Skocz do zawartości

Zdjęcie

24

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
377 odpowiedzi w tym temacie

#141 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 16.05.2006 - |01:05|

To ja też oddam głos za 5. sezon. Bo jest jaknajbardziej nieprzewidywalny i chyba najlepszy ze wszystkich nakręconych. Dziś będzie 22 odcinek, a za tydzień podwójny. Od początku sezonu czekam na jakiś aspekt chiński, a tu nic nie ma, natomiast było coś z niemcami. W 1. i 2. sezonie też coś było z niemcami. Może coś w 6. sezonie będzie więcej ;)
I widze, że nie tylko mi nieprzypadł do gustu 3 sezon.. może dlatego że meksykańców za bardzo nie lubie ;) 4 sezon był bardzo ciekawy.. arabowie i chińczyki...
Dotrwajmy narazie do 5. dnia i czekajmy na kolejne 3...
  • 0

#142 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 17.05.2006 - |15:33|

Haaa wreszcie obejżałem wszystkie zaległości (do 20 odcinka) i...

... ciężko tak pisząc uderzajac głową o klawiature :) - paznokcie zostały zdarte przy 5x11, opuszki palców 5 odcinków poźniej :)

Powiem tak: najlepszy sezon 24, trupy, trupy, trupy - to jedna ze niespodzianek - Palmer, Michel, Tony, Hayes (choc ten może akurat bedzie wskrzeszony) no i Edgar :/. pomyślał bym że to ostatnia seria albo, ze planują zmianę aktorów - ale nie, scenażysci chyba chcieli wykończy nerwowo widza ;).

Koniec zachwycania - zauważyłem dwie nieścisłości które mnie bardzo kolą w oczy: pierwsza, karta skradziona (kurde zapomniałem jak on sie zwał, ale mniejsza z tym kto widział wie), złodziej sobie wrzuca do czytanika/programatora i bam wgrywa nowe dane, zdjecie. W rzeczywistosci logiczniejsze jest zawarcie danych własciciela karty na serwerze a nie na karcie - ze względów bezpieczeństwa :).
Druga sprawa to jak Jack się skradał do samolotu (btw to dziś będe wiedział czy go zestrzela czy nie ), ochroniarzy jak much a nikt nei zauważył kolesia ze dwoma walizkami kręcoącego sie przy samolocie. Myślałem że Jack przynajmniej wyciągnie ze tej swojej magicznej torebki taka kamizelke odblaskową by sie nie dróżniac od obsługi, ale jednak nie.
Pomimo tych dwóch zonków jestem pod wrażeniem - prezydent zdrajca, troszke głupie uśmiercenie Tonyego, jeszcze niech Buchanana i Curtisa zabiją to nie oglądam.

Muszę zada to pytanie, bo nie miałem akurat odcinka 5x12 - co się stało z Kim?. Nie wiem bo nawet we streszczeniach nie było powiedziane gdzie poszła.

|* - z tym że przestane ogląda serial to taka ściema z mojej strony ;)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#143 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.05.2006 - |21:24|

Nie zrozumielismy się. Ten monolog o bombie jes własnie z sezonu 2. Wydawało mi sie że to logiczne.

Mam rozumieć że widziałeś któryś odcinek z tym monologiem?

tak, w drugim sezonie bylo kilka odcinkow (TVRIP) gdzie byl ten monolog. zalezy od tego jak byl ripowany, bo czasami grupa po prostu usuwala to :)

@mmisiek - kim postanowila odwrocic sie od ojca i poszla sobie z tym od czubkow ukladac swoje zycie, bo miala pretensje ze bauer ja oklamal. takie sa juz coreczki.

PS wiedzialem ze z tym przestaniem ogladania to byla sciema :P
  • 0

#144 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 18.05.2006 - |01:27|

tak, w drugim sezonie bylo kilka odcinkow (TVRIP) gdzie byl ten monolog. zalezy od tego jak byl ripowany, bo czasami grupa po prostu usuwala to :)

Masz może ten monolog? bo ja nigdzie nie mogę znaleść. Jeśli masz to mógłbyś udostępnić (oczywiście sam monolog nie odcinek). Zajmie to jakieś 10 mb.
  • 0

#145 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 18.05.2006 - |18:52|

21 i 22 za mną ... kurde juz myslałem że Aron będzie róznież wąchał kwiatki od spodu.. wkońcu nikt ze głownych postaci nie zginął dawno :/

Cieszę się że Logan nie strzelił sobie w łeb - będzie na pewno ciekawiej. Jak obstawiacie: będzie prezydentem dalej we 6 serii czy nie ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#146 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 19.05.2006 - |00:09|

Pewnie dla dobra kraju zostanie... chyba, że będzie zwiewał w ostatnim odcinku jak każdy główny zły bohater na koniec sezonu... nio ale jest jeszcze ta "grupa trzymająca władzę" i pewnie Logan ich wyda dla pozostawienie stołka. Ciekawe czy zdąrzą na łódz podwodną... już niedługo, już we wtorek u nas.. :D ostatnie 2 odcinki :(
  • 0

#147 Bartosz

Bartosz

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 23.05.2006 - |21:49|

No cóż ja właśnie obejrzałem i musze przyznać że mistrzowski sezon to był ;] Teraz tylko czekać na film kinowy :D :D :D
  • 0

#148 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.05.2006 - |23:48|

sezon byl niesamowity. najlepszy ze wszystkich dotychczasowych, a final tego sezonu pobil sg1, sga i bsg razem wziete :)
przeczuwalem, ze martha robi teatr z tym placzem itp itd, ale nie sadzilem ze logan bedzie tak glupi ze wyspiewa wszystko myslac, ze jest sam. koncowka byla niesamowita ale jak porwali bauera i potem pokazali kto go porwal, to az wypowiedzialem popularne polskie slowo na K :>
nie spodziewalem sie tego, ale po prostu czulem ze za ladnie to wygladalo ze bauer dorwal prezydenta i ten pojdzie siedziec/zrezygnuje. zdziwilo mnie to, ze bauer slyszac oddzialy SWAT od razu sie poddal ale fakt faktem logan nie bedzie juz prezydentem. przede mna jeszcze finaly sezonow losta i aliasa i jesli nie beda REWELACYJNE to jak dla mnie to final sezonu 24 kroluje w tym roku :)

PS podziekowania dla SliderOh za niesamowita prace, szybkie tlumaczenie i zycze jej duzo zdrowia, dalszej checi do robienia napisow, zeby nie zrezygnowala nam przed nastepnym sezonem :)
ktos moze wie kiedy rusza kolejny sezon 24 ?

Użytkownik szymcio edytował ten post 24.05.2006 - |01:08|

• 0

#149 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.05.2006 - |00:08|

[...]
ktos moze wie kiedy rusza kolejny sezon 24 ?

Jak dla mnie to tez byl naprawde niesamowity sezon a koncowka, po prostu brak slow.
Co do nastepnego sezonu to styczen 2007 i to jest oficjalna informacja.

Użytkownik mortis4321 edytował ten post 24.05.2006 - |00:20|

• 0

#150 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 24.05.2006 - |00:20|

Końcówka powalająca, tego się nie spodziewałem. Chyba najlepsze zakończenie do tej pory. Dla mnie jednak 2 sezon i tak był lepszy od 5.
  • 0

#151 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |01:10|

Co do nastepnego sezonu to styczen 2007 i to jest oficjalna informacja.

to przeciez 8 miesiecy :blink: :( :o
za dluga przerwa :(
mogli by puszczac kolejny sezon juz w te wakacje :P
cale szczescie ze za 2 miesiace ruszaja wrota :)
  • 0

#152 fazaPL

fazaPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 24.05.2006 - |09:47|

Właśnie obejrzałam finał 24 i muszę się zgodzić z wszystkimi wypowiedziami powyżej. 5 seria była po prostu świetna. Końcówka totalnie powalająca. W tym roku chyba żaden z finałów serialowych jakie widziałam nie był tak dobry. :) Pierwszej części końcówki co prawda się spodziewałam (prezydent, jego żonka - po prostu nie mogło być inaczej), ale to co zobaczyłam później naprawdę mnie skłoniło do pewnego niecenzuralnego komentarza, którego nie będę powtarzać. :)

I również chciałabym podziękować korzystając z okazji za szybciutko zrobione i jak zwykle bardzo dobre tłumaczenie :) SliderOh, ja naprawdę nie wiem jak ty to robisz, ale dzięki ci za to :)

Użytkownik fazaPL edytował ten post 24.05.2006 - |09:48|

• 0

#153 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.05.2006 - |16:27|

Też się przyłączam, piąty sezon the best, oby kolejne sezony były tak rewelacyjne. Teraz pozostaje czekać do stycznia na 6 sezon.

Również przyłaczam się do podziekowan dla SliderOh, jesteś najlepsza, robisz niesamowite napisy, większość tych pseudo tłumaczy którzy robią napisy do DVD do pięt ci nie dorasta, powinni się utopić z tym tandetnym tłumaczeniem jakie robią i jeszcze ciężką kasę dostają, co tu dużo mówić robisz najlepsze napisy. :D

Użytkownik waski edytował ten post 24.05.2006 - |16:29|

• 0

#154 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |23:06|

:)
wyglada na to ze SliderOh bedzie nam sie kojarzyc zawsze z lostem i 24. oraz odwrotnie - oba te seriale beda sie nam kojarzyc wlasnie z toba SliderOh :)
powinnas zostac profesjonalna tlumaczka napisow, albo tlumaczem przysieglym :)
bo w tlumaczeniach jestes swietna :)

PS ma ktos juz jakies spojlery odnosnie sezonu 6 ? :P
  • 0

#155 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 26.05.2006 - |01:38|

To może ja swoje 3 grosze dodam...
Sezon napewno był super... co to będzie w kolejnych... :)
Myślę, że większość finału dało się przewidzieć. To, że nie zrobi prezydentowi nic, bo chciał go postawić przed sądem. I jaki byłby dowód powiedziany pod przymusem? Żadem, chyba, że prawo USA jest takie... Wątpliwe by było, że Mike Novick z Martą i Bauerem tak wymyślili, że tu nastraszą, a później scenka na lotnisku... Ale Mike i Martha musieli to zaangażować.
Z Hendersonem miał troche inaczej.. i dlaczego odciął się od CTU? Właśnie by go zabić, bo zwiał ponownie.. A co z grupą trzymającą władzę, ci co prezydent rozmawiał przez komóre pod koniec sezonu? Wydał ich? Liczyłem, że Bauer do nich dojdzie a tu nic ;) I szkoda, że nie był powiększony ich wątek. Może oni dalej funkcjonują, a prezydencik były wydał tylko swoich ludzi.
A w ogóle przez cały sezon czekałem kiedy to chińczyki sie pojawią... a może za tym stali? A tu na zakończenie się dopiero zjawili. Co to może oznaczać? Kolejny sezon raczej nie będzie kontynuacją następnych 24h, ale pewnie jak między sezonami jakiś czas minie. Czyżby kolejny sezon był o odbiciu Bauera? Ucieczce jego? I co za tym idzie zmiana miejsca serialu... ile to się dzieje tylko w Los Angeles, a gdzie indziej cisza.
Szkoda, że kolejne losy dopiero w przyszłym roku :(
Chyba więcej nic nie wyśyśle po przeczytaniu wcześniej tematu o kłótniach i nieoczekiwanie pod koniec jakiejś tam ugodzie ;) Do następnego sezonu... po kolejnych odcinkach SG1 i SGA. :)
  • 0

#156 zx2k

zx2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27.05.2006 - |14:34|

5 sezon to niestety słabizna straszna, widać, że producentom się pomysły już skończyły. Wieje nudą od tego serialu na kilomter. Cała akcja jest przewidywalna, a pomysł, by prezydent był odpowiedzialny za dostrczenie terorrystom gazu niedorzeczny. Chińczycy ratują trochę finał.

Już 4 sezon odstawał na niekorzyść od reszty. Najlepsze są pierwsze 3 sezony, a 2 poprostu wymiata.
  • 0

#157 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2006 - |22:51|

5 sezon to niestety słabizna straszna, widać, że producentom się pomysły już skończyły. Wieje nudą od tego serialu na kilomter. Cała akcja jest przewidywalna, a pomysł, by prezydent był odpowiedzialny za dostrczenie terorrystom gazu niedorzeczny. Chińczycy ratują trochę finał.

Już 4 sezon odstawał na niekorzyść od reszty. Najlepsze są pierwsze 3 sezony, a 2 poprostu wymiata.

jestes narazie pierwsza osoba, ktorej nie podobal sie 5 sezon (zdaniem wiekszosci najlepszy).
producentom skonczyly sie pomysly? wieje NUDĄ od tego serialu? AKCJA JEST PRZEWIDYWALNA?
nie moge sie z tym zgodzic, bo :
po pierwsze - pomysly sa coraz lepsze :)
po drugie - nuda? jesli nieoczekiwane zabicie glownych bohaterow, uzycie wojskowego gazu Syntox, przestepcze interesy prezydenta, zamkniecie Bauera w pomieszczeniu z bomba, skok autem do wody sekretarza obrony, sprytne podlozenie podsluchu Loganowi oraz inne niezwykle ciekawe momenty nazywasz nuda to dlaczego ogladales ten serial przez caly sezon ? :>
po trzecie - twoje twierdzenie ze akcja jest przewidywalna jest dla mnie smieszne, bo ide o zaklad (o skrzynke czegokolwiek), ze nie byles w stanie przewidziec wszystkiego od poczatku do konca, zwlaszcza ze sytuacja zmieniala sie z odcinka na odcinek :)
  • 0

#158 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 25.07.2006 - |21:47|

No i wreszcie mamy 24 sezon 2 na Polsacie. A juz myślałem, żeby go zacząć ściągać. Na szczęście tego nie zrobiłem...

Drugi odcinek to była dla mnie porażka. I to totalna. Ale rozpiszmy na watki:

1. Prezydent. Jedyny interesujący. Podstawowo plus dla pomyłu, zeby Murzyn (oj, przepraszam Afroamerykanin) został prezydentem. Już widze tą bandę rasistów skręcających sie z obrzydzenia (oczywiście w USA, a nie na tym forum :) ). Kurcze, facet jako jedyny postępuje logicznie i sensownie. Tak jak powinien. Szczególnie widac to w akcji zwinięcia dziennikarzyny. Ocena 5

2. Jack Bauer. Ten jeszcze ujdzie. Tylko ciekawe czemu tak prostacko się wychylał zza maski. Nawet slepy by cos zauważył. Ale ci jego kumple. Dlaczego Edi nie zapytał: "Jak zdobyłeś tą głowę?" "Tak przypadkiem lezała sobie na chodniczku" Ten swiadek koronny był chroniony i to mocno. A tu puf i mamy główeczkę...
Ale to jeszcze nic. Chłopcy i dziewczęta z CTU to chyba banda prostaków. Nie mogli przez całą godzinę zmienić danych i musieli to robic w ostatniej chwili? Ciekawe. Ocena 4- (doliczając CTU 2+)

3. Ślubny Arab (nie pamiętam nazwiska. No to mamy kreowanego bad boysa, totalnego złego kolesia rozrabiającego na naszym terenie (i kradnącym nam nasze dziewczyny :) ). Znając scenarzystów pewnie na końcu będzie niewinny. Kwestie poszukiwania paszportu pominę milczeniem. Ocena 3

4. Kim Bauer. Najgorszy, fatalny, debilny, do bólu przewidujący... Od 1 minuty wiedziałem, że córeczka nie ujdzie z miasta. A ta ucieczka i chowanie po kartonach. Lepiej by było gdyby to ona zginęła w finale 1 sezonu, byłoby prościej. Ocena 1

Ogólnie 2 sezon zaczyna się o wiele gorzej niz 1. Tam to chociaż do 16 odcinka nie wiedziałem kto jest zdrajcą. Ale wystaczyło skojarzyć fakty i magia zaginęła... Zobaczymy jak tu bedzie (niech wysadzą ten budynek!)
  • 0

#159 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 26.07.2006 - |20:48|

(...) Ogólnie 2 sezon zaczyna się o wiele gorzej niz 1. Tam to chociaż do 16 odcinka nie wiedziałem kto jest zdrajcą. Ale wystaczyło skojarzyć fakty i magia zaginęła... Zobaczymy jak tu bedzie (niech wysadzą ten budynek!)

Widzę, że masz spore wymagania. ;) Z przyjemnością jednak popatrzę jednak, jak dzielisz się z nami przemyśleniami na bieżąco. Jestem ciekawy, czy uda Ci się przewidzieć kilka zwrotów akcji w drugim sezonie. ;)
  • 0
Everything happens for a reason!

#160 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.07.2006 - |17:35|

Faktycznie drugia seria jest sporo gorsza
zazwyczaj tak jest ze kontynuacje sa sporo gorsze
no na razie lost trzyma poziom
kilku innym serialom sie tez udalo