Muzyka
Napisano 09.10.2004 - |23:04|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 10.10.2004 - |10:10|
Ja obstawiam,że jest to Led Zeppelin Nie jestem pewny na 100%,choć Led Zeppelin to raczej taka trochę muzyka country,ale jakaś nadzieja,że to oni jest.Mam dzisiaj do WAS forumowicze drugą już prosbę. Wczoraj ogladałem sobie na MTV Classic "Greatest Hits". Każdy wie o co chodzi. Wtem leci jakiś utwór, który kiedyś juz słyszałem, ale dopiero teraz po raz pierwszy widzę teledysk. Po krótce go opisze. Zrobiny jest on w czerni i bieli. Lata 80' albo początek 90'. Jedyne co jest ukazane to dwóch meżczyzn siedzacych na stołkach. Obaj mają długie włosy. Jedyna muzyka jaka słychać to dzwiek ich gitar, nie elektrycznych. To głównie ich głosy nadaja utworowi rytm. Tak sie zasłuchałem, ze nie pamietam jakichkolwiek słów tej piosenki. Jedyne co wiem, to to, ze tytuł składa sie z trzech słów a nazwa zespołu to na pewno nie nazwiska tych 2 panów. Forumowicze pomóżcie mi, kim oni są!
Napisano 10.10.2004 - |10:24|
Napisano 10.10.2004 - |10:41|
Napisano 10.10.2004 - |12:23|
"Sultans Of Swing" jest dobre, ale posluchaj sobie "Telegraph Road" :> z albumu "Love Over Gold" albo jeszcze lepiej - wersja live z "Alchemy" :hyhy: Ta solowka z koncowki utworu- cud miod i orzeszki :>[...]wyczepistej pioseneczki "Sultans Of Swing".
Ja dodam tylko, ze niedawno Mark wydal juz czwarty solowy album "Shangri La". A na dodatek bardzo radosna informacja- przewidziane sa 2 koncerty :> w Polsce w 6 i 7 maja 2005 roku (Warszawa i Katowice).Przypomnę,że na czele grupy stoi Mark Knopfler.Gorąco polecam
PS. Taka autoreklama Jesli szukasz informacji o zespole Dire Straits, to zapraszam na moja strone WWW :] Adres w moim info. Site dopiero raczkuje, ale sukcesywnie, w miare wolnego czasu, bedzie poszezany
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 10.10.2004 - |13:24|
No i znalazłem. :clap: :clap: Moze trochę oszukałem, ze nie grają na elektrycznych gitarach(a moze i i graja...) i jest ich tylko dwóch, ale już nie istotne. Chodzi mi o <tu dziwek bebnów tadatadatadatada> EXTREME "More than words" . W prawdze są, a raczej byli, oni grupa hard rockową, ale tutaj graja balladę. Genialny utwórMam dzisiaj do WAS forumowicze drugą już prosbę. Wczoraj ogladałem sobie na MTV Classic "Greatest Hits". Każdy wie o co chodzi. Wtem leci jakiś utwór, który kiedyś juz słyszałem, ale dopiero teraz po raz pierwszy widzę teledysk. Po krótce go opisze. Zrobiny jest on w czerni i bieli. Lata 80' albo początek 90'. Jedyne co jest ukazane to dwóch meżczyzn siedzacych na stołkach. Obaj mają długie włosy. Jedyna muzyka jaka słychać to dzwiek ich gitar, nie elektrycznych. To głównie ich głosy nadaja utworowi rytm. Tak sie zasłuchałem, ze nie pamietam jakichkolwiek słów tej piosenki. Jedyne co wiem, to to, ze tytuł składa sie z trzech słów a nazwa zespołu to na pewno nie nazwiska tych 2 panów. Forumowicze pomóżcie mi, kim oni są!
Napisano 10.10.2004 - |13:24|
Napisano 10.10.2004 - |13:33|
nie, nie, nie zgadzam się...Led Zeppelin to raczej taka trochę muzyka country...
nie ma tam nic z country!!!
ps. szkoda, że tak mało osób w Polsce wie czym tak naprawdę jest muzyka country
Napisano 10.10.2004 - |15:01|
Nowa płyta Rammstein jest po prostu zajefajna! Kawał świetnej muzy, chcociaż podobnie jak np. SlipKnoT troszkę chłopaki złagodnieli. Powiem wam, że od pierwszego przesłuchania płyta mi się spodobała. Mój faworyt to ostatni kawałek na płycie - "Amour". Tak romantycznej melodii w wykonaniu R+ jeszcze nie słyszałem. A oprócz romantyzmu znajdziemy na tej płycie jeszcze inne smaczki jak np. dźwięki smyczków, chóry niemal kościelne czy też coś w stylu Tatu w utworze "Moskau" .Dobra,a jak oceniacie nową płytę Rammstein???Jak narazie podoba mi się tylko teledysk "Amerika"
O tekstach się nie wypowiem, bo nie znam niemieckiego ani w ząb :> .Niemniej płyta godna jest polecenia miłośnikom cięższych brzmień.
Napisano 10.10.2004 - |16:29|
Napisano 11.10.2004 - |19:39|
Płyta dobra - lepsza do "Mutter" ale moim zdaniem słabsza od 2 pierwszych albumów grupy. Moje ulubione utwory to Moskau i Morgenstern. Co do teledysków - Mein Teil jest zdecydowanie lepszy od Amerika, ale ten ostatni jest bardziej w klimatach SF. A poza tym ten teledysk jest też świetną parodia słynnej "american way of life".Dobra,a jak oceniacie nową płytę Rammstein???Jak narazie podoba mi się tylko teledysk "Amerika"
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 13.10.2004 - |23:27|
Okazuje się, że box Nirvany "With The Lights Out", o którym informowaliśmy już wcześniej, zawierać będzie aż 68 niepublikowanych wcześniej nagrań.
Wydawnictwo, którego tytuł zaczerpnięto z utworu "Smells Like Teen Spirit", ukaże się 22 listopada a zawierać będzie 81 nagrań. Aż 68 z tych utworów to materiał wcześniej niepublikowany, nagrania z prób, odrzuty z sesji, czy nagrania demo zarejestrowane przez Kurta Cobaina w domu.
Oprócz krążków CD pojawi się także DVD, na którym znajdziemy m.in. niepublikowane wcześniej nagrania prywatne i fragmenty koncertów. Całość uzupełnia 60-stronicowa książeczka
Powiem tylko Zajeczochraniście wyczepiście !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 27.11.2004 - |20:23|
Napisano 27.11.2004 - |22:17|
Drugi wynik prowadzi nas do strony z rozwiazaniem zagadki... Google twoim przyjacielem:)Dobra mam taki problem: na vivie co jakis czas leci sobie piosenka: Nightwish - Wish I had an Angel która jest ewidentnie z jakiegoś filmu... i tutaj rodzi sie problem... jaki to film ?
Wolności oddać nie umiem
~~~~~~~~~~~
Forum serialu 'Third Watch' / 'Brygada ratunkowa'.
~~~~~~~~~~~
Member of SG-21 TEAM (Czestochowa TEAM)
Napisano 27.11.2004 - |22:56|
Następny album zespołu System Of A Down będzie składał się z dwóch płyt. Jednak krążki nie zostaną wydane jednocześnie, tylko ukażą się w odstępie sześciu miesięcy.
Album "Hypnotize" trafi na półki sklepowe jako pierwszy. Płyta ukaże się w pierwszym kwartale 2005 roku. Tymczasem latem lub wczesną jesienią będzie można nabyć płytę "Mesmerize". Produkcją obu longplayów zajęli się gitarzysta Daron Malakian oraz Rick Rubin. Krążki wydaje wytwórnia American Recordings/Columbia.
- Nigdy nie myśleliśmy o nagraniu dwupłytowego albumu - wyznaje Malakian. - Ale kiedy przejrzeliśmy wszystkie nasze piosenki, które skomponowaliśmy i staraliśmy się z nich wybrać najlepszych 14 kawałków, które trafiłyby na jeden longplay, zdaliśmy sobie sprawę, że mamy doskonały materiał na dwa krążki.
Przypomnijmy, że we wcześniejszych wywiadach Malakian przyznał, że na brzmienie nowych piosenek wpłynęła muzyka takich formacji, jak: Kraftwerk, The Zombies i The Beach Boys.
Wydawnictwo "Hypnotize/Mesmerize" będzie kolejnym albumem zespołu po płycie "Toxicity", która ukazała się w 2002 roku.
Mnie to już przestało bawić.3 razy zmieniana data premiery.Ja się chyba mojego kochanego zespołu płytki nie doczekam
Napisano 28.11.2004 - |12:56|
Jest to utwór do filmu pt: "Alone in the Dark", ten tytuł jest napewno znany miłośnikiem gier.Dobra mam taki problem: na vivie co jakis czas leci sobie piosenka: Nightwish - Wish I had an Angel która jest ewidentnie z jakiegoś filmu... i tutaj rodzi sie problem... jaki to film ?
Napisano 28.11.2004 - |23:29|
Potrzebuje na gwałt!!
Wszystkich którzy coś na ten temat wiedzą prosze o kontakt
Z góry dzięki
Napisano 29.11.2004 - |17:57|
W Internecie krążą informacje, jakoby utwór "Welcome Home (Sanitarium)" nie był autorstwa Metalliki, a muzyków zespołu Bleak House. W ich wersji numer nosił tytuł "Rainbow Warrior", a poznać go można z singla wydanego w 1980 roku (później wznawianego na kolejnym singlu z 1982 roku i na różnego rodzaju składankach z twórczością grup nurtu New Wave Of British Heavy Metal).
Metallica nagrała "Welcome Home (Sanitarium)" w 1986 roku. Utwór ten trafił na płytę "Master Of Puppets". Według podawanych wiadomości wykazuje on "niezaprzeczalne podobieństwa" do "Rainbow Warrior" Bleak House.
Pogłoski wskazują na perkusistę Larsa Ulricha jako ewentualnego "pomysłodawcę" plagiatu. To właśnie Ulrich od lat jest zdeklarowanym fanem nagrań mało znanych grup z nurtu NWOBHM.
W 1990 roku razem z dziennikarzem Geoffem Bartonem przygotował składankę "'79 Revisited: New Wave of British Heavy Metal", na którą trafiły m.in. utwory Iron Maiden, Def Leppard, Diamond Head, Saxon, Samson, Girlschool, Tygers Of Pan Tang czy Angel Witch.
W Sieci podejrzewają, że Ulrich mógł podsunąć kolegom temat, który gdzieś wcześniej usłyszał.
Czego to ludzie nie wymyślą :/
Napisano 29.08.2005 - |18:05|
Napisano 29.08.2005 - |22:54|
Ostatnio zafascynowała mnie muzyka zespołu E.S. Posthumus. Tworzą go dwaj bracia Helmut i Franz Vonlichten, którzy piszą muzykę do seriali telewizyjnych, zwiastunów (min. Matrix) oraz gier komputerowych. Jak dotąd wiem tyko o jednej wydanej przez nich płycie - Unearthed (w Polsce niestety niedostępna ) - łączącej nowoczesne brzmienie, orkiestrę i chór. Płyta jednym słowem - MAGICZNA !!! Jeżeli ktoś z was ogląda w niedzielę na TVN serial - Dowody Zbrodni - to melodia pojawiająca się na początku filmu jest właśnie ich, jej tytuł to - Nara - mnie powaliła na kolana. Płytę można przesłuchać na stronie braci http://www.esposthumus.com/
Polecam
Mam jeszcze ogromną prośbę !!!
Jeżeli ktoś z was nagrał piątkowy koncert Jeana Michela Jarrea i ma możliwość przegrania go, to bardzo proszę o kontakt (bo ze mnie takie ciele, że o tym nie pomyślałam ). Może być VHS, DVD lub CD-R.
Z góry dziękuję
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych