Ulubiona broń
Napisano 09.09.2004 - |22:22|
Napisano 09.09.2004 - |23:25|
Napisano 10.09.2004 - |08:53|
Tego zdania przyznam sie szczerze nie rozumiem. Jak Jonas może O'Neill'a zastępować????nawet Jonas mimo ze nie jest z Tauri to doskonale zastepuje O'Neilla mimo ze wiele mu do niego brakuje
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 10.09.2004 - |10:13|
Napisano 11.09.2004 - |21:41|
Reaktor naquada, idziemy na zwiad. Są wrogowie. Wracamy na ziemie i im puszczamy prezent - atomówka + raaktor naquada :DDD Yeyeye!
Napisano 11.09.2004 - |22:08|
Napisano 11.09.2004 - |22:34|
kawal dobrej roboty
Napisano 11.09.2004 - |22:41|
One są dobre - kaliber .50 - na dystans powyżej 2 km lub do niszczenia pojazdów lekko opancerzonych (ja się chyba powtarzam )...TUTAJ smakowity kąsek dla osób lubiących karabiny wyborowe.
Prawdziwa artyleria w dłoniach - nic dodać, nic ująć
Napisano 11.09.2004 - |23:05|
Owszem - pisałeś już o tym wcześniej.One są dobre - kaliber .50 - na dystans powyżej 2 km lub do niszczenia pojazdów lekko opancerzonych (ja się chyba powtarzam )...
Jednakże z mojego punktu widzenia strzelanie z odległości 2 km będąc jednocześnie dobrze ukryty (Ghillie Suit to tylko początek) jest lepsze niż bezpośrednie starcie, zwłaszcza jeżeli cel jest lekko opancerzony.
P.S. Podobno Hecate używa tekże Grom. Link TUTAJ.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 14.09.2004 - |22:55|
nie zawsze jest mozliwosc zabicia wroga ze snajperki. przykladowo bedziesz musial odibic czlonka swej druzyny z jakiegos pomieszczenia (przypuscmy gdzies na Ha'taku) i raczej tam ze snajperka nie wejdziesz no nie? wtedy tylko i wylacznie P-90 lub cos w tym rodzaju!!
Napisano 14.09.2004 - |23:10|
Swego czasu i ja pisałem o H&K Absolutnie się z tobą zgadzam.Jednakże mając większy wybór:
H&K G36
Napisano 14.09.2004 - |23:11|
Napisano 14.09.2004 - |23:16|
Czy oglądałeś uważnie tę stronkę???? Tam jest wersja ze składaną kolbą Można ją swobodnie przypiąć do kamizelki. Poza tym od czego jest pas przypięty do broni????karabinek niezly ale spojrz na to z innej strony - sg-1 maja przypieta swoja bron do kamizelki. ten karabin jest zbyt duzy by go przypiac. zauwaz ze czasem musisz miec dwie rece wolne by cos zrobic. co wtedy? odlozysz karabinek na bok? przypuscmy ze odlozysz i akurat pojawi sie wrog - jestes bezbronny i giniesz. sg-1 sie tym nie martwia - ich bron jest przypieta, moga ja puscic w kazdym momencie i za chwile znowu zlapac i strzelic. co ty na to ?
Stosując wykorzystaną przez ciebie argumentację - SG1 nie może korzystać np. ze wspomnianych karabinów snajperskich - za cholerę się ich nie da przypiąć do kamizelki
Napisano 14.09.2004 - |23:21|
dlatego maja taka bron jaka im najlepiej odpowiada i co najwazniejsze - najlepsza jaka moga miec, wkoncu uzywana przez wojsko a na takie "kosmiczne" misje przeciez nie dostaliby AK-47
Napisano 14.09.2004 - |23:26|
Nie wiem czy ktoś to wcześniej zauważył, ale warto to porawić.
Mianowicie, ani MP5, ani P90 nie jest KARABINEM tylko PISTOLETEM MASZYNOWYM, a to jest różnica.
:hyhy:
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 14.09.2004 - |23:33|
To zabawne że wspomniałeś o AK47. Konstrukcja ta wynaleziona ponad pół wieku temu i wciąż produkowana, zabiła jak dotąd więcej ludzi niż I i II wojna światowa razem wzięte. Mało tego. Kałach jest w stanie działać we wszelkich warunkach - nieważne czy będziemy go taplać w błocku, obrzucać piachem. Jest to konstrukcja nadwyraz udana i szczerze mówiąc troszkę sie dziwię - dlaczego tak rzadko się w serialu pojawiaod poczatku pisalem ze snajperka wiele sie nie zdziala
dlatego maja taka bron jaka im najlepiej odpowiada i co najwazniejsze - najlepsza jaka moga miec, wkoncu uzywana przez wojsko a na takie "kosmiczne" misje przeciez nie dostaliby AK-47
Co do najlepszej na świecie broni SG-1 - uważam że się mylisz.
P90 - tak przez wielu zachwalany - może i jest dobrą bronią, ale do walki w ścisłej zabudowie, lub powiem więcej - w zamkniętych pomieszczeniach. Jest to broń o krótkiej lufie, co skutecznie uniemożliwia dobrą celność na duże dystanse.
Jeśli zaś chodzi o wykorzystywanie snajperek. Owszem - w serialu pojawiają się. Widziałem na własne oczy wielokrotnie hybrydę H&K PSG9 (hybryda karabinka szturmowego ze snajperką), a ostatnio w Atlantis zachwalaną odrobinkę wcześniej Barettę .50 (w sumie żal mi było tego żołnierza - dźwigać musiał niepotrzebnie ).
Dobór broni - tu decyduje charakter misji (było mówione wielokrotnie), przewidywania i dane wywiadu na temat miejsca w które udaje się grupa. Nie ma na tym świecie broni idealnej, która będzie wspaniała w każdych warunkach i sytuacji. W szturmowaniu budynków i w walce w terenie zabudowanym sprawdza się broń z krótką lufą, dużym magazynkiem i szybkostrzelnością oraz niekoniecznie wielkim kalibrem. Na otwartym terenie odwrotnie - większy kaliber, długa lufa, niezbyt wielka szybkostrzelność.
Przykład? Proszę bardzo: P90 - jak już pisałem wyżej, pomieszczenia zamknięte - super, teren otwarty - nie najlepiej. Zalety i jednocześnie wady - krótka lufa, zbyt duża szybkostrzelność (tutaj niweluje ją tryb 3 pociskowy, jeśli jest ).
Podsumowując - każdy ma swoje gusta. Jednak jedno się nigdy nie zmieni - rodzajów broni będzie zawsze dużo - każdy znajdzie coś dla siebie.
Napisano 14.09.2004 - |23:59|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych