Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakręcone spostrzeżenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

#141 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.01.2006 - |09:51|

Który to odcinek??
  • 0

#142 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 28.01.2006 - |11:13|

Witam wszystkich
Moze ktos wylapal ten szczegol i domysla sie o co chodzi z tym samolotem po lewej stronie :>
Ciekawe jakie ma znaczenie , bo napewno nie jest to samolot, ktorym sie rozbili ( posiada ogon :P)

Dołączona grafika

Być może jest to kolejna wskazówka, żeby pójść w tamtą stronę i czegoś poszukać. Locke w swojej wizji widział również spadający samolot, udał sie z Boon'em w tamtą stronę i co sie okazało był tam ten samolot. Charlie powinien komuś powiedzieć co dokładnie widział i powina wyruszyc ekspedycja :D. Może Eko i Locke by się tym zainteresowali :P. Pożyjemy zobaczymy :P
  • 0

#143 Arturrek

Arturrek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.01.2006 - |11:30|

Mario 1948 Mi cos nie pasuje w twojej teori! JA np sadze ze Locke nic nie wie o wyspie tylko po prostu tak sie zachowyuje. Jak ma cos wiedziec o wyspie to tylko cos waznego ale nie wie tego do konca tylko jakis fragment. Mnie bardziej jara Eko dlaczego jego ten czarny dym nie w[beeep]ił??? I co to wogule jest??

yyy JAkby co to ta moja dygresja była odpowiedzia na teorie z pierwszej strony, nie zauwazyłem daleszej czesci:::) jakby co to Sorry @!
  • 0

#144 superbowl

superbowl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.01.2006 - |11:44|

A może ten samolot to jest tylko błąd, lądujący samolot gdzies w pobliżu hawai`ów:]. tak samo jak statek podczas porywania wolta, był na morzu, i tak smao jak ekipa z kamerą podczas gdy vincent plynoł za tratwą:]
  • 0

#145 gnz

gnz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 28.01.2006 - |12:39|

Ten samolot to moze być wszystko, ja na razie obstawiałbym że po prostu drugi się rozwalił na wyspie.

Użytkownik gnz edytował ten post 28.01.2006 - |12:39|

• 0

#146 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.01.2006 - |13:05|

To jest raczej błąd. Jak wiadomo jest ich kilka i nie można uniknąć wszystkiego. Gdyby miał sie rozbić samolot, to z pewnością fakt ten pojawiłby sie w scenariuszu i byłby wręcz motywem przewodnim na kilka najbliższych odcinków.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#147 nWo

nWo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.01.2006 - |13:15|

UWAGA SZOK.
Oto serial Veronica Mars, dziewczyna na tym zdjęciu to właśnie Veronica. Trzyma w dłoni kartkeczke,
Dołączona grafika

przykleja ją do lustra.
Dołączona grafika

kamera robi zbliżenie
Dołączona grafika

True Love Stories
Never Have Endings
4 8 15 16 23 42

Wykluczone aby to był przypadek !
  • 0

#148 superbowl

superbowl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.01.2006 - |13:27|

No to teraz ktoś mądry musi to powiązać i nam o tym opowiedzieć:]
  • 0

#149 Yog

Yog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28.01.2006 - |14:08|

Co do samolotu nie jest błąd , przypadek itp. Samolot ten do zludzenia przypomina ten z figurkami, charakterystycny tylni podwojny statecznik, ogon, czy jak to sie tam nazywa na koncu samolotu :P

Dołączona grafika Dołączona grafika

Użytkownik Yog edytował ten post 28.01.2006 - |14:10|

• 0

#150 stardust

stardust

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • Miastoz Polski ^^ -spytaj

Napisano 28.01.2006 - |14:23|

Co do samolotu nie jest błąd , przypadek itp. Samolot ten do zludzenia przypomina ten z figurkami, charakterystycny tylni podwojny statecznik, ogon, czy jak to sie tam nazywa na koncu samolotu :P

Dołączona grafika Dołączona grafika

No własnie a skoro to ten samolot to postacie na plaży symbolizują figurki które przewoził... :clap:
  • 0

#151 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 28.01.2006 - |15:23|

Naczytałem się sporo na tym forum, ale wszystkiego nie sposób przejrzeć, dlatego sorki jeśli powtórzę coś, o czym już była mowa (duże prawdopodobieństwo, w końcu pełno tu spostrzegawczych ludzi :) ), ale może akurat nikt o tym jeszcze nie wspominał.

A chodzi mi o zdjęcie z wnętrza bunkra z Desmondem i kobietą uważaną początkowo za żonę Jacka. Wczoraj sobie przeglądałem grupę dysk. o serialu i zobaczyłem pewnego linka:

http://www.ravenscra...sgirlfriend.JPG

który z dużą dozą prawdopodobieństwa wskazuje na to, że kobietą ze zdjęcia, była ta sama kobitka, która chciała adoptować dziecko Claire.

Nie bijcie jeśli było :)

Q
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#152 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 28.01.2006 - |16:02|

postacie z plazy symbolizują anioły, które widać na obrazie na samym początku odcinka (w retrospekcji, jak Charlie schodzi po schodach). Jest tam też Jan Chrzciciel, który chrzci Jezusa co w serialu można przełożyć na Eko, który chrzeci Aarona. Jest tam też czarny ptak lecący w kierunku drzew (Tak jak samolot w wizji Charliego) i Bóg, który zsyła z nieba gołębia, który też jest w wizji a pojawia się po rozbiciu się samolotu. Eko coś mówił o tej scenie ale nie pamiętam co. Ciekawe jakie to ma przełożenie na serial :)

A tak w ogóle: Boone mial wizje - parę odcinków później zginął, Shannon miala wizję - parę odcinków póxniej zginęła. Teraz wizje ma Charlie ^^

Wszyscy mówią, że Fire + Water było nudne i nic ze sobą nie niosło - jak dla mnie faktycznie odcinek był nudnawy, ale jest to grunt do następnych - wizja Charliego jest akurat bardzo ciekawa :)
  • 0

#153 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 28.01.2006 - |21:05|

Naczytałem się sporo na tym forum, ale wszystkiego nie sposób przejrzeć, dlatego sorki jeśli powtórzę coś, o czym już była mowa (duże prawdopodobieństwo, w końcu pełno tu spostrzegawczych ludzi :) ), ale może akurat nikt o tym jeszcze nie wspominał.

A chodzi mi o zdjęcie z wnętrza bunkra z Desmondem i kobietą uważaną początkowo za żonę Jacka. Wczoraj sobie przeglądałem grupę dysk. o serialu i zobaczyłem pewnego linka:

http://www.ravenscra...sgirlfriend.JPG

który z dużą dozą prawdopodobieństwa wskazuje na to, że kobietą ze zdjęcia, była ta sama kobitka, która chciała adoptować dziecko Claire.

Nie bijcie jeśli było :)

Q

Nie było i musze przyznać, że w życiu bym na to nie wpadł i o tym nie pomyślał, świetne spostrzeżenie. Heh, rzeczywiście bardzo podobna właściwie wg. mnie to ta sama osoba

... no i mamy kolejne powiązanie :D ;)
  • 0

#154 Yog

Yog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28.01.2006 - |21:15|

hehe dobra robota , nie wpadlbym na to. pozdr.
  • 0

#155 keeper

keeper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 28.01.2006 - |21:17|

Co do liczb to na tym forum znalazłe kilka wytłumaczeń:
- 4 -liczba która chyba oznacza jakąś stałą w matematyce (ale nie pamiętam dokładnie)
- 8 -jest to liczba oznaczająca nieskończoność
- 23 -oznacza podobno koniec, lub śmierć
- 42 -"jest to pewna stała, która pozwala określic wiek wszechświata" (cytat z "Faktora X")
  • 0

#156 morgothss

morgothss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.01.2006 - |13:27|

nie zdazylem przejrzec calego forum bo od pyty tego tu ale czy komukolwiek z was nie kojarzy sie ten serial z filmem donnie darko ;) ? samolot, ciemna chmurka, "kazdy umiera samotnie", jeszcze tam jakies drobne podobienstwa musze sie przysiasc i poszukac i jesli cos znajde napisze :)
  • 0

#157 ryboll

ryboll

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.01.2006 - |14:53|

ta doonie darko. schozofrenia i te sprawy.
  • 0

#158 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 30.01.2006 - |10:23|

przyszla mi taka mysl do glowy - Zeke mowil cos o otwarciu bunka w ktorym siedzial Desmond ale jak wiadomo on uciekl gdzies i sadze ze uciekl do ekipy Zeke dlatego tez on mogl powiedziec jemu kogo spotal i jak wygladl,imie,itp
  • 0

#159 reXio

reXio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.01.2006 - |14:04|

Odnosnie Aarona. Podczas gdy Claire byla u tego jasnowidza on kazal jej leciec tym samolotem! DLACZEGO?!

Tak szczerze to mnie wlasnie to najbardziej intryguje... Moze Aaron ma zmienic w przyszlosci losy swiata?! :blink:
  • 0

#160 DRO

DRO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • Miastowawa

Napisano 31.01.2006 - |10:45|

A co powiecie na fakt, że zarówno John Locke, jak i Rousseau to nazwiska znanych filozofów? :D

To jest moim zdaniem najlepszy dowód na to, że te wszystkie skojarzenia i nawiązania są zamierzone przez producentów...

Czy wszystkie?
Tu mocno bym się zastanowiła. Na pewno dużo, ale czy aby na pewno wszystkie?

Ludzie kochają teorie spiskowe, i to co "wyprawiają" fani Losta -doszukując sie powiązań wszystkiego ze wszystkim -jest tego dobitnym przykładem.
Taka nieszkodliwa paranoja.

A swoją drogą pomysłowość i "dociekliwość" fanów jest godna podziwu.
Mam sporą frajdę czytając to forum.

Tak sobie nawet myślę, że i scenarzyści pewnie nieżle sie bawią czytając lostowe fora.
Może nawet wykorzystują te pomysły?!
:hyhy:

Pozdr.
D.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych