Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 40 - S02E20 - Allies

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (219 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (55 głosów [28.35%])

Procent z głosów: 28.35%

2. 9.5 (46 głosów [23.71%])

Procent z głosów: 23.71%

3. 9 (51 głosów [26.29%])

Procent z głosów: 26.29%

4. 8.5 (12 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

5. 8 (12 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

6. 7.5 (6 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

7. 7 (6 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

8. 6.5 (1 głosów [0.52%])

Procent z głosów: 0.52%

9. 6 (2 głosów [1.03%])

Procent z głosów: 1.03%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#141 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.03.2006 - |12:28|

YeeeZooo: rozwalili ich bo bylo ich kilkanascie razy wiecej (a mozna sie domyslac ze nawet moglo bys ich kilka tysiecy razy wiecej).

Tak nie rozwalimy HSipa poniewaz nie mamy broni OFENSYWNEJ zdolnej zagrozic HSipowi, od asgardu dostalismy tylko bron defensywna.
  • 0

#142 YeeeZooo

YeeeZooo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 03.03.2006 - |14:29|

no ok bylo kupa ok ale czemu nie szukali technologii prawdawnych przez ostatnie 10k lat skoro wiedzieli gdzie z nimi walczyli np planety, a po drugie skoro strzelalismy rakietami i wysadzalismy ich HS atomowka, wiem ze zmienili kody to moze rakiety uzbroic w glowice atomowe i strzelac. Wraith nic nie znalezli a nasi znalezli prawie wszystko a po drugie jak Wraith doszli do takiej technologii skoro byli wczesniej robalami?
  • 0

#143 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.03.2006 - |16:01|

no ok bylo kupa ok ale czemu nie szukali technologii prawdawnych przez ostatnie 10k lat skoro wiedzieli gdzie z nimi walczyli np planety

Poniewaz nie mieli po co, nie mieli prawdziwych wrogow wiec i nie mieli inspiracji do wynajdowania nowych broni.

a po drugie skoro strzelalismy rakietami i wysadzalismy ich HS atomowka, wiem ze zmienili kody to moze rakiety uzbroic w glowice atomowe i strzelac

Ale zes ty madry, tak madry ze nawet zapomniales iz taka byla pierwsza taktyka Dedala w walce z HSipami, lecz rakiety byly zestrzeliwane z dala od HSipow przez darty.

a po drugie jak Wraith doszli do takiej technologii skoro byli wczesniej robalami?

Tego niewiadomo, sa dwie teorie:
1. Wraith istnieli dawno przed przybyciem Pradawnych lecz w skotek braku jedzenie zapali w sen a przybycie Pradawnych ich obudzilo (ma strasznie duzo luk)
2. Wraith jako mutacja robaka Iritius (czy jak mu tam :P) i czlowieka istniala przez pewien czas nie niepokojona przez Pradawnych (bo byli zbyt prymitywni zeby byc zagrozeniem). Przez ten czas zdeobywali oni wiedze w efekcie "pozerania" kolejnych Pradawnych (wraith potrafia wydobyc informacje w trakcie posilku ze swojego dania).
  • 0

#144 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 04.03.2006 - |10:29|

No własnie :> Przydałoby Ci się oglądnoć ten odcinek (Aurora) jeszcze raz.
Sprawa stałaby się jaśniejsza.
tak mniej więcej koło tego:

[21956][21990]/Komendy modyfikacji hipernapędu|zostały pomyślnie wprowadzone.
[21991][22008]Zasilanie pomocnicze jest włączone.
[22009][22017]Bardzo dobrze.
[22018][22033]Przygotować się do włączenia napędu.

I co Ty na to ? :P

przecież ten fragment potwierdza dokladnie to co napisałem:
"nigdzie nie wspomniano że wogóle Pradawnym udało się zmodyfikować hipernapęd Aurory, próbowali to prawda... zresztą te próby wrigth śledzili od jakiegoś czasu..."

Oni tak próbowali od 10 000 lat. dokonywali modyfikacji napedu/ wprowadzali komendy itp, uruchamiali hipernaped i lipa modyfikacja nie działała. I tak w kółko. przecież gdyby im się udało to ten wright nie siedziałby tam. :>
I co ty na to? :P

No chyba że przekonasz mnie że oni tak próbowali 10 tyś lat i udało im się właśnie wtedy kiedy przybyła drużyna Sheparda. Przyznam że jestem gotowy w to uwierzyć
ps. gdyby modyfikacja była taka prosta jak pokazują, to wszystkie statki miały by hiper super napęd

Twoja logika jest na żenującym poziomie. Najprawdopodobniej abyś zrozumiał serial będzie on musiał zejść do poziomu Andromedy (czyli standardowego Amerykanina - wszystko ma być dokładnie opisane i opowiedzialen, bo sami myśleć nie potrafią).
Szkoda tylko, że na obalenie Twojej rewelacyjnej tezy trzeba będzie czekać do lata...

Jeśli nie stać cie na jakąś rzeczową dyskusję, to prosze powstrzymaj się od wycieczek osobistych.
Twój sposób wypowiedzi jest żałosny, na poziomie 12-latka. Najprawdopodobniej abyś to zrozumiał potrzeba jeszcze co najmniej paru lat.

Użytkownik Merlin edytował ten post 04.03.2006 - |10:34|

• 0

#145 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 04.03.2006 - |12:31|

przecież ten fragment potwierdza dokladnie to co napisałem:
"nigdzie nie wspomniano że wogóle Pradawnym udało się zmodyfikować hipernapęd Aurory, próbowali to prawda... zresztą te próby wrigth śledzili od jakiegoś czasu..."

Oni tak próbowali od 10 000 lat. dokonywali modyfikacji napedu/ wprowadzali komendy itp, uruchamiali hipernaped i lipa modyfikacja nie działała. I tak w kółko. przecież gdyby im się udało to ten wright nie siedziałby tam. :>

Dawno oglądałem ten odcinek ale z tego co pamiętam to wirtualna rzeczywistość w komorach stazy została aktywowana po tym jak Atlantis zaczęło wysyłać sygnał sprowadzający statki (po włożeniu ZPM`a przez naszych). Wiec parę tygodni, miesięcy nad tym pracowali – nie więcej.

ps. gdyby modyfikacja była taka prosta jak pokazują, to wszystkie statki miały by hiper super napęd

Wydaje mi się że mogły by mieć bez najmniejszego problemu a nie mają tylko dlatego by Wraith nie zdobyli tej technologii po zniszczeniu pierwszego lepszego statku pradawnych.

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 04.03.2006 - |12:34|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#146 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.03.2006 - |12:38|

Na to że znowu nie wsłuchałeś się w to co mówią w serialu.

[5491][5517]Jeśli te wszystkie komory|są aktywne, jest wysoce podobne,
[5518][5548]że ci wszyscy ludzie|porozumiewają się między sobą.
[5549][5569]Tak jest od 10 tysięcy lat?
[5570][5580]/Możliwie.
[5581][5609]/Sposób zajęcia ich umysłów|/dopóki nie zostaną uratowani.
[5610][5630]To musi być długa rozmowa.
[5631][5653]Bardziej prawdopodobne jest,|że interfejs został reaktywowany <---
[5654][5675]po otrzymaniu sygnału z Atlantydy. <---

Więc nie wiadomo czy to się dzieje 10 tyś lat czy pare tygodni. A bardziej prawdopodobna jest wersja które wskazują strzałki. Czyli po otrzymaniu sygnału z atlantydy. Co potwierdza ta wypowiedz Sheparda.

[8805][8843]Teraz jesteście w swoich komorach stazy|na pokładzie Aurory.
[8844][8873]Statek był przez stulecia nieaktywny,|nic z tego nie jest prawdziwe.
[8874][8888]Oczekiwałem, że to wiecie.

Więc modyfikacja tego napędu trwa od bardzo krótkiego czasu. A nie 10 tyś lat w kółko i w kółko.

Nie myślisz taktycznie. Gdyby pradawni zrobili tak jak mówisz i kazdy statek miałby miedzy-galaktyczny hiper napęd to wraith szybko by taki statek unieskodliwili i zbadali napęd modyfikując swój który jest mniej wydajny od ziemskiego. Więc była by to totalna katastrofa gdyby każdy statek miał miedzy-galaktyczny hiper napęd.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#147 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 04.03.2006 - |13:15|

Twój sposób wypowiedzi jest żałosny, na poziomie 12-latka. Najprawdopodobniej abyś to zrozumiał potrzeba jeszcze co najmniej paru lat.

Musisz być nieźle upośledzony i żyć w jakimś swoim fikcyjnym świecie gdzie interpretuje się słowo biały jako czarny, żeby nie zauwayżyć tego co inni widzą. Pomijam fakt, że cojamniej trzy osoby mają zdanie odmienne od twojego (za to zbieżne ze sobą), do tego podpierają się oczywistymi faktami, których Ty, z niezrozumiałych dla mnie powodów nie potrafisz zrozumieć.
Nie wiem ile masz lat, z jakichś powodów nie umieściłeś tego w profilu - to nie moja sprawa. Ale jeśli chodzi o czas, w którym Ty coś w końcu zrozumiesz - może to trwać wieczność. Za to gwarantuję, że opinie innych odnośnie wątku w tym poście pojmiesz już niebawem, bo za około pół roku, w dniu premiery 3 sezonu.
Pozdrawiam beton pisuarowy, dzięki któremu Polska jest taka jaka jest.
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#148 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 04.03.2006 - |14:25|

Więc modyfikacja tego napędu trwa od bardzo krótkiego czasu. A nie 10 tyś lat w kółko i w kółko.
Nie myślisz taktycznie. Gdyby pradawni zrobili tak jak mówisz i kazdy statek miałby miedzy-galaktyczny hiper napęd to wraith szybko by taki statek unieskodliwili i zbadali napęd modyfikując swój który jest mniej wydajny od ziemskiego. Więc była by to totalna katastrofa gdyby każdy statek miał miedzy-galaktyczny hiper napęd.

ok, przekonałeś mnie. wirtualna rzeczywistość aktywowała się po odebraniu sygnału z Atlantydy. czujniki wright wykryły to. pradawni zmodyfikowali hipernaped, wrigth to obserwowali. ciag daly to juz odcinek, tak jak piszecie.
od emisji Aurory mineło już dużo czasu i nie pamiętałem wszystkich szczegółow.

do Talyn: jesteś żałosny. hahaha. nawet jak zwróciłem ci uwagę na styl twoich wypowiedzi, to nic to nie zmieniło. Jakoś np komar i michał_zxc mogli rzeczowo odpisać na moje "wybajdurzone teorie". ty jednak jesteś inny... pozdrawiam wszytkich małych polaczków :>

Użytkownik Merlin edytował ten post 04.03.2006 - |14:30|

• 0

#149 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 04.03.2006 - |14:56|

ok, przekonałeś mnie. wirtualna rzeczywistość aktywowała się po odebraniu sygnału z Atlantydy. czujniki wright wykryły to. pradawni zmodyfikowali hipernaped, wrigth to obserwowali. ciag daly to juz odcinek, tak jak piszecie.
od emisji Aurory mineło już dużo czasu i nie pamiętałem wszystkich szczegółow.

Ja piernicze. Kto tu pisze o stylu wypowiedzi? O kogo w końcu chodzi w Twoich wypowiedziach? O producenta Brada Wraighta? Czy rasę z Atlantis - Wraith?!!!

ps. ciesze się mimo wszystko, że w końcu załapałeś ;)
  • 0

#150 YeeeZooo

YeeeZooo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 06.03.2006 - |08:01|

no dobra przesadziłem z tymi rakietami :) jestem laniwy i nie chce mi sie wracac do tego co juz ogladalem i tylko pisze tak z pamięci :afro:
1. Mimo wszystko i tak mnie wkurzają te luki skąd te robaki się wzięły i że pradawni nie zauważyli zagrożenia i ich nie załatwili?
2. Teraz jeszcze jedno ascendeńci to tak naprawde pradawni którzy znaleźli droge do oświecenia prawda? Kiedy oni się pojawili przed wojną z Wraith? I kto u nich jako pierwszy ustalił te prawa że nie będę ingerować?
3. Czy Asgard ma lepszą technologie od pradawnych skoro mają lepsze śliniczki? Czy wogóle Asgard wie o nowym zagrożeniu w innej galktyce, a jeśli wie to czemu nie wspiera nas w działaniach przecież z tych szaraczków też da się troszke krwi wyssać wiec powinni sami już przeanalizować że trzeba iść na wojne, a lepiej walczyć gdzieś niż u siebie ---> ja Amerykanie :clap:

Sorki że was tak męcze ale lubie pogadać a fantastyce :)
na koniec nie wkurza was to że zawsze jak są ok 3-4 min do końca odcinka to wszystko się wyjaśnia :P
  • 0

#151 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.03.2006 - |08:14|

2. Teraz jeszcze jedno ascendeńci to tak naprawde pradawni którzy znaleźli droge do oświecenia prawda? Kiedy oni się pojawili przed wojną z Wraith? I kto u nich jako pierwszy ustalił te prawa że nie będę ingerować?

Prawa zapewne byly juz ustanowione jak ascendowali ;) Jak Oma Desala powiedziala tylko czesc z ascendantow to pradawni, zapewne jest wiele ras z innych galaktyk ktore tez nauczyly sie ascendowac i to na dodatek na dlugo przed pradawnymi (moga byj juz na calkiem innej kolejnej plaszczyznie).

3. Czy Asgard ma lepszą technologie od pradawnych skoro mają lepsze śliniczki? Czy wogóle Asgard wie o nowym zagrożeniu w innej galktyce, a jeśli wie to czemu nie wspiera nas w działaniach przecież z tych szaraczków też da się troszke krwi wyssać wiec powinni sami już przeanalizować że trzeba iść na wojne, a lepiej walczyć gdzieś niż u siebie ---> ja Amerykanie

Skad przypuszczenie ze Asgard ma lepsze silniki niz Pradawni? :o
Technologia Asgardu jest ciagle gorsza od technologii jaka posiadali Pradawni. a wiemy to z kilku roznych zrodel.
Szaraki sa kolejna rasa pacyfistow, zaatakowanie nie beda walczyc (wyjatek ORI, ale to pewnie tylko z powodu ze jak mozna sie domyslac przymierze 4ech mialo za caleu obrone przed wlasnie nimi).
Pozatym oni ciagle odbudowuja swoja cywilizacje (z galaktyki zamieszkalej przez nich ich imperium skurczylo sie do wielkosci 1 planety (moze teraz juz jest kilka).

Użytkownik Modes edytował ten post 06.03.2006 - |08:15|

• 0

#152 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 06.03.2006 - |09:26|

1. Mimo wszystko i tak mnie wkurzają te luki skąd te robaki się wzięły i że pradawni nie zauważyli zagrożenia i ich nie załatwili?

To jest dobre pytanie. Choć ja bym podejrzewał, że to nie było z dnia na dzień. Pamiętajmy, że Pradawni uciekli 10.000 lat temu z Atlantis, a było to wynikiem trwającej ponad 100 lat. Natomiast wyruszyli oni z naszej galaktyki do Pegaza kilka milionów lat temu (Jackson dokładnie mówil ile to było w Pilocie). Założyć spokojnie można, że tworzyli życie na innych planetach przez... no ile? Z pomocą tego urządzenia, które znaleziono w naszej galaktyce to kwestia kilku dni... Niech to nawet trwa tysiąc lat, i na którejś tam planecie w końcu odkrywa i atakuje ich ten robal. To daje jakieś kilka milionów lat na jego ewolucje... (pomiędzy odkryciem, a rozpoczęciem wojny). Mogli ewoluować na jednej planecie i z powodzeniem (gdy już się ukształtowali jak humanoidy) budować flotę na podstawie wiedzy Pradawnych. A wybudowanie tylu statków rojów to spory wyczyn, wymagający sporo czasu.

Lol :) Sami scenarzyści już się chyba gubią. Swojego czasu chciałem napisać ich historię (Pradawnych, nie scenarzystów), ale zajmie mi to dużo czasu, więc streszczę: Pradawni z Ziemi lecą na Atlantis do Pegaza. Tam kolonizują galaktykę, budują nowe miasta, i rozpoczyna się wojna. Pradawni uciekają na Ziemię, jednak ponieważ w Pegazie pozostaje Chaya oraz pradawni w schronieniu (Epiphany), to znaczy, że już wóczas część z nich ascendowała (troche info będzie w odcinku Progeny w 3 sezonie Atlantis). Prawdopodobnie na dobre ascendacja rozpoczyna się dopiero po powrocie na Ziemię (nieco info na ten temat w 10x03 SG-1). Trudno określić, gdzie było to najpierw. Ale wydaje mi się realne, że zaczeło się w Pegazie podczas wojny. Bo skoro Pradawni wrócili na Ziemię poprzez wrota na Atlantis, to na pewno nie wrócili z powrotem (Chaya przez to musiała od początku siedzieć na tej swojej planetce).

3. Czy Asgard ma lepszą technologie od pradawnych skoro mają lepsze śliniczki? Czy wogóle Asgard wie o nowym zagrożeniu w innej galktyce, a jeśli wie to czemu nie wspiera nas w działaniach przecież z tych szaraczków też da się troszke krwi wyssać wiec powinni sami już przeanalizować że trzeba iść na wojne, a lepiej walczyć gdzieś niż u siebie ---> ja Amerykanie :clap:

Asgard, z tego co pamiętam to zajmuje się odbudową swojej potęgi. Długo ich chyba jeszcze nie zobaczymy. Swoją drogą - dobrze wiedzą o zagrożeniu ze strony Wraith. W końcu Hermiod jest na Dedalu, a nie wydaje mi się, aby on nie informował swoich o poczynaniach ludzi w Pegazie.

na koniec nie wkurza was to że zawsze jak są ok 3-4 min do końca odcinka to wszystko się wyjaśnia :P

Wkurza, ale co zrobić :) To tylko kolejny dowód na to, że serial nie jest prowadzony konsekwentie i jest z grubsza zlepkiem krótkowzrocznych pomysłów scenarzystów.
  • 0

#153 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 06.03.2006 - |11:10|

Jak to powiedziel MaKay w odcinku Aurora "Czasem brzydze sie sam soba" ale ta krolowa Wraith to calniem niezla byla :D
  • 0

#154 bartez-pn

bartez-pn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.03.2006 - |09:24|

Brakowało czegoś, to nie takie zakończenie jak w sezonie pierwszym gdzie sytuacja była ekscytująca. Tu tak spokojnie to wszystko przebiegło, jak owieczki prowadzone na rzeź.

Ja po obejrzeniu odcinka, mam mieszane uczucia. Załoga Atlantis zachowała się jak dzieci z 2 klasy, które dostaną cukierki jak wejdą do pieca.... dla mnie zaprzeczenie wszystkich dotychczasowych doświadczeńzz Wraith ...
  • 0

#155 DOCI

DOCI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 09.03.2006 - |15:10|

daje 9,5 :D

Odcinek Super podobał mi się nawet bardzo. oglądałem go pozakolejnością bo byłem ciekawy troche wcześniej słyszałem o nim. Tylko według mnie przesadzili z wpuszczaciem Wraith do Atlantis. Ja osobiście na miescu Weir bym tego nie zrobił. :/ Albo też bym coś wymyśli chodzi mi o szpigowanie albo jakieś informacje dotyczące słabości ich statków-rojów. B) To moje zdanie :>

Odcienek jest wielki to trzeba przyznać szkoda że dopiero w lipcu zobaczymy ciąg dalszy.już nie moge wytzrmać. :ph34r:

pozdrawiam (sorry za błędy)
  • 0

#156 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |00:19|

dalem 9,5 :)
0,5 odjalem za naiwne ufanie Wraith bo przeciez nie tak trudno bylo wpasc na to ze Michael bedzie chcial sie zemscic i wymysli cos strasznego. totalna glupota bylo wyslanie Daedalusa, co jak sami widzielismy skonczylo sie pulapka (mam nadzieje zedobrze pamietam :P ). oby w 3x01 Michael zginal bo jak nie to sam go wytropie w tej galaktyce i zniszcze :hyhy:
  • 0

#157 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 21.03.2006 - |13:43|

spoiler, spoiler :P
w 3cim sezonie Michael bedzie sie pojawial, tylko na razie jeszcze nie wiadomo, czy w ludzkiej, czy wraithowej postaci, wiec raczej tak szybko nie zginie :)
IMHO ten odcinek ma wiele wad.
pierwsza, to ze Michaela - wraigtha gra inny aktor, niz Michaela- czlowieka. jesli wiec pojawi sie Michael w 3cim sezonie, bedzie widac roznice.
coz, podobno aktorowi sie wlasnie syn rodzil, gdy krecili ten odcinek.. no ale nie mogli pare dni poczekac?? :hyhy:
i ten aktor, grajacy wraitha - Michaela, jakis sztywny byl. ale to szczegol.
zaufanie do wraith ze strony ludzi bylo glupie, mocno naciagane. kolek trzeszczal...
i sprawa antywirusa, a jednoczesnie wirusa komputerowego (choc jedno z drugim nie ma wiele wspolnego)
na miejscu wraith, gdybym chciala zdobyc informacje o Ziemi, nie robilabym takiej durnej zasadzki, w ktorej ekipa Atlantisa od razu zorientowala sie, o co chodzi, i bedzie miala czas ostrzec Ziemie, zanim wraith tam przybeda - ja wykorzystalabym antywirusa, by zmodyfikowac kod dna kiklu wraithom, ktorych umiescilabym, jako szpiegow, wsrod ludzi. zdobyliby te informacje po cichu, i kilka rojow mogloby wyruszyc na ziemie niepostrzezenie, korzystajac z efektu zaskoczenia.
taki bylby moj plan.
cieszcie sie, ze nie jestem wraith :hyhy:
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#158 bartez-pn

bartez-pn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.03.2006 - |13:57|

Obejrzałem i oceniam tak na 9.

Miło się oglądało, efekty bardzo dobre i clifhanger nienajgorszy. Asgardczycy nadal rządzą, McKayowi rośnie konkurencja :] Ten początkowy plan Wraith miał szansę powodzenia, ciekawe czy nie chcieli go przeprowadzić, bo im szkoda było współziomków...

Moim zdaniem intencje Wraith byBy takie: Chcieli poznać działanie i zakres zniszczeń jakie może spowodować wśród nich retrowirus. Przy okazji wspólnie z załoga Atlantis opracowali najbardziej możliwy scenariusz ataku i w przyszłości się na niego całkowicie przygotują. Pozwolili ludziom znaleźć lukę w ich zabezpieczeniach i ją załatać. A przy okazji zrobili z załogi Atlantis :clap: całkowitych naiwniaków... :ph34r:
  • 0

#159 obserwator

obserwator

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 21.03.2006 - |17:53|

Trzeba było brać działa od Tollan, co z tego że wtedy przeciwko Anubisowi były nieskuteczne ale teraz na Wraith by się przydały i mogli by przylatywać 20 statkami rojami i tak nie mieli by szans. Ich statki w przeciwieństwie do większości statków w galaktykach nie mają osłon. Lepiej takie działa mieć niz nie mieć nie wiado kto może nam zagrażać.

PS :
Witam wszystkich.
  • 0

#160 aranel

aranel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 22.03.2006 - |09:13|

Wymiana zdań pomiędzy McKayem a Asgardczykiem - miodzio :D

Nie wiem czemu wszyscy tak narzekali na ten odcinek, dla mnie tak samo dobry jak zakończenie SG1.

Zaskakujące zwroty akcji.. - ja naprawdę nie byłem pewny do końca zamiarów Wraith!

No i jak przystało na odcinek kończący sezon...mnóstwo pytań które będą nas teraz dręczyć przez kilka miesięcy :wacko: - powinni tego zabronić!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych