Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#141 [USS]<NeoKiller>

[USS]<NeoKiller>

Szeregowy

• 33 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.11.2004 - |20:35|

Zagłosowałem na TAK ale uważam że sezon 9 powiniem być ostatnim sezonem SG-1. Nie znaczy to jednak że pragnę zakończenia tego serialu!! Uważam jednak że brak pomysłów i możliwości staje się coraz lepiej widoczny!! Najlepiej by chyba było aby w 9 sezonie powoli spajali SG-1 i SGA aż w końcu doprowadzili do finału i powiększenia zagrażenia jakie groźi Atlantis i poszerzenie go na ziemię. Można by w tedy wprowadzić wiele wątków jeszcze ciekawszych. Zawsze w końcu może się okazać że jest jeszcze silniejsza rasa mażąca o zniszczeniu ludzi :) Myślę że ciekawie by było zobaczyć wężyki jako sługi :) Asgrad i inne rasy oczywiście aktywie by się włączyły w walkę przeciwko przymieżu i ... hmm rozmażyłem się :) Pozdro i liczę że jakoś to będzie [połączenie powinno być najlepszym lekarstwem] POZDRO WSZYTKIM
  • 0

#142 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.11.2004 - |20:52|

Co tu dużo mówić, mamy 9 sezon SG-1...
Sci-Fi Channel oficjalnie zamówiło 9 sezon SG-1 i 2 sezon Atlantis.
Znowu będzie po 20 odcinków na serial, tak jak miało to miejsce w przypadku SG-1 sezon 8 i Atlantis sezon 1.

[B]Sci Fi Renews 'Stargate' Pair [/B]

OS ANGELES (Zap2it.com) Fresh off its highest rated summer and early fall ever, the Sci Fi Channel is renewing two of the shows that helped jump-start its ratings. The cable network has ordered a second season of "Stargate Atlantis" and a ninth season of "Stargate SG-1." 

Both dramas come from MGM Television Entertainment and will begin production in March 2005 or 20-episode seasons to premiere in the summer of 2005. 

"Stargate Atlantis" premiered in July to an audience of more than 4.2 million viewers, breaking numerous Sci Fi records. The show's stars, including Joe Flanigan, Torri Higginson, David Hewlett, Rainbow Sun Francks, Rachel Luttrell and Paul McGillion, are all signed on to return in the second season. 

Many of the records that "Atlantis" broke were originally held by "SG-1," which will tie "The X-Files" as the longest-running sci-fi drama series on American television when it returns for its ninth installment, according to Sci Fi. The cable network will only say that MGM is in negotiations with the show's stars to return. 

Robert C. Cooper and "SG-1" co-creator Brad Wright will continue to serve as executive producers on both shows. 

Although Sci Fi is already looking forward to the future seasons of the "Stargate" franchises, there are still new episodes of both series ready to go in January 2005. That month will also see the premiere of the new series adaptation of "Battlestar Galactica."

• 0
Master of possimpible ;)

#143 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.11.2004 - |20:59|

Tylko powiedzieć na temat tej decyzji

"It sucks" :wacko:

i tu podzielam obawy Raptorka :]

PS: Z drugiej strony takie wieści odrzucają aż od kompa co jest dobre przed kolo :hyhy:
Log65: Happy camper

#144 Majkel

Majkel

Fotoreporter

• VIP
  • 168 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.11.2004 - |21:48|

Ja bym chciał żeby serial zakończył się na 9 sezonie no chyba że nagle wymyślą jakiś ogromny zwrot akcji i ciekawe wątki pozwalające kontynuować serial ale chyba leprze było by zakończenie po którym przydało by się żeby zrobili jakiś zupełnie nowy serial ale też w tematyce wrót bo jak tak sobie patrze na Atlantis narazie na 11 odcinków było jak dla mnie jakieś 3-4 które naprawdę mi się podobały a reszta niestety tylko tak średnio - samo Atlantis u mnie zaspokaja tylko jakieś 25-30% mojego zainteresowania tematyką Gwiezdnych Wrót. Dlatego mówię: Kontynuacja Sg-1 albo nowy serial bo z samym Atlantisem (przynajmniej tak jak jest teraz) to długo nie można pociągnąć.

W czasie jak pisałem tego posta pojawiła się informacja że 9 sezon będzie więc ja to skomentuje tak: Yes, yes, yes :clap: :clap: :clap:
  • 0

#145 Kowalsky

Kowalsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 15.11.2004 - |22:49|

Przed wakacjami wstrzymywałem się od głosu, gdyż nie byłem pewny czy jestem za 9 sezonem. Teraz już wiem, że NIE.
Wydaje mi się, że w 8 sezonie replikatory i goauldowie zostaną ostatecznie pokonani, przez co nie będzie w sezonie 9 z kim walczyć.

Witam,
Głos na TAK.
Całkowicie się z kolegą nie zgadzam to przecież amerykanie zawsze znajdą kogoś z kim można powalczyć.
/Kowalsky
  • 0

#146 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16.11.2004 - |00:12|

Niech sobie kręcą od przybytku głowa nie boli.
Tematów i pomysłów są sterty.
Poza tym chciałbym zauważyć,ze wnrew temu co mówi tu sporo osób to serial z czasemokazywał się lepszy i ciekawszy, a njnudniejsze dla mnie były sezony 1sze. IMO 7 i 8 sezon są OK.
I tak swym poziomem SG-1 przeratsa większość tego co jest na rynku to po co to kończyć. Wg mnie Sam czy McGyver tak samo dobrze mogą wypaść z serialu - nie są tam niezbędni. Mogą sobie też być.
No i jest tyle nie pokończonych wątków, że na pewno materiał jest. Elementarna logika każe większość z nich podomykać. A dla całej sceny scifi taki przykład popularności i powdzenia SG-1 powinien robić tylko dobrze - czyli pomagać następnym projektom.

BTW. I tak po Babylon 5 żaden serial nie wzbudza we mnie emocji bo na jego tle każdy jest słaby. A SG-1 jest przynajmniej na tyle naiwny i śmieszny, że ogląda się miło i przyjemnie - ot fajna rozrywka i zero refleksji. To niech sobie kręcą... W Pl i tak nie będzie to co nam szkodzi, że nakręcą ileś więcej - w końcu to czyjaś kasa i oni ją ryzykują.... Jak ktoś odpadnie to przybędą nowi widzowie.
Pfff.
TAK.
  • 0

#147 TransX

TransX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoChełm

Napisano 16.11.2004 - |00:26|

Zagłosowałem na tak, choć przyznaję, że po przeczytaniu argumentów innych forumowiczów nie jestem całkowicie przekonany o słuszności tej decyzji.
Z drugiej strony, przecież istnieje olbrzymi potencjał do wykorzystania. Kto wie, czy nie stwierdzimy kiedyś, że np. 9 seria była najlepsza.
Niech kręcą.
Ciekawe ilu z tych, którzy teraz zagłosowali na NIE powstrzyma się od dalszego oglądania, jeżeli stwierdzi po kilku odcinkach, że to kicha? Czy ma ktoś odwagę to zadeklarować? :lol:
  • 0

#148 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 16.11.2004 - |07:39|

Zagłosowałem za kontynuacją serialu (choć oficjalnie dowiedzieliśmy się że jednak będzie kontunuowany) z paru powodów...
Najważniejszy jest taki, że potrzeba byłoby powyjaśniać wiele wątków...tak sobie myślę, że jeśli w 9 sezonie zaczeliby kilka innych, to można śmiało kręcić conajmiej kolejne 2 sezony...
  • 0
Dołączona grafika

#149 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 16.11.2004 - |14:04|

no cóż ja głosowałam na tak choć nie byłam do końca pewna. teraz już jednak wiemu jak bedzie.
Zobaczymy sezon 9! :) :D
Jeśli rzeczywiście zostaną poruszone zapomniane wątki to jestem optymistką. Dobrze że bedą kolejne odcinki. Oby tylko wystąpili główni aktorzy :rolleyes: !!
  • 0

#150 Bercia

Bercia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.11.2004 - |23:34|

Zagłosowałam oczywiście na TAK. Jest to mój ulubiony serial bez którego niewyobrażam sobie wieczorów przed tv. Mam tylko nadzieje że jednak uda się namówić obecnych odtwurców głównych ról aby grali dalej bo bez nich to niebądzie już ta sama historia
  • 0

#151 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 17.11.2004 - |10:15|

Ostatnio jak pisalem w tym watku, ogladalem dopiero koncowke sezonu czwartego. Bylem pelen optymizmu dla serialu. Niestety, z czasem poziom serialu zaczal spadac. Sezon piaty do bylo w duzej czesci dno, z sezonu szostego tylko kilka odcinkow bylo wartych ogladniecia. W sezonie siodmym ktory teraz ogladam, byly juz przynajmniej dwa, ktore mi sie podobaly, ale to nie to samo (chociaz Lifeboat uwazam ze jeden z lepszych odcinkow w historii SG-1, to pierwszy od tak dawna odcinek o tematyce w duzej mierze psychologicznej). Czytajac wypowiedzi kolegow odnosnie sezonu osmego, zaczynam sie jednak niepokoic - cala akcja w pokoiku generala? TYLKO NIE TO!!! Jak tak ma byc, to niech skoncza serial na osmym sezonie, ew. niech dziewiaty bedzie CALY dazyl do finalu, kazdy odcinek bedzie z soba mocno powiazany - nie tak jak teraz, ze na caly sezon 5, 6 ma jakis zwiazek ze soba, a reszta to zwyczajne zapchajdziury...
Niestety, juz ogloszono filmowanie dziewiatego sezonu od stycznia. Mam nadzieje, ze zrobia z tego sezonu cos porzadnego, a nie szmire. X-files na dobre rozciagniecie w czasoprzestrzenii niestety nie wyszlo...
Aha, i ja chce Freye ;)

Użytkownik Promethe edytował ten post 17.11.2004 - |10:18|

• 0
Dołączona grafika

#152 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 17.11.2004 - |11:44|

Bo to było jakoś tak, że do czwartego sezonu włącznie mieliśmy serial na poziomie. Potem ten poziom zaczął się obniżać, ale kolejne dwa sezony to nadal był serial. A teraz mam wrażenie, że są to jakieś etiudy lub impresje na temat StarGate. Niewiątpliwie czasem ciekawe, ale raczej nie są tym czego oczekuje widz. Naprawdę wolałbym, żeby SG1 zakończyło się na ósmym sezonie z jakim takim sensem, a twórcy skupili się na rozwijaniu Atlantis. A można też połaczyć oba seriale w jedno i niech nazywa się to StarGate Atlantis! Już bez drużyny SG1, która i tak poszła w rozsypkę, ale z wykorzystaniem niektórych chętnych aktorów z SGC. Daniel, Teal'c. Bratac... dlaczego nie? Wszystko zależy od wyobraźni twórców serialu, a tej jakby niestety im brakuje <_< . Wolałbym jeden dobry produkt od dwóch miernych.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#153 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 17.11.2004 - |12:34|

Odnośnie wypowiedzi Jowisza, jakoś wydaje mi się, że powinno się lekko pozmieniać scenarzystów :)
Czasem fani mają dużo lepsze pomysły na odcinki pełne akcji (niekoniecznie z wykorzystaniem SG-1) niż autorzy konkretnych odcinków - bo niby po co sfilowano np. Wormhole X-treme w piątym sezonie? Dla jaj? Przecież to CAŁY jeden odcinek!
Taki Avenger 2.0 czy Space Race to jak na mój gust fusy po serialu... Jak one się do wszytskiego odnosza?
  • 0
Dołączona grafika

#154 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 17.11.2004 - |13:29|

Ojj. Widzę że muszę stanąć w obronie niektórych odcinków.
Dla mnie każdy odcinek coś wnosi. A poza tym każdy ma inne gusta. Sama osobiście naczytałam się jaki to cudowny odcinek z Window of Opportunity zamin go obejrzałam i cóż chyba za dużo oczekiwalam, bo na początku ten odcinek wydawał mi się przeciętny. Dopiero gdy oglądałam go drugi raz bez żadnych oczekiwań odkryłam to co w nim najfajniejsze. :P Podobnie było tylko że odwrotnie z jakimś innym odcinkiem z początku 4 sezonu. Ktoś pisał że bubel a mi się podobał.

Naprawdę wolałbym, żeby SG1 zakończyło się na ósmym sezonie z jakim takim sensem, a twórcy skupili się na rozwijaniu Atlantis. A można też połaczyć oba seriale w jedno i niech nazywa się to StarGate Atlantis!

Nie no żeby odrazu łączyć w jedno to może nie, ale jakieś ściślejsze związki i od razu będzie ciekawiej. :rolleyes:

Nie bądźmy aż takimi pesymistami. Zauważyłam że ostatnio coraz bardziej krytykujemy rózne odcinki :/ . Ja tam uważam że i tak wszystkie odcinki z 5, 6, 7 czy 8 sez. są ciekawsze od tych z 1.

Cieszę się, że 9 sez. jednak będzie bo to mój ulubiony serial i miło czasem jest coś fajnego poglądać :]
  • 0

#155 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.11.2004 - |16:46|

Ja bym chciał żeby serial zakończył się na 9 sezonie no chyba że nagle wymyślą jakiś ogromny zwrot akcji i ciekawe wątki pozwalające kontynuować serial ale chyba leprze było by zakończenie

Zwroty akcji i wątki w czym? W sprawie SG-1? Co jeszcze tam można zrobić odnośnie bohaterów i samej bazy. A powtarzam to do znudzenia że wątki świata Stargate nie powinny zniknąć z końcem działalności drużyny SG1. Serial i postacie się tak mocno wypaliły że robią cuda by zawiało nowością. Teal'c dostaje włosy, Jack'a sadzają za biurko, Sam przydzielamy Pet'a. Może są to zwroty akcji, ale jakość mi się nie komponują za bardzo w stary dobry klimat SG1.
Autor powyższych słów mówi że Atlantis'em samym nie da się pociągnąć. Jak narazie jakościowo pierwsze 10 odcinków jest bardzo dobrze zrobionych i w takim zestawieniu z ósmym sezonem SG1 przegrywa u mnie. Jednak dalej w SG1 jest ten pomysł i karykatura tego klimatu co kiedyś był. Nie muszę chyba też przypominać że to właśnie przez przedłużanie SG1 Atlantisa wykopali do innej galaktyki i specjalnie stworzyli zupełnie nowego wroga - Wraithów.

Niech sobie kręcą od przybytku głowa nie boli.

Zależy od ludzi. Niektórym od przybytku odbija i się zmieniają -_-

Wg mnie Sam czy McGyver tak samo dobrze mogą wypaść z serialu - nie są tam niezbędni. Mogą sobie też być.

Wykopując jeszcze Daniela i Teal'ca mielibyśmy niemal Atlantis w pierwszej wersji.

No i jest tyle nie pokończonych wątków, że na pewno materiał jest.

Według mnie niemal wszystkie te wątki można wepchnąć w Atlantis. Niemal bo np. taki wątek jak "dziadek Daniela" nie pasowałby. Dodatkowe pytanie też brzmi: czemu tych nie dokończonych wątków nikt nie uzupełniał wcześniej. Było masę odcinków jednowątkowych też niedawno tworzonych które przy drobnych zmianach fabuły i faktów można b yło zmienić na scenariusz powiązany z tymi poprzednimi odcinkami.

Kto wie, czy nie stwierdzimy kiedyś, że np. 9 seria była najlepsza

Kto wie, czy nie stwierdzilibyśmy jednak że np. seria 95 nie byłaby najlepsza. Zawsze może być lepiej, ale może też być gorzej. Fifty-fifty. Jednak czy nabijanie kolejnych cyferek (w tym i dolarowych zer) jest najważniejsze?

Ciekawe ilu z tych, którzy teraz zagłosowali na NIE powstrzyma się od dalszego oglądania, jeżeli stwierdzi po kilku odcinkach, że to kicha? Czy ma ktoś odwagę to zadeklarować?

Tego ci nikt nie zadeklaruje. To jest syndrom pewnego maniactwa. Wiesz, że jest nie najlepiej, a mimo to w tym siedzisz.

Najważniejszy jest taki, że potrzeba byłoby powyjaśniać wiele wątków...tak sobie myślę, że jeśli w 9 sezonie zaczeliby kilka innych, to można śmiało kręcić conajmiej kolejne 2 sezony...

I tak wątki można tworzyć w kolejnych nowych sezonach, tworząc błędne koło.

Mam tylko nadzieje że jednak uda się namówić obecnych odtwurców głównych ról aby grali dalej bo bez nich to niebądzie już ta sama historia

Nie ma już Janet, nie ma Hammonda, a Jack raz na jakiś czas.

. Daniel, Teal'c. Bratac... dlaczego nie? Wszystko zależy od wyobraźni twórców serialu, a tej jakby niestety im brakuje 

Dokłądnie! Co też wtedy szkodzi okolicznościowym rolą ludzi z SG1. Nawet Jacka, Sam i nawet Jonasa. Coś tekiego zapowiadają w 9 sezonie. Większe crossovery. I dobrze. Czemu takich nie było w pierwszym sezonie już. Tłumaczą to tym że Atlantis musiało samo wyrobić sobie "markę" i trzeba było odczekać rok. Kolejny wniosek: Bo SG-1 było kręcone, więc SG-1 nie mogło wystąpić.

Dla jaj? Przecież to CAŁY jeden odcinek!
Taki Avenger 2.0 czy Space Race to jak na mój gust fusy po serialu... Jak one się do wszytskiego odnosza?

Nie które dla jaj są dobre :). Tylko by były mądrze zrobione. Nie muszę wspominać WoO. Chociaz ostatnio miałem okazje oglądać Urgo. Brawa dla tego odcinka :clap:
Log65: Happy camper

#156 Dr. Daniel Jackson

Dr. Daniel Jackson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.12.2004 - |17:20|

Jak ktoś jest prawdziwym fanem to nie powinno mu przeszkadzać kilka slabszych odcinków, powinni je robić ile wlezie!!!
  • 0
Don`t enter room 302... I`ll be there... look at me... I`am not the same man...

#157 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.12.2004 - |23:25|

Sci-Fi Channel ogłosiło, że Ben Browder będzie jedną z głównych postaci w dziewiątym sezonie Stargate SG-1. 42-letniego aktora znamy głównie z serialu Farscape, w którym grał Johna Crichtona. Na razie nie wiadomo w kogo aktor się wcieli.
Claudia Black, która również należy do ekipy Farscape, pojawi się gościnne w odcinku S08E12, prawdopodobnie zabaczymy ją też w sezonie dziewiątym.
Negocjacie z z czterama kluczowymi postaciami SG-1 co do uczestnicta w sezonie 9 naddal trwają. Wiadomo już, iż Richard Dean Anderson pojawi się tylko w kilku odcinkach, a Amanda Tapping ze względu na to, iż zostanie mamą, będzie raczej w niewielkim stopniu pojawiać się w pierwszych odcinkach nowego sezonu. Zdjęcia rozpoczynają się w marcu 2005 w Vancouver.
  • 0
Master of possimpible ;)

#158 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.12.2004 - |17:38|

Sci-Fi Channel ogłosiło, że Ben Browder będzie jedną z głównych postaci w dziewiątym sezonie Stargate SG-1. 42-letniego aktora znamy głównie z serialu Farscape, w którym grał Johna Crichtona. Na razie nie wiadomo w kogo aktor się wcieli.
Claudia Black, która również należy do ekipy Farscape, pojawi się gościnne w odcinku S08E12, prawdopodobnie zabaczymy ją też w sezonie dziewiątym.
Negocjacie z z czterama kluczowymi postaciami SG-1 co do uczestnicta w sezonie 9 naddal trwają. Wiadomo już, iż Richard Dean Anderson pojawi się tylko w kilku odcinkach, a Amanda Tapping ze względu na to, iż zostanie mamą, będzie raczej w niewielkim stopniu pojawiać się w pierwszych odcinkach nowego sezonu. Zdjęcia rozpoczynają się w marcu 2005 w Vancouver.

Jak można się było spodziewać RDA i AT będą grali w kilku odcinkach. A co z Danielem i Teal'ciem. Czy jest jakaś szansa, że Jonas Quinn zakotwiczy się w SGA lub SG1?
  • 0
VeeDee

#159 Indeed

Indeed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16.12.2004 - |21:25|

Chce kontynuacji !!! , bo niedokonczone watki trzeba zakonczyc, bo wszystko co dobre ma swoj koniec.
Za dlogo pokazywali goauld-ow :angry: :( :angry:
  • 0

#160 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 16.12.2004 - |21:30|

Farscape meets Stargate, baby!!! :lol: No to Ben rozrusza towarzystwo jak nic, ten facet potrafi cuda! Spodziewajmy się dużo humoru (moim zdaniem ma on przejąć cechy O'Neilla), i beznadziejnych sytuacji a la Farscape - we are so screwed! :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych