Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone - Battlestar Galactica

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#141 mrrisin

mrrisin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 10.07.2008 - |21:05|

No wlasnie moglaby w koncu zdechnac

Bez przesady. Mówimy o ludziach.
  • 0

#142 Persuader

Persuader

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11.07.2008 - |20:27|

Bez przesady. Mówimy o ludziach.

Cholera wie chociaz sam osobiscie watpie aby Roslin byla ostatnim Cylonem. No i tak jak napisalem wczesniej nie moge zdzierzyc tego babsztyla praktycznie od samego poczatku, tego jej tepego wyrazu twarzy, tej jej wynioslosci i pretensjonalnosci wiec nie mialbym nic przeciwko gdyby w koncu dopelnila swojego przeznaczenia, w sumie juz dawno powinna to zrobic, przy pierwszym podejsciu w drugim sezonie ale niestety... Baba na kazdym kroku dorabia do swojej osoby ideologie, wierzy ze to ona jest wybrana, uwaza przepowiednie za prawdziwe ale tylko wtedy kiedy dotycza jej osoby kiedy dotycza kogos innego traktuje je jak herezje tak jak mialo to miejsce np ze Starbuck. A tak poza tym to nie obrazilbym sie jakby miala juz zejsc to moglaby pociagnac za soba tego starego pierdziela Adame ktory siedzi u niej pod pantoflem od 2 sezonu.
  • 0

#143 Memento

Memento

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 23.07.2008 - |11:01|

Witam, może już to widzieliście ale:
http://www.fhmonline...d=1&idx_id=6350

Wywiad z Grace Park + mały spoiler dotyczący dalszych losów, który właściwie nic nie wnosi.

Spoiler

W skrócie i po polsku:
Spoiler

• 0

#144 Gremster

Gremster

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27.08.2008 - |13:12|

A czy przypadkie ta "czworka" lub czesc nie byla na New Caprica? Czemu wtedy Centuriony i inni ich nie rozpoznali. No chyba ze muzyka ich dopiero aktywowala. Ale czy to ziemska muzyka byla czy przypadek?!?!

no dokładnie ..... a poza tym to Anders walczył z centurionami na pierwotnej Caprice w ruchu oporu ... to co wtedy mógł zabijać cylony? a teraz już nie może... trochę to burzy porządek rzeczy... denerwuje mnie to że cała koncepcja final five była wymyślna w biegu i wcześniej sformowane postacie podpięto pod cylony nie zwracając uwagi na ich wcześniejsze doświadczenia...

ciekawym aspektem tu jest Szef który przecież miał załamanie pod czas któego myślał że jest cylonem i ten starszy cylon... nie pamiętam jaki to był numer oraz jak się nazywa, powiedział mu że definitywnie nie jest cylonem... czyli szef wtedy również nie był rozpoznany...
  • 0

#145 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.08.2008 - |14:09|

ciekawym aspektem tu jest Szef który przecież miał załamanie pod czas któego myślał że jest cylonem i ten starszy cylon... nie pamiętam jaki to był numer oraz jak się nazywa, powiedział mu że definitywnie nie jest cylonem... czyli szef wtedy również nie był rozpoznany...

Zauważ tylko, że Cavil [numer 1] zawsze gwałtownie reagował na wzmiankę o Final Five i mówił, że nie chce o tym słuchać i nic o tym wiedzieć.
A to, że powiedział do Szefa, że "nie widział go na żadnym tajnym spotkaniu Cylonów" ;) to znaczy tyle, że nie znał tożsamości FF a przynajmniej wtedy nie miał pojęcia kim jest Tyrol.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.08.2008 - |14:10|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#146 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 27.08.2008 - |15:00|

denerwuje mnie to że cała koncepcja final five była wymyślna w biegu i wcześniej sformowane postacie podpięto pod cylony nie zwracając uwagi na ich wcześniejsze doświadczenia...

Na mój gust koncepcja nie była wymyślana na biegu - RDM stwierdził w jednym z wywiadów iż Final Cylon jest obecny w serialu od pierwszego odcinka. Jak dla mnie to dosyć logiczne iż czwórka ukryta przed Cyloami, nie była przez nich rozpoznawana, a gdy się "włączyłą" to teraz Cyloni nie chcą ich skrzywdzić. Poza tym wydaję mi się iż to "ograniczenie" odnosi się tylko do Centurionów i Raiderów, skóry mogą być bardziej nieobliczalne - to jednak moje spostrzeżenie nie potwierdzone do końca.

Całe BSG jest historią zaplanowaną od początku do końca, a nie tworzoną z sezonu na sezon tak jak to było np z SG1 i SGA. Nie ma w nim miejsca na szybkie doróbki i niedoróbki. A na szczęście serialu zostało zbyt mało i został (prawie) nakręcony do końca by dostał cancela :)
  • 0

ALL WILL BE REVEALED... I hope...

Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"

#147 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.08.2008 - |21:30|

A na szczęście serialu zostało zbyt mało i został (prawie) nakręcony do końca by dostał cancela :)

Zdjęcia już zakończono w zeszłym miesiącu. Teraz jest etap obróbki tego materiału.
Więc jedyne na co mogą poskąpić grosza/na czym zaoszczędzić to na efekty/ach.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.08.2008 - |21:40|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#148 Memento

Memento

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 28.08.2008 - |17:05|

Aaron Douglas lets slip a MAJOR spoiler about the show:
zapożyczone z: http://www.game-ward...read.php?t=6557

Spoiler

Spoiler

Spoiler

• 0

#149 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.08.2008 - |17:24|

Niepotrzebnie ;) zakryłeś to "spoilerem" bo to w końcu temat z spoilerami, zresztą wystarczyłby sam link. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.08.2008 - |17:25|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#150 wloczynet

wloczynet

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 08.02.2009 - |00:56|

NO EXIT - co widać w zapowiedzi Zapowiedź ze SPACE

- Wraca Ellen Tigh
- Wie wszystko
- Andersowi się wszystko przypomniało
- Widać gdzieś pełną flotę Cylonów

Coś ominąłem?

Użytkownik wloczynet edytował ten post 08.02.2009 - |01:14|

• 0

#151 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.02.2009 - |01:14|

Zastanawiam się czy zdanie "she knows everything" oznacza, że od początku wiedziała kim była, czy że teraz sobie wszystko przypomniała. No i okazuje się, że FF odradzają się tak jak reszta Cylonów, tylko zapewne mają własny Resurrection Ship. Dla mnie ważnym pytaniem jest jak to się dzieje, ze Tigh się kiedyś odrodził młody, a Ellen teraz odradza się taka jak była.
  • 0

#152 gardziej

gardziej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.02.2009 - |19:40|

Właśnie czytałem artykuł, w którym wyszło, że świadomości Andersa nie ma już w jego ciele, została przeniesiona do... ogólnej świadomości centurionów i raidersów. Teraz Anders będzie kierował wszystkimi tosterami i wypowie wojnę Johnowi. Dosyć ciekawe rozwiązanie, przyznaje...

Na przyszłość taką "pewną" treść co do kolejnych odcinków zakrywaj spoilertagiem albo pisz w odpowiednim temacie czyli tu.
Nie mówiąc już ,że dobrze było by podawać źródło takich informacji.
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.02.2009 - |19:55|

• 0

#153 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.02.2009 - |19:03|

Tutaj mozna rozmawiac o spoilerach? Tak? Bo wczesniej pomylilem drzwi.. :lol:
Wiec tak

No to klops Ja chce totalnej destrukcji wkoncu jak za dawnych czasow, nie ukrywam ze ucieszylo by mnie rowniez "strong bloody violence, gore, and sexual violence" :E :D a tu sie okazuje, ze Ellen wpadnie na Galactice, kilka osob sie pokloci i ot caly odcinek.
Co nie oznacza ze bedzie zle, to tak jak tort bez wisienki, lub jabłko bez skorki, albo samochod bez kol, kon bez podkowy, akwarium bez rybek, zapalniczka bez gazu, komputer bez procesora, okulary na osobe bez oczu..
Napewno bedzie lepiej niz poprzednio to mozna stwierdzic..
Wybaczcie ale jestem jakis dzisiaj nie wyzyty.. :) Pewnikiem przez te pączki

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 19.02.2009 - |19:30|
W tym temacie już nie używamy zasłaniającego spoilertagu. //biku

• 0

#154 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.03.2009 - |00:35|

Nie wytrzymalem i obejrzalem spoiler do 18stki... Uwazam, ze bedzie dobry odcinek. Nie wiem czy zasluzy na 10, ale wszystko okaze sie w sobote. Z tego co widzialem podlaczal Anderwsa pod base shipa :o ostro.. dalej, bedzie wysysac ludzi.... Snila mi sie taka scena wczoraj.. haha, nie ma to jak prorocze sny. Bedzie Kara.. dla mnie bomba. :)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.03.2009 - |00:35|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych