Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#141 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 03.01.2008 - |19:57|

Miejmy nadzieje, ze bedzie tak jak z Comedy Central, najpierw tylko w N, teraz mam to na kablówce :D
  • 0

Dołączona grafika

#142 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.01.2008 - |17:56|

Czy ktoś próbował się coś dowiedzieć od stacji (np rzecznika) w sprawie tego cenzurowania?
  • 0

#143 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.01.2008 - |22:57|

Miejmy nadzieje, ze bedzie tak jak z Comedy Central, najpierw tylko w N, teraz mam to na kablówce :D

Z czasem i tak będzie. :)
Jak im się nagle okaże ,że widownia już nie wzrasta bo osiągnęła swój kres w platformie "n" to przestaną zgrywać cwaniaków i zmiękną.
A do tego czasu oby się nauczyli nadawać pełne wersje odcinków jak i pl lektora/napisy.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#144 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.01.2008 - |12:34|

No i Sci Fi oraz Universal powróciły do normalnego nadawania. Dobre jest to że jak na razie jest polska ścieżka językowa. Seriale od dzisiaj miały być emitowane od momentu, w którym nastąpiła przerwa w normalnej emisji. Niestety z tego co zauważyłem w większości seriali pomineli kilka odcinków. Kolejny przykład profesjonalizmu NBC Universal ;).

Użytkownik Pawel edytował ten post 07.01.2008 - |12:34|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#145 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.01.2008 - |10:31|

Sorry za post pod postem ale przedstawiam raport z dwóch dni oglądania Sci Fi ;).

Raport z ostatnich dwóch dni.
Czarodziejki - wycięte niektóre sceny (rzucanie zaklęć itp.)
Angel - powycinane sceny przedstawiające umiarkowaną przemoc (jak to pisze na ostrzeżeniu przed serialem ;) )
Firefly - jak w przypadku Angela, wycięte niektóre sceny
film Król zaginionego świata - nie dość że leciał koło północy to jeszcze wycieli prawie pół godziny filmu

Co to za debile siedzą w tym Sci Fi Channel? Dla kogo oni dają ten kanał? Dla Chin? Tam może taka cenzura jest potrzebna.

Swoją drogą niedługo na Sci Fi będzie leciał film Aliens Apocalypse. Film raczej słabiutki ale całkiem niedawno oglądałem go przez internet na amerykańskim Sci Fi Channel. Jest tak kilka scen gdzie nieźle tryska krew (m.in. po odgryzieniu przez kosmitę głowy ludkowi - swoją drogą marne efekty ;) ). Ciekawe czy u nas te sceny się pojawią. Zapewne nie, w każdym razie na pewno obejrzę ten film na naszym Sci Fi żeby sie przekonać jak go poobcinają z niektórych scen.

Użytkownik Pawel edytował ten post 09.01.2008 - |10:34|

• 0

#146 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 09.01.2008 - |16:14|

Swojego czasu leciał Hogfather (Wiedźmikołaj) - nawet dwukrotnie. Za pierwszym razem poszła wersja normalna (w okolicach północy), powtórka puszczona koło 20 okazała się już ocenzurowana :|.
  • 0

#147 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.01.2008 - |01:47|

Czarodziejki - wycięte niektóre sceny (rzucanie zaklęć itp.)

A jak leciał w Polsacie to te sceny też były wycięte?
  • 0

#148 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.01.2008 - |11:33|

A jak leciał w Polsacie to te sceny też były wycięte?

O ile pamiętam to na Polsacie nic nie było wycięte (a ostatnio Czarodziejki na Polsacie leciały w godzinach południowych). Podobnie z Angelem na TV4, też nie było żadnej cenzury.
  • 0

#149 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.01.2008 - |21:17|

(a ostatnio Czarodziejki na Polsacie leciały w godzinach południowych).

Dokładnie w sobotę po 12.

Co do reszty to się zgadza ,że oba seriale nie były "ruszane" przez nasze rodzime tv podczas ich emisji.

Chyba tam komuś w centrali w Londynie nadal się wydaje ,że tu w Polsce jest tylko zacofany ultrakatolicki naród.
Dlatego tak cenzurują te "bluźniercze" ;) sceny.
Może ktoś stamtąd by się wybrał do nas i zobaczył jak to na prawdę tu sprawy się mają. :lol:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#150 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.01.2008 - |12:08|

Uwaga, uwaga :D. Włączam sobie Rodzine Soprano na Universal Channel i... cenzura jak cholera. Nawet nagie panienki z klubu zostały zamazane :lol: :lol: . Patrzyłem na powtórkę po północy i było to samo.

A najśmieszniejsze jest to że przed każdym serialem czy filmem na Sci Fi czy Universal jest ostrzeżenie np. "najbliższy program zawiera sceny przedstawiające umiarkowaną przemoc, czarną magię czy zachowania seksualne". Tyle że po cholere dają te ostrzeżenia jak te sceny o których mowa w tym ostrzeżeniu są powycinane :lol: .
  • 0

#151 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2008 - |22:49|

LOL
Pawel po tym poście całkowicie wyleczyłem się przynajmniej na razie z chęci posiadania "takiego" kanału SF oraz filmowego.

A dotąd nie mogłem odżałować, że nie ma go na Cyfrze no i już nie żałuję.
Co za kretyn czy frustrat tam siedzi i się tak realizuje to nie wiem i to w takich czasach kiedy ludzie swobodnie kupują sobie dvd za granicą ?
Po co bawić się w taką cenzurę :huh:

ps. rozumiem, że te ocenzurowane panienki były niczym duszki takie białe chmurki na ekranie? ;) :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.01.2008 - |05:46|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#152 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.01.2008 - |17:35|

ps. rozumiem, że te ocenzurowane panienki były niczym duszki takie białe chmurki na ekranie? ;) :P

Wygląda to tak jakby panienki były za mgłą lub operator się spił i nie potrafił nastawić ostrości (ale tylko na ten fragment ekranu gdzie były te panienki ;) ).

Dzisiaj startuje Futurama na Sci Fi, ciekawe jak to potną :angry: .
  • 0

#153 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.01.2008 - |15:05|

To znów ja :D.

Wczoraj oglądałem film Pogromcy wampirów. I ku mojemu zaskoczeniu raczej nie było żadnej cenzury, gdyż film trwał zgodnie z tym co podaje imdb.com niecałe 90 minut no i krew tryskała aż miło ;). I wszystko byłoby OK gdyby nie to że oglądałem wcześniej Czarodziejki i Angela, które ze scen przemocy zostały pernamentnie ocenzurowane. Na plus można zaliczyć to że w kilku kolejnych odcinkach Czarodziejek nie cenzurowali rzucanych zaklęć.

Może w końcu się wyrobią, w każdym razie na chwilę obecną wysłałem kilka mejli z różnych adresów na temat cenzury i nie dostałem odpowiedzi.

Co do dostępności Universal Channel i Sci Fi Channel to ponoć już wkrótce oba kanały mają się pojawić w ofercie telewizji kablowej Vectra (albo Multimedia, już teraz nie pamiętam), gdyż wyłączność Nki dotyczy tylko platform cyfrowych.

Użytkownik Pawel edytował ten post 18.01.2008 - |15:06|

• 0

#154 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 18.01.2008 - |17:25|

@Pawel, pisanie do SciFi to walenie grochem o ścianę. Lepiej spróbuj wysłać informacje do portali zajmujących się mediami, na pewno zainteresuje ich cenzura, tak jak to było w przypadku "Małej Brytanii" na TVP2 ;) może wirtualnemedia.pl :D sam byłbym ciekawy, jak odpowiedzą na takie pytania prasie ;]
  • 0

Dołączona grafika

#155 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.01.2008 - |22:51|

Co do dostępności Universal Channel i Sci Fi Channel to ponoć już wkrótce oba kanały mają się pojawić w ofercie telewizji kablowej Vectra (albo Multimedia, już teraz nie pamiętam), gdyż wyłączność Nki dotyczy tylko platform cyfrowych.

Ja dzisiaj właśnie przy rachunku dostałem taką ulotkę ze swojej kablówki = Multimedia.
Napisali ,że niebawem dołączą mi właśnie Universal Channel i Sci Fi Channel oraz AXN Sci fi i Crime. Te ostatnie AXNy to i tak już mam.
Ale przynajmniej zobaczę sobie już w własnym domku trochę więcej z pozycji na Sci Fi Channel jak to też im wychodzi ta cenzura.

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.01.2008 - |22:55|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#156 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 28.01.2008 - |23:57|

Biku a czy czasem nie doczytałeś ulotki... stacje mają być ponoć dostępne tylko w ofercie cyfrowej
  • 0

#157 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.01.2008 - |16:46|

Ech niestety masz rację.
Akurat na ulotkę to tylko rzuciłem okiem i nie doczytałem bo bardziej mnie interesował rachunek. ;)
Niemniej pozostaje fakt ,że Universal Channel i Sci Fi Channel wyszły poza N-kę.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#158 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 31.01.2008 - |16:41|

Wyszly juz w grudniu ub. roku :) Odwiedzajac na swieta rodzine w Tarnowie, ogladalem Sci-Fi w tamtejszej kablowce (solution sie zwie). I nie byl to napewno przesyl cyfrowy.
  • 0

#159 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 27.02.2008 - |16:13|

Jestem w Upc i juz dawno stracilam nadzieje na polepszenie. Jedynie co mi przysylaja ostatnio, to info o podwyzce. Powiedzialam dosyc!!! Nie mam zamiaru placic 55 zl . To co mamy w naszej kablowce, to nic innego jak badziewie: same polskie programy, zadnych filmowych typu Universal, Sci Fi, Movie 24 . Jednym slowem :nedza i nabijanie ludzi w butelke. Wspolnota naszego domu zadecydowala postawic na dachu talerz satelitarny ( Cyfre Plus). Teraz juz tylko czekam. Dzwonilam do kablowki,ze bede chciala wkrotce zerwac umowe. Wiecie co mi powiedzieli!!!???Cytuje,, Bedzie Pani musiala zaplacic kare - 420 zl''. Czy oni sa nienormalni? Mam dosyc i definitywnie nie mam zamiaru miec nic wspolnego z tym operatorem. :angry:
  • 0

#160 HePi

HePi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.04.2008 - |23:19|

Mini serial TIN MAN będzie w Sci-Fi Channel POLSKA. Pierwsza część 13.05.2008.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych