Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary film - jaki tytuł?

serial film rtl7 tvn7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
170 odpowiedzi w tym temacie

#141 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 12.12.2010 - |15:15|

Pierwszy film to może From Dusk Till Dawn (1996)?

#142 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.12.2010 - |15:22|

A dlaczego w temacie z serialami szukasz filmu? <_<
Przecież istnieje do tego odpowiedni temat w dziale z filmami.
I dlatego przenoszę te posty do odpowiedniego tematu.

A drugi film o który pytasz to Pożeracze czasu / The Langoliers (1995).
Film został nakręcony na podstawie opowiadania Stephen King "Langoliery" ze zbioru "Czwarta po północy"

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.12.2010 - |15:25|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#143 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 12.12.2010 - |16:02|

Dziękuje johnass i Biku1 to są dokładnie te filmy, które szukałem

Wybacz Biku1 za problem, musiałem źle wejść.
  • 0

#144 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.12.2010 - |15:55|

Poszukuje filmu, jakaś komedia, raczej starsza, w której jest scena, jak ktoś ucieka chyba na jeźdzącej toalecie i goni go ktoś na jeźdzącym biurku które ma wbudowane karabiny maszynowe i trwa pościg po ulicach a na koniec jest jakaś góra, i taki wielki rozpór rozporek jak u spodni się otwiera i ma wystrzelić jakaś broń.. Myślałem, że to Naga Broń ale obejrzałem wszystkie 3 części wczoraj i nic takiego nie było.. to już nie mam pojęcia.
  • 0

#145 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.12.2010 - |17:24|

Sprawdź 'Spy Hard' 1996. Rozporka nie kojarzę, ale taki pościg kojarzy mi się z Leslie Nielsenem.
  • 0
don't try

#146 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.12.2010 - |00:46|

No właśnie sprawdzałem, obejrzałem, ale to nie ten film.. Może w ściąganym ? ale jakoś wątpie..

Ps. W Ściągnym też nie.. to ja już nie mam pojęcia.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.12.2010 - |20:39|

• 0

#147 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.01.2011 - |20:37|

Nie taki stary. Widziałem jedynie zapowiedź kilka lat temu (gdzieś na początku wieku). Jest to komedia o kosmicie, który zostaje wysłany na Ziemię bodaj w celach badawczych, żeby zrozumieć o co chodzi z seksem. Zostaje wyposażony w sztucznego członka no i z tego co pamiętam zarywa jakąś kobitkę. Ktoś kojarzy?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#148 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 19.01.2011 - |23:33|

'What Planet are You From' [2000] po naszemu 'Z księżyca spadłeś?'
  • 0
don't try

#149 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.01.2011 - |09:46|

Hah, super. Dzięki.
  • 0

#150 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 03.05.2011 - |00:12|

Witam wszystkim i mam nadzieję, że mi pomożecie ;>

1. Z filmu pamiętam takie coś, że asteroida uderzyła w księżyc, który rozpadł się na kawałki i wleciał w ziemię. Bohater w swojej maszynie skoczył w przyszłość gdzie wszyscy ludzie mieszkali w jaskiniach itd..

2. Pamiętam że było coś o tym, że ma coś w ziemię uderzyć. Jeden z bohaterów "musiał" być w schronie, ale powiedział że wpierw musi zabrać dzieci. Poleciał po nie i coś tam po drodze było, a na końcu było widać że ostatnia osoba która wsiadała do windy jadącej do schronu (chyba prezydent O.o) została przez cywili wyrwana na zewnątrz aby umarła z nimi. Po tym widać tylko jak ojciec mówi dzieciom historię z przeszłości.
W tle było różne zapadanie się autostrad itp..

Pomoże ktoś ?
  • 1
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#151 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 08.05.2011 - |10:45|

Pierwszy to The Time Machine i to raczej ta wersja nowa z 2002, nie przypominam sobie tej sceny z Księżycem w starej wersji :D

http://www.filmweb.pl/Wehikul.Czasu

w kwestii drugiego to coś świta, ale nie jestem w stanie tego nazwać
  • 0
Dołączona grafika

#152 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 08.05.2011 - |16:50|

Tak to Wehikuł czasu dzięki za pomoc ;>
A z tym drugim by dało rade jakoś ? ;D
  • 1
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya

#153 2fast4you

2fast4you

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.06.2011 - |22:40|

Witam ;)

Znalazłem się tutaj, bo poszukuję starego filmu SF o komisariacie policji w kosmosie. Z tego, co pamiętam to (chyba) byli ludzie zamieszkujący (jakąś) planetę, akcja kręci się w okół dwóch kolesi i ich rodzin. Więcej "szczegółów" nie pamiętam :|

Pomocy i dzięki z góry ;)
  • 0

#154 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 27.06.2011 - |05:42|

A to nie jest czasem, serial - Space Precinct (Orbitalny posterunek) emitowany dawno temu w Polsacie?
  • 0

#155 wositelec

wositelec

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.01.2012 - |17:29|

Szukam filmu o łysym (lub krótko ostrzyżonym) kapłanie, który ucieka przez jakąś pustynię. Wiem, że zakochał się w jakiejś kobiecie, ale cały czas go ścigają jacyś źli ludzie. Później on ją całuje. W pewnym momencie, gdy jeden z nich go dogania - kapłan patrzy na niego i spala go wzrokiem. Wiem, że jak go spalił, to tamten zniknął. Leciało kilkanaście lat temu na RTL7. Science-fiction. Rozważam nawet tytuł "Nowy Eden" z 1994 r., ale nie mam ani screenów porządnych, ani trailera.

Użytkownik wositelec edytował ten post 03.01.2012 - |17:30|

• 0

#156 Poszukiwacz

Poszukiwacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25.01.2012 - |19:14|

A ja dla odmiany za nic na świecie nie mogę przypomnieć sobie dość starego filmu wojennego. Cała fabułą sprowadzała się do tego że Niemcy wyciągnęli od siebie z więzienia jakiegoś Anglika i postanowili zrobić go swoim szpiegiem. W zasadzie im się udało, nie wzięli jednak pod uwagę, że ich "szpieg" przy pierwszej okazji przyłączy się do wywiadu brytyjskiego. Sceną która najbardziej utkwiła mi w pamięci był moment po zakończeniu szkolenia kiedy to owemu szpiegowi oznajmiono, że zostanie zrzucony w UK i jak tylko wyląduje ma od razu nadać przez radio info że dotarł. Oczywiście bohater zaraz po wylądowaniu dał nogę, gdzieś po drodze napotkał jednak tabliczkę z nazwą wioski, tabliczka była po niemiecki. Okazało się że został zrzucony na terenie rzeszy, był to zwykły test jego lojalności - gdy jednak na miejsce zrzutu dotarli Niemcy zastali go wiszącego na spadochronie na drzewie (z rozbitą radiostacją pod drzewem). Pamiętam też, że przez cały film jeden z Niemców podejrzewał go że jest podwójnym agentem.
  • 0

#157 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.05.2013 - |20:37|

Z mojej strony film do zidentyfikowania. Tytuł mam dosłownie na końcu języka. Widziałem go wieki temu. Opowiada on o mężczyźnie w średnim wieku, który pewnego dnia traci wszystko. Rodzina go nie poznaje, w pracy to samo. Jego tożsamość zostaje praktycznie wymazana. Okazuje się, że zostaje wciągnięty w jakąś intrygę, poznaje bodaj jakąś laskę, któa pomaga mu przetrwać. Intryga na sam koniec okazuje się być bardzo zmyślnym prezentem urodzinowym od rodziny i znajomych.

• 0

#158 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 18.05.2013 - |20:45|

The Game z Michaelem Douglasem?

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#159 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.05.2013 - |14:44|

Dziękuję. Nawet myślałem, że to jakaś gra, tylko nie wiedziałem, czy to koniec tytułu czy dopiero jego część.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 19.05.2013 - |14:45|

• 0

#160 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 04.07.2013 - |22:23|

No, panowie, bym waszej pomocy znów potrzebował ;)
Widziałem ci ja kiedyś film (matula znalazła, puściła i wyrzuciła .. ahh te matki ..), którego nazwy za chiny ludowe sobie przypomnieć nie mogę.
Jak ten film wyglądał :
Przyszłość. Możliwe są podróże w czasie.
Pewna firma zajmuje się podróżami w przeszłość, a konkretnie umożliwia zabicie dinozaura (kilkanaście sekund przed wybuchem wulkanu,

w celu nie wpływania na przyszłość etc.) .
Jednakże, pewnego razu gdy turyści są w" przeszłości", jeden z nich zadeptuje motyla.
Przenoszą się z nim do przyszłości, co wywołuje serię zdarzeń, takich jak zmiana ścian w karaluchy, ludzi w małpy itp.

Kojarzy może ktoś film, ew. tytuł ?
Z góry dzięki :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych