Skocz do zawartości

Błędy w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#141 konrad-q

konrad-q

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.05.2006 - |22:19|

no cichutko ostatnio na tym forum, a ja właśnie obejrzałem sobie odcinek 23 i 24 i mam 3 drobiazgi...
1. jack przed wskoczeniem do wody ma super białe skarpety.....vizir????
2. na łodzi przed rozwaleniem włazu słychać strzały z pistoletu i trzask pustego magazynka a Desmond trzyma śrutówkę.....
3. gdy idą sobie do obozu innych znajdują pryzmę pojemników z zeszytami, dlaczego jest tak dziwnie ułożona, czyżby rura którą wypadają była ruchoma hehe..... Nie wdaję się w szczegóły bo zainteresowani i tak wiedzą o co chodzi....Pozdrawiam.
  • 0

#142 th0rax

th0rax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 29.05.2006 - |10:53|

Hmm mam kolejny błąd z epizodu finałowego 2 sezonu.
Mr. Eko wchodząc do Bunkru w którymś z wcześniejszych odcinków zauważa że jego krzyżyk, który wisi mu na szyi jest przyciągany do ściany przez magnes, a tu w ostatnim epizodzie gdy przyciągane są wszystkie rzeczy metalowe krzyżyk Eko zwisa swobodnie i huśta się wg własnego uznania :)
Taki mały błąd, ale dość "widzialny".
  • 0

#143 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 29.05.2006 - |13:27|

Tak samo jak dostali racje żywnościowe mogli dostać proszek. W retrospekcjach Desmonda, gdy Kevin robił mapke używał jakiegoś srodka czystości (lub coś podobnego).

Użytkownik Corristo edytował ten post 29.05.2006 - |13:28|

• 0
4 8 15 16 23 42

#144 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 29.05.2006 - |14:48|

Przecież lostowicze mają pralkę!! A w bunkrze na 100% był jakiś proszek, czy coś w tym rodzaju, bo bunkier miał stanowić mieszkanie dla 2 kolesi z Dharmy, i na pewno Dharma pomyślała o tym, żeby chodzili w czystych ciuchach...
  • 0
The memory remains.

#145 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.05.2006 - |17:11|

Przecież lostowicze mają pralkę!! A w bunkrze na 100% był jakiś proszek, czy coś w tym rodzaju, bo bunkier miał stanowić mieszkanie dla 2 kolesi z Dharmy, i na pewno Dharma pomyślała o tym, żeby chodzili w czystych ciuchach...

poprawka
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
:D

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 29.05.2006 - |17:12|

• 0

Dołączona grafika

#146 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 29.05.2006 - |18:14|

Racja, mój błąd :D Ale to nie jest w 100%-ach pewne.
  • 0
The memory remains.

#147 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 04.06.2006 - |10:42|

male sprostowanie co do Buttona i Desmonda - gdy przedstawiana jest historia Desa to pala sie wszystkie swiatla dlatego jest tak jasno i pewnie bo jak sadzie do kompa to po prawej stronie jest wejscie do buttona, dopiero pozniej gdy juz Locke wchodzi Des gasi wiekszosc swiatel [i pozniej w serialu jest tak samo, mniej zrodel swiatala [procz kuchni bo tam zawsze jest jasno :P]
  • 0

#148 Dibi Zibi

Dibi Zibi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26.06.2006 - |17:06|

Na końcu jednego z ostatnich odcinków drugiego sezonu. John gada z henrym, a potem wychodzi z sejfu, i idzie do kuchni. Strasznie sie wkurza, i zwala naczynia z blatu. Widać jak cały mebel sie przesuwa.
  • 0

#149 Evka

Evka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 12.07.2006 - |19:11|

Ja tak wielu wpadek nie zauważyłam, ale na pewno - zmiana fryzur postaci z sekundy na sekundę, podobnie jak z plamami na ubraniach czy krwią.
I jeszcze mnie kopnęło - w [1x08] po tym jak Sayid wbijał Sawyerowi drzazgi pod paznokcie, to potem było pare scen jak są pokazane dłonie Sawyera, a nie mają na sobie żadnych śladów po 'torturach'...
  • 0

#150 Drozdziu

Drozdziu

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 07.08.2006 - |21:27|

Ja znalazłem masę:) takich wpadek..

O to jeden z przykładów:)

Sezon 2 odcinek 9

Scena z Sayid i Kate na plaży (widać w oddali kładkę na wodzie coś jak molo i 2 osoby ktore nią idą) :D

(21min 36sek:zaczyna się ta scena)

tu sa screenery:)

http://img436.images...ode9molooh6.jpg

http://img413.images...de9molo3ry9.jpg

http://img325.images...de9molo4zw5.jpg

Czesto pojawia się jakiś dom:) >link poniżej< na plaży.. ale w niektórych scenach zamazują tło wraz z tym domem;)

http://img196.images...mage=domkz1.jpg

przykładowa scena z tym domem

http://img487.images...pisode10rq5.jpg

Jeśli chcecie mogę jeszcze wstawić kilka takich wpadek;)

he ale czasmi sa tez hehe:) to dla inteligentnych;) he wiecie chyba o co chodzi;) hehe:D

http://img188.images...age=hehexa6.jpg

Miłego oglądania..
  • 0

#151 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 07.08.2006 - |22:02|

he ale czasmi sa tez hehe:) to dla inteligentnych;) he wiecie chyba o co chodzi;) hehe:D

http://img188.images...age=hehexa6.jpg

Miłego oglądania..

nie wiem - o co chodzi? :huh:
  • 0

#152 Black Rock

Black Rock

Starszy szeregowy

• Email
  • 85 postów

Napisano 08.08.2006 - |09:22|

niewiem czy tylko ja mam takie zboczenie, ale chyba chodzi o Sawyera i coś co mu "odstaje" jak Kate idzie, chyba oto chodziło autorowi :P
  • 0

#153 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 17.08.2006 - |17:39|

błędy zdarzają się też w giwerach, raz widac jak idzie z Waltherem albo z Glockiem, a raz z Berettą
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#154 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.10.2006 - |19:41|

A moim zdaniem największym błędem twórców serialu było zabicie Boona! I nikt mi nie dam się skłonić do zmainy zdania, ale uszanuję tych wszystkich panów, którzy będą się upierać przy jego siostrze.
a na marginesie to zastanawiałam się po co Inni robili tę całą szopkę żeby zwabić do siebie Sawera, Jacka i Kate jak mięli ich jak na widelcu wtedy, podczas tej gadki z brodatym, byli sami, Kate już była wstępnie związana, nie trzeba było ich po prostu wypuszczać. Nawet potem Jack mówił do Kate, że bierze ją, bo przecież inni ich nie chcą... a jednak chcieli
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#155 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 15.10.2006 - |09:27|

(...) a na marginesie to zastanawiałam się po co Inni robili tę całą szopkę żeby zwabić do siebie Sawera, Jacka i Kate jak mięli ich jak na widelcu wtedy, podczas tej gadki z brodatym, byli sami, Kate już była wstępnie związana, nie trzeba było ich po prostu wypuszczać. Nawet potem Jack mówił do Kate, że bierze ją, bo przecież inni ich nie chcą... a jednak chcieli

Są dwie możliwości. Albo wtedy (w czasie odcinka "The Hunting Party") jeszcze nie potrzebowali Jacka, Kate i Sawyera, albo zależało im na tym, aby Locke był we włazie, kiedy pojawi się "Henry Gale" (a gdyby ich wtedy porwali, to albo musieliby zabić Locke'a, albo dokonać cudu, by ten zgubił trop i zrezygnował z poszukiwań swoich kolegów).
  • 0
Everything happens for a reason!

#156 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 01.05.2007 - |18:28|

Hmmm... znam pewien blad... nie wiem, czy zostalo to wczesniej zauwazone, czy nie. Pierwsze odcinkie Lost... pamietacie pierwsze dni na wyspie? Sawyer mial w miare krotkie wlosy wtedy, ktore oczywiscie rosly mu w miare emisji serialu, potem mu reszta Kate podcinala te wlosy. Ale w jednym z pozniejszych odcinkow, tych z retrospekcjami Kate, byl taki moment: Retrospekcja Kate wchodzi do samolotu kajdankami na rekach. Nastepna scenka- z napreciwka nadchodzi Sawyer . Wsciekly, z plecakiem na plecach. I... ma dlugie wlosy, takie, jakie ma poniej dopiero w serii. To jest blad :)
  • 0
Living is easy with eyes closed

#157 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.05.2007 - |18:39|

Hmmm... znam pewien blad... nie wiem, czy zostalo to wczesniej zauwazone, czy nie. Pierwsze odcinkie Lost... pamietacie pierwsze dni na wyspie? Sawyer mial w miare krotkie wlosy wtedy, ktore oczywiscie rosly mu w miare emisji serialu, potem mu reszta Kate podcinala te wlosy. Ale w jednym z pozniejszych odcinkow, tych z retrospekcjami Kate, byl taki moment: Retrospekcja Kate wchodzi do samolotu kajdankami na rekach. Nastepna scenka- z napreciwka nadchodzi Sawyer . Wsciekly, z plecakiem na plecach. I... ma dlugie wlosy, takie, jakie ma poniej dopiero w serii. To jest blad :)

Podciął sobie włosy w samolocie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#158 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 02.05.2007 - |11:34|

Podciął sobie włosy w samolocie.

Jest taka możliwość, ale to bardzo mało prawdopodobne.
  • 0

#159 123abcd

123abcd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 02.05.2007 - |12:08|

Czesto pojawia się jakiś dom:) >link poniżej< na plaży.. ale w niektórych scenach zamazują tło wraz z tym domem;)
http://img196.images...mage=domkz1.jpg

Z którego odcinka to screen i z której minuty/sekundy
  • 0

#160 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 02.05.2007 - |13:23|

No pewnie, podciela mu wlosy ta stewardessa, ktora proponowala Jackowi drinka :P
  • 0
Living is easy with eyes closed

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych