I.01-02
no to zacząłem: przyjemnie się ogląda, ale bardzo młodzieżowy na razie, choć wyczuwa się pod spodem coś bardziej poważnego, szczególnie w postaci Veroniki, nie jest tak durna jak ta cała grupka młodych, pięknych i bogatych (z Paris Hilton na czele). Zdecydowanie dojrzale podchodzi do spraw zarówno kryminalnych jak i swoich miłostek.
Nie ukrywam jednak, że liczę na jeszcze więcej mroku i nieprzewidywalności - 7,5/10.
Napisano 02.07.2011 - |16:20|I.03-08
nie dziwię się, że serial do dzisiaj jest przez niektórych wspominany z rozrzewnieniem i pewną nutą nostalgii. Bo mimo iż skierowany do młodzieży zawiera dużo znacznie poważniejszych wątków i problemów
A poza tym sprawy, które są poruszane i którymi zajmuje się ojciec Veroniki z jej pomocą lub na odwrót wymagają od widza częstego pomyślunku - jak do tej pory rozwiązania są nam podawane tak że musimy pogłówkować dlaczego akurat ta osoba i jak to zrobił (a)?. A na koniec tego krótkiego przemyślenia podkreślam świetną rolę Kristen Bell - 8/10.
Napisano 11.10.2011 - |22:17|Sezon I, II.01-02
Dawno nie pisałem w tym temacie, a już jestem w drugim sezonie. Pierwszy był bardzo dobry, miał kilka słabych i naciąganych odcinków, ale jako całość świetnie, zagadka zadana na początku została rozwiązana, mało tego, konsekwencje tego zdarzenia już są widoczne w drugim sezonie.
Kristen Bell gra świetnie i też świetnie wygląda, lawiruje cały czas między dwójką chłopaków - Loganem i Duncanem przy okazji rozwiązuje różne zagadki kryminalne. Bardzo dobra rola ojca Veroniki, prywatnego detektywa, który ma szansę zostać szeryfem (ponownie). Drugi sezon zapowiada się mroczniej, co mnie cieszy.
Użytkownik johnass edytował ten post 11.10.2011 - |21:29|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails