Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 040 - S02E16 - The Whole Truthe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#141 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 26.03.2006 - |10:34|

Witam!

Wg mnie na 99,99% kręcili tą scene w USA.A do tego czy można jeździć bez przednich tablic rejestracyjnych to jestem przekonany (sam na własnie oczy widziałem).Odcinek moim zdaniem 8/10.
  • 0
.

#142 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 26.03.2006 - |13:45|

Zastanawiam się, co jeszcze ciekawego zauważyliście? Może jakieś przebarwienia na włosach Sawyera?

[cenzura!] mnie to boli, że mercedes nie miał przedniej tablicy rejestracyjnej :)
Zamiast robić z tego błąd filmu, to byście sobie pomyśleli, że wszędzie kradną tablice, w mniejszym lub większym stopniu. Mi [beeep]ali pod Sądem, jak stanąłem na parkingu niestrzeżonym na jakieś 20 minut, pech nie ? :D

Lepiej byście napisali coś ciekawego odnośnie przygód naszej dzielnej trójcy św. Co ich czeka jak znajdą balon? Czy sprawa Henryego wyjaśni się w następnym odcinku?
I jeszcze jedno - trailer jest oficjalnie publikowany przez twórców. Więc jaki to spoiler?
Na Wspólnej tej pokazuje co będzie w następnych odcinkach :)
  • 0

#143 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 26.03.2006 - |14:07|

Wiesz, ale niektórzy nie oglądaja trailerów, bo lubią kiedy odcinek zaskakuje ich od początku do końca, a jaka to frajda po trailerze? Dla mnie trailer = spoiler.

Ja tam oglądam trailery. One przecież za bardzo nic nie wyjaśniają więc i tak potem odcinek mnie zaskakuje. Po obejrzeniu trailera zawsze nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. :)
  • 0

#144 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 26.03.2006 - |14:08|

trzeba wylapywac szczególy kazdy moze byc wazny

To jest prawda, jednak jak sie za duzo ich znajdzie to powstaja kolejne teorie - wiekszosc bardzo chorych i nieprawdopodobnych :hyhy:
  • 0

#145 szczurek

szczurek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • MiastoWleń

Napisano 26.03.2006 - |15:06|

Moja filozofia jest taka: nie ogladam trailerow ani spoilerow co by sobie tego dreszczyka emocji nie popsuc. Radze to samo :) . Fajnie jest jak sie siedzi przed kompem i nagle wyjasnia sie cos i az serce ci do gardla podskakuje :) A co do teorii to mnie zaciekawiła ta z "drabiną Jakubową" ( http://forum.gwrota....4394&hl=drabina ) i z tym ze baza othersow jest pod woda.

Użytkownik szczurek edytował ten post 26.03.2006 - |15:12|

• 0

#146 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 26.03.2006 - |15:14|

Czy ktoś mnoże zrobić zrzót ekranu maoy tej wyspy?

A po co zrzut, skoro mapka jest na stronie Losta.
http://www.lost-medi...4328&fullsize=1
  • 0

#147 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 26.03.2006 - |15:21|

jeśli można prosić:

- użytkowników, żeby nie pisali w dziesiątym temacie o tym czy trailer to spoiler, tylko po prostu nie pisali takich szczegółów, bo są osoby, które po prostu sobie tego nie życzą i żeby przestali pisać na temat ściągania plików i SKUPILI SIĘ NA TEMACIE
- moderatorów, żeby pousuwali z tego tematu posty nie na temat, włącznie z moim, bo brak reakcji psuje, a tego się już powoli czytać nie da (jak np. w temacie do poprzedniego odcinka ogrom postów, w tym spora część nie na temat)

z góry dziękuję i nikomu personalnie nie czynię zarzutu. PEACE.
  • 0

#148 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 26.03.2006 - |18:01|

Przypuśćmy, że znajdą balon. I to ma być potwierdzeniem, że Henry nie jest othersem? Bez sensu...

Oczywiście, że to niczego nie przesądzi. Nawet grób tej jego żony nie będzie dowodem, póki go nie rozkopią, żeby zobaczyć, czy jest tam ciało.

Sayid mieszkał trochę w stanach, więc buduje teraz duży stół by się wszyscy mogli pomieścic podczas święta dziękczynienia. :D

Nie wierzę, że to jest stół. To ma jakiś inny podtekst.

Moim zdaniem na 99% krecili to w stanach. Zobaczcie scene gdy Sun rozmawia z nauczycielem ;) ta ostatnia gdy w tle jest zachod slonca, podczas calej sceny chmury wogole sie nie przesunely, poza tym takich scen nie kreci sie za 1 zamachem, a nawet gdyby im sie udalo to i tak musialy sie przemiescic choc troche.

To był fotomontaż ? :D Na 100% :P

Lepiej byście napisali coś ciekawego odnośnie przygód naszej dzielnej trójcy św. Co ich czeka jak znajdą balon? Czy sprawa Henryego wyjaśni się w następnym odcinku?
I jeszcze jedno - trailer jest oficjalnie publikowany przez twórców. Więc jaki to spoiler?
Na Wspólnej tej pokazuje co będzie w następnych odcinkach :)

Tak, ja też nie uważam, że trailer to spoiler. Ale do niektórych odcinków Lost ludzie mogą traktować trailery jak spoilery. Np. 2x17 właśnie. Trailer mówi tu aż nadto chyba, ale przynajmniej bardzo zachęca i działa na wyobraźnię :D

A po co zrzut, skoro mapka jest na stronie Losta.
http://www.lost-medi...4328&fullsize=1

to jest mapa ddrogi do balonu, a nie wyspy, ale nie wiem w sumie o co tak d konca chodziło komus, o mape wyspy czy drogi do balonu

jeśli można prosić:

- użytkowników, żeby nie pisali w dziesiątym temacie o tym czy trailer to spoiler, tylko po prostu nie pisali takich szczegółów, bo są osoby, które po prostu sobie tego nie życzą i żeby przestali pisać na temat ściągania plików i SKUPILI SIĘ NA TEMACIE
- moderatorów, żeby pousuwali z tego tematu posty nie na temat, włącznie z moim, bo brak reakcji psuje, a tego się już powoli czytać nie da (jak np. w temacie do poprzedniego odcinka ogrom postów, w tym spora część nie na temat)

z góry dziękuję i nikomu personalnie nie czynię zarzutu. PEACE.

z całym szacunkiem denerwujesz mnie, nie obraź się, po prostu nie znoszę tej obsesji offtopicowania Jak ludzie chca rozmawiac to niech rozmawiaja, nie mozna zrobic komunistycznego rezimu na przyjaznym forum. USUWAMY BO NIE NA TEMAT... Pfi :D Jak się nie da czytać, nie czytaj, ja tam znajduję dla siebie coś miłego i czytam :D
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#149 szczurek

szczurek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • MiastoWleń

Napisano 26.03.2006 - |18:33|

Ehhh to ze znajda ten balun to jeszcze niczego nie przesadza. Nawet jesli znajda balun, grob, a w grobie szczatki jego zoeny to tez niczego nie przesadza!! Othersi mogli go znalesc i zwerbowac do swojej armii, tak jak to zrobili z Michalem, ale w jego przypadku nie wiemy czy wroci czy nie. Tak wiec nie ma co dzielic skory na niedzwiedziu.
  • 0

#150 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 26.03.2006 - |18:37|

Ehhh to ze znajda ten balun to jeszcze niczego nie przesadza. Nawet jesli znajda balun, grob, a w grobie szczatki jego zoeny to tez niczego nie przesadza!! Othersi mogli go znalesc i zwerbowac do swojej armii, tak jak to zrobili z Michalem, ale w jego przypadku nie wiemy czy wroci czy nie. Tak wiec nie ma co dzielic skory na niedzwiedziu.

zwerbowali michaela ???
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#151 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 26.03.2006 - |19:11|

Hmm... jezeli by znalezli to wszystko, jezeliby odkopali grób a tam by ktoś był to raczej jednak zona HEnryego. Bo nie sadze zeby inni mordowali kogos tylko po to zeby go wsadzic do grobu.

@piotrekoonpl, bez urazy, ale jeśli "chcesz sobie pogadać" na byle jakie tematy w temacie dotyczącym odcinka, to chyba pomyliłeś forum z czatem. skoro więcej osób zwraca na to uwagę, to może zastanóew się nad tym, a nie neguj, no chyba, że jesteś jednym z tych gimnazjalistów, którzy po prostu nie mogą sobie odpuścić.
prosiłem o to, aby nie brać sobie tego do siebie, a ty mi odpowiadasz, potem to prowokuje odpowiedź na odpowiedź (w co się sam teraz wdałem :/) itd. a temat zaśmieca się głupotami.

EOT

(co dla jasności znaczy, że nie wdaję się dalej w tę dyskusję i proszę nie odpowiadać na ten post)

Co chcesz od gimnazjlistów, pfi ... masz zapędy na moderatora, ale ja bym nie chciał być na takim forum, gdzie jesteś moderatorem :P Bo to dziwne forum by było.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#152 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 26.03.2006 - |19:43|

no wiec ciekawe czy said "zbrata"sie z AL
  • 0
Dołączona grafika

#153 Telekinetyk

Telekinetyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 26.03.2006 - |19:57|

Nieregularności w okresie mogą spowodować zewnętzrne zmiany w trybie życia, stres, neidożywienie i wiele innych. Także ten miesiąc jest dośc umowny. sa kobiety mające okres co dawdziescia kilka dni, inne nawet co 44. Biorąc pod uwagę okoliczności do pięcdziesiąt parę to nie ąz takie dziwne. Poz atym nie akżda kobieta, której okres spóźni sie parę dni od razu robi test ciązowy. Szczególnie gdu akrat jest rozbitkeim na bezludnej wyspie.

Znane są sytuacje, że kobieta w ciąży ma okres nawet do 3 miesiąca. I są coraz częstsze. Ostatnio spotkałem osobę, która zaczęła mieć jakiekolwiek dolegliwości dopiero w 3 miesiącu.
Jak wyszedł problem ciąży to podejrzewałem:
- Łysola - wątpliwości wzbudzał cały ten czas jaki minął. Poza tym kobieta nie zachodzi w ciążę ot tak, za każdym razem, jest kilka dni w miesiącu kiedy jest to bardzo prawdopodobne i jeszcze kilka gdy szanse są mniejsze. Mogło być oczywiście tak: bara-bara na pożegnanie z Łysolem + duży zbieg okoliczności.
Sun powiedziała Jinowi, że go nie zdradziła? Nieszkodzi. Większość kobiet skłamała by w tej sytuacji w imię wyższego dobra.
- Jina - cudowne ozdrowienie - jak to na Wyspie :)
- Charliego - ale raczej nie miał na to czasu w czasie porwania. Poza tym Sun by chyba się zorientowała :) Aha, no i zbyt niedawno to było, żeby jakieś objawy się pojawiły. Szybko przyszło do głowy,szybko odrzuciłem.
Tu mi się nasuwa taka myśl - może Sun mówiła prawdę, że nie zdradziła, ale ktoś ją zgwałcił?
- bank spermy, wg mnie nie ma sensu. Sun chciala zostawić męża, więc po co jej by to było?
  • 0

#154 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 26.03.2006 - |20:03|

Jakbym mial 70 pkt to tez bym byl dumny :> jeszcze 60 pkt za ocenki i jest juz doskonale :hyhy:

za ocenki bylo 44 marnie
a swoja droga ciekawe czy said powie jackowi o tym ze charlie wie gdzie jest bron
  • 0
Dołączona grafika

#155 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 26.03.2006 - |20:06|

Ale ludzie przecież małżeństwa "starają" sie o dziecko czasem latami...Problemy z bezpłodnośćią czasem ustepują, w tym przypadku mogło być podobnie.A nauczyciel angielskiego był przed katastrofą czyli ponad 2 miesiące temu ( zorientowala by sie wczesniej ze cos nie tak).
  • 0
.

#156 Telekinetyk

Telekinetyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 26.03.2006 - |20:21|

tak to jest potwierdzone, dokladnie widac ze nie ma brwi. a co do tego spostrzezenia. bardzo ciekawe :D

Bo baloniarz jest chory na tą tajemniczą chorobę, której głównym objawem jest wypadanie brwi, ogromny wzrost inteligencji i chęci manipulowania innymi. Dlatego Francuzka musiała wszystkich pozabijać - zbyt wielu manipulatorów w jednym obozie. A tak naprawdę to chodziło jej o te brwi - ma szalone wyczucie estetyki i nie mogła na nich patrzeć. :D :D :D
  • 0

#157 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 26.03.2006 - |20:24|

Piotrekoonpl
Lubisz miec duzo postow?Podnieca cie to?
Bo ewidentnie widac ze piszesz aby nabic posty albo sobie pogadac o duperelach.Te pojedyncze zdania w kazdym poscie na pewno nie sa czyms normalnym

czy my sie znamy? ten tekst "podnieca cie to" jest dla mnie bardzo znajomy, znam ludzi ktorzy tak mowia u mnie w szkole :D (chociaz w sumie to ja to zaczalem mowic wsrod znajomych moich) :D

Bo baloniarz jest chory na tą tajemniczą chorobę, której głównym objawem jest wypadanie brwi, ogromny wzrost inteligencji i chęci manipulowania innymi. Dlatego Francuzka musiała wszystkich pozabijać - zbyt wielu manipulatorów w jednym obozie. A tak naprawdę to chodziło jej o te brwi - ma szalone wyczucie estetyki i nie mogła na nich patrzeć. :D :D :D

Hmm, ktoś napisał bardzo mądrze, kolejną rzecz ktora utwierdza mnie w tym ze Henry jest innym. To znaczy, że fakt nie posiadania brwi powoduje, że trudno jest wyrazić emocje, a więc nikt nie moze go zdemaskowac. Chyba ze jak Sayid go bil to mu zdepilował :D

Użytkownik boone edytował ten post 26.03.2006 - |20:25|

• 0

#158 Telekinetyk

Telekinetyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 26.03.2006 - |20:57|

Nie do końca rozumiem tytuł odcinka "The whole truth".
Jaka prawda? Chyba nie chodzi tu o "cała prawda jest taka, że ty możesz mieć dzieci a twój mąż nie" bo nie jest to chyba na tyle ważny element, żeby tak tytułować odcinek.
Po tym tytule wiele osób sobie dużo obiecywało, a tymczasem ten odcinek nic nie wyjaśnia a tylko dodaje nowe wątpliwości.

OFFTOPIC:
Aha, MAM PROŚBĘ DO DZIECI Z GIMNAZJUM itp - PISZCIE NA TEMAT, BO G(wiazdki) NAS OBCHODZĄ WASZE PUNKTY Z EGZAMINOW.
Sorry za krzyk ,ale może tak prędzej dotrze?
  • 0

#159 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 26.03.2006 - |21:03|

Jack powiedział do Sun, kiedy przyszli do niego z Kate (wg napisów):
"Powiedz mu o wszystkim. Całą prawdę." i wyraźnie było słychać "whole truth", więc to pewnie o to chodzi a nie np. o to, że "całą prawdę" powiedział henry mówiąc o zasadzce ;)

EDIT: @boone: czytasz między wierszami: napisałem, że jeśli należysz "do tych gimnazjalistów, którzy nie mogą sobie odpuścić" a nie pisałem o wszystkich, więc proszę nie manipulować moimi słowami

Użytkownik kleox edytował ten post 26.03.2006 - |21:09|

• 0

#160 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 26.03.2006 - |21:05|

Nie do końca rozumiem tytuł odcinka "The whole truth".
Jaka prawda? Chyba nie chodzi tu o "cała prawda jest taka, że ty możesz mieć dzieci a twój mąż nie" bo nie jest to chyba na tyle ważny element, żeby tak tytułować odcinek.
Po tym tytule wiele osób sobie dużo obiecywało, a tymczasem ten odcinek nic nie wyjaśnia a tylko dodaje nowe wątpliwości.

OFFTOPIC:
Aha, MAM PROŚBĘ DO DZIECI Z GIMNAZJUM itp - PISZCIE NA TEMAT, BO G(wiazdki) NAS OBCHODZĄ WASZE PUNKTY Z EGZAMINOW.
Sorry za krzyk ,ale może tak prędzej dotrze?

The Whole Truth. Z ust Jacka padają takie słowa, keidy rozmawia z Sun o teście ciazowym (powinnas powiedziec Jinowi całą prawdę o ciązy" czy jakos tak. rozne sa kryteria nazywania odcinkow . a lost ma czasem dziwne nazwy, jak tabula rasa, duzo mowiazce jak one of them i takie raczej malo wazne i mylace jak the whole truth (taka nazwe powinien miec odcinek ktory nam wyjasniw wszystko o co chodzi w lost (tak myslala moja znajoma, ze tu sie wszystkiego dowie :D )

sorry przeprasdzam za offtopic: nie traktuj tak kogoś tylko dlatego, że jest z gimnazjum, i co z tego, że mam naście lat, i że na przykład dzisiaj mam dużo postow. jestem na forum od dawna, mam tylko 4 posty na dzień... pfi... i za pewniam ze krzykiem nie dotrze :/
jeszcze raz przepraszam za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych