Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile będzie sezonów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
207 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ile sezonów będzie miał SGU (175 użytkowników oddało głos)

Ile sezonów będzie miał SGU

1. Głosowano 1 (22 głosów [12.72%])

Procent z głosów: 12.72%

2. 2 (32 głosów [18.50%])

Procent z głosów: 18.50%

3. 3 (25 głosów [14.45%])

Procent z głosów: 14.45%

4. 4 (15 głosów [8.67%])

Procent z głosów: 8.67%

5. 5 (44 głosów [25.43%])

Procent z głosów: 25.43%

6. 6 (12 głosów [6.94%])

Procent z głosów: 6.94%

7. 7 (5 głosów [2.89%])

Procent z głosów: 2.89%

8. 8 (5 głosów [2.89%])

Procent z głosów: 2.89%

9. 9 (1 głosów [0.58%])

Procent z głosów: 0.58%

10. 10 (3 głosów [1.73%])

Procent z głosów: 1.73%

11. 11 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 12+ (9 głosów [5.20%])

Procent z głosów: 5.20%

Głosuj

#141 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.12.2009 - |14:47|

Skoro się tutaj tak spieracie o oglądalność to przeczytajcie to 'Stargate: Universe' Gets Huge Boost In Late Audiences ---> http://www.airlockalpha.com/node/6971

A najlepsze jest to zdanie: Some people still may not like the new "Stargate: Universe" on Syfy, but they're still watching it. :lol: :lol:

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#142 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 25.12.2009 - |16:20|

A najlepsze jest to zdanie: Some people still may not like the new "Stargate: Universe" on Syfy, but they're still watching it. :lol: :lol:
[/font]

Zgadzam się, sam nie lubię za bardzo ale to wreście Stargate, trzeba oglądać :P
  • 0

#143 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 08.01.2010 - |12:31|

http://www.gateworld...atings-summary/
pozwolę sobie zacytowac:

SGU has averaged 2.57 million total viewers, the network said — an increase of 22 percent over Stargate Atlantis’s final season. The show has averaged a 1.9 household rating (”Live + 7″).

Więc jest nieźle. Obaczym, co będzie za 2 lata i jak będziemy ten serial WTEDY oceniać. Z czasem wszystko się psuje, zaś im wyżej seriale wejdą, tym głośniej słychać, jak upadają.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#144 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 14.08.2010 - |13:53|

Obstawiam że dojdzie do 5 sezonów. Sg-1 na pewno nie przebije a jak dojdzie do tych 5 to będzie tak akurat nie za mało a i kolejnych odcinków 'na siłę' nie będą kręcić.
  • 0

#145 ccesar

ccesar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 02.09.2010 - |12:20|

Myśle że jeżeli zaczną rozgladac się po tym statku i znajdywac jakieś zamieszkałe planety, poznawać nowe rasy, raz przyjazne a raz wrogie. I bedzie tego znacznie wiecej jak w 1 sezonie to mysle że spokojnie dojadą do 5 sezonu. Niestety watpie żeby były jakieś nowe wydazenie niż te z SG-1 i SGU tylko ubrane w nowe piórka, chodż mam nadzeje na zaskoczenie!! :rolleyes:
  • 0

#146 Gareen

Gareen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28.10.2010 - |00:25|

2 sezony nie więcej, w tym serialu zbyt często odchodzi się od jednego z głównych wątków jakim jest statek i próba jego kontroli wciskając widzom coraz to częściej melodramatyczne scenki halucynacji etc.
  • 0
Stargate: SG1, SGA, SGU,
Star Trek: TNG, Voyager, Enterprise,
Space: Above and Beyond, Battlestar Galactica,
V: Przybysze, NCIS, House

#147 marcusdavidus

marcusdavidus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Miastowwa

Napisano 30.10.2010 - |08:11|

Patrzac na ostatnie wyniki ogladalnosci, i na cancel caprici to 2 sezon jest ostatnim dla sgu. i chwala bogu
  • 0
choc z cienia zem jest zrodzonym to prawosci sluze, szlachetnosci czyna leza w mej naturze, niegodziwcy zla sluzalcy strzezcie sie mego imienia , jam rycerzem jest milosci, jam jst smokiem cienia..."

#148 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 30.10.2010 - |19:04|

Cóż za nieżyczliwość wobec innych, którym ten serial się podoba.
  • 0

#149 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.10.2010 - |23:24|

Patrzac na ostatnie wyniki ogladalnosci, i na cancel caprici to 2 sezon jest ostatnim dla sgu. i chwala bogu

Zawsze mnie zastanawiało czym kierują się ludzie cieszący się z kasacji jakiegoś serialu. Dało się to ostatnio zauważyć na hatak.pl w komentarzach odnośnie anulowania Caprici. Posty typu "oglądałem tylko 2 odcinki, bo to było aż tak nudne! Całe szczęście, że to skasowali!" są po prostu poniżej pewnego poziomu. Osobiście nie trawię seriali typu Heroes, Supernatural czy inne Supermeny. Nie wchodzę jednak na fora tych seriali i nie wypisuję fanom tych produkcji "HAHA! Nareszcie zakończyli żywot tego miernego serialu! Jakież to podniecające!" Chciałbym zwrócić uwagę na fakt, iż seriale o których rozmawiamy nie są kręcone z budżetu państwa polskiego. To są pieniądze prywatnych stacji telewizyjnych i nawet jeśli uważasz, że są marnotrawione to nie jest to twój za...ny interes.

Mam pewną propozycję, do której wszyscy powinni się stosować:
NIE OGLĄDASZ/NIE PODOBA CI SIĘ SERIAL? DAJ GO OGLĄDAĆ INNYM!

Dziękuję, dobranoc.
  • 0

#150 marcusdavidus

marcusdavidus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Miastowwa

Napisano 31.10.2010 - |15:46|

Wujku : obejzalem kazdy ocdcinek sgu i popostu twierrdze jedno : hanbia pamiec SG1 i tyle. jaby to nie bylo w realm SG to w ogole bym go olal. a tak moze hgo skasuja i zrobia na jego miesjce prawdziwy SG a nie mode na sukces w kosmosie za przeproszeniem. Szlak mnie trafia ze dobre seriale dostaja cancele jak np Legend of the seeker a takie nudne denne pseuso obyczajowe zapychacze leca dalej. wiec sorry bardzo ze ciesze sie z powodu zalosnej ogladalnosci SGU. ale moze to uswiadomi tworcom ze ich koncept byl zly, nie dosc ze nie przyciaga nowych widzow do universum gwiezdnych wrot to na dodatek odpycha starych fanow .
  • 0
choc z cienia zem jest zrodzonym to prawosci sluze, szlachetnosci czyna leza w mej naturze, niegodziwcy zla sluzalcy strzezcie sie mego imienia , jam rycerzem jest milosci, jam jst smokiem cienia..."

#151 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 31.10.2010 - |16:39|

Szlak mnie trafia ze dobre seriale dostaja cancele jak np Legend of the seeker a takie nudne denne pseuso obyczajowe zapychacze leca dalej.

Pamiętam do dziś dzień, w którym pojawiła się informacja o skasowaniu Legend of the Seeker. Z kumplami z radości nieźle się schlaliśmy. Nie wiem czy można było bardziej zhańbić tak dobrą książkę!
  • 0

#152 marcusdavidus

marcusdavidus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Miastowwa

Napisano 31.10.2010 - |17:03|

ksiazka ksiazka. alekaurat LOTS byl jedynym serialem fantazy ktory sie dalo ogladac. bo merlin jest zalosny i nie ma w OGOLE zadnych seriali fantasy . same sf jesli juz.

pozaytm to sam autor ksiazki sie podpisal pod akcja save our seeker wiec wiesz skoro autorowi ksiazki sie podobal serial ....

Użytkownik marcusdavidus edytował ten post 31.10.2010 - |17:04|

• 0

#153 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 31.10.2010 - |17:16|

pozaytm to sam autor ksiazki sie podpisal pod akcja save our seeker wiec wiesz skoro autorowi ksiazki sie podobal serial ....

To znaczy, że dostawał sporo kasy z tego tytułu, a zapewne wychodził z założenia, że pieniędzy nigdy za dużo :) Bo serial był kiepski - zwłaszcza w porównaniu do książki -, a oglądałem tylko dla Kahlan :P

BTW: Stawiam na 5 serii :)

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 31.10.2010 - |17:21|

• 0

#154 marcusdavidus

marcusdavidus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Miastowwa

Napisano 31.10.2010 - |17:27|

POD AKCJA FANOWSKA SIE PDOPISAL sam kase z wlasnej kieszeni wylozyl na akcje save our seeker podpisywal dvd i tak dalej dla akcji Save our seeker. sobie poczytaj o co w tej akcji chodzi . fani zrobili skladki i postery w gazetach wykupywali i tak dalej i tak dalej wiec nie pisz idiotyzmow
  • 0

#155 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 31.10.2010 - |18:24|

Stawiam na trzy sezony o ile nie odpadnie po obecnym. Kurcze, zaraz się skończy Dexter, Capricę mi wycięli, zostanie tylko Futurama i nieśmiertelni Simpsonowie i South park :(. Jakoś kreskówki trwają latami...
  • 0

#156 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 31.10.2010 - |18:25|

No cóż ja mam nadzieje że minimum 5 sezonów. 10 byłoby już okej :D
Nie widzę tutaj żadnego gwałtu na starym sg1.Serial jest poważny, usunięte zostały z niego błędy poprzednich seriali. Lecz to nie tylko nawalanie obcych po skafandrach próżniowych, ale także pokazanie jak żyją ludzie odizolowani od ich całego społeczeństwa, wraz z zaspokajaniem podstawowych potrzeb.
  • 0

#157 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.11.2010 - |00:38|

a tak moze hgo skasuja i zrobia na jego miesjce prawdziwy SG a nie mode na sukces w kosmosie za przeproszeniem.

Zakładasz, że po skasowaniu SGU twórcy dostaną kasę na zupełnie nowy projekt. Moim zdaniem to założenie jest błędne. Jeśli SGU zostanie skasowane to najprawdopodobniej przez długie lata nie zobaczymy niczego nowego spod szyldu SG. SG-1 i SGA nie wznowią. Czas seriali w takiej konwencji po prostu minął. Poza tym, co tu jeszcze można wymyślić? Wprowadzić kolejnego hiper-mega-uber-potężnego wroga, któremu po paru odcinkach będziemy śmiać się w twarz? Fabuła w SGU ma duży potencjał, który trzeba wykorzystać.

A na pisanie, że SGU to moda na sukces w kosmosie nie mam już naprawdę siły... Temat był już wielokrotnie wałkowany np. TU

Szlak mnie trafia ze dobre seriale dostaja cancele jak np Legend of the seeker a takie nudne denne pseuso obyczajowe zapychacze leca dalej. wiec sorry bardzo ze ciesze sie z powodu zalosnej ogladalnosci SGU.

A mnie szlag może trafiać, że takie seriale jak Legend of the Seeker w ogóle były puszczane w telewizji. Jeśli dany serial mi się nie podoba, to czy to oznacza, że Ty nie powinieneś się nim cieszyć? Bo do tego prowadzi Twoja logika.
  • 0

#158 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |13:42|

Jeśli Sgu dostanie 3 serial może coś zmienią najważniejsze jest to żeby ten 3 sezon był,\.
  • 0

#159 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.11.2010 - |22:10|

Moim zdaniem cancel Capriki wskazuje, że SGU dostanie 3 sezon. Inaczej Syfy nie miałoby czego puszczać z SF. Chyba że MGM się wykruszy.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#160 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 01.11.2010 - |22:20|

Trudno oszacować ile sezonów będzie miało SGU , bo jak narazie to wszyscy carno to widzą . Mi tam się podoba i liczę na 5 + . Całą ta akcję da się rozkręcić.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych