Homeland
Napisano 03.05.2012 - |08:28|
Dobra wiadomość jest taka, że w maju będzie leciał na Sky w UK i może będą jakieś ripy z HC napisami.
Napisano 05.05.2012 - |00:07|
Dzięki za informację.
Napisano 05.07.2012 - |08:13|
I tyle w temacie.
Niestety, poziomem, ani do Sleeper Cell (biorąca pod uwagę kwestię terroryzmu) ani do Rubiconu (biorąc pod uwagę część wywiadowczą serialu) ta produkcja się nie zbliżyła.
Zgadzam sie w zupełności, Rubicon to majstersztyk (Sleeper Cell nie widziałam), ogląda się go jak reportaż i mozna w tych ludzi naprawdę uwierzyć, Homeland ogląda się jak popis aktorski w wymyslonej fabułce.
Napisano 05.07.2012 - |11:26|
Nie wiem tylko czy propaganda... Dla mnie to po prostu średni serial.
Użytkownik SirGalahad edytował ten post 05.07.2012 - |12:30|
Napisano 05.07.2012 - |14:13|
A jako ciekawostkę można podać, iż Henry Bromell , który kierował Rubiconem pisze teraz dla Homeland. Homeland ma bardzo ciekawy skład scenarzystów, a mianowicie wchodzą w niego sami showrunnerzy, jeszcze nie widziałem czegoś takiego, ale jak na razie działa.
Napisano 05.07.2012 - |14:39|
Napisano 09.07.2012 - |08:23|
Niestety, ale nie mogę się zgodzić. Pod każdym względem Rubicon kuleje w stosunku do Homeland. Aktorstwo, scenariusz, reżyseria, reszta. Nawet jeśli ktoś by się chciał przyczepić finału to Rubicon było większą porażką pod tym względem (ja finału Homeland nie uznaję jako porażkę).
no więc mogłabym napisac to samo ale w druga stronę Zwłaszcza, jesli chodzi o aktorstwo
Sorry, ale kogo obchodzi propaganda albo mało realne odzwierciedlenie kogoś takiego jak Brody w realnym świecie ?
MNIE obchodzi
Jesli chcę czystej dobrej rozrywki to ogladam Eurekę, a od seriali o takiej tematyce jak Homeland wymagam czegoś wiecej
Napisano 01.08.2012 - |14:26|
Napisano 01.10.2012 - |21:24|
No to jedziemy z tym koksem.
Na początek dostajemy zgrabne resume pierwszego sezonu, potem poznajemy aktualny "status" bohaterów:
- Carrie poza CIA, udziela się w ichniej oświacie,
- Saul na "wojażach" w Bejrucie,
- Brody - pan kongresmen - w komitywie z wiceprezydentem, z perspektywą odegrania dużej roli w natchodzącej kampanii owego wicka chcącego pozbyć się tego "wice" na rzecz naszego dzielnego wojaka.
Jednym słowem cisza i spokój. Aż tu pojawia się niejaka Fatima, odrywając Carrie od gotowania kolacji, zaś Brody zostaje "poproszony" o wyświadczenie niewielkiej przysługi Abu Nazirowi.
W sumie ciekawie by było gdyby ten sezon ukazywał "walkę" na odległość tzn. Brody w USA a Carrie na Bliskim Wschodzie.
Serial zawojował tegoroczne "Emmy Award" więc sam sobie wysoko postawił porzeczkę - oby "utrzymali poziom".
Na razie git
Napisano 02.10.2012 - |00:39|
Abu Nazir nawiązuje już kontakt bezpośredni w biurze a nie w jakiś zakamarkach.
Podobał mi sie również wybuch złości żony Brodiego.
Gra aktorska Carie kiedy kopnęła tego kolesia - chodzi mi tutaj o jej mimikę twarzy, która świetnie moim zdaniem oddaje jej postać.
Również podoba mi sie to, że postać Brodiego będzie toczyła jakąś wewnętrzną walkę.
Fabularnie natomiast to odcinek nudny pewnie przez to że to będzie jak by "nowy rozdział", który dopiero się rozkręca.
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 02.10.2012 - |22:52|
Odcinek bardzo ale to bardzo przeciętny
Fabularnie natomiast to odcinek nudny pewnie przez to że to będzie jak by "nowy rozdział", który dopiero się rozkręca.
A to dlatego, że Homeland chyba lepiej obejrzeć na raz ewentualnie na dwa. Tak zrobiłem z pierwszym sezonem (zebrałem wszystkie odcinki i obejrzałem w ciągu dwóch dni) i byłem zachwycony.
Teraz niestety nie wytrzymałem i zacząłem oglądać na bieżąco.
Nie oczekujmy, że akcja w Homeland będzie pędziła tak jak chociażby w PoI.
Zaczynamy powoli, ale interesującą, ważne żeby nie było zbyt wielu dziur w fabule.
Homeland ma właściwie jedną wadę - męczącą czołówkę. Może komuś się to podoba, ale mnie ona irytuje. To już nawet to badziewie rozpoczynające Grimm jest bardziej znośne.
Napisano 02.10.2012 - |23:24|
Na minus:
- scena w biurze u Estesa - trąciło za bardzo 24
- malutki minusik za powrót Carrie do akcji - też trąciło 24 i Bauerem, ale tutaj dużo czasu poświęcili na ten powrót więc OK (chociaż dziwne, że na jej decyzję nie wpłynął Saul)
- malutki minus za sposób w jaki Saul zgubił towarzystwo
Plus:
+ uśmiech na końcu i stąd nazwa odcinka
+ scena z Koranem
Napisano 03.10.2012 - |10:41|
Niestety zgodnie z przewidywaniami odkrycie z finału pierwszego sezonu zostało pogrzebane wraz z częścią wspomnień Carrie, i ponownie zaczynamy z czystą kartą - niemalże od zera. Odcinek niezły, szczególnie końcówka, uśmieszek Carrie genialny, wyglądała trochę, jakby jej odbiło XD Chociaż mało prawdopodobne, by do tego doszło, żeby ześwirowała, w końcu będzie musiała rozwiązać tę sprawę i stać się bohaterką, do czego miejmy nadzieje dojdzie w tym sezonie.
Szkoda tylko, że zapowiada nam się powtórka z pierwszego sezonu, Brody ciągle się wahający czy postępuje słusznie, ale ostatecznie wykonujący wszystkie rozkazy, Carrie świrująca, której nikt nie będzie wierzyć. Przeczuwam, że Fatima zginie wyjawiając Carrie tajemnice na temat Brodiego, ale oczywiście nikt jej nie uwierzy lub zatai ten fakt, i znów zacznie prześladować Brodiego.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 03.10.2012 - |10:41|
Napisano 03.10.2012 - |12:27|
Napisano 03.10.2012 - |13:13|
Napisano 03.10.2012 - |14:31|
Szczerze powiedziawszy powiem ci, że nie wiem. Czytałem wywiad i słuchałem podcast z twórcą i mówił, że będą próbować nie powtarzać się w tym sezonie i dużo znaków zapytania z poprzedniego sezonu ma powrócić. Jednak chyba przyznam ci rację.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 03.10.2012 - |14:57|
Napisano 08.10.2012 - |15:06|
Tylko mam nadzieję, że serial nie zamieni się w 24.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 08.10.2012 - |15:47|
Napisano 09.10.2012 - |11:56|
Rzeczywiście mocny odcinek, szczególnie końcówka. Chyba jednak nie wokół Brodiego będzie kręcić się drugi sezon a przynajmniej nie w taki sposób, jakbyśmy się tego spodziewali, w końcu zostanie zdemaskowany. Najwyższy czas! Niezły zwrot akcji,
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 09.10.2012 - |12:09|
Napisano 09.10.2012 - |12:12|
Wszystko świetnie, tylko trochę raził mnie ten SMS Brodiego, bo przecież zapewne mają tam jakiegoś rodzaju monitoring sieciowy i powinni wyłapać że zaraz przed akcją wyszedł SMS za granicę z tego miejsca. Z zapowiedzi wynika również że Brodi kogoś zabije i może to być właśnie Saul. Jednak w tym momencie będzie to raczej naciągane, po pierwsze skąd ta dziennikarka wie że video trafiło do kogoś z CIA, dwa, Saul będąc w CIA i mając ogromne doświadczenie = automatyczne game over dla naszego senatora. Naprawdę nie wiem jak oni to zamierzają logicznie rozegrać.
Napisano 09.10.2012 - |21:08|
A więc Bejrut to jednak krótki wypad, jednorazowa akcja dla Carrie. Po tym co zobaczył Saul "odnalezienie" autora SMS-a powinna być banałem, chyba że będziemy mieć prowadzoną przez Saula zabawę w kotka i myszkę - zdemaskowanie Brody'ego na początku sezonu nie miałoby "serialowego" sensu, a na razie nasz wojak ma chyba za małe plecy żeby się z zarzutów takiego kalibru zgrabnie wymiksować.
Odcinek niezły, faktycznie "zapachniało" starym dobrym "24" - mi to osobiście nie przeszkadzało.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych