Stargate 2: SG1 czy Devlin?
Napisano 21.07.2006 - |19:04|
Greed is eternal.
Napisano 21.07.2006 - |19:08|
Napisano 22.07.2006 - |07:20|
Napisano 22.07.2006 - |13:32|
Dlatego ciagłość będzie zachowana względem filmu Stargate, a nie serialu.
Kto by poszedł do kina, jesli film Stargate 2 nawiązywał by do serialu ? Procz fanów pewnie mało kto (ludzie by sądzili, że bez znajomości serialu, nie ma co oglądać filmu!). To by była finansowa klapa.
Dlatego Stargate 2 bedzie kontynuacja filmu z tymi aktorami, którzy grali w pierwszej czesci (to chyba logiczne dla potencjalnych kinomanów). Mysle ze wszystkie watki serialowe zupelnie zostana pominiete, a wydarzenia potocza sie zuplenie inaczej niz w serialu. Byc moze film kompletnie bedzie opowiadal o czyms innym niz serial.
Fani serialu i tak pojda do kina na Stargate 2 - niezaleznie z jakimi aktorami i o czym ten film bedzie.
A jednoczesnie nie zostana "zniecheceni" postronni widzowie, ktorzy aby zrozumiec film - wystarczy ze obejrza Stargate 1 na DVD, zamiast "meczyc sie" z 10cioma sezonami serialu.
Ot takie jest moje zdanie
Użytkownik DanielP edytował ten post 22.07.2006 - |13:33|
Napisano 22.07.2006 - |16:41|
Napisano 22.07.2006 - |17:40|
Dlatego Stargate 2 bedzie kontynuacja filmu z tymi aktorami, którzy grali w pierwszej czesci
miło słyszeć, że po tylu latach nakręcą "dalsze ciągi" do "jedynki". może trochę ludzi przypomni sobie o SG1
Właśnie po tylu latach powiem złośliwie z całkiem już nienajmłodszymi Kurtem Rusellem i J. Spaderem :>
Będziemy mieli niezły przeskok w czasie od jedynki. :]
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.07.2006 - |01:57|
russel i spader w SG 2 ?
to juz lekka przesada, bo raz ze Jack dziala gdzie indziej, dwa ze "Daniel z serialu" jest lepszy niz "Daniel z filmu" a trzy, to wyglada na to ze skoro planuja dac tych aktorow "zdecydowanie", to mam nadzieje ze jako role drugo- albo i trzecioplanowe.
Napisano 23.07.2006 - |10:38|
Kurt Russell i James Spader są napewno aktorami dużo bardziej kasowymi (choć wcale nie mówię że lepszymi) niż R.D.Anderson i Michael Shanks. A ponieważ wszystkim chodzi głownie o kasę, więc wiadomo jak to będzie.
Napisano 23.07.2006 - |14:05|
Greed is eternal.
Napisano 23.07.2006 - |14:20|
moze macie racje ale ja uwazam inaczej
gdyby nie serial to druga czesc filmu nie mialaby zapewne miejsca
mozliwe ze zrobilby to jak matrixa - pierwsza czesc super, ale nastepne to juz wielka kicha.
ze wzgledu na serial film napewno odniesie sukces, tylko wszystko zalezy czy postawia na aktorow, ktorzy grali i bawili sie w to ponad 10 lat temu, czy na aktorow dzieki ktorym SG odniosl taki sukces i bez ktorych ten serial skonczylby sie dawno temu ?
jakos nie widze sensu streszczania 10 sezonow w filmie, bo jesli ktos chce to ogladnac to zapraszam do ogladania serialu. lepszym pomyslem bylaby kontynuacja danych watkow, tzn gdyby film nakrecono po 11 sezonie (jesli taki nastapi) to mozna by w nim podsumowac i pokonac w koncu ori, no i baala bo mimo ze go lubie, to dran z niego wielki (odkad sie sklonowal ).
Napisano 23.07.2006 - |14:38|
Napisano 23.07.2006 - |16:05|
ithe series is running great on its own. And they think there is an audience out there who would like to see what parts two and parts three were intended to be. Because there was a larger story arc that we had in mind, and we never got to explore it so I think it will be very exciting to actually get to go do parts two and three."
czyli po polskiemu:the second film would in fact pick up 12 years after the original. The films would continue the story where it left off, when Jack O'Neil left Daniel Jackson on the planet Abydos.
Druga część zacznie się 12 lat po zakończeniu części pierwszej i podejmie wątki z końcówki filmu - czyli Daniel wciąż na Abydos. Devlin chce opowiedzieć swoją własną historię, którą miał w głowie od początku. Uważa, że teraz kiedy serial dorobił się swojej renomy i spin-off'a oraz zmieniła się trochę polityka MGMu, może się spokojnie za takie coś chycić.
Użytkownik eXPrezes edytował ten post 23.07.2006 - |16:06|
Napisano 11.09.2006 - |22:05|
jak dla mnie (i zapewne dla wielu innych) to Abydos juz nie ma i to od 4 lat, wiec nie ma sensu robic Abydos po tym, jak ono zostalo zniszczone. rozumiem ze film bedzie osobno niz serial i akcja bedzie 12 lat pozniej, ale czy nie dziwnie bedzie ogladac skaare oraz cala, zdrowa i normalna zone daniela?
Napisano 12.09.2006 - |12:01|
Stargate nigdy nie było pomyślane jako trylogia, podobnie jak Matrix i wiele innych filmów. Film Stargate nakręcono w 1994 roku i wbrew pozorom nie był on takim hitem jakim miał być. Jedynie fani tego typu filmów i tematyki byli skłonni go oglądać. Kurt Rusel niestety nie był lepem na widzów. Film zarobił mniej niż przewidywano w przypadku produkcji Devlina. Z tego powodu film nie miał kontynuacji. Poza tym wątek z filmu został zamknięty. Wrota prowadziły na planetę (w filmie nienazwaną) i droga na nią została zamknięta. Ra pokonany a wrota na planecie oficjalnie zniszczone. Sama podróż odbyła się na drugi koniec wszechświata a nie w obrębie naszej galaktyki, jak w serialu. Wątki ze Stargate zostały zamknięte i koniec. MGM zrobiło serial na własną rękę i aby móc go stworzyć pozmieniali założenia filmu. Pojawili się Goa'uld, nazwano Abydos i przeniesiono ją blisko Ziemi, dorobiono całą technologiczną oprawę do wrót włącznie z odkryciem przez Carter sposobu obliczenia współrzędnych innych światów. Obecnie świat Stargate jest tak rozbudowany, że jeżeli Devlin z Emmerihem reanimują swoją wersję to będzie tak, jakby cofnęli się do Średniowiecza.
Powiedzmy sobie jasno, że Stagate zawdzięcza swoją popularność serialowi i to jemu należą się oklaski. Film był tylko przygrywką ale to serial jest koncertem.
Devlin trochę się spóźnił z deklaracjami dwóch kolejnych filmów a sam pomysł całkowitego odcięcia się od serialu jest idiotyczny. Nie da się odrzucić 10 lat dorobku ekipy serialu SG-1. Jedynym wyjściem dla niego żeby filmy miały sens jest chyba tylko umieszczenie akcji nowych filmów w alternatywnej rzeczywistości.
Zresztą po co ja to piszę. I tak pójdę do kina, tylko dlatego, że jestem fanem Stargate SG-1 a film jest jego protoplastą, choć nie tak dobrym jak potomek.
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 13.09.2006 - |23:15|
Z tą różnicą, że ja raczej do kina nie pójdę na film, który w idiotyczny sposób cofnie w świat sprzed serialu. Nie mam w ogóle pojęcia jaki byłby mój odbiór, ale obstawiałbym mocno negatywny. Ostatecznie każdy film to nędzne 90-150 minut w których niewiele da się ciekawego opowiedzieć i pokazać.
Chętnie bym poszedł do kina, ale na film choćby lekko nawiązujący do serialu. Na to co gada devlin to zapewne zapuściłbym torrenta i tyle. Nie zapłacę 20 zł plus podróż za film który zapewne będzie mnie denerwował od początku do końca.
No i kwestia obsady. Kurt Russel to prehistoria, podobnie ONeil. Niech dadzą choćby Shepperda z McKayem i to ma jakiś sens. ALe w 2006-2007 roku film ze świata SG-1 bez Tealca i jego nacji wraz z całą otoczką? Bez Ori? Bez pradawnych? Bez Vali? Bez Hermioda? i tak można mnożyć te pytania...
Wg mnie to jakiś poroniony pomysł który skończy się wielką i totalną klapą.
Napisano 14.09.2006 - |08:04|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 14.09.2006 - |11:36|
Napisano 14.09.2006 - |18:52|
Nowe bóstwo?
Zatem pewnego rodzaju apel: nie ważne, czy zgadzacie się z Devlinem, czy nie. Proponuję, żebyśmy się wybrali do kin, bo w taki sposób zamanifestujemy nasze zainteresowanie serialami:)
Wybacz, ale do kina pójdę zobaczyć film, a nie na manifestację...
Użytkownik black hose edytował ten post 14.09.2006 - |18:54|
Napisano 14.09.2006 - |20:08|
Użytkownik dordok edytował ten post 14.09.2006 - |20:10|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych