Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#141 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.01.2008 - |10:21|

Reklamówki T2 nie oglądałem, a poza tym:
- to tylko reklamowka, nie wlicza sie do kanonu.

Swego czasu to ujęcie można było zobaczyć w grze chyba na Amidze. A czy się liczy do kanonu? Wszak jest to scena istniejąca w scenariuszu, nakręcono ją tylko odpadła w montażu. Ja bym ją uznał.
  • 0

#142 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 25.01.2008 - |12:29|

Swego czasu to ujęcie można było zobaczyć w grze chyba na Amidze. A czy się liczy do kanonu? Wszak jest to scena istniejąca w scenariuszu, nakręcono ją tylko odpadła w montażu. Ja bym ją uznał.

Dla mnie osobiście ta scena liczy się absolutnie do kanonu!!
Te parę minut jest kwintesencją istnienia terminatorów,pokazany jest cały cykl produkcji jednego z T-800(Arnolda rzecz jasna)i wielka szkoda,że ta scena nie jest umieszczona w T2.
A tak wogóle ktoś czytał książkę,która powstała na bazie scenariusza do T2?
Cały początek jest inny niż w filmie,moim skromnym zdaniem dużo ciekawszy bo opisujący wojnę i sposób walki ruchu oporu jak i opisane jest zdobycie głównej siedziby Skynetu.
Dla mnie bomba! :lol: :lol: :lol:
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#143 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.01.2008 - |12:41|

Cykl produkcyjny T-101. Prawdziwa perełka. Przechodzą ciarki po plecach:

• 0

#144 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 25.01.2008 - |12:50|

Scenki miodzio nie? :lol: :lol: :lol:
Tak naprawdę to jest terminator serii 800 model 101 ale kto by tam się czepiał szczegółów? ;)
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#145 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 25.01.2008 - |12:55|

Moze i liczy sie do kanonu. Ale niech nikt mi nie porównuje że to jest przedstawione równie mało realnie jak wyjście ternina torka z kąpieli.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#146 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.01.2008 - |13:07|

Mili państwo, by zakończyć kłótnie czy Terminatory są cyborgami, czy nie:

cyborg «w literaturze i filmach fantastycznonaukowych: człowiek lub zwierzę, któremu niektóre narządy zastąpiono urządzeniami technicznymi; też: robot o wyglądzie człowieka lub zwierzęcia»

co prawda, w pamięci mam stare teorie, mówiące że Cyborg to człowiek (lub inny żywy organizm), który jest w różny sposób połączony z częściami mechanicznymi, komputerami itd.
Poza tym w słowniku istnieje też taki wyraz jak ANDROID i tu znowu PWN:

android «robot łudząco podobny do człowieka, obdarzony inteligencją»

Więcej szczegółów można przeczytać na angielskiej wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyborg
http://en.wikipedia.org/wiki/Android

-----------------------------------------

A co to "nowej skóry", to w teaserze wyraźnie widać, że pojemnik zawiera formę, i że zewnętrzny wygląd będzie zależny od formy... a nie samego obrastającego ciała... może mi się wydaje, ale skoro w serialu terminatorowi zarosły oczy, to również nie powinien mieć oddzielonych palców, czy kończyn od ciała... bo nowa tkanka powinna zarastać równomiernie...

#147 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 25.01.2008 - |14:27|

Poza tym w słowniku istnieje też taki wyraz jak ANDROID

Tutaj się nie wypowiadam ba z androidami miałem zawsze problem.
Bo w każdej książce czy filmie co innego określane jest jako android dla mnie jest to robot człowiekopodobny(ale trudne słowo! ;) )taki np. Data ze Star treka

A co to "nowej skóry", to w teaserze wyraźnie widać, że pojemnik zawiera formę, i że zewnętrzny wygląd będzie zależny od formy... a nie samego obrastającego ciała... może mi się wydaje, ale skoro w serialu terminatorowi zarosły oczy, to również nie powinien mieć oddzielonych palców, czy kończyn od ciała... bo nowa tkanka powinna zarastać równomiernie...

W teaserze pokazana jest seryjna,fabryczna produkcja czyli spawarki,formy wtryskowe,taśmowa linia montażowa
(politechnika się kłania :lol: )
Powiedzmy,że w serialu terminator produkuje sobie skórę w warunkach chałupniczych albo garażowych
(taki Billy Gates)albo inny pomysłowy Dobromił
Jakoś inaczej nie wyobrażam sobie tego no bo jak?Ma iść do jakiejś fabryki,szpitala i poprosić o nową skórę?
I co powie,że jest weteranem z Zatoki? :P
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#148 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 25.01.2008 - |20:59|

...może mi się wydaje, ale skoro w serialu terminatorowi zarosły oczy, to również nie powinien mieć oddzielonych palców, czy kończyn od ciała... bo nowa tkanka powinna zarastać równomiernie...

Według mnie palce i kończyny oddzielone są do zaakceptowania - załóżmy sobie, że skóra jest przyciągana przez szkielet. Terminator rozłożył palce, leżał w rozkroku i rękoma również tułowia nie dotykał. (ale generalnie scena jest wybitnie idiotyczna, mogli się chociaż postarać o jakąś ala formę na szybko zrobioną przez terminatora, a nie zwykłą wannę...)
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#149 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 25.01.2008 - |22:14|

Niezła komedia z tego Terminatora, mozna sie posmiac :)
- teleportujacy sie Terminator oraz jego glowa :D
- Terminator bez glowy, ktory owej glowy poszukuje !!!
- kapiel Terminatora w wannie pełnej inteligentnej krwi, ktora wytwarza sztuczna skore :)
- Terminatorka, która w szkole zachowuje się jak "freak", mimo ze w poprzedniej szkole zachowywała sie zupelnie normalnie i po ludzku
- i duzo duzo innych baboli, które już zostały znakomicie opisane.
Zobaczymy co będzie dalej, ale mam nadzieje że wesolo - bo tak ten serial nalezy traktowac, jako komedie-parodię Terminatora.
  • 0

#150 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 29.01.2008 - |00:18|

Przepraszam, czy logiczne jest, że Peter w Heroes potrafi latać? Czy logiczna jest czarna chmura w Lost, która czyta w myślach? Czy logiczne jest... itd. itd. itd. TO JEST SERIAL PANOWIE! Ta cała sprawa ze skóra wydaje się nam nie do zrozumienia, ale może w przyszłości będzie można tak robic (jak np. dzisiaj produkuja sztuczne serca [tzw. sa w fazie testowej :P]). Poprostu jest to mozliwe i już. Może terminator miał w sobie jakaś kapsułke wbudowaną, z substancja nie znaną nam i dlatego w taki a nie inny sposób obrósł skórą...
  • 0

#151 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 29.01.2008 - |14:43|

Przepraszam, czy logiczne jest, że Peter w Heroes potrafi latać? Czy logiczna jest czarna chmura w Lost, która czyta w myślach? Czy logiczne jest... itd. itd. itd. TO JEST SERIAL PANOWIE! Ta cała sprawa ze skóra wydaje się nam nie do zrozumienia, ale może w przyszłości będzie można tak robic (jak np. dzisiaj produkuja sztuczne serca [tzw. sa w fazie testowej :P]). Poprostu jest to mozliwe i już. Może terminator miał w sobie jakaś kapsułke wbudowaną, z substancja nie znaną nam i dlatego w taki a nie inny sposób obrósł skórą...

Tu nie chodzi o to, czy to jest możliwe, czy nie. Problem jest w tym, że w samym filmie było powiedziane, że nie jest możliwe. Co z resztą było dobrym rozwiązaniem, bo nie można było przenieść zabawek z przyszłości.

Po prostu serial mocno się kłóci w tym momencie z filmami, na których, sądząc po tytule, jest wzorowany.
  • 0

#152 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.01.2008 - |21:52|

Dlatego nie lubię podróży w czasie a jedyny wyjątek stanowił Terminator dlatego że się w to nie zagłębiał oraz sama podróż miała tyle warunków że trudno było by coś pokombinować np broń itd.

Jeśli weźmie się pewne rzeczy za pewnik i za bardzo sie ich nie wałkuje to można sobie całkiem przyjemnie oglądać film/serial

Przypomnijcie sobie genialny film Efekt Motyla.

Próba wyjaśniania jak, dlaczego i mielenia tego na X sposobów to jakich chory pomysł.

Co innego Trek, który wszystko potrafi zmielić zwłaszcza podróże w czasie.

Podsumowując TSCC dziełem nie jest, może zaliczyć glebę a równie dobrze się obronić.

Przypominam że praktycznie nie ma młodzieżowego paranormalu/SciFi jedynie Supernatural się broni i to świetnie.

Mówię to dlatego że jeśli nasz Conor zacznie chodzić do szkoły i będziemy mieli z tego kolejną wersję Buffy/Smallville itp to widzę w tym przyszłość.

By był to serial Terminator w rozumieniu klimatu filmów potrzebny był by CUD scenarzystów a całość zamieniona w porządny dramat. Takie coś może się jednak nie sprzedać i być zbyt ciężko przyswajalne dla docelowego widza czyli nastolatka z USA.

Przypominam że JEDYNE SciFi dla dorosłego widza to Battlestar Galactica a fantasy jeszcze NIE BYŁO, prócz dość ciekawego młodzieżowego Roar.

Nawet filmu fantasy dla dorosłych jeszcze nie było więc o czym my mówimy.

Naprawdę dajmy sobie spokój z CHCIEJSTWEM
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#153 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 30.01.2008 - |13:36|

Nawet filmu fantasy dla dorosłych jeszcze nie było więc o czym my mówimy.

Labirynt Jima Hensona - niby dla dzieci ale nie zupełnie. Silny wątek erotyczny powiędzy Davidem Bowe a Jennifer Connelly sprawia że dorosły widz może poczuć się nieswojo. Wszak jej postać w filmie na 15 lat. Ale to tak off topikowo.
  • 0

#154 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 30.01.2008 - |18:50|

Tu nie chodzi o to, czy to jest możliwe, czy nie. Problem jest w tym, że w samym filmie było powiedziane, że nie jest możliwe. Co z resztą było dobrym rozwiązaniem, bo nie można było przenieść zabawek z przyszłości.

W T1, T2, T3 czy w Sarah Oconor jest powiedziane, że nie jest to możliwe? Sporo czasu mineło od kiedy obejrzałem T1-3, ale wypowiem się na temat serialu. Tak, doktorek mówi, że jest nie możliwe by połaczyć to z tamtym, ale Terminator mówi, że jest możliwe. To samo to, że podróze w czasie są możliwe. A co do zabawek - co jeżeli ta zabawka jest wbudowana w ciało terminatora? To wtedy może być przeniesiona, bo inaczej to sam terminator nie móglby się przenieść w czasie :)))
  • 0

#155 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 30.01.2008 - |19:30|

W teminatorze pierwszym jest to wszystko powiedziane. Można przenieść cokolwiek jeśli jest okryte żywą tkanką. Dlatego też terminatory mogą przenosić się w czasie. W T3 można powiedzieć że zastosowali okładziny ze skóry na broń w postaci T-X, która jak wiemy miała jakieś działko plazmowe, miotacz ognia itp.

Oczywiście możemy założyć, że wehikuł czasu został unowocześniony i można przenosić cokolwiek, ale jak na razie wzmianki o tym nie było (chociaż sam nie wiem jak tutaj wsadzić T-1000 i T-X, którzy chyba skórą pokryci nie byli, ale przynajmniej sprawiali pozory, że ta skóra na nich jest :P ).

Użytkownik Dooku edytował ten post 30.01.2008 - |19:34|

• 0

#156 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 30.01.2008 - |20:50|

Przepraszam, czy logiczne jest, że Peter w Heroes potrafi latać? Czy logiczna jest czarna chmura w Lost, która czyta w myślach? Czy logiczne jest... itd. itd. itd

Tak logiczne, w Herosach, loscie czy innym SG zostały stworzone pewne realia i tego lepiej czy gorzej sie scenarzyści trzymają.

TO JEST SERIAL PANOWIE!

Ale to nie jest serial pt. "terminator" a nie np. "Roboty z przyszłości". W takim wypadku realia są narzucone przez filmy, gry, książki, komiksy i co tam jeszcze. Ten świat już istnieje tak więc trzymać sie tego.

Ta cała sprawa ze skóra wydaje się nam nie do zrozumienia, ale może w przyszłości będzie można tak robic (jak np. dzisiaj produkuja sztuczne serca [tzw. sa w fazie testowej :P]). Poprostu jest to mozliwe i już. Może terminator miał w sobie jakaś kapsułke wbudowaną, z substancja nie znaną nam i dlatego w taki a nie inny sposób obrósł skórą...

Byl link do sceny budowy terminatorów, jest matrca i w ten sposób sie kształtuje wygląd T100. To coś jakby zrobilili serial "Gwiezdne Wojny" a Jedi by bonusowo strzelali z mieczy lub oczu. Też byś wyjaśniał że być może nie pojmujemy potęgi mocy?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#157 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 30.01.2008 - |21:16|

W którym momencie bo nie pamiętam?

Nie pamiętasz sceny gdzie ginie Salceda, bo to było w scenariuszu - w filmie tej sceny nie było.
Materiały z DVD2 filmu terminator2:

"Sentencja śmierci Salcedy była zaplanowana, lecz nigdy nie sfilmowana z powodu problemów logistycznych."

t-1000
- Gdzie jest John?

Salceda
- Jaki john?

(kolejne ostrze go przebija wzmagając ból)

t-1000
- Wiem, że to boli. Gdzie jest John Connor?

Salceda sięga do tyłu po granat. Zbliża się do t-1000, po chwili wyciąga zawleczkę i słychać...pstryk.

Salceda
- [cenzura!] YOU

Po chwili ciężarówka Salcedy i t-1000 znikają w olbrzymim wybuchu....

Użytkownik Proximus edytował ten post 08.02.2008 - |23:47|

• 0

Th truth is out there...

#158 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 31.01.2008 - |09:54|

Nie pamiętasz sceny gdzie ginie Salceda, bo to było w scenariuszu - w filmie tej sceny nie było.

"Sentencja śmierci Salcedy była zaplanowana, lecz nigdy nie sfilmowana z powodu problemów logistycznych."

No i kurcze rewelka :angry: :angry:
Cała rozmowa o czymś co wogóle nie istnieje!! :angry:
Po co ciągnąć ten nieistniejący wątek?
Widzę że brak kolejnego odcinka powoduje szukanie zastępczych tematów
Dajmy już spokój nieistniejącej śmierci i aha wątek ze skórą też moim
skromnym zdaniem można spuścić w kibelku.Męczące to jest a czytanie o tym to już....
Czy ktoś jeszcze przyłączy sie do mojego apelu????
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#159 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 31.01.2008 - |12:28|

A wiesz że Dookoo jest matką Yody? Lucas napisał to na serwetce w kawiarni ale nie weszło do scenariusza.
Zasada jest prosta: co napisane a nie nakręcone nie istnieje.

Użytkownik wergora edytował ten post 31.01.2008 - |12:46|

• 0

#160 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 31.01.2008 - |23:08|

Obejrzałem specjalnie film terminator2, żeby obadać w którym miejscu Salceda ginie i sam się zdziwiłem, że tej sceny nie ma.
Dopiero po wnikliwych poszukiwaniach znalazłem, że ten fakt ma miejsce w scenopisie na dvd2.
Sądziłem, że warto sie tą informacją podzielić, żeby inne osoby nie szukały w filmie terminator2 sceny śmierci Salcedy i miały do mnie pretensję, iż bzdury wypisuję, bo takowej sceny nie ma.

Za zamieszanie przepraszam, naprawdę myślałem, że to było w filmie.
Wtedy taka niekonsekwencja zdarzeń, była by naprawdę poważnym uchybieniem piszących scenariusz serialu.
  • 0

Th truth is out there...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych