Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowa wersja skryptu + skin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
149 odpowiedzi w tym temacie

#141 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.10.2009 - |10:24|

Przy okazji - fajnie, ze mozna teraz zobaczyc kto na co glosowal w sondach oraz dobrze, zescie zmienili kolor cytatow na mniej dajacy po oczach.

Można o ile ustawię na publiczną tworząc ankietę a jak nie to będzie po staremu.
Właśnie to wypróbowałem w nowym odcinku SG-U. :) Ale w sumie nie wiem czy to kontynuować.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.10.2009 - |10:34|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#142 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 24.10.2009 - |11:11|

Przy okazji - fajnie, ze mozna teraz zobaczyc kto na co glosowal w sondach oraz dobrze, zescie zmienili kolor cytatow na mniej dajacy po oczach.

Można o ile ustawię na publiczną tworząc ankietę a jak nie to będzie po staremu.
Właśnie to wypróbowałem w nowym odcinku SG-U. :) Ale w sumie nie wiem czy to kontynuować.

Ja uwazam ze to jest swietna funkcja i juz Ci tlumacze dlaczego: nie po to zeby "kontrolowac" czy gdy X pisze "dalem 8pkt" i faktycznie dal 8. Po to, ze czesto userzy glosuja, ale nic nie pisza. I wtedy np wiem, czy sie odcinek/film komus podobal czy nie.
IMO - funkcja uzyteczna i powinna pozostac aktywna...
  • 0
Dołączona grafika

#143 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.10.2009 - |13:51|

co to tego ze forum sie rozjezdza to jest to wina skina VENOM poniewaz w podstawowym wyglad jest prawidlowy i nie ma dolnego paska przwijania :]
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#144 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.10.2009 - |20:34|

Też jestem za tym aby zakładać publiczne ankiety :)
  • 0

#145 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 24.10.2009 - |21:26|

Mam małą prośbę czy ktoś mógłby zablokować funkcje oceniania komentarzy bo jak widać po wielu tematach wielu traktują ją nie jako ocenianie kultury wypowiedzi ale jako minusowanie przeciwnej opini.
  • 0

#146 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.10.2009 - |22:23|

Ja uwazam ze to jest swietna funkcja ....IMO - funkcja uzyteczna i powinna pozostac aktywna...

Też jestem za tym aby zakładać publiczne ankiety :)

No to tak będę robił, przynajmniej w odcinkach SG-U.

Mam małą prośbę czy ktoś mógłby zablokować funkcje oceniania komentarzy bo jak widać po wielu tematach wielu traktują ją nie jako ocenianie kultury wypowiedzi ale jako minusowanie przeciwnej opini.

Pomyślimy nad tym.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#147 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 25.10.2009 - |03:24|

Pomyślimy nad tym.

A nie da się tego rozwiązać w inny sposób: by było widać kto komu co wstawił? Lub, jeśli to niemożliwe, modom znieść limity na plusy/minusy lub dać możliwość blokowania/nadawania takich przywilejów? Bo mnie się to podoba, nie dlatego że zascorowałem n-tą ilość plusów albo że np. Krusty leciał na minusie :P (just kiddin' ;) ) tylko dlatego że wtedy widać, jak dana wypowiedź została przyjęta. Co z tego że napiszę posta, nie wiem czy ktoś go czytał nawet. Plus-minus i sprawa załatwiona. A tak nie trzeba cytować, nie trzeba w poście osobiście chwalić (jakieś to...dziwne...) czy ganić (niby jak? twój post ssie, brak w nim argumentów?), tym bardziej że to produkuje dodatkową, zbędną ilość tekstu i sprawia, że niepotrzebnie się rozdrabniamy i rozwodzimy. Poza tym to dobra metoda na jednolinjkowce i spam bez ingerencji "góry", czyli kasowania/edycji. Gdyby modzi mogli np. blokować ocenę jakiegoś posta (bo widać że ludzie jadą nadużywając tego skryptu) ale wybiórczo ( a nie-blok na całe forum
), miałoby to sens i nie byłoby takich sytuacji o których pisze Krusty.

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 25.10.2009 - |03:26|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#148 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.10.2009 - |07:58|

administracja nie ma takich mozliwosci
jedynym rozwiazaniem jakie widze w obecnej chwili jest ustawienie opcji reputacji tylko na plusowanie postow

poniewaz nie udalo mi sie jak do tej pory znalezc opcji kasowania dodanych +/- nie jestesmy w stanie skutecznie konktrolowac naduzyc systemu do wojny minusowej ktora jest przewazajacym fenomenem(mozna dac tylko 10 ocen dziennie ale to nie jest ograniczenie dla zdeterminowanych osob)

#149 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 25.10.2009 - |13:46|

No OK, zobaczymy jak teraz to będzie działało. Zawsze to jakieś wyjście.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#150 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.10.2009 - |14:00|

postaram sie w niedlugim czasie zresetowac wszystkie minusowe zeby wszyscy mieli nowy start ale to moze troche potrwac

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych