Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 20 - S01E20 - The Siege (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (189 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (96 głosów [55.81%])

Procent z głosów: 55.81%

2. 9.5 (32 głosów [18.60%])

Procent z głosów: 18.60%

3. 9 (27 głosów [15.70%])

Procent z głosów: 15.70%

4. 8.5 (6 głosów [3.49%])

Procent z głosów: 3.49%

5. 8 (5 głosów [2.91%])

Procent z głosów: 2.91%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (3 głosów [1.74%])

Procent z głosów: 1.74%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [0.58%])

Procent z głosów: 0.58%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.58%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.58%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#141 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 02.07.2005 - |09:38|

Odcinek najlepszy moim zdanie z wszystkich (zresztą nie wiem czemu ale każdy odcinek kończący serię jest moim zdaniem najlepszy)ale nie lubię takich końców!! Stoi załoga z Atlantis na przeciwko Wraith i THE END!! Czemu oni to robią. :( Szukałem po tym odcinku kolejnej płyty bo myślałem że poplątałem ale niestety to była ostatnia. Już nie mogę sie doczekać part 3. :>
  • 0

#142 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 19.07.2005 - |12:45|

Zastanawia mnie jedna sprawa. Mianowice podczas ataku Wraith używali promieni transpotrujących. Więc czy żołnierze porwani przez nich nie znają dokładnego położenia Ziemi (symbole). Jśli byli to żołnieże SG to śmiem przypuszczać że znali je dokładnie a możliwe że niektórzy mieli przy sobie transpondery do otwierania przesłony. Po co więc narażać się na straty i atakować miasto skoro ma się już gotową drogę.
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#143 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 20.07.2005 - |18:54|

A no dlatego ,że tylko z wrót atlantis można otworzyć korytarz do ziemi
mowa była o tym wielokrotnie :)
  • 0

#144 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 20.07.2005 - |21:10|

Nie na ziemie, ale do naszej galaktyki.
  • 0

#145 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 21.07.2005 - |00:09|

8.5- Pomimo faktu,iz nie jest to poziom napiecia jak z koncowki 1 sezonu SG-1 to i tak czuc ten klimat zblizajacego sie ataku, oraz sama bitwe. troche krecilem nosem podczas scen z "desantowcami",ale generalnie nie ma sie co czepiac.
niemniej akcja z Marines przybywajacymi z ziemi, oraz zapowiedz odsieczy to troche tania zagrywka. ja rozumiem,ze ciezko bylo wymyslic cos lepszego,niemniej troche tanie zagranie to bylo...
Ale jedna rzecz rzucila mi sie w oczy:na planecie Genii Weir musiala przejsc przez wrota-tak? w takim razie raczej powinna byc swiadoma zniszczen na planecie. jasne, mozna wytlumaczyc,ze planeta jest duza i Wraith mogli dokonac ataku gdzie indziej,niemniej wydaje mi sie to tez naciagane.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#146 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21.07.2005 - |01:58|

Ale jedna rzecz rzucila mi sie w oczy:na planecie Genii Weir musiala przejsc przez wrota-tak? w takim razie raczej powinna byc swiadoma zniszczen na planecie. jasne, mozna wytlumaczyc,ze planeta jest duza i Wraith mogli dokonac ataku gdzie indziej,niemniej wydaje mi sie to tez naciagane.

Wyświetl post

Eh wg mnie to cały wątek z Genii jest w SGA do luftu, także i w tym odcinku. Reaktory jądrowe i kupe luda ukryli pod ziemią - pfff. No, ale niech im tam będzie. Scenarzyści na początku muszą zarzucić wiele tropów i śledząc reakcje kontynuować to co najlepiej chwyta. Tak to chyba w serialach już jest i będzie.
  • 0

#147 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 21.07.2005 - |21:22|

Fakt,z ta opdziemna cywilizacja to sciema okrutna-zeby tak sie rozwinac, musieliby pierw osiagnac wysoki poziom na powierzchni, co sila rzeczy byloby o wiele bardziej rzucajace sie w oczy niz wioska amiszow...
niemniej ja watek Genii lubie i zdecydowanie bardziej intreresuja mnie przyszle potyczki z nimi,niz z Wraith.
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#148 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.09.2005 - |17:47|

Odcinek miodzio. Coż mi pozostaje, jak tylko dołączyć się do pochwał.
Bardzo zadziwili mnie mieszkańcy Genii. Okazali sięw miarę dobrzy, choć, nie do końca. Jak widać, trochę popsuli robotę ziemian, ale co tam, niech im będzie.
No i to zakończenie - zapowiada niezły odcinek. Trzeba niestety poczekać do następnego sezonu.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#149 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.03.2006 - |11:26|

Czy mógłbym dać inną ocenę niż 10?

Ekstra odcinek. Chlopcy od efektów specjalnych pokazali, że można pokazać fajne rzeczy nie tylko naparzając się w kosmosie. Od dzisiaj nocny atak to druga ulubiona bitwa po ataku sił Dominium na DS9 w 5x26.

Tylko dziwię się jednej rzeczy. Czemu kolesie przywiźli tak mało sprzętu. Przydałyby się wieloprowadnicowe wyrzutnie rakiet kierowanych, nie tylko Stingery.

No i końcówka. Naprawdę ekstra. Na szczęście nie musiałem czekać parę miesięcy na kolejny odcinek, bo 3 część obejrzałem zaraz po 2 :)
  • 0

#150 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.05.2006 - |21:01|

Po pierwsze widzę, ze główny zarzut jaki dajecie to zbyt długi czas oczekiwania na dokonczenie akcji. Ja na szczęście tego problemu nie mam :P
Po drugie, to był fantastyczny odcinek, chyba bajlepszy w całym 1 sezonie! :) Ocena bezapelacyjnie:

Ocena: 10

PLUSY:

+ kawaleria z Ziemi nadciąga. Marines i ich przybycie do Atlantis i sama postać pułkownika to duże plusy tego odcinka. Widać od razu, ze to nie jest jakiś żołnierzyk, tylko pułkownik marines z prawdziwego zdarzenia i w dodatku twardy facet
+ pięknie ukazano nocną obronę miasta. Te kolory, walki, wybuchy i akcja - you must see that
+ powrót do watku Genii i misja dyplomatyczna dr Weir. Już po raz drugi Elizabeth przydaje się do czegoś, wcześniej tłumacząc teksty, teraz ryzykując idzie sama na wrogą planetę i dzięki swoim zdolnościom udaje jej się uzyskać bombę atomową. Duży plus pani doktor B)
+ super te przejścia kamery między pomieszczeniami Atlantis. Mała rzecz, a cieszy ;)
+ podoba mi się, jak po raz kolejny Beckett boi się fotela Pradawnych :P
+ duet Rodney-Zelenka => ci goście są niesamowici. bez nich Atlantis już by dawno nie było

MINUSY:

- coś jakoś mało przeszło tych żołnierzy z Ziemi :huh: A moze mi się tylko tak wydawało? :wacko:
- karabiny maszynowe kontra myśliwce kosmiczne obcej rasy? :/ Jakoś mi to nie pasuje. :] Przyznam, że wyglądało to trochę komicznie jak żołnierze próbowali strzelać z karabinów do bardzo szybko przelatujacych myśliwców Wraith
- Rodney to jest gośc. W ekspresowym tępie dokończył budowę bomby atomowej zbudowanej przez obcą cywilizację mając do pomocy chyba tylko 2 naukowców.
- faktycznie jak wspomnieliście, przydało by się miastu, jakby wojacy wzięli ze sobą więcej rakiet ziemia-powietrze
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#151 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |23:05|

- faktycznie jak wspomnieliście, przydało by się miastu, jakby wojacy wzięli ze sobą więcej rakiet ziemia-powietrze

po co skoro ich nawet nie uzywali? przypatrz sie dokladnie, ze trzymaja je na ramieniach tylko i celuja. nic wiecej. z tego co pamietam to ani jeden nawet nie wystrzelil. szkoda ze nie wzieli stingerow, ktore reaguja na cieplo(jak dobrze pamietam) i mysliwiec wraith by im nie uciekl :)
  • 0

#152 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 01.07.2006 - |09:00|

Zajefajny odcinek, dużo akcji, nowe siły w mieście atlantis z Ziemi.
Pojawienie się lekkiego wątku miłosnego między Wair a Sheparddem, ktory napewno zostanie odpowiednio rozszerzony.
Piekna walka, oraz wyruszenie na samobujczą misję Shepardda :hyhy:
Bardzo dobre zakończenie pierwszej serii, teraz tylko obejrzeć druga i gitara :clap:

Daje 10
  • 0

#153 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 06.09.2006 - |14:49|

Cholera ale czuje niedosyt, ja chce czesc 3 i nastepne odcinki!!!Zaczynam sciagac....Odbieglem troszke od temtu, tak wiec:odcinek poprostu swietny, musialem obejrzec dwa razy, ale nadal czuje sie nienasycony.Kiedys jak kumpel powiedzial mi ze jest cus takiego jak Atlantis to pomyslalem ze tos syf i SG-1 jest najlepsze ale teraz mysle ze sa rowni.Oczywiscie za The Siege part 2 daje 10!!!
  • 0

#154 martinez

martinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoUK

Napisano 09.12.2006 - |01:55|

Chamstwem bylo zakonczenie 1 serii w polowie. Zwyklem kupowac filmy, ale na zlosc mamie - odmroze sobie uszy, i drugiego sezonu nie kupie, tylko sciagne :-)
Poza tym - odcinek fenomenalny. Przypomina mi sie wartka akcja ala stare dobre SG1
  • 0

#155 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.02.2007 - |16:04|

Niezwykle dynamiczny odcinek.

Rozumiem pułkownika, że dla zlikwidowania dyskusli wchodzi w stylu "najpierw trzęsienie ziemii", ale odpalenie dr. Weir ze spotkania uważam za ciężką głupotę, bo tylko ona wie dokładnie co i jak działa.

Dziwi mnie brak stingerów w zapasach i ręczne sterowanie działkami i karabinami maszynowymi. Jak na Pacyfiku podczas II wojny...
Pwowinnu być ich więcej i ogólnie systemy ochrony antyrakietowej okrętów wojennych (działka Vulkan sterowane automatycznie radarem).
Brak ludzi do obsługi i śmiertelna skuteczność.

Też nie mogę się doczekać, kiedy 2 sezon mi zejdzie na kompa.
Mogłem wcześniej zapuścić....

Ganaii może w końcu kiedyś zaczną grać zespołowo, chociaż sądzę że dostaną niedługo wycisk, żeby pokazać co się dzieje, jak ktoś nie zna pojęcia Team Work.

Patrząc na zakończenie 2 odcinka, obawiam się, że nawet jak posiłki przybędą, to ze względu na stężenie Wriths na Atlantis nie będzie kogo ratować.

No, chyba że nagłe pospolite ruszenie przez wrota wszystkich ludzi z okolicy, Genaii itp.
  • 0

#156 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.02.2007 - |16:08|

Rozumiem pułkownika, że dla zlikwidowania dyskusli wchodzi w stylu "najpierw trzęsienie ziemii", ale odpalenie dr. Weir ze spotkania uważam za ciężką głupotę, bo tylko ona wie dokładnie co i jak działa.

Dziwi mnie brak stingerów w zapasach i ręczne sterowanie działkami i karabinami maszynowymi. Jak na Pacyfiku podczas II wojny...
Pwowinnu być ich więcej i ogólnie systemy ochrony antyrakietowej okrętów wojennych (działka Vulkan sterowane automatycznie radarem).

Ganaii może w końcu kiedyś zaczną grać zespołowo, chociaż sądzę że dostaną niedługo wycisk, żeby pokazać co się dzieje, jak ktoś nie zna pojęcia Team Work.

Patrząc na zakończenie 2 odcinka, obawiam się, że nawet jak posiłki przybędą, to ze względu na stężenie Wriths na Atlantis nie będzie kogo ratować.

No, chyba że nagłe pospolite ruszenie przez wrota wszystkich ludzi z okolicy, Genaii itp.

• 0

#157 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 25.05.2007 - |15:58|

Odcinek bardzo dobry - daje 9.
Tak liczylem ze z "koła" wyjdzie SG-1, a tu jakis "blizniak" hammonda tyle ze debila udaje. Powinien normalnie na koniu i w stroju kowboja przejśc.
Fajne bombki - 2GT, czyli "tylko" ok 100 000 razy mocniejsza niz to co zrzucono na Hiroszyme. Tylko czemu nie wsadzili ich do jumpera z wlaczona niwidzialnoscia? Chyba trzeba bylo byc naiwnym ze Wraith tego nie zauwaza.
Miodzio zakonczenie, to spojrzenie Shepparda i Weir - bezcenne.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#158 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 04.07.2007 - |09:53|

Bardzo dynamiczny odcinek, niestety postać przybywającego pułkownika mocno naciągana. Zarówno jego buta (czytał raporty i powinien zdawać sobie sprawę z siły Wraith), jak i traktowanie personelu Atlantis, jest co najmniej dziwne. Wysłanie wszystkich bomb na orbitę pomimo rady Shepparda i kilka innych zachowań pokazało, że postać ta jest zrobiona na siłę. Ogólna konstrukcja odcinka mimo dynamiki, trochę irytująca. Dobry cliffhanger (dobrze, że nie musiałem czekać pół roku na kontynuację), ale odcinkowi do świetnego jeszcze sporo brakuje 7/10
  • 0

#159 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 31.07.2007 - |14:50|

świetny odcinek! mocna wojenna akcja-super efekty :P szkoda tych 'min kosmicznych'-ale takie są skutki pochopnych decyzji...a
Everett po spotkaniu z Wraith juz chyba rozumie czemu Sheppard zabil Sumnera[ah, ta niesubordynacja :P ] jak to dobrze, że nie musiałam czekać na 2sezon, bo po takim zakończeniu seri to było by nie dowytrzymania!!
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#160 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 23.09.2007 - |13:53|

jedno zdanie (a właściwie równoważnikl zdania:) ) - sceny nocnej bitwy o Atlantis - miodzio.
8/10 (co w mojej skali jest bardzo wysoko)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych