Przyszłość Farka
Napisano 08.05.2005 - |17:15|
w chwili obecnej Scaperzy,głównie amerykańscy, pracują nad "urobieniem" jury Emmy Awards, żeby uwzględnili "Farscape: Peacekeeper Wars" przynajmniej w nominacjach do tegorocznych Emmy. W czerwcowym numerze Emmy Magazine będzie czarno-biała reklama z listem otwartym do decydentów, gotowy projekt możecie sobie obejrzeć tutaj: http://www.watchfars...38&page=1&pp=15
a w lipcu, w Hollywood Reporter chcą umieścić kolorową reklamę i do końca maja zbierają na to fundusze.
Tutaj: http://www.watchfars...7517#post687517 jest "Polska sekcja", moglibyście dołączyć... im więcej, tym weselej, a gadamy nie tylko o "Farscape"
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Gadu Gadu: 1454784
Napisano 09.05.2005 - |06:01|
Takich seriali się nie zapomina...
Napisano 09.05.2005 - |18:42|
obejrzyjcie sobie, to są wywiady z Saturnów, sprzed ceremonii i po, już z Saturnami w rękach
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Napisano 09.05.2005 - |19:59|
A co wy o tym myślicie?
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 09.05.2005 - |20:03|
Tylko jaka jest szansa ze cos bedzie ??? Lepiej sie nie napalac....
W sumie film kinowy byłby bezsensu... :/ co sie by zmiesciło w tym 1,5-2 godziny ??Jaka Fabuła
Użytkownik Michał edytował ten post 09.05.2005 - |20:05|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 09.05.2005 - |22:09|
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
Napisano 09.05.2005 - |22:38|
Ja w tej chwili mam ten problem z praktycznie każdym filmem kinowym. Wątek musi trwać kilka odcinków serialu, żeby stał się interesujący. Filmy są takie... płytkie. A co do przyszłości Farka, to zapytajcie mnie o zdanie za miesiąc-dwa (zależy od czasu), jak przebrnę przez wszystkie sezony.W sumie film kinowy byłby bezsensu... :/ co sie by zmiesciło w tym 1,5-2 godziny ??Jaka Fabuła
Napisano 10.05.2005 - |09:31|
Wątek musi trwać kilka odcinków serialu, żeby stał się interesujący. Filmy są takie... płytkie.
W Farku wątki średnio trwają od 30 do 100 procent serialu a większość dopiero wyjaśnia sie w genialnym Farsape PKW
to zapytajcie mnie o zdanie za miesiąc-dwa (zależy od czasu), jak przebrnę przez wszystkie sezony.
Z jednej strony strasznie Ci zazdroszcze ze IMO najwięsze dzieło w histori Sci-fi przed Tobą, Z drugiej strony współczuje bo po komplecie Farscape wszystkie inne seriale i filmy będą wydawać Ci sie puste, słabe, beznadziejnie zagrane. Ja Farkiem zepsułem sobie oglądanie mojego dotąd ulubionego serialu ST Voyagera.
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 10.05.2005 - |14:29|
Napisano 10.05.2005 - |16:27|
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
Napisano 10.05.2005 - |16:39|
Dokladnie farek to genialny film - ustepuje tylko B5
Masz 100% racji IMO B5 też wyróznia genialny dramatyzm scen vide przegenialny finał serialu, ale osobiście bardziej przypadł mi Farscape i nieznacznie w moim rankingu wyprzedził B5.
aczkolwiek wg mnie PKW juz nie ma w sobei tego czegos czym cechowal sie serial
Też tak myślałem, zmieniłem zdanie ogladając jeszcze raz cały serial i od razu po nim PKW naraz 3 godziny, po seansie stwierdziłem że przeżyłem orgazm
Szczyt geniuszu.
BTW Konkurs mozna by zrobić na znalezienie wyżej ocenionej produkcji od Farka PKW na IMDB.com. Farek ma 8.9/10 a taki matrix (pierwsza część) 8.5. Mi sie nie udało znaleść produkcji wyżej ocenionej.
... FS: PKW na DVD w wydaniu amerykańskim. Lions Gate Entertainment zrobiło z tego jeden długi (ciut ponad 3-godziny) film i na dobrą sprawę to by się świetnie sprawdziło na dużym ekranie
A pewnie ze tak, przez 3 godziny mozna dużo pokazać, również o pomysły nie ma sie co martwić wątków zostało jeszcze sporo. Hynerianie i rewolucja, nebari i ich zbrodnie i ich ruch oporu....
Opór tematów
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 10.05.2005 - |17:58|
Zreszta jest tam top 10 głosow
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 10.05.2005 - |21:43|
Zreszta jest tam top 10 głosow
Jest też i TOP 250....
Mój tekst o konkursie ze znalezieniem produkcji z wyższą punktacją jest takim moim powiedzonkiem, które miało zobrazować wysoką note która ma Farscape PKW.
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 31.05.2005 - |10:39|
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 29.06.2005 - |20:39|
W każdym razie stanowczo i zdecydowanie twierdzę, że V sezon być powinien, musi i w ogóle nie ma dyskusji
jednak po przeglądnięciu różnych for i przeczytaniu sporej ilości info na różnych różniastych portalach (głównie angielskojęzycznych - bo jakoś poza tym nie znalazłem za bardzo ciekawych, polskich portali o Farscape - aż niewiarygodne !) niestety chyba fatalistycznie przyznam rację, iż pewnie klasycznego sezonu (tj odcinków po 40 ileś tam minut) to pewnie nie będzie, ewentualnie, może, gdyby itp. pojawi się kiedyś film kinowy.
I tu jest właśnie problem - powinien być serial :/ - zgadzam się z kilkoma przedmówcami, że film to już nie będzie to - choćby nie wiem jak świetne pomysły mieli producenci, to będzie to co najwyżej ok 2 godz. - a co głębszego można w tym czasie wyrazić - pewnie będzie naprawdę niezły (PKW był), ale i tak będzie to takie... obejście się smakiem. Założę się, że wielka część fanów miała by po nim wielki nedosyt. Tym bardziej, że ewentualny film kinowy byłby pewnie (a może nie...) definitywnym zakończeniem historii Farscape.
Swoją drogą ciekawe, że na SG znajdują kasę, a na Farsacape nie ? - na obu serialach zarobiliby kupę kasy....
To naprawdę doskonały serial i ma wielki potencjał, a film kinowy może go trochę popsuć - ileś odcinków byłoby za to wskazane, można by rozwinąć wiele wątków, a i nowych pomysłów pewnie by nie zabrakło.
Ergo - powinna być kontynuacja serialowa Farscape - miliony tego oczekują
Napisano 29.06.2005 - |20:53|
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 29.06.2005 - |21:05|
Pozatym nie wyobrażam sobie jak można by nie kontynuowac produkcji która w tym roku we wszystkich konkursach, galach itp zdobywa wszystkie możliwe nagrody....
No otóż to - ja też nie - oby nasze oczekiwana się ziściły i niech Farcspae ma jescze z 5 sezonów (mówię poważnie )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych