Witam wszystkich - pierwszy raz pisze czytam od dłużeszgo czasu i glądam rwnież.
Odcinek super.
Troche przmyśleń :
1. Zgadzam się z teorią regularnych w mirę dostaw jedznia co do odstępów będzie dość łatwo policzyć ilość jedzenia i na ile starczy dla 2-ch osób - bo tyle powinno być w bunkrze.
2. Grodzie pozamykały się na czas dostawy i nie mają nic wspólnego z wpisyaniem kodu - zamknęły się dużo wcześniej.
3. Załoga podczas dostawy powinna przebywać w pomieszczeniu z kompem aby wpisać kod przynajmniej 1-osoba więc czemu po LOCKDOW'nie jest ono odzielone od części mieszkalnej ?
4. Ktoś został w części mieszkalnej i narysował mapę widzianą w ultrafiolecie aby nie widział jej wspólnik (albo kamery ale o nich nic nie wiemy) mógł to robić podczas kilku Lockdown'ów lub wie jak opuścić drzwi lub najmniej prawdopodobne jest jeszcze jedno pomieszczenie na piętrze ale chyba zaznaczył by coś takiego na mapie. Dlaczego ktoś narysował mapę? Dla siebie żeby poskładać całość do kupy - tak to dla mnie wygląda raczej jak notatki a nie wskazówki, ktoś probował rozkminić sytuację i nie chciał się tym dzielić ze wspólnikiem.
5. Dlaczego Locka bolała noga w odcinki z Boonem i rozbijaniem włazu wbił mu się dołamek w nogę i nic nie czuł. Jego niechodzenie było raczej spowodowane urazem układu nerwowego a nie mięsni kości itp. może to poprostu kolejne stadium leczenia najpier zaczyna chodzić a potem odczuwać choć moim zdaniem powinno być odwrotnie ale nie jestem lekarzem.
6. Rzeczywiście ciekawe jest to że paczka była otwarta i troche kłuci się z teorią zrzutu podczas Lockdowna ale może paczka o coś zachaczyła albo kolesie podczas transportu podjadali ;-)
7. Wszyscy kłamia Henry, Lock a nawet Jack (podczas gry okazuje się że jest lepszym oszustemm od Sawyera, Hurley(podjada) jak widać nikomu nie można w tej grupie zaufać no może Rose ;-) zobaczymy za 2 tygodnie.
8. Henruy jest innym nie spodziewał się rozkopania grobu myśle że tylko Said i to dopiero po śmierci Shannon albo Danielle byliby do tego zdolni. HG bardzo daleko pusunął się aby zdobyć zaufanie Locka ale jak kłamstwo wyszło na jaw to myśle że Lock złamie słowo dane HG.
9. Co do mapy to przez kilka odcinków będą kombinować jak ją ponownie zobaczyć podejrzewam że Mikael mógłby to zrobić ale niestety go nie ma. Fajnie że jest roche łamigłowek dla fanów.
10. Co do miejsc gdzie byli panowie Sawyer i John to moksycylina działa również na choroby weneryczne więc pewnie to jakiś idiom oznaczający miałem horobe weneryczną (byłem w Tallhasse.
11. Henry zna kod i go wpisał tylko dość poźno tak jak Lock poprzednio. Chociaż taki inteligentny gość jak on bez trudu zapamiętał by te liczby ale ta mina :-).
tyle narazie pozdro może jeszcze coś wymyśle jak zerknę na mapę.
gaju
Użytkownik gajinho edytował ten post 31.03.2006 - |09:01|