Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Walking Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
176 odpowiedzi w tym temacie

#141 lo[ne]st

lo[ne]st

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 16.12.2010 - |14:27|

Kilkukrotnie zmuszałem się do napisania podsumowania jednak końcem końców nie dałem rady, z biegiem czasu i tak większość niedociągnięć została wymieniona a koń jaki jest, każdy widzi. Szkoda serialu, bo pilot dobrze rokował. Tym razem AMC się nie popisało - "story [doesn't] matter here" przywołując ich dewizę....
Fakt, że tytuł nie wypalił idzie jeszcze przełknąć, gorzej z ogarnięciem tak wysokiej oglądalności, toż to jakiś paradoks, za rozdmuchanie balona oczekiwań (głównie przed premierą) dział marketingu pewnie wygrzewa się teraz w ciepłych krajach. Co smutniejsze, zanosi się na to że stacja będzie się kierować słupkami poświęcając lepsze w imię gorszego, ale chętniej oglądanego (vide kasacja Rubicona).
W zasadzie zamiast uprawiania czarnowidztwa chciałem tylko przedstawić miłą dla oka kompilację "the best of" czyli mięęsko. ;)

• 0
"Everything happens for a reason"

#142 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.01.2011 - |17:01|

Doczytałem gdzieś tak do 50 komentarza, bo w sumie jestem po 3 odcinku, ale wyrażę swą degustację:

W sumie masz rację. Ciekawe czy sobie rękę odetnie jak ten w Pile?

Nawet jeśli kajdanki były z czegoś mocnego zrobione, to jeszcze była rurka, do której był przypięty, była cienka, na pewno dałoby się ją łatwo przepiłować. Jedyne wytłumaczenie jakie bym widział - to pośpiech z powodu wdzierających się zombiaków, tyle że jak widzieliśmy nie wdarły się na dach.

Ogólnie zombiaki to nie mój klimat, jednak po namowach zacząłem oglądać. Pierwszy odcinek strasznie powoli, strasznie… potem drugi … no cóż mówie czekam może nadejdzie cud, aż tu oglądam trzeci. I tak sobie wspominam ten drugi i widok tej właśnie cienkiej rurki i widok tej śrubki która kilkoma mocniejszymi kopami by śmiało się zluzowała. Aleee… nieeee… łatwiej odciąć sobie rękę.
Cóż… człowiek nieraz ma zapędy że lubi popatrzeć sobie na wyciąganie jelita i wnętrzności z człowieka, ale ta moda na ucinanie rąk i różnych kończyn musi się skończyć. Jak chciałbym to bym poszedł na Piłę XIII.

Toudi: Ja bym na jego miejscu raczej wybił sobie kciuk, boli jak cholera, ale można go potem nastawić.

Ciekwe jak ucinanie ręki boli? :)

Zombie skaczące przez bramę?

Właśnie. Czyż to nie cudowne. W rękach niczego nie utrzymają, ale po siatce dadzą radę.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 05.01.2011 - |17:04|

Log65: Happy camper

#143 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 05.01.2011 - |21:38|

Właśnie. Czyż to nie cudowne. W rękach niczego nie utrzymają, ale po siatce dadzą radę.

Akurat w tym serialu mogą ;] Odcinek gdzie zombi trzymaja wielkie kamulce którymi wybijają szybe :P więc teraz tylko się pieklisz :P

• 0

#144 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.01.2011 - |22:27|

W sumie chciałem już nic nie pisać o tym największym zawodzie sezonu, ale jeszcze dopiszę jedno zdanie - skąd się bierze uwielbienie i wszechobecny zachwyt nad tymi słabymi 6 odcinkami to ja naprawdę nie wiem - jak się dobrze zastanowić i przeanalizować opowiedziano nam historyjkę z której nic nie wiemy i która się specjalnie kupy nie trzyma.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#145 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 07.01.2011 - |09:05|

Nie jestem obiektywny, bo czytałem komiks, ale nawet nie mówmy o zawodzie z tak obiecującego materiału. Śmiem wątpić czy któryś ze scenarzystów oprócz Darabonta czytał komiks.
  • 0

#146 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.02.2011 - |22:04|

Wczoraj Techland wydał zwiastun swojej nowej gry Dead Island.

Zwiastun na zlecenie Techlandu zrobiła zewnętrzna firma specjalizująca się w tego typu produkcjach. Wciągu 24 godzin tylko na samym YouTube obejrzało film 700tys. osób. Dlaczego o tym piszę? Przyznam że te 3 minuty projekcji bardziej przykuły mnie do ekranu niż 6 odcinków Walking Dead.

Użytkownik wergora edytował ten post 17.02.2011 - |22:06|

• 1

#147 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.02.2011 - |11:10|

Podobno już ponad milion wejść. Nawet Wojewódzki z Figurskim o niej dzisiaj mówili w swoim programie.
A filmik faktycznie daje radę. Fajnie pokazana cała historia od tylu.
  • 0

#148 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.07.2011 - |08:36|

Już jest. Oficjalna informacja, kiedy "The Walking Dead" powróci z 2 sezonem do AMC! Otóż PREMIERA 2 sezonu odbędzie się w niedzielę 16 października 2011 roku o 9PM.
  • 0

#149 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 16.10.2011 - |11:38|

A tu przed pemierą 2 sezonu mała obrona zawartości finału poprzedniego sezonu: http://www.tv.com/ne...tspot;gumball;1
  • 0

#150 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.10.2011 - |20:50|

PREMIERĘ nowego sezonu "The Walking Dead" na AMC obejrzało rekordowe, (jak na wszystkie kablówki, w głównej licznie widzów i współczynniku 18-49) 7.30 mln widzów i rating 3.8!!!
  • 0

#151 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 25.10.2011 - |20:16|

Serial dostał trzeci sezon.

#152 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.10.2011 - |21:12|

Szybko. Fajnie.
  • 0

#153 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.11.2011 - |17:53|

Będąc dzisiaj na mieście zauważyłem coś takiego w empiku:

Walking Dead. Żywe trupy. Narodziny gubernatora
The Walking Dead: Rise of the Governor

Na początku był przełomowy i świetnie oceniany komiks…
Potem pojawił się rewelacyjny serial…
Aż w końcu przyszedł czas na pierwszą z serii powieści opowiadających historie kultowych postaci z uniwersum The Walking Dead

Gubernator. Ten rządzący Woodsbury despota znany jest z własnego, chorego poczucia sprawiedliwości: w jej imieniu zmusza więźniów do walki z zombie ku uciesze miejscowych, a tym, którzy wejdą mu w drogę, odcina ręce i nogi. Kiedy tylko pojawił się w komiksowym cyklu "Żywe trupy" został okrzyknięty przez magazyn Wizard "Złoczyńcą roku", a jego postać do dziś wzbudza wśród czytelników kontrowersje.

Nadszedł czas, by sięgnąć do korzeni.
Dzięki książce, którą trzymasz w ręku, dowiesz się, jak Gubernator stał się tym, kim jest, jak trafił do miejsca, w którym po raz pierwszy ujrzeli go fani serii, i co sprawiło, że wykurzył Ricka i jego towarzyszy z ich bezpiecznej przystani.

Wybierz się w podróż po świecie, gdzie człowiek musi walczyć nie tylko o swoje życie, ale i duszę. Stań na krawędzi przepaści, na dnie której spoczywa ludzkość.
Zobacz, jak powstaje legenda.
Bądź świadkiem narodzin Gubernatora.

Ktoś czytał? Jak to się ma do serialu?

#154 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 15.11.2011 - |17:56|

Tego akurat nie czytałem, ale komiks tak. Jeszcze nie zacząłem oglądać drugiego sezonu, ale jak rozumiem Governor jeszcze się nie pojawił?

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 15.11.2011 - |17:57|

• 0

#155 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.11.2011 - |22:10|

Nie pojawił się, ale z tego co przeczytałem to najwyższy czas żeby zaistniał. Może tchnie ducha w tą wątłą (póki co) produkcję?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#156 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 15.11.2011 - |22:26|

Moim zdaniem Governor to zbyt przerysowana postać na serial, ale może... Po prostu nie widzę tego, aby ludzie odpowiedzialni za ten serial uczłowieczyli tą postać i wyszłoby żałośnie pewnie.
  • 0

#157 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.11.2011 - |19:10|

Kilka powaznych osob polecilo mi ten serial. bylem bardzo sceptyczny, gdyz nie ejstem zwollenikiem "zoombie movies". Po pierwsze okazala sie, ze wbrew pewnych podobenstw, nie ejst to program tego gatunku.

Przez pierwsze poltorej sezonu przelecialem w ciagu dwoch dni. Pozstal zachwyt. To najlepszy serial od czasu BSG. czekanie na kazdy nastepny epizod bedzie meczarnia.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#158 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.03.2012 - |17:45|

Zacząłem sobie czytać komiks i po 18 numerach muszę zwrócić honor twórcom serialu jest on równie przegadany co ich produkcja. Zaskakuje mnie jednak jak fabuła gna w nim naprzód po tych 18 zeszytach praktycznie wszystko co widzieliśmy w serialu już było, co prawda obydwie formy mają z goła inny tok wydarzeń ale jednak.
  • 0
don't try

#159 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.03.2012 - |22:11|

Też sobie przeleciałem komiks, na razie do 8 tomu (u nas wyszedł chyba 15). Spostrzeżenia dotyczące relacji komiks-serial:
- na razie mamy zależność (z grubsza) - 1 tom komiksu-1 sezon serialu - co na dłuższą metę jest nie do utrzymania, przecież nie usiedzimy przed telewizorem przez następne 13 sezonów ;) , obsadzenie roli gubernatora do trzeciego sezonu zapowiada niezłe przyśpieszenie akcji - i słusznie
- jeśli producenci będą "trzymać się" komiksu - to czekają nas dość "frywolne" stosunki damsko męskie :P
- pozbędziemy się najbardziej wkur.....cej postaci - oby!
- IMHO komiks pokazuje dużo więszy realizm sytuacji niż pierwsze dwa sezony serialu.
Zobaczymy sezon trzeci - ocenimy.
  • 0

#160 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.03.2012 - |23:25|

No nie wiem czy dobrze sobie robić nadzieje na przyspieszenie akcji. Na pewno będzie się działo ale jak pokazali 2 sezonem obydwie wersje trochę się rozchodzą. W komiksie grupa w zasadzie tylko chwilę była na farmie Hershela a w serialu to była cała wieczność ;) swoją droga zastanawiam się jak polecą z akcją bo komiks pod względem spotkania z gubernatorem jest dość ... brutalny. Czy aby nie za brutalny na tv?

- pozbędziemy się najbardziej wkur.....cej postaci - oby!

Tutaj jest małe ale. Uśmiercanie postaci w serialu jest niekonsekwentne do tego co było w komiksie. A szkoda B)
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych