Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmiany na forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#141 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.10.2011 - |20:13|

@johnass, delcie chodzi o to samo co mi czyli, jak wchodzisz po jakiejś dłuższej nieobecności na forum, klikasz: "Wyświetl nową zawartość" to przed zmianami wyświetlało dokładną datę z godziną kiedy dany post został napisany, było to dość wygodne, można było odrazu zobaczyć o której ktoś napisał...
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#142 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 05.10.2011 - |20:28|

OK, teraz jest jasne, jak doprecyzowałeś. Po zmianach nie było też na głównej i subforach, a teraz jest.

#143 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 12.11.2011 - |10:52|

Jakaś zmiana była na forum?
Pierwszy raz od dawna ani nie zalogowało mnie automatycznie, ani przeglądarka nie mogła samodzielnie wbić hasła.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#144 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.11.2011 - |11:55|

Nie było zmian.
  • www.gwrota.com

#145 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.12.2011 - |08:25|

Możecie podbić czcionkę forum o 2 oczka wyżej tak jak była przed ostatnią zmianą ? ? bo jest aż za mała że się rozmazuje.. Taka jak jest jak się pisze posta w obszarze roboczym jest idealna, natomiast po kliknięciu napisz na forum jest 2 oczka mniejsza.

O taka była wcześniej:

Możecie podbić czcionkę forum o 2 oczka wyżej tak jak była przed ostatnią zmianą ? ? bo jest aż za mała że się rozmazuje.. Taka jak jest jak się pisze posta w obszarze roboczym jest idealna, natomiast po kliknięciu napisz na forum jest 2 oczka mniejsza.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.12.2011 - |08:27|

• 0

#146 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 26.12.2011 - |15:28|

Całkiem słuszna uwaga, tym bardziej że szerokość głównego diva jest ustawiona na wielkość, a nie procent, więc nie można powiększyć ręcznie (CTRL++), bo przestaje mieścić się na ekranie.
  • 0
Maria Kłeczek „Shol'va” – pierwsza polska książka o „Gwiezdnych wrotach”

#147 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.12.2011 - |22:11|

Całkiem słuszna uwaga, tym bardziej że szerokość głównego diva jest ustawiona na wielkość, a nie procent, więc nie można powiększyć ręcznie (CTRL++), bo przestaje mieścić się na ekranie.

Że co? Że jak? Jaka ty masz rozdzielczość? 800x600? :o
Szerokość forum ustawiona jest na min. 980px a jeżeli ktoś ma większą szerokośc niż 1240px to jest ustawione na 80% szerokości ekranu.

Zarówno ctrl++ jak i ctrl+"kolko myszki" zwiekszaja i zmniejszaja elementy forum bez problemu.
  • 0

#148 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 29.12.2011 - |09:59|

Wobec tego jakbym miała 800x600, to chyba nie mieściłoby się w ogóle :) Tak się składa, że mam 1600x900, a jak powiększam, to powiększa się całość i po trzech krokach już się nie mieści. Może coś nie działa?
  • 0

#149 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.12.2011 - |20:39|

Wobec tego jakbym miała 800x600, to chyba nie mieściłoby się w ogóle :) Tak się składa, że mam 1600x900, a jak powiększam, to powiększa się całość i po trzech krokach już się nie mieści. Może coś nie działa?

Bo to nie działa tak jak myslisz, czyli nie powiększa to tylko tekstu. Powiększa to rozmiar wszystkich elementów.
Nie wiem czy jakas przegladarka pozwala na dynamiczne powiekszanie tylko wielkosci czcionki. Wiem, że można to zrobić z poziomu administratora poprzez zaimplementowanie odpowiednich przycisków tore by zmieniały wielkość czcionki. Można to też zrobić od strony użytkownika - każdy może sobie napisać własne style css i zastosować je do konkretnej strony (z tymże na IE chyba nie ma odpowiedniej wtyczki ;) ).

Wielkość kroku powiększenia także zależy od danej przeglądarki. W operze każde powiększenie to extra 10% (110, 120, 130, itd.) a w Chrome każdy krok powiększa o 20% aktualnej wielkości (100, 120, 144, itd.)

Użytkownik Modes edytował ten post 29.12.2011 - |20:42|

• 0

#150 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 30.12.2011 - |12:44|

Bo to nie działa tak jak myslisz, czyli nie powiększa to tylko tekstu. Powiększa to rozmiar wszystkich elementów.

Właśnie o to mi chodziło, że tak jest, więc nie można sobie dowolnie powiększyć strony, żeby zwiększyć czcionkę. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w pisaniu stron, więc wolałam nie mówić, że nie da się permanentnie zablokować wielkości elementu (tzn. żeby się nie powiększał przy powiększaniu). Także dziękuję za tak szczegółowe informacje :)

Własnego css-a też nie umiem podłączyć, ale choćbym i ja umiała, to myślę, że większość użytkowników nie potrafiłaby nawet go napisać, dlatego uważam, że postulat Zetnktela jest słuszny.
  • 0

#151 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.12.2011 - |19:07|

dlatego uważam, że postulat Zetnktela jest słuszny.

A potem pojawia sie prosby by tekst był mniejszy, a potem znow przyjdzie ze wiekszy a na samym koncu znajdzie sie ktos kto by chcial taka czcionke bo on czyta sobie forum na telewizorze siedzac na kanapie i ma daleko.
  • 0

#152 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 30.12.2011 - |19:17|

Ależ Pan marudzi :)

Jak czcionka została zmniejszona na prośbę użytkowników, to trudno, niech zostanie. Ja zgadzam się z Zetnktelem, że wcześniej była lepsza.
  • 0

#153 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 30.12.2011 - |20:59|

Jak tak dalej pójdzie to napiszesz nową książkę Mary777 - "Bo czcionka była za mała.."
  • 0

#154 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.12.2011 - |22:16|

1. wielkosc czcionki nie byla modyfikowana dla tego stylu od jego instalacji(12px)
2. defaultowy styl ma 14px
3. prawdopodobnie wczesniejszy ciemny skin tez mial 14px - nie mam teraz jak tego spawdzic

oglaszam co nastepuje: Biorac pod uwage okolicznosci i czytelnosc i ble ble ble ... zmienilem ustawienie na 14px i uwazam temat za
ZAMKNIETY
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych