Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przyszłość Farka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
207 odpowiedzi w tym temacie

#141 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 08.05.2005 - |17:15|

Nie ma sprawy :D

w chwili obecnej Scaperzy,głównie amerykańscy, pracują nad "urobieniem" jury Emmy Awards, żeby uwzględnili "Farscape: Peacekeeper Wars" przynajmniej w nominacjach do tegorocznych Emmy. W czerwcowym numerze Emmy Magazine będzie czarno-biała reklama z listem otwartym do decydentów, gotowy projekt możecie sobie obejrzeć tutaj: http://www.watchfars...38&page=1&pp=15

a w lipcu, w Hollywood Reporter chcą umieścić kolorową reklamę i do końca maja zbierają na to fundusze.

Tutaj: http://www.watchfars...7517#post687517 jest "Polska sekcja", moglibyście dołączyć... im więcej, tym weselej, a gadamy nie tylko o "Farscape" :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#142 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.05.2005 - |17:48|

A czy Moia to latajacy "dom publiczny" ze kazdy by chetnie na niej kogos przelecial?

Dowciapny jesteś :). No i wiadomo od razu co ci po główce chodzi :D.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#143 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 09.05.2005 - |06:01|

Kontynuacja Farka, w jakiejkowliek formie, byłaby wspaniałą wiadomością.
Takich seriali się nie zapomina...
  • 0

#144 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 09.05.2005 - |18:42|

http://www.iesb.net/...udiablacksa.wmv , http://www.iesb.net/...benbrowder2.wmv , http://www.iesb.net/...eO'Bannonsa.wmv , http://www.iesb.net/...rianhenson3.wmv , http://www.iesb.net/...ianhensonsa.wmv , http://www.iesb.net/...enclaudiasa.wmv

obejrzyjcie sobie, to są wywiady z Saturnów, sprzed ceremonii i po, już z Saturnami w rękach :D
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

#145 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 09.05.2005 - |19:59|

Po tych wywiadach natchneło mnie sceptyczne podejście powstania filmu kinowego :(
A co wy o tym myślicie?
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#146 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 09.05.2005 - |20:03|

Ja straszzzzznie bym chciał Farka :D ...Dla mnie to najlepszy serial jaki powstał
Tylko jaka jest szansa ze cos bedzie ??? Lepiej sie nie napalac....

W sumie film kinowy byłby bezsensu... :/ co sie by zmiesciło w tym 1,5-2 godziny <_< ??Jaka Fabuła

Użytkownik Michał edytował ten post 09.05.2005 - |20:05|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#147 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 09.05.2005 - |22:09|

O serialu nie mamy co marzyć. O filmie kinowym Brian Henson i spółka myślą już od 2-go sezonu, tak że wcześniej czy później dojdzie do jego powstania :) O fabułę bym się nie martwiła, Rockne O'Bannon i David Kemper już coś wymyślą :D
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#148 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.05.2005 - |22:38|

W sumie film kinowy byłby bezsensu... :/  co sie by zmiesciło w tym 1,5-2 godziny  <_< ??Jaka Fabuła

Wyświetl post

Ja w tej chwili mam ten problem z praktycznie każdym filmem kinowym. :D Wątek musi trwać kilka odcinków serialu, żeby stał się interesujący. Filmy są takie... płytkie. A co do przyszłości Farka, to zapytajcie mnie o zdanie za miesiąc-dwa (zależy od czasu), jak przebrnę przez wszystkie sezony. B)
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#149 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 10.05.2005 - |09:31|

Wątek musi trwać kilka odcinków serialu, żeby stał się interesujący. Filmy są takie... płytkie.

W Farku wątki średnio trwają od 30 do 100 procent serialu :) a większość dopiero wyjaśnia sie w genialnym Farsape PKW

to zapytajcie mnie o zdanie za miesiąc-dwa (zależy od czasu), jak przebrnę przez wszystkie sezony.

Z jednej strony strasznie Ci zazdroszcze ze IMO najwięsze dzieło w histori Sci-fi przed Tobą, Z drugiej strony współczuje bo po komplecie Farscape wszystkie inne seriale i filmy będą wydawać Ci sie puste, słabe, beznadziejnie zagrane. Ja Farkiem zepsułem sobie oglądanie mojego dotąd ulubionego serialu ST Voyagera.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#150 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 10.05.2005 - |14:29|

Dokladnie farek to genialny film - ustepuje tylko B5, nie zobaczysz w nim oklepaych pomyslow, wiekszosc tresci jest orginalna, aczkolwiek wg mnie PKW juz nie ma w sobei tego czegos czym cechowal sie serial, 3 seria jest miodzio, 4. to mistrzostwo a koncowka 4. serii to medal olimpijski :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#151 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 10.05.2005 - |16:27|

Polecam, abyście obejrzeli sobie FS: PKW na DVD w wydaniu amerykańskim. Lions Gate Entertainment zrobiło z tego jeden długi (ciut ponad 3-godziny) film i na dobrą sprawę to by się świetnie sprawdziło na dużym ekranie, zwłaszcza że "Farscape" od samego początku mimo, że dla telewizji, ale jest filmowany w sposób kinowy, kamerami i na taśmach filmowych, których używa się do produkcji wielkoekranowych.
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#152 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 10.05.2005 - |16:39|

Dokladnie farek to genialny film - ustepuje tylko B5

Masz 100% racji IMO B5 też wyróznia genialny dramatyzm scen vide przegenialny finał serialu, ale osobiście bardziej przypadł mi Farscape i nieznacznie w moim rankingu wyprzedził B5.

aczkolwiek wg mnie PKW juz nie ma w sobei tego czegos czym cechowal sie serial

Też tak myślałem, zmieniłem zdanie ogladając jeszcze raz cały serial i od razu po nim PKW naraz 3 godziny, po seansie stwierdziłem że przeżyłem orgazm :P
Szczyt geniuszu.
BTW Konkurs mozna by zrobić na znalezienie wyżej ocenionej produkcji od Farka PKW na IMDB.com. Farek ma 8.9/10 a taki matrix (pierwsza część) 8.5. Mi sie nie udało znaleść produkcji wyżej ocenionej.

... FS: PKW na DVD w wydaniu amerykańskim. Lions Gate Entertainment zrobiło z tego jeden długi (ciut ponad 3-godziny) film i na dobrą sprawę to by się świetnie sprawdziło na dużym ekranie

A pewnie ze tak, przez 3 godziny mozna dużo pokazać, również o pomysły nie ma sie co martwić wątków zostało jeszcze sporo. Hynerianie i rewolucja, nebari i ich zbrodnie i ich ruch oporu....
Opór tematów
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#153 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 10.05.2005 - |16:42|

Królewska planeta... chciałabym, żeby Crichton jednak zobaczył swoją córkę :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#154 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 10.05.2005 - |17:58|

Na imbd wyzej jest ocenione np. Band of brothers :P
Zreszta jest tam top 10 głosow
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#155 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 10.05.2005 - |21:43|

Zreszta jest tam top 10 głosow

Jest też i TOP 250....
Mój tekst o konkursie ze znalezieniem produkcji z wyższą punktacją jest takim moim powiedzonkiem, które miało zobrazować wysoką note która ma Farscape PKW.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#156 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 31.05.2005 - |10:39|

Pod tym linkiem znajduje sie ciekawa informacja na temat kontynuacji Farka, Rockne zapewnia ze definytywnie bedzie więcej Farka :clap:
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#157 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 31.05.2005 - |17:24|

a Claudia i Ben jak na razie świetnie się bawią na planie 9-tego sezonu SG-1... :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#158 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.06.2005 - |20:39|

Po obejrzeniu całości muszę stwierdzić, że jest to stanowczo mój drugi ulubiony serial (zaraz po SG :D ), chociaż.... zaczynam oglądac od nowa po raz drugi i coś mi się wydaje, że ta kolejność mi się zamieni... (a nie myślałem, że to w ogóle możliwe :D )

W każdym razie stanowczo i zdecydowanie twierdzę, że V sezon być powinien, musi i w ogóle nie ma dyskusji :)

jednak po przeglądnięciu różnych for i przeczytaniu sporej ilości info na różnych różniastych portalach (głównie angielskojęzycznych - bo jakoś poza tym nie znalazłem za bardzo ciekawych, polskich portali o Farscape - aż niewiarygodne !) niestety chyba fatalistycznie przyznam rację, iż pewnie klasycznego sezonu (tj odcinków po 40 ileś tam minut) to pewnie nie będzie, ewentualnie, może, gdyby itp. pojawi się kiedyś film kinowy.

I tu jest właśnie problem - powinien być serial :/ - zgadzam się z kilkoma przedmówcami, że film to już nie będzie to - choćby nie wiem jak świetne pomysły mieli producenci, to będzie to co najwyżej ok 2 godz. - a co głębszego można w tym czasie wyrazić - pewnie będzie naprawdę niezły (PKW był), ale i tak będzie to takie... obejście się smakiem. Założę się, że wielka część fanów miała by po nim wielki nedosyt. Tym bardziej, że ewentualny film kinowy byłby pewnie (a może nie...) definitywnym zakończeniem historii Farscape.
Swoją drogą ciekawe, że na SG znajdują kasę, a na Farsacape nie ? :huh: - na obu serialach zarobiliby kupę kasy....

To naprawdę doskonały serial i ma wielki potencjał, a film kinowy może go trochę popsuć - ileś odcinków byłoby za to wskazane, można by rozwinąć wiele wątków, a i nowych pomysłów pewnie by nie zabrakło.

Ergo - powinna być kontynuacja serialowa Farscape - miliony tego oczekują :D :D
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#159 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 29.06.2005 - |20:53|

Producenci powiedzieli wyrażnie, że bedzie więcej Farscape. Niepokoi mnie troszke jedynie to, że Ben podpisał umowe na StarGate... Może być problemem z jego wolnym czasem. Pozatym nie wyobrażam sobie jak można by nie kontynuowac produkcji która w tym roku we wszystkich konkursach, galach itp zdobywa wszystkie możliwe nagrody....
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#160 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.06.2005 - |21:05|

Pozatym nie wyobrażam sobie jak można by nie kontynuowac produkcji która w tym roku we wszystkich konkursach, galach itp zdobywa wszystkie możliwe nagrody....

No otóż to - ja też nie - oby nasze oczekiwana się ziściły i niech Farcspae ma jescze z 5 sezonów (mówię poważnie :D )
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych