Odcinek 197 - S10E03 - The Pegasus Project
Napisano 07.01.2009 - |19:07|
Zawsze lubiłem crossovery dlatego ten odcinek mnie ucieszył. Fakt że z tymi przeskokami można się na początku pomylić. Połapałem się dopiero jak ten blast wyleciał z wrót położonych na super wrotach.
Znowu czarna dziura można by wszcząć dyskusje o jej oddziaływaniach
Ogólnie odcinek na duży plus.
Taka ciekawostka. Można sobie porównać postacie. Ben Browder miał wcześniej wcielić się w postać John'a Shepparda. Tutaj mamy tą postać razem z odgrywanym przez niego Cameronem Mitchelem.
Napisano 08.01.2009 - |15:46|
Czarna dziura... no przez analogię do "A Matter Of Time" myślę, że teraz należy się trzymać w rozsądnej odległości od superwrót
A co do John'a Shepparda to zrobił on na mnie pozytywne wrażenie, choć pojawił się tylko w kilku scenach. Widać przy okazji, że twórcy obu SG stawiają na przywódców o ciętym dowcipie i języku
Napisano 08.01.2009 - |16:44|
Masz rację że trochę zbyt lekko łączą obydwa seriale ale seria jest serią i z reguły w jednym epizodzie nie ma zbyt wiele czasu na wyjaśnianie o co chodzi w drugiej. Dla spokojności ducha polecam obejrzeć chociaż pilota Atlantis 1x01 i 1x02 Rising. Po tej lekturze się trochę rozjaśni.
Napisano 08.01.2009 - |16:55|
Z tym ciętym językiem to akurat zaleta. Prowadzi to do wielu zabawnych sytuacji wink.gif
Nigdy nie twierdziłem, ze jest inaczej O ile tylko jest to dobrze i umiejętnie wprowadzone.
ale seria jest serią
Otóż to i dlatego widz powinien znajdować w niej odpowiedzi bez uciekania się do innych seriali. A co do polecanych pierwszych odcinków Atlantisa to może faktycznie spróbuję, tylko najpierw muszę je jeszcze zdobyć.
Użytkownik Altair edytował ten post 08.01.2009 - |16:58|
Napisano 08.01.2009 - |19:29|
Napisano 08.01.2009 - |19:50|
Napisano 08.01.2009 - |20:07|
Napisano 09.01.2009 - |15:16|
Przesadzacie. Serial jest robiony przede wszystkim dla widzów oglądających go w amerykańskiej sieci kablowej. A skoro tam SG-1 i SGA szły równolegle to scenarzyści założyli, że ludzie oba te seriale znają. Proste.
Widocznie scenarzyści i reszta ekipy się nie docenili i nie wzięli pod uwagę, że serial będzie miał dłuższą żywotność, że będzie oglądany w innych krajach i niekoniecznie na amerykańskiej kablówce i w związku z tym z różnych przyczyn nie każdy będzie śledził oba seriale równolegle.
Poza tym ja nie mówię, że to jakaś straszna wada tego odcinka to niedopowiedzenie, stwierdziłem po prostu, że kilka dodatkowych słów krótkiego wyjaśnienia by nie zaszkodziło, skoro to jednak dwa osobne seriale, ot co.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych