Najlepszy serial SF
Napisano 26.09.2005 - |07:52|
btw: szkoda, ze w ankiecie (oprocz ograniczen typowo technicznych ;q) nie ma seriali, ktore zostaly bezlitosnie anulowane, a mialy swietny potencjal. dlm, carnivale, wonderfalls, co prawda nie sa to typowe 'sajensfykszyn' i nie rozwinely do konca skrzydel (i juz zapewne nigdy tego nie zrobial), ale mimo wszystko.
Napisano 29.09.2005 - |21:58|
Ach, to były czasy...
Napisano 08.10.2005 - |09:05|
Dlaczego?
Bo od niej po prostu nie mozna sie oderwać!!!
Nawet ze 10 czy 15 razem oglądania tego samego odcinka czujesz sie jak by to był pierwszy i nipowtarzalny odcinek!!!
Napisano 08.10.2005 - |11:30|
czy my mówimy o tym samym serialu z drętwymi dialogami, humorem godnym 80-letniego przedsiębiorcy pogrzebowego i mądrościami życiowymi na poziomie pana Zenka z ławeczki przed blokiem???????????????????ANDROMEDA!!!!
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 08.10.2005 - |12:24|
vs BSG wieksza roznorodnsoc akcji aktorzy lepiej grajacy nei tacy sztywni wiecej scenerii przeciwnicy nie ciagle tacy sami erszta pdobnei cyzli akcja na mostku i okolicach
vs SG1 eee tenserial pownien sie skonczyc po 2 ezone kazdy anstepny odcineknic neiwnosi sporadzycnie cos sie zmienialo pzoatympelnymi garciami kopiowane ST i X-Files
vs SGA w sumie jak jzu na ktoryms temacie ktos zauwazyl SGA to kopa SG1 wiec nie bede sie rozpisywac
vs Androeda - jakos Herkules w roli kapitania staku mnei nei rpzekonal i po obejzeniu 3 odcinkw losowo wybranych stwierdzilem ze podziekuje
vs inne serie ST .. dlamnei to jedna calos universum i tak tez je traktuje ale najlepiej mi sieogaldalo TNG moze dlategoze jak to nakrecili to bylem 10cio atkiem pelnym marzen itp wiecie pierwsza moja milosc SF to wlasnei TNG ;P
vs Seaquest ciezko porownac mimo ze SQ to SF t jednak wodna saga .. i wsumei taki ST tylko pod woda pozniej siew kosmos przeniesli i serial sie zakonczyl
vs Earth 2 tak dawno widzialem ze w sumei go nei pamietam za to TNG pamietalem po latach tak ze chyba to samo mowi za siebie (rok temu obejzalem ponownie wszystkie serie ST )
vs X-Files no coz zupelnei inne klimaty w X byla [beeep]istatajemniczosc ale rpzesadzona serial ktory rowniez za dlugo trwal i szczerze mowiac podarowalem sobie po 5tej chyba serii
vs B5 .. nie wiem nei widzialem pzoa 2 odcinkami i nie zrobily na mnei wrazena na + ani na minut tak jak bylo tow wypadku Herculesa ..sorry Andromedy
Napisano 27.10.2005 - |23:18|
Napisano 11.11.2005 - |21:11|
Oglądam od niedawna po raz drugi i nadal nie moge sie nadziwić, że tak świetny serial nigdy nie pojawił sie w polskiej TV- a przynajmniej nie w mojej kablówce. [[Może dlatego jest numerem 1 ?- nie przejadł sie jeszcze hehe]]
Na drugim miejscu SG-1(przegrał zaledwie o włos), dalej Babylon 5. Star Treki: OS i TNG są poza ocenami i nie można ich porównywać do innych seriali- jednym słowem klasyka. :D
Czasem zastanawiam się czy to, że wszystkie 3 pierwsze miejsca to u mnie seriale wielosezonowe znaczy że ide na ilość nie na jakość... :>
Napisano 12.11.2005 - |02:03|
2. Farscape - esencja przygodowego S-F które nie próbuje udawać czegoś innego. Brawa za chumor i główne postacie.
3. Medium - FAMILIJNY kryminał z postaciami o paranormalnych zdolnościach. Kolejne brawo za właśnie FAMILIJNE podejście do tematu, bo spiskującymi agencjami rządu USA rzygam na kilometr. No i świetna kreacja głównej bohaterki, nagroda Emmy.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 12.11.2005 - |18:21|
Napisano 13.11.2005 - |17:48|
Napisano 21.11.2005 - |14:03|
Wedlug mnie byly tam zajefajne odckinki jak np o nanorobotach (http://www.theouterl...season1/112.htm) lub Light Brigade - http://www.theouterl...season2/210.htm
Zdazaly sie tez odcinki nie za fajne. Ale to jak w kazdym serialku.
Ale co najwazniejsze, seriala nie byl przewidywalny. Kazda hitoria mogla sie skocznyc zle, bardzo zle lub dobrze
KrzyH
Użytkownik krzyh edytował ten post 21.11.2005 - |14:09|
Napisano 01.12.2005 - |19:43|
STAR TREK - jako całość mam ogromny sentyment do tej sagi
STAR GATE sg1, atlantis - naprawde przyjemnie się ogląda
BATTLESTAR GALACTICA na uznanie zasługuje jeszcze ten serial ale jest jeszcze za młody poczekamy zobaczymy co się urodzi, naprawde zapowiada się ciekawie
co do reszty to widziałem większość z tych seriali jedne mi się bardzo podobały inne mniej jeszcze inne w ogóle ale tylko te wyżej wymienione zrobiły na mnie tak duże wrażenie
Napisano 01.12.2005 - |22:24|
Biorac pod uwagę to ze jesteśmy na forum fanów SG1 nie dziwie sie ze ten serial wygral
Przed restartem sondy jak dobrze pamietam, to królowaly dwa seriale - SG1 i B5 a potem dlugo nic..... Tym razem SG1 ma większą przewage
Napisano 01.12.2005 - |22:50|
Napisano 20.12.2005 - |17:58|
"Gwiezdne wrota" traktuję na równi z "E:FC" , choć tu już praktycznie całkiem inna historia. Walka ludzi z obcymi zawsze bardzo mnie ciekawiła , a oryginalne rozwiązania zachęcały do dalszego oglądania. Szkoda, że TVN nie emituje tego serialu ( podobie jak TVP2-"E:FC"). Mam nadzieję , że oba seriale powrócą jeszcze na srebrny ekran.
Użytkownik Maggie1 edytował ten post 20.12.2005 - |17:59|
Napisano 20.12.2005 - |19:24|
Dwa najlepsze seriale sci-fi jakie w życiu widziałam to: "Earth:Final Conflict"
Do łysych i całego serialu "E:FC" zraziłem się dość szybko. Nadawali go kiedyś...z 7 lat temu na RTL7. Spodobalo mi sie i wszedlem na ich www. O dziwo (czego nie mozna powiedziec o stronie SGA) witryna byla dopracowana, zapisalem sie wiec na newsletter.
Nigdy nie dostalem ani jednego. No i odechcialo mi wtedy sie tego serialu, ktory tak nawiasem byl tak pomyslany ze scenarzysci sie chyba zaplatali w swoich pomyslach na niby dobrych obcych ktorzy tak na prawde do tacy cacy nie byli a niektorzy nawet byli - brzmi metnie? A owszem, bo taki byl to serial...
Napisano 20.12.2005 - |22:10|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 23.12.2005 - |02:01|
to na dzis tyle zobaczymy jak ustasunkujecie sie do mojej wypowiedzi.
mam nadzieje ze odpowiedzi beda bardziej rozwiniete niz czepianie sie mojej pisowni ,interpunkcji czy ortografii( dysleksja).jak do tej pory czytywalem to forum jako doskonale zrodlo wiadomosci na temat filmow i seriali s-f ale taka ilosc zachwytow i peanow pod kierunkiem SG zmosila mnie do wrzucenia swoich 3 groszy
Napisano 23.12.2005 - |19:22|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.12.2005 - |19:24|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
#160 Gość_jooboo_*
Napisano 23.12.2005 - |19:29|
no to jestem zapisalem sie specyjalnie na to forum by wziasc udzial w tej sadzie i wypowiedzec sie na temat seriali s-f.a teraz wybaczcie ale uwazam SG1 za serial infantylny.
Witamy na forum!
Nie musisz się przejmować brakiem "politycznej poprawności", jeśli chodzi o SG1 (i SGA). Mam poglądy bardzo podobne do Twoich, a jestem na forum już ponad rok i nawet mi nigdy ostrzeżenia nie dali . Siłą tego forum jest wielowątkowość, ja dla samego SG(A) na forum bym się nie logował.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych