Skocz do zawartości

Zdjęcie

Heroes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#141 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 17.10.2006 - |23:01|

No i następny świetny odcinek :)

Wydawać by się mogło, że serial nie powinien mieć przesadnie dużo wątków, żeby się widz nie pogubił i żeby oglądało się go z przyjemnością. No właśnie - wydawać... ;)

No i znów wątki ruszyły. I znów ruszyły z impetem!

Jeśli chodzi o Niki, to raczej tylko potwierdziły się podejrzenia o podwójnej osobowości.
Nasz policjant został odurzony, więc możemy sobie schować nasze teorie o niwelowaniu zdolności. Za to dużą niespodzianką jest to, że nasz wzorowy ojciec wspólpracuje (jest szefem?) z naszym małomównym herosem.

jak na razie wszystko wskazuje, że pracuje dla 'władz' i będzie szarą eminecją pomiędzy nimi, a ich

No raczej nie, przecież sam powiedział, że nie pracuje dla władz. A mówił to w takim momencie, że chyba nie zależało mu, żeby kłamać.
Do tego pozostaje pytanie, czy jest z tych żłych, czy może z tych dobrych ;) Wzorowany jest na main evil character, więc logika by nakazywała, że będzie przewrotnie i będzie tym dobrym. No ale to jest Heroes, więc może jest podwójnie przewrotnie i on faktycznie jest tym złym ;)

Mysle ze młody petrelli ma moc faktycznie polegajaca na "kopiowaniu" mocy innych z ktorymi przebywa, to by tłumaczylo to ze mogl rozmawiac z Hiro :)

Ciekawa teoria. Podoba mi się :) Zdecydowanie lepsze, niż dwóch gości, co umie latać ;)
Nasz narkoman dalej się poświęca dla dobra ludzkości :D Podobało mi się to przelewanie wizji na papier.
Nasz japończyk nabiera rumieńców. Chciał kostium i chyba w końcu znalazł ;)
Do tego ostatnia scena z nim niesie dodatkową ważną informację. Wydaje mi się, że walka potrwa trochę dłużej niż do wybuchu, bo on nie wierzę że Hiro może się tak szybko zmienić...
Do tego wiemy, że może podróżować w przeszłość (podróż w przyszłość traktuję jako podróż w przyszłość i powrót do swojej linii czasowej). To daje tej postaci naprawdę niesamowite możliwości, ale też stwarza dużo pytań. Bo mamy w tym momencie Hiro, który może skoczyć z każdego czasu do każdego czasu w każdym momencie. Czyli jakby się postarał to może się wysłać w konkretny moment historii kilka(set) razy i będziemy mieli całą armię. Bo jakby na to nie patrzeć, w tym odcinku została wymazana konwencja jednej 'głównej' linii czasowej (a przeważnie w filmach dla uproszczenia tak się robi).
No i na koniec Claire. Została skrzywdzona przez gościa. Podłamała się. Ale w końcu nie skrzywdziła gościa bardziej niż on ją skrzywdził ;)

Daję 9.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#142 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 18.10.2006 - |03:45|

Rok temu był Lost, pół riku temu Prison Break. Teraz jest Heroes. Czarny koń tego sezonu. W zasadzie z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki trzech seriali: BSG, 24 (styczeń coraz bliżej) i Heroes. Lost goni własny ogon, od pierwszego odcinka non stop to samo niczym w Klanie. PB stracił impet no i te przerwy w emisji. Heroes to świerzy powiew. Zakończenia poszczegulnych odcinków dorównują pierwszej serii PB i 24, świetne postacie i dialogi.

Najbardziej lubię Hiro. Kojaży mi się z Mrówką Z. To jego pragnienie bycia innym w mrowisku Japończyków:

Hiro: Chcę być inny, chcę być bohaterem
Jego przyjaciel: Nie możesz być inny. Jesteś Japończykiem.

Hiro z końcówki 4 odcinka wymiata. Ma kostium a katana na plecach świadczy że będzie ostrym wojownikiem. No i ten perfekcyjny angielski.

Claire użyła swej zdolności dla dobra ludzkości i prawdę mówiąc nie szkoda mi kolesia.

Wiadomo też że Sylo będzie chciał dopaść Claire, a Peter bęzie miał bliznę. Propo Petera: latał w obecności brata i narysował przyszłość: w szpitalu na kartce szkic jak spaceruje w powietrzu w obecności brata. Czy to o czymś świadczy?

Użytkownik małpka edytował ten post 18.10.2006 - |03:47|

• 0

#143 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 18.10.2006 - |07:41|

Rok temu był Lost, pół riku temu Prison Break. Teraz jest Heroes. Czarny koń tego sezonu. W zasadzie z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki trzech seriali: BSG, 24 (styczeń coraz bliżej) i Heroes. Lost goni własny ogon, od pierwszego odcinka non stop to samo niczym w Klanie. PB stracił impet no i te przerwy w emisji. Heroes to świerzy powiew. Zakończenia poszczegulnych odcinków dorównują pierwszej serii PB i 24, świetne postacie i dialogi.

To dobrze, że Lost ma konkurencje, w końcu idą teraz na kredycie zaufania, ale i tutaj ludzka cierpliwość się z kończy, muszą się zabrać do roboty i zacząć kręcić serial, którego jakość pnie się górę i zaskakuje dotychczasowego widzą, teraz to nawet nie dorównują średnim odcinkom w serii, Heroes jest w najlepszym momencie dla serialu, więc miażdzy, ale jak widać po Battelstar Galactica można kręcić trzeci sezon utrzymując nawet wyższy poziom niż wcześniej, na razie rządzą wraz z Heroes.
  • 0

#144 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 18.10.2006 - |09:24|

Jezeli chodzi oten obraz z Clair to mysle, ze tym cieniem byl ten chlopak, co chcial ja zgwalcic. Chodzi o to, ze ona zabijajac go stala sie, ze tak powiem, morderca (jezeli go zabila). Wtedy jej zla strona ja goni, a nie ten jak mu tam Syler.

A co do obrazku w szpitalu. Mlody petrelli nie moze uzywac innych mocy, bo Isaac'a nie bylo w poblizu. :D
  • 0

#145 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.10.2006 - |12:01|

Co do obrazu z Clarie to przedstawia chyba przysłośc bo w tym odcinku nigdzie nie uciekała

A co do obrazku w szpitalu. Mlody petrelli nie moze uzywac innych mocy, bo Isaac'a nie bylo w poblizu.

W poprzednim odcinku zawiezli malarza do szpitala więc pewnie byli tam razem. Zauważcie ze w prawym górnym rogu narysował symbol który na szyji nosi murzyn. Taki sam symbol pojawia się na Nikki kiedy zamienia sie w swoje gorsze ja

No i na koniec Claire. Została skrzywdzona przez gościa. Podłamała się. Ale w końcu nie skrzywdziła gościa bardziej niż on ją skrzywdził wink.gif

Zabiła go bo on ją zabił, a pozatym już nie jedną zgwałcił.

Jestem ciekaw jak sie wytłumaczą ze swojej obecności skoro sypialnia była monitorowana.

Użytkownik Anaris edytował ten post 18.10.2006 - |12:13|

• 0

#146 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 18.10.2006 - |12:06|

W poprzednim odcinku zawiezli malarza do szpitala więc pewnie byli tam razem. Zauważcie ze w prawym górnym rogu narysował symbol który na szyji nosi murzyn. Taki sam symbol pojawia się na Nikki kiedy zamienia sie w swoje gorsze ja

O cho. Coraz blizej nam do tego, ze mlody petrreli moze uzywac innych mocy. Chcialbym zauwazyc, ze na katanie Hiro jest chyba taki sam znaczek co na plecach Nikki i na tym rysunku.

Jezeli Petrelli moze uzywac innych mocy, to moze jednak Hiro tak sie nie wyrobil, i nie potrafi kontrolowac czasem tak aby inne osoby sie nie zatrzymywaly?
  • 0

#147 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.10.2006 - |12:24|

Tutaj mamy screeny ze znaczkami narysowanymi przez Petera, na szyji czarnucha i na plecach Nikki
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Tutaj Nikki już nie ma tatuażu
Dołączona grafika

Przesledziłem jeszcze raz 2 odcinek i jednak malarz był już w domu kiedy Peter rysował obrazek.

Użytkownik Anaris edytował ten post 18.10.2006 - |12:27|

• 0

#148 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 18.10.2006 - |12:41|

Chcialbym zauwazyc, ze na katanie Hiro jest chyba taki sam znaczek co na plecach Nikki i na tym rysunku.

Znaczek pojawia się jeszcze w paru miejscach:
w badaniach profesora!!
Dołączona grafika

na basenie w miejscu zabójstwa
Dołączona grafika

na książce claire
Dołączona grafika

Użytkownik _Coen_ edytował ten post 18.10.2006 - |14:12|

• 0

#149 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 18.10.2006 - |12:57|

Czyli kolejna zagdka, cos ala numery Lost :) W Lost mamy nasze numerki a tutaj mamy znaczek - tylko dlaczego te osoby to rysuja? Nie wierze, ze tylko dlatego, ze sa inni. Moze cos w rodzaju eksperymentu i poprostu ten znaczek pamietaja?
  • 0

#150 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.10.2006 - |12:57|

Kolejne
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Na mapie Mohindera
Dołączona grafika

Na książce Suresha
Dołączona grafika

Na katanie Hiro tak jak mówił kotoś wyżej
Dołączona grafika

Znaczek jest jescze na każdym ze zdjęć na mapie Sylara

Użytkownik Anaris edytował ten post 18.10.2006 - |13:47|

• 0

#151 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 18.10.2006 - |14:18|

Czyli kolejna zagdka, cos ala numery Lost :) W Lost mamy nasze numerki a tutaj mamy znaczek - tylko dlaczego te osoby to rysuja? Nie wierze, ze tylko dlatego, ze sa inni. Moze cos w rodzaju eksperymentu i poprostu ten znaczek pamietaja?

Znaczek jest też w badaniach profesora, w kodzie DNA (czy czymś takim).
Może mają to po prostu zakodowane w sobie :/
  • 0

#152 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 18.10.2006 - |15:17|

Propo Petera: latał w obecności brata i narysował przyszłość: w szpitalu na kartce szkic jak spaceruje w powietrzu w obecności brata. Czy to o czymś świadczy?

Raczej nie chodzi o to ze namalowal przyszłość tylko to jak sobie to latanie wyobrazal.
  • 0

#153 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.10.2006 - |15:31|

Raczej nie chodzi o to ze namalowal przyszłość tylko to jak sobie to latanie wyobrazal.

Mylisz się, sam mówił Mohinderowi że narysował przyszłość
  • 0

#154 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 18.10.2006 - |17:33|

No to możliwe, że nieuważnie oglądałem xD
  • 0

#155 Anaris

Anaris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.10.2006 - |17:39|

tak jak większość ludzi :P

Ten symbol to pewnie znak rozpoznawczy herosów

Użytkownik Anaris edytował ten post 18.10.2006 - |19:40|

• 0

#156 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 19.10.2006 - |06:44|

Serial wkręca mnie coraz bardziej, a już na pewno miażdży LOSTa w tym sezonie.

BTW: zrobiliśmy tabelke z bohaterami i ich supermocami oraz liste odcinków. Jakiś fan jest chętny do pomocy przy opisach odcinków? Ja juz musze do roboty lecieć :(

http://serialopedia.pl/tv/Heroes
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#157 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 19.10.2006 - |07:24|

Serial wkręca mnie coraz bardziej, a już na pewno miażdży LOSTa w tym sezonie.

denerwują mnie takie wypowiedzi ;/ jak można porównywać takie seriale do siebie ? daj spokoj i zajmij się czymś innym .. Lost nadal będzie w czołówce mimo ze koncowka 2 sezonu nie najlepsza ale wkoncu to jest serial wieloodcinkowy ... nie ma serialu gdzie nie trafiałyby słabsze odcinki ... to normalka ..

jak tam odcinek Heroes 1x04 fajny ?
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#158 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.10.2006 - |07:44|

Lost nadal będzie w czołówce

A dla mnie Lost to dno, trudno znalezc gorszy serial (nie telenowele).
Kazdy ma prawo do wlasnego zdania.
  • 0

#159 normanos

normanos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 19.10.2006 - |08:16|

to jest serial wieloodcinkowy

a jaki ma być? :D serial jednoodcinkowy? :D

Jest 3ci sezon a akcja (pomijając kilka dobrych odcinków) zatrzymała się na pierwszym. Zresztą to nie temat o LOST więc się nie wcinaj ;)

Mysle, ze wiele osób które zawiodło się na Lost znajduje ten dreszczyk emocji, tajemnicy i niedopowiedzenia wlasnie w Heroes.
  • 0
serialopedia.pl - dołącz do ekipy pierwszej polskiej darmowej encyklopedii serialowej tworzonej za darmo dla wszystkich przez fanów seriali dla fanów seriali. W tym tygodniu edytujemy Heroes

#160 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 19.10.2006 - |10:03|

Zresztą to nie temat o LOST więc się nie wcinaj ;)

a sam zacząłeś ;/ ja tam bym od razu banował takich ludzi co tak porównują tak różnorodne seriale jak Lost vs Heroes , bo to jest poprostu żałośne

Heroes to bardzo ciekawy serial .. nie ma w nim za dużo walk czy czegoś na wzór X-mena i to mnie własnie cieszy :)

tylko denerwuje mnie jedno .. że nagle u wszystkich w tym samym momencie zaczynają odkrywać swoje moce?? troche to dziwaczne
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych