co sie stalo bo sobie mozesz sam zobaczyc ( http://forum.gwrota....?showtopic=6757 ) oczywiscie jezeli chce Ci sie przeczytac te 33 stronice :)
Co do Sayid'a sie zgadzam calkowicie. I wlasnie, co z Dejtukmajsanem ? :D Apropos Kate - jak ją wprowadzali do klatki to wygladala jakby miala najwyzej 14 lat :)

Użytkownik szczurek edytował ten post 06.10.2006 - |19:25|

• 0

#150 zuzia1

zuzia1

Szeregowy

• Email
  • 35 postów

Napisano 06.10.2006 - |19:27|

Oglądając ten odcinek nie mogę się oprzeć wrażeniu ,że Inni chcą złamać rozbitków.
Wybrali 3 najsilniejsze psychicznie osoby ze zdolnościami przywódczymi i eksperymentują. Jackowi podsunęli babkę ,która ma go zmięczyć poprzez :zaprzyjaźnienie :się znim. Sawyer dostał podstawionego Othersa w sąsiedniej klatce ,który próbując uciekać dał mu lekcję -Bądź potulny.A Kate jest straszona,że następne 2 tygodnie to nie będzie sielanka.I pewnie umieszczenie jej w klatce obok Sawyera też nie jest przypadkiem.
Na koniec jeszcze napisze ,że bardzo tęskniłam za Lost i mam nadzieję ,że mnie nie rozczaruje. :clap:
  • 0

#151 Maker3

Maker3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 06.10.2006 - |19:28|

Teraz trzeba czekać cały tydzień na następny odcinek, który prawdopodobnie będzie się skupiał na rozbitkach z plaży. W końcu dotyczy on Sun.

chyba jednak nie o plażowiczach
w końcu Sun wpłyneła razem z Saidem i Jinem
  • 0

#152 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 06.10.2006 - |19:54|

Z trailer'a do drugiego sezonu wychodzi na to, że jednak sielanki nie bedzie @ zuzia1. :)

Czyli co wiemy albo się domyslamy :
-Ściemy czas dalszy
-Karl to "figurant" by wybadać Sawyer'a i Kate (?)- na zabiedzonego nie wygląda, który się żywi karmą dla niedźwiedzi :P od dłuższego czasu (tutaj sobie marzę :P )
-Hydra tak jakby nie była pod wodą, a jedynie miała jakiś (?) zbiornik z wodą morską (?) do ustudzenia pomysłu o ucieczce, że niby jest pod wodą.
-W Hydra'ze działa sprzęt ( przyciski, kamery), ale tak jakby nie była używana od dawna ( coś jak bunkier Staff-tam też oświetlenie działało, ale był opuszczony), albo być może jest to niższy poziom bunkra i dlatego taki wygląd.

No nie wiem- z tego wszystkiego to się człowiekowi w główce kręci :)
Uważam jedno - Others'i dalej oszukują ponad wszelką wątpliwośc.
  • 0

#153 Sha

Sha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 06.10.2006 - |20:36|

Czyli co wiemy albo się domyslamy :
-Ściemy czas dalszy
-Karl to "figurant" by wybadać Sawyer'a i Kate (?)- na zabiedzonego nie wygląda, który się żywi karmą dla niedźwiedzi :P od dłuższego czasu (tutaj sobie marzę :P )
-Hydra tak jakby nie była pod wodą, a jedynie miała jakiś (?) zbiornik z wodą morską (?) do ustudzenia pomysłu o ucieczce, że niby jest pod wodą.
-W Hydra'ze działa sprzęt ( przyciski, kamery), ale tak jakby nie była używana od dawna ( coś jak bunkier Staff-tam też oświetlenie działało, ale był opuszczony), albo być może jest to niższy poziom bunkra i dlatego taki wygląd.

Ja się pod tym nie podpiszę. Karl to imo kolo który po prostu chce uciec od dharmersów odkąd dowiedział się o istnieniu innych ludzi na Wyspie. (Danielle w 'innych ludzi' nie wliczam z wielu względów)
Próbował zwiać pewnie już kilka razy, ale za cienki w kolanach jest więc łapią go bez większego trudu zważywszy na ich orientację w terenie. Poza tym chłopaczyna wyglądał na nieźle trzepniętego (w takich okolicznościach przyrody o to chyba nie trudno) i jakoś mnie nie zdziwiło, że nie gada z Sawyer'em tylko coś tam sobie dłubie. Jak się okazało dłubał wytrych.

To, że uwolnił też Sawyer'a to raczej nie spisek tylko przejaw jego dobrej woli, co z kolei mówi mi, że na tym jednym jego występie w serialu się nie skończy. Poza tym jak wg Ciebie miałby 'wybadać Kate' skoro sam zajmował jej klatkę z której go później zabrali nie wiadomo gdzie?

A'propo Sawyera - Co wogóle mieli by zyskać Othersi podpuszczając go do ucieczki? Radochę?
Widać, że generalnie coś do niego mają bo za każdym razem traktują go jak szmatę - biją, strzelają, maltertują i robią sobie podśmiechujki, ale bez przesady, nie po to go taszczyli nieprzytomnego przez hektary dżungli do tej klatki żeby teraz go celowo wypuszczać. Przecież i tak go zaraz złapali, znokautowali i zataszczyli nazad. Teoria 'Podstępu Karl'a' była by jeszcze dobra gdyby wogóle spodziewali się jego ucieczki, a Julka nadziała się na niego raczej przypadkiem, wychodząc z podwodnej części Hydry. Ją ogólnie chyba ciężko czymkolwiek zaskoczyć, więc stoicki spokój z jakim wyciągnęła paralizator był w pełni uzasadniony ogólnym opanowaniem jakie okazywała przez cały odcinek.

Użytkownik Sha edytował ten post 06.10.2006 - |23:02|

• 0

#154 Mush Room

Mush Room

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 06.10.2006 - |20:45|

W kwestii bunkra - może i nie eksplodował, co wydaje mi się zdecydowanie bardziej racjonalne, ale mimo wszystko bunkier nie istnieje - jego plan został całkowicie zdjęty i zniszczony. Dats oll ;)
  • 0

#155 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 06.10.2006 - |20:49|

Poza tym jak wg Ciebie miałby 'wybadać Kate' skoro sam zajmował jej klatkę z której go później zabrali nie wiadomo gdzie?

No,eeee....., jakoś mi to umknęło :bag: , ale człowiek już zmęczony jest dzisiejszym dniem, więc sie powoli miesza :P
  • 0

#156 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 06.10.2006 - |20:52|

Swoją drogą sposób bycia " Othersów " jest już trochę męczący - wieczne zagadki , odpowiadaniem pytaniem na pytanie czy inne bezsensowne sformuowania prowadzące na mielizny . To było owszem , dobre w drugim sezonie , gdy staraliśmy się Fenriego rozszyfrować ale teraz , aż się prosi o fakty. Ta sytyuacja kojarzy mi się nieco z postacią Przepowiedni z trylogii Matrixa - w trzeciej częsci stała się niemalże bezużyteczna gdyż jej pomoc sprowadzała się do nic nie znaczącego bełkotu..... tak samo robi się w " Lostach " , powoli....... :huh:

Othersi mają ich w garści , więc nie wiem czemu boją się wyjawić prawdę o sobie , przecież w każdej chwili mogą wymordować ekipę rozbitków zarówno porwanych jak i tych z plaży i dżungli . Chyba chcą zrobić im siekę z mózgu i przerzucić na swoją stronę , albo zaszczuć przeciwko swoim kompanom niedoli ......
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#157 Sha

Sha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 06.10.2006 - |21:00|

Może prawda jest zbyt ciężka żeby nasza trójka mogła ją ot tak łyknąć? Poza tym mają wobec nich najwyraźniej rozległe plany, więc trzymanie w niewiedzy to wspaniały środek manpulacji.
My też nie możemy dowiedzieć się od razu wszystkiego bo by przestało być śmiesznie.
  • 0

#158 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 06.10.2006 - |21:09|

Może prawda jest zbyt ciężka żeby nasza trójka mogła ją ot tak łyknąć? Poza tym mają wobec nich najwyraźniej rozległe plany, więc trzymanie w niewiedzy to wspaniały środek manpulacji.
My też nie możemy dowiedzieć się od razu wszystkiego bo by przestało być śmiesznie.

Mam wrażenie że Jack będzie powoli ale konsekwentnie werbowany ( oczywiście byłoby to straszne :blink: ) a Sawyer i Kate , mogą być dla niego pierwszym i ostatnim sprawdzianem lojalności wobec " Othersów " , jeśli wiecie co mam na myśli :blink: Porwali akurat tą trojkę , gdyż są dla siebie nawzajem najbardziej ważni ...

Użytkownik Surin edytował ten post 06.10.2006 - |21:10|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#159 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.10.2006 - |21:18|

Othersi mają ich w garści , więc nie wiem czemu boją się wyjawić prawdę o sobie...

Jakto po co ?
Aby nakrecic więcej odcinków i zarobić wiecej kasy !
Co bys chcial, poznac cala prawde i zakonczyc serial ?
ABC musi sie wzbogacic, bo biedne takie :)
  • 0

#160 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 06.10.2006 - |21:42|

Moze nie boją sie wyjawić prawde tylko jest to dalszy ciąg eksperymentu
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych