Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial nie wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#141 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 22.04.2007 - |14:29|

Ostatnio moja kolezanka wreczyla mi serial o tytule,,The L - Word,twierdzac przy tym,ze jest on rewelacyjny.Po pierwszych 15 minutach zebralo mi sie na takie r***i,ze wyladowalam w toalecie.Jak sobie przypomne,to mam z mety niesmak.Oczywiscie dalszego ogladania serialu nie bedzie ani teraz ani w najblizszej przyszlosci. :sam5:
  • 0

#142 adriano

adriano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoHanoi

Napisano 04.05.2007 - |22:30|

Aż boję się to pisać, wiem, że na tym forum jest mnóstwo fanów tego serialu. Dla mnie najdenniejszą produkcją jest Rome, tak sie nie zanudziłam na niczym innym, nawet mój profesor od historii stwierdził, że serial nie jest dobry. Nigdy nie lubiłam historii i miałam nadzieję, że ten serial sprawi, że ją polubię a tu guzik, psikuś i rozczarowanie. Wolę postatomowe miasteczko Jericho i problemy jego mieszkańców.
A teraz poczekam sobie aż mnie wymieszacie z błotem :P

mieszu mieszu. oglądałem Rome z przyjemnością. świetne aktorstwo, dobra fabuła (ten serial, w przeciwieństwie do wielu, ma scenariusz!!!)
teraz czaję się na 2 sezon, mam nadzieję, że nie zawiodę się
  • 0

#143 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 04.05.2007 - |22:35|

babylon 5

hmmmm wiecie ok obejzalem go ale prawde mowiac gdybym mogl to z calych 5 sezonow moze bym zrobil 2 pelnometrazowe filmy, nuda nuda i nuda nawet na podgladzie jak lecialem to iedzialem o co biega. efekty hmmmm no lata 70 koniec poczatek 80 ok :)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#144 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.05.2007 - |08:07|

najgorszy jest Lexx....

wymieklam ....

A dla mnie Lexx to jeden z oryginalniejszych seriali jakie widziałem i z wielką przyjemnością oglądam kolejne odcinki na AXN Sci Fi. Chociaż jak na razie to najlepszy był pierwszy sezon. Drugi trochę przynudzał.

Ostatnio moja kolezanka wreczyla mi serial o tytule,,The L - Word,twierdzac przy tym,ze jest on rewelacyjny.Po pierwszych 15 minutach zebralo mi sie na takie r***i,ze wyladowalam w toalecie.Jak sobie przypomne,to mam z mety niesmak.Oczywiscie dalszego ogladania serialu nie bedzie ani teraz ani w najblizszej przyszlosci. :sam5:

The L Word 1 sezon obejrzałem niemal ciurkiem. Teraz już robię miejsce na dysku na kolejne sezony. Jeden z najlepszych seriali obyczajowych w ostatnim czasie (w końcu jest to serial stacji Showtime). Szkoda że zapewne z wiadomych powodów nigdy nie ujrzymy go w polskiej tv.

Użytkownik Pawel edytował ten post 05.05.2007 - |08:08|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#145 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 09.05.2007 - |14:28|

Pawel.....chyba ,ze po 12 w nocy :look: :sma1:
  • 0

#146 zx2k

zx2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 19.05.2007 - |15:16|

Heroes, po kilku odcinkach robił się ciekawy, ale później z odcinka na odcinek robił się coraz nudniejszy i głupszy. Z bohaterów, tylko ten Japończyk jest spoko. Najgorszy jest ten Hindus i te jego bzdury o ewolucji i genetyce. Sylar to też kpina straszna- co on robi z tymi mózgami, zjada je?? Serial dla 13- latków generalnie.

24 od sezonu 4 cały czas zjeżdża po równi pochyłej. Nie mogli by wrócić do klimatu z pierwszych 3 sezonów??

Jericho takie sobie, można obejrzeć, ale bez rewelacji.
  • 0

#147 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 22.05.2007 - |22:43|

Zauważyłem, że często pojawia się tu Carnivale, który widnieje na mojej liście "świętości". I powiem wam, że się nie dziwię. Ja sam musiałem "dojrzeć" do tego serialu. Obejrzałem kiedyś jakieś 5 pierwszych odcinków i odłożyłem serial na półkę. Po jakimś pół roku "przemogłem" się i zacząłem oglądać od początku. Pierwszy sezon nieco przynudzał, ale drugi to była po prostu miazga. Nie zostało nic z sennego klimatu pierwszych odcinków. Potem zacząłem zgłębiać "mistykę" serialu, odwołania do praw Awatarycznych, poligonu Trinity i pierszego wybuchu nuklearnego. Niestety, serial zakończył swój żywot "urywając" się po drugim sezonie. Koszty niesamowitych efektów specjalnych i oddania realiów epoki nie przełożyły się na oglądalność. Naprawdę mi go żal.
  • 0

#148 bandy

bandy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 08.06.2007 - |16:44|

Matlas z całym szacunkiem ale na filmach (serialach) to Ty się całkowicie nie znasz. Stargate SG-1 to najlepszy serial s.f. jaki kiedykolwiek nakręcono. Surface też jest całkiem niezły i na pewno nie dla 12 latków. Właściwie to szkoda, że nie ma drugiego sezonu. Do Tekken i Invasion trzeba dorosnąć no ale skoro tobie podoba się BABYLON 5 to nie ma o czym gadać. Ten serial to dopiero gniot. Pomysł był całkiem ciekawy ale realizacja beznadziejna. A jeśli miałbym dodać jeszcze kilka gnitów to z całą pewnością pierwsze miejsce spośród najgorszych seriali zajęłoby Dobro vs. Zło i dalej Power Rangers i Painkiller Jane.
  • 0

#149 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.06.2007 - |17:00|

Matlas z całym szacunkiem ale na filmach (serialach) to Ty się całkowicie nie znasz.

Tobie można zarzucić dokładnie to samo, po przeczytaniu twojego komentarza...

#150 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.06.2007 - |17:48|

Do Tekken i Invasion trzeba dorosnąć no ale skoro tobie podoba się BABYLON 5 to nie ma o czym gadać.

Wiadomo są rózne gusta , ale powiem ci szczeże , bandy , ale należysz do tych kilku wyjątków którym się niespodobał B5 . A co do Power Rangers - wież mi na słowo , są gorsze seriale .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#151 bandy

bandy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 10.06.2007 - |19:03|

Fakt każdy ma swoje gusta i dobrze że nie jesteśmy wszyscy jednakowi jak roboty. Nic jednak nie zmieni mojego zdania o Babylon 5. Ten serial jest po prostu nudny i daleko mu do takich sztandarowych produkcji jak: Stargate SG-1, Stargate Atlantis, Battlestar Galactica czy choćby Firefly lub SAAB o Star Trekach nie wspominając. Pozatym chciałbym jeszcze dodać, że jakby nie było większość seriali s.f. jest całkiem fajna i naprawdę niewiele jest takich które mi się nie podobają z jakiś powodów.
  • 0

#152 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 10.06.2007 - |19:50|

Nic jednak nie zmieni mojego zdania o Babylon 5. Ten serial jest po prostu nudny i daleko mu do takich sztandarowych produkcji jak: Stargate SG-1, Stargate Atlantis, Battlestar Galactica czy choćby Firefly lub SAAB o Star Trekach nie wspominając.

Nudny???? :angry: :angry: Daleko mu do "sztandarowych"produkcji??? :angry: :angry:
Przedni dowcip, przedni!!W myślach płaczę ze śmiechu!
Szkoda słów po takim tekście
Babylon 5 na przezydenta!!! :clap: :clap: :clap:
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#153 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.06.2007 - |20:22|

coz, do Babylonu 5 mozna sie zrazic w czasie pierwszego sezonu; ale np postac i los G'Kaara w 4tym sezonie nazwac nudnym....
bosz... toz to jedna z najwspanialszych postaci Sci-fi ...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#154 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 10.06.2007 - |21:00|

@bandy
B5=relacje polityczne+ciekawe koncepcje rozwoju technologii+elementy filozofii(vide religia na Mimbarze bardzo przypomina koncepcje de Chardin'a)+kontakt z obcą cywilizacją nie tak prosty jak gadka z sąsiadem(Star Trek i SG bije rekordy głupoty w tym względzie)+uwzględnienie roli religii w cywilizacji;

SG-1, SGA, Firefly, Star Trek, SAAB wymieniałeś jako sztandarowe produkcje; zgadza się są już pewnego rodzaju klasyka, ale pod względem poważnego traktowania widza(nie z przymrużeniem oka) to tylko BSG wytrzymuje porównanie z B5;

Użytkownik inwe edytował ten post 10.06.2007 - |21:01|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#155 bandy

bandy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 11.06.2007 - |23:05|

Ludzie co się tak uczepiliście. Napisałem że każdy ma swój gust i jednemu się podoba to innemu tamto. Wam się podoba B5 a mnie nie i nic tego nie zmieni. Czy to jednak powód do niepotrzebnych kłótni? Grunt, że wszyscy lubimy s.f.
  • 0

#156 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 12.06.2007 - |09:44|

Czy to jednak powód do niepotrzebnych kłótni?

jeśli się nie mylę to jest to raczej dyskusja :] , a forum to miejsce poświęcone dyskusji; ot taka mała uwaga; :P

ale jeśli uważasz to za kłótnię i niepotrzebną próbę zmieniania czyichś gustów to pozwól, że przypomnę ci Twój własny post

Matlas z całym szacunkiem ale na filmach (serialach) to Ty się całkowicie nie znasz. Stargate SG-1 to najlepszy serial s.f. jaki kiedykolwiek nakręcono. Surface też jest całkiem niezły i na pewno nie dla 12 latków. Właściwie to szkoda, że nie ma drugiego sezonu. Do Tekken i Invasion trzeba dorosnąć no ale skoro tobie podoba się BABYLON 5 to nie ma o czym gadać. Ten serial to dopiero gniot. Pomysł był całkiem ciekawy ale realizacja beznadziejna. A jeśli miałbym dodać jeszcze kilka gnitów to z całą pewnością pierwsze miejsce spośród najgorszych seriali zajęłoby Dobro vs. Zło i dalej Power Rangers i Painkiller Jane.

czyżbyś Ty sam popełniał grzech, który zarzucasz innym? :]

Użytkownik inwe edytował ten post 12.06.2007 - |09:48|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#157 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 12.06.2007 - |09:55|

Ten temat jest bezsensu, bo wyglada on tak:
Jedna osoba piszę że nie podoba jej sie jakiś serial i zaraz po jej poscie, zaczyna się atk na tą osobę przez ludzi którzy lubią ten dany serial, i tak jest cały czas w tym temacie, śmieszne to trochę jest, a miał on wyglądać że każdy pisze jaki mu się nie podoba serial, bez zbędnych komentarzy w postaci ataków na tą osobę.
  • 0

#158 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.06.2007 - |13:53|

Ten temat jest bezsensu, bo wyglada on tak:
Jedna osoba piszę że nie podoba jej sie jakiś serial i zaraz po jej poscie, zaczyna się atk na tą osobę przez ludzi którzy lubią ten dany serial, i tak jest cały czas w tym temacie, śmieszne to trochę jest, a miał on wyglądać że każdy pisze jaki mu się nie podoba serial, bez zbędnych komentarzy w postaci ataków na tą osobę.

Cóż, duża część piszących w tym temacie osób o tym jaki serial im się nie podoba sama prowokuje do takich "kłótni".
Jakby te osoby pisały że np. serial XYZ nie przypadł mi do gustu, albo mnie się nie podobał i w sensowny sposób to uzasadniły (np. słabe aktorstwo, oklepane pomysły czy kiepska realizacja) to nie byłoby pewnie tych dyskusji.
Ale że wiele osób pisze rzeczy w stylu: serial XYZ to gniot, jego oglądanie to strata czasu, nie poleciłbym go nawet najgorszemu wrogowi, to nie dziwne że osoby, którym się ten serial podobał zaczynają go bronić.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#159 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.06.2007 - |00:44|

Jesli uwazasz ze taki Surface jest arcydzielem w porownaniu do BABYLON 5 to nie mam pytan .... :) No ale serial w ktorym glowna postacia jest nastolatek jest bardzo dojrzalym przeciez :) No i te 5 sezonow Surface i planowany 6 ... :) A BABYLON 5 to dla dziecarni przeciez :)

Ale kazdy ma swoj gust i swoje zdanie :)

Użytkownik matlas edytował ten post 14.06.2007 - |00:49|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#160 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 21.06.2007 - |18:45|

Nie porównujcie seriali jak B5 czy BSG do jednostrzałowców jak Surface czy Invasion, ja tam swoje zdanie wyraziłem na ten temat i sensownie napisałem dlaczego mnie np. Invasion nie przypadł do gustu, a Surface tak. Zalezy, kto co oczekuje od danego serialu. B5 - po pierwszym sezonie moglby wydac sie przecietny, ale kolejne to naprawde juz klasyka i jedne z lepszych Serii SF ever. Jeden lubi róże a drugiemu nogi śmierdzą.... bywa i tak. Ale fakt jest faktem, jakaś sensowna dyskusja by się tutaj przydała, a nie kłótnie. Tym bardziej, jeśli ktoś nie oglądał danego serialu, a napisze ze to kiła.... jeśli nie znam jakiegoś, to się nie wypowiadam.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych