Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 194 - S09E20 - Camelot

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (280 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (107 głosów [43.50%])

Procent z głosów: 43.50%

2. 9.5 (58 głosów [23.58%])

Procent z głosów: 23.58%

3. 9 (41 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (9 głosów [3.66%])

Procent z głosów: 3.66%

5. 8 (8 głosów [3.25%])

Procent z głosów: 3.25%

6. 7.5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

7. 7 (11 głosów [4.47%])

Procent z głosów: 4.47%

8. 6.5 (1 głosów [0.41%])

Procent z głosów: 0.41%

9. 6 (1 głosów [0.41%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.41%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.41%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.41%])

21. 0 (1 głosów [0.41%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#141 Crowek

Crowek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.03.2006 - |11:59|

witam .

Teraz standard , szybka wypowiedz : odcinek raczej slaby od pewnego czasu brakuje mi jakiejs akcji /walki w serialu . Brak watkow zwal bym to "ostrych" .
Fakt SG przyzwyczailo nas ze dopiero w ostanie 8 minut ostantiego odcinka sezonu zaczyna cos siedziac.
Nad czym ubolewam :
-skoro juz kiedys byl poruszony watek innych "wielkich " ras , dlaczego ktos piszacy scenariusz nie pomyslal ze mozna by isc w ta strone i sg1 moglo by poszukac dawnych ras przymierza ?!.

-duzo gadania malo robienia , sa rozne nowe watki ale wyjasniane sa w totalnie banalny sposob , gdzie sie podzialy czasy kiedy sie ogladalo odcinek po 2 razy zeby zapamietac wszystkie szczegoly ? .

-no i koncowa "walka" hmm jak juz ktos wczesniej pisal zero taktyki , druga sprawa jak widze smigajace rakiety z okretow klasy dedal hyh smiech na sali , gdzie bron energetyczna ? nie mogli zaadaptowac technologi od goaul ?sami asgard boys strzelaja tego typu bronia a my ? walimy rakietami .

Ok teraz troche musze skrytykowac forumowiczow , fakt niektorych :) . Tak czasem czytam wypowiedzi i sie zastanawiam czy ogladalismy ten sam odcinek :) . Wyrazie widze ze wiekszosc ogladala z uwaga , zwracajac uwage na kazdy szczegol , a czasem ktos sie odezwie ktory sobie dospiewa tresc odcinka " bylo pokazane jak Daniel z Mitchel'em biegli do F302" no sory ale gdzie :P .

Co do zapytan i stwierdzen ze czesc ekipy SG-1 polega , hmm pierwsza sprawa polegl jeden statek klasy Dedal dam glowe ze Amerykanski . Druga sprawa jak ktos juz ladnie stwierdzil statek Asgard nie wygladal zeby zbytnio oberwal , wiec po wylaczeniu sie wrot , sciagnie on Carter na statek i zwieje tak samo jak ruscy .
Zreszta wszyscy wiemy ze cala ekipa SG-1 bedzie zywa boo ? bo podpisali angaz na kolejna serie :) .

Co do pomyslow na przyszle odcinki , mam nadzieje co naprawde rozwinelo by akcje i wprowadzilo by ciekawy zwrot ze pojawi sie wkoncu kolejna rasa ( bo o pradawnych hmm mysle ze jak narazie mozemy zapomniec , wyznaja "brak ingerencji " ) futrzakow jak to mowil Mc :) .
  • 0

#142 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.03.2006 - |12:11|

bo podpisali angaz na kolejna serie smile.gif

to o niczym nie świadczy, bo angaż to jedno, ale ja już słyszałem o fałszywych angażach, niby podpisane, ale w dniu premiery okazuje się że to pic na wodę, taka zmyłka twórców. Niestety wątpie by tak było i tu, ale Mitchell musi odejść a O'Neil wrócić, inaczej serial daleko nie zajdzie ;)

#143 Crowek

Crowek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.03.2006 - |12:34|

tak offtopic ale brak mi wlasnie O'Neila :( , co do wymyslach o wyprawach w czasnie no panowie to juz bylo i badzmy powazni , nie mozna sie powtazac w tego typu serialach .
Co do 10 sezonu po poilerach wyglada obieciujaco a szczegolnie ten odcinek nazwijmy go " kinowy " , pozyjemy zobaczymy.
  • 0

#144 Peru

Peru

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 13.03.2006 - |12:49|

statek Asgard (...) po wylaczeniu sie wrot , sciagnie on Carter na statek i zwieje

O ile się nie mylę, w pobliżu jest czarna dziura, więc wrota będą otwarte... bardzo długo :)
Właśnie, jakim sposobem Carter może przeżyć (fakt, w skafandrze) w bliskości czarnej dziury?
  • 0

#145 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.03.2006 - |12:59|

Czarna dziura jest raczej po drugiej stronie Stargate'a :)
  • 0

#146 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 13.03.2006 - |13:00|

Albo sprobują przesłac transporterem atomowke do wnetrza statku:) moze do jednego sie uda bo pozniej moga zaklocic o ile sie dac cokolwiek przeslac przez ich osłony. Chyba ze maja taka osłone co czerpie energie z ostrzału, wtedy jest szansa robienia samych uników i przeslac atomowki :))

Użytkownik Zar-an edytował ten post 13.03.2006 - |13:03|

• 0

#147 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 13.03.2006 - |18:58|

Od 10 sezonu zagra Vala w podstawowym skladzie . Ciekawi mnie czy SG-1 moze liczyc 5 osob?? reszte dopowiedzcie sobie sami .... .
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#148 matgomolka

matgomolka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.03.2006 - |19:08|

Od 10 sezonu zagra Vala w podstawowym skladzie . Ciekawi mnie czy SG-1 moze liczyc 5 osob?? reszte dopowiedzcie sobie sami .... .

no to widze ze troszke humoru doloza do tego serialu , moze jako mamusia sie troszke zmieni :)) i ciekawe czy te dziecko bedzie miec cos z "glizdy" :D
  • 0

#149 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 13.03.2006 - |19:19|

do główeczki mojej wpadła myśl taka iż ORI ma takie osłony co pochłaniają energie i ją zamieniają na takie światełko w centrum okręcie nie wiem co to jest może to jakiś dziwny silnik ale coś dziwnego i ładnie wygląda hehe więc może walka jest przegrana i ORI ma nieznieszczalne osłony hehe a Carter w kosmosie wymyśli jak ominąć te osłonki

ja chce zobaczyć jedynie jak takie coś wybucha hehe poza tym

powinni utworzyć stacje telewizyjną -> internetową gdzie by ciągle leciały odcinki SG1 SGA battlestar Babylon 5 itp itd hehe to by coś było
  • 0

#150 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.03.2006 - |19:35|

9,5 - Za ostatnie minuty odcinka .
I zastanawiam sie, jak ja doczekam się do lata na kotynuację .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#151 ~~ Sg-1 ~~

~~ Sg-1 ~~

Szeregowy

• Email
  • 36 postów

Napisano 13.03.2006 - |19:40|

Jest powiedziane, że Artur nie wróci z wyprawy, dopóki ktoś z nas nie wyciągnie tego miecza.

Jest tak powiedziane w serialu, być może ten cytat będzie coś wart w 10sezonie. Także w bibliotecke wyrażnie powiedzieli, że może się tam znajdować maszyna do podrózy w czasie, więc też może być w tym wątek w 10sezonie. Heh a co do Artura to jest tak naprawde Furlingiem który wróci w 10sezonie dzięki temu, że miecz został wyciągniety ;) Bo przecież już nie raz było mówione, że w 10 sezonie pojawią się wkońcu Furlingowie. Pewnie dzięki nim zniczymy ORI ;]
  • 0

#152 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 13.03.2006 - |19:44|

Wiecie co było fajne. Rosyjski półkownik (zapomniałem imienia) na pokładzie Koroleva wyglądał, jak Hammond, z czasów gdy dowodził Prometeuszem.
  • 0

#153 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.03.2006 - |19:53|

Także w bibliotecke wyrażnie powiedzieli, że może się tam znajdować maszyna do podrózy w czasie

W ktorym momencie? bo ja sobie czegos takiego nie przypominam.
  • 0

#154 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 13.03.2006 - |20:03|

Całe szszęście, że producenci Stargate decydują o kontynuacjach obu seriali na podstawie badań rynku Amerykańskiego, a nie np Polskiego, bo inaczej SG-1 padł by po 2-gim sezonie, a SGA nie było by wcale. :>

Nieważne niedociągnięcia, ja daję 10 pkt, za końcowe 20 sekund filmu , bo wyglądało jak skrzyżowanie Powrotu Jedi ( Vala obserwująca walkę w kosmosie, jak Luck z pokładu Gwiazdy Śmierci) z Władcą Pierścieni (muzyka)
  • 0

#155 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.03.2006 - |20:41|

black hose Edytujemy posty!

Modes to było powiedziane tuż przed znalezieniem ukrytych drzwi, ale brzmiało to sarkastycznie, ale mogę się mylić.

#156 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.03.2006 - |20:49|

jesli ta maszyna bylo urzadzenie pradawnych zmodyfikowane w jakis sposob (tzn przez inna kombinacje przyciskow) to nalezy zapomniec o maszynie do podrozy w czasie bo danielowi troszke sie "nudzilo" i postrzelal sobie :P
  • 0

#157 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 13.03.2006 - |21:02|

Ja tutay nie podzielam opinii kolegi, ktory napisal, ze SG1 padloby a SGA nie mialoby racji bytu. Ja oglądałem długi czas po niemiecku SG1 poki nie przenioslem sie do akademika, gdzie mam łaczę 1GB na łebka i się ciągneło.. :) Jest szansa, ze TVN coś kupi od HBO.. Oni tak robią.. Myślą, że jak było coś na HBO to jest dobre, więc trzeba puścić ;) Hehe..

Stacja telewizyjna jest.. Sci-Fi chociaz :P chyba, ze koledze chodzilo o polskojęzyczną.. ale bodajże AXN Polska troszkę w tych klimatach się porusza..
:)

Ja wiem kto pokona ORI. Asgard wielokrotnie mówił, że Jack O'Neill jest nieprzeciętnym przedstawicielem swojej rasy.. Może to on jest tym, kto pokona ORI.. On jest Furlingiem :D HEhe.. <lol> zart oczywiscie, ale miloby bylo zobaczyć good aold Jack agian:)
A tak w ogóle to coś się rozwnięło z tego pseudo-romansu Jacka z Sam, teraz jak jest on już na emeryturce?
  • 0

#158 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 13.03.2006 - |21:07|

Najlepiej zlozyc fakty do kupy .

1. Carter przy super wrotach patrzy co sie dzieje .
2. Ktorys z Dedali zniszczony ... Ktory ? W/g mnie USA .
3. Vala .
4. Legenda o Arturze , ktos wyciagnie miecz i ?
5. Furlingowie - Moze w koncu .
6. Daniel i Michel biegli do doku ... cos musimy zrobic ..

Dlaczego flota byla taka mala , 1 statek asgardu , malo Hatakow , 0 alkeshy ...

Albo dopiero to jest wstep?? do bitwy na chulak :) albo na ZIEMIA .

Ciekwostka jest to ze oba SG koncza sie w ciekawym momencie . Wszyscy zmierzaja na ziemie ... ( tak mi sie wydaje )
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#159 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.03.2006 - |21:43|

dobrze ci sie wydaje tylko Wraith chce tylko ziemi a Ori chca calej galaktyki :P
  • 0

#160 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 13.03.2006 - |21:57|

2. Ktorys z Dedali zniszczony ... Ktory ? W/g mnie USA .

Stawiał bym na to że zniszczona została Odyseja , bo na pokładzie Korolewa został Daniel .

dobrze ci sie wydaje tylko Wraith chce tylko ziemi a Ori chca calej galaktyki

Podejzewam że i Wraith pożarli by całą galaktykę .
Ciekawy jestem kiedy będzie spotkanie na szczycie - Wraith , Ori i Sg1 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych