Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#141 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.05.2008 - |17:49|

Wymienity odcinek 10/10. Jak zawsze najwyzszy poziom :) No i bylo na co oko zawiesic w jednej scenie :P
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#142 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.05.2008 - |21:28|

Odcinek niesamowity^^
Ogólnie cały 4 sezon jest bardzo dobry, co tam cały serial jest genialny ;D Drugi na mojej liscie.
Aż sie nie moge doczekac poniedziałku.
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#143 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 16.05.2008 - |12:53|

A co jest pierwsze na tej liście?:P

Dzięki temu odcinkowi House awansował na tv.com na pierwsze miejsce najlepszych i najpopularniejszych seriali :D Nie można się temu dziwić hehe :)
  • 0
Dołączona grafika

#144 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.05.2008 - |14:42|

Battlestar Galactica ^^
Mam nadzieję, ze House dalej będzie trzymał tak rewelacyjny poziom, co mo.ze być z resztą dosc sporym wyzwaniem, bo poprzeczka wędruje coraz wyżej.
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#145 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.05.2008 - |14:51|

Battlestar Galactica ^^

I to jest prawidłowe podejście, które należy pochwalić :]

Ja sam osobiście Housa zacząłem oglądać jakiś czas temu i dotarłem na razie do 2x10 ;) Słabiutko, ale staramy się z siarenką szybko nadgonić ;) Dużo zostało, ale nie ma to jak przyjemność oglądania czegoś po raz pierwszy :] Zwłaszcza Housa.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 16.05.2008 - |14:51|

• 0

->1019<-

#146 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 16.05.2008 - |20:49|

To jeszcze wiele dobrego przed Tobą :)

Nawiasem mówiąc, promo do 4x16 po prostu zabija...
  • 0
Dołączona grafika

#147 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.05.2008 - |21:50|

To jeszcze wiele dobrego przed Tobą :)

No ja wiem, dlatego próbuję tempo odpowiednie narzucić ;) Częściowo daje radę :]
  • 0

->1019<-

#148 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.05.2008 - |17:27|

416

I tak jak podjerzewalem ... rewelacyjny odcinek. House walczacy o zycie Amber, podejrzenia o romans, wycieczki w glowie Housa (tym razem takze doslownie) no i Amber umierajaca (chodz odkad zaczela umawiac sie z Wilsonem polubilem ta postac). Niestety watek zakonczyl sie tragicznie a Amber zmarla a szkoda do konca mialem nadzieje ze House w ostatniej chwili obudzi sie z genialnym pomyslem jak ja uratowac. Jedna z ostatnich scen, ta w ktorej House rozmawia z Amber w bialym autobusie to bez watpienia jedna z najlepszych scen w serialu.

10/10

Ocena Sezonu: 8/10

Użytkownik Modes edytował ten post 20.05.2008 - |17:28|

• 0

#149 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 20.05.2008 - |18:44|

4x16

W pewnym momencie zacisnąłem odruchowo zęby.

- You're dead...
- Everbody dies.
- Am I dead?

Spodziewałem się cliffhangera typowego dla innych produkcji. Czekanie na odpowiedź dotyczącą pytania czy główny bohater żyje do następnego sezonu nie wydawało się najlepszą perspektywą. Zafundowano nam jednak odpowiedź, co poraz kolejny świadczy pozytywnie o poziomie tego serialu.

Świetny finał na zakończenie genialnego sezonu, co tu więcej mówić. Pozostaje czekać na nowe odcinki.

Użytkownik blinkkin edytował ten post 20.05.2008 - |18:45|

• 0

#150 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 20.05.2008 - |20:31|

Odcinek cholernie smutny. Z kilku powodów. Chyba pierwszy raz ani razu się nie zaśmiałem.

10/10.
  • 0
Dołączona grafika

#151 _-minio-_

_-minio-_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 20.05.2008 - |20:57|

Wygłoszę zapewne opinię niepopularną ale mam zastrzeżenia do dwóch finałowych odcinków. House (film i postać) zawsze stali mocno na ziemi, a tu nagle mamy jakieś wycieczki w wizje wywoływane czym się da. Ze się naćpał to ja rozumiem, ze go zahipnotyzowali, no trudno ujdzie, ale żeby mu wiercili dziury w głowie to już przegięcie . Wizje Amber, umieranie itp. to też przesada. Co będzie dalej ? egzorcyzmy nad pacjentami ?
No dobra tyle narzekania, musiałem się komuś poskarżyć :)

Wielki plus za uśmiercenie Amber. Naprawdę do ostatniej chwili myślałem ze Housa nagle olśni, da jej jakiś czopek i ona wyzdrowieje. Mało jaki scenarzysta pozwoliłby sobie chyba na zbudowanie postaci, jej transformację ze zdziry w postać pozytywną i to tylko po to aby ją uśmiercić. BRAWO !

Świetne wyjście do następnego sezonu. Nic już nie będzie takie samo. Wilson i House zapewne zmienią diametralnie swoje relacje (Wilson musi kogoś obarczyć za śmierć Amber). Jakie będą relacje pomiędzy starą i nową ekipą Housa, pomiędzy jej członkami? Czy coś się w końcu zmieni w stosunkach Hous-a z Cuddy ? (tak słodko wyglądała zwinięta w fotelu przy łóżku Housa i zarazem House pokazał w autobusie ze to zdecydowanie coś więcej niż szefowa :)). No i przede wszystkim jaki po tym wszystkim będzie teraz House !!!!
  • 0

#152 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.05.2008 - |22:29|

No i przede wszystkim jaki po tym wszystkim będzie teraz House !!!!

House się nie zmieni, nie ma mowy :)

Odcinek bardzo mi się podobał, chociaż nie dla takich smutnych odcinków oglądam ten serial (a właściwie to nie dla takiego House'a). Raz na jakiś czas może być.

Zakończony sezon rewelacyjny, jedyna w tym roku kontynuacja, która mnie nie rozczrowała w żadnym elemencie (Supernatural niewiele brakowało, ale tylko przed przerwą :( ).
  • 0

#153 pogar

pogar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 21.05.2008 - |19:15|

wspaniale dwa odcinki. wspaniala gra aktorow , bardzo dobry scenariusz.
1000000/10.

Najlepsze dwa odcinki calej serii..

Ktos wie kiedy 5ty sezon?...
  • 0

#154 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.05.2008 - |20:38|

Ktos wie kiedy 5ty sezon?...

jesienia ... :huh:
  • 0

#155 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 21.05.2008 - |21:22|

5. sezon zaczyna się 26.sierpnia, we wtorek o 20 na FOX ;)
  • 0
Dołączona grafika

#156 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.05.2008 - |01:02|

W PEŁNI ŚWIADOME UMIERANIE.

Mocniej już się nie da.

Scena z wybudzeniem kiedy Amber się dowiaduje że za kilka godzin umrze zwaliła mnie z nóg.

Nie jako stary schorowany człowiek, gdzieś kiedyś, stopniowo lecz młody, tu i teraz, za chwilę i w pełni świadomie.

Sezon mimo wywrócenia wszystkiego do góry nogami uważam za GENIALNY i może go pobić tylko finałowa seria Battlestar Galactica
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#157 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 22.05.2008 - |14:34|

Obok Supernatural najlepszy serial sezonu 07/08.
Chociaz Housa należałoby oceniać w zupełnie w innych kategoriach, serial jest poprostu nieziemski ( takie nawiązanie do Supernatural).
Serialów medycznych było juz od groma , ale zaden nie może konkurować z Housem.
  • 0

#158 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.05.2008 - |16:09|

Odcinki 15 i 16 podniosły poprzeczkę wysoko. Moim zdaniem aż za wysoko. Te dwa odcinki bardzo różniły się od całości Housa. I wyszło 1,5h dzieło. W moim osobistym odczuciu najlepszy serial, najlepszy sezon, najlepszy finał sezonu ale i także największe obawy o kolejne poczynania. Ostatnie sceny zapowiadają zmiany. Ale czy to będą dobre zmiany... Geniusz twórców jest po prostu niesamowity. Oby tak dalej panowie ;)
  • 0

#159 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.05.2008 - |21:12|

Oglądałem 2 odcinki pod rząd. Tydzień męczarni, czytanie waszych komentów (najlepszy odcinek w historii serialu itd.) było torturą. Ale udało się :D. Genialny finał. Naprawdę świetny pomysł (scenarzyści od tego serialu są masakrycznie bardzo kreatywni) z halucynacjami itd. A striptiz Cuddy nie raz będzie mi się śnił :D - Boże, jakie ona ma ciało, jak 20-latka, a przecież 2 razy tyle ma :P.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#160 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.05.2008 - |02:07|

4x16 kolejne 10/10. Swietny odcinek .... ale bardzo smutny. Dosc wzruszajace sceny na sam koniec, ciekawe jakbym sie ja zachowal gdy Amber byl ktos z moich bliskich. No i potem na sam koniec zaskakujaca scena z autobusem. Z tego co widac, House ma jeszcze cos do zrobienia na Ziemi, bo jescze nie jego pora na podroz do samego konca ... No i w kolejnym sezonie pewnie sporo sie zmieni, najwiekszy i jedyny przyjaciel Housa pewnie bedzie go obwinial o smierc Amber (sam House po gadce w busie, pewnie bedzie czul to na sumieniu i jeszcze bardziej sie pograzal ... ), ciekawe kiedty H bedzie z Cuddy (dla mnie pasuja do siebie idealnie od 1 sezonu), ciekawe jak 13 sie bedzie zachowywac wiedzac ze jest chora na Hugnintona (czy jak sie to zwie).

Oj nie moge sie juz doczekac!!!!

Serial ogolnie bomba, chyba z wszyskich odcinkow co widzialem, 1 tylko byl dla mnie minimalnie nudny i do ocenieni na 8. Reszta to 9-10.:).
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych