Harper's Island
Napisano 11.06.2009 - |17:56|
Napisano 11.06.2009 - |18:02|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 11.06.2009 - |18:24|
Przez moment myślałem że Amerykanie zrobili to co zwykle, zakończyli emisję serialu ale nie na ostatnim odcinku lecz wcześniej...
Napisano 11.06.2009 - |20:40|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 11.06.2009 - |22:14|
Pod iście intrygującym tytułem "Morderstwo na Harper’s Island" jakby ktoś nie wiedział .zawsze możesz obejrzeć na AXN bo reklamują ,że będzie 13 odcinków
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 11.06.2009 - |22:19|
Napisano 11.06.2009 - |22:39|
Na AXN to raczej "Wyspa Harpera" , Morderstwo jest w N-ce.Pod iście intrygującym tytułem "Morderstwo na Harper’s Island" jakby ktoś nie wiedział .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 11.06.2009 - |22:45|
Użytkownik sephia edytował ten post 11.06.2009 - |22:45|
Napisano 13.06.2009 - |17:09|
Ja na mordercę obstawiam Pana Młodego. Wyszedł mi drogą eliminacji. Tylko motywy trochę są dla mnie niejasne. Najwyżej się mylę. Aczkolwiek obstawiam go od 5 odcinka (wcześniej nie miałem pomysłu na mordercę) do spółki z jego blond kumplem. Po ostatnim odcinku jednak blond kumpel odpada, bo nie mógł być przy chacie i przystani w towarzystwie 3 osób jednocześnie.
Napisano 14.06.2009 - |19:48|
Napisano 14.06.2009 - |19:49|
O jeszcze jedno - Szeryf nie mógł zabić JD przecież. Innych nieścisłości czasowo-przestrzennych w poprzednich odcinkach nie mam zamiaru szukać.
E: Przypomniał mi się kolejny powód dla którego mordercą nie może być Szeryf - on był w domku jak ktoś strzelał z łuku/kuszy do gościa bez twarzy. Więc jeśli szeryf miałby być mordercą to scenarzyści są [beeep]mi. Morderca ewidentnie musi go wrabiać. Aktualnie nie mam bladego pojęcia kto miałby być mordercą, bo drogą dedukcji jak już pisałem został mi Pan Młody, a w tym odcinku został on wykluczony z kręgu podejrzanych. Bo mordercą nie okaże się chyba Shea.
Użytkownik Metalfish edytował ten post 14.06.2009 - |20:08|
Napisano 14.06.2009 - |20:07|
Problem w tym, że końcówki w tym serialu to gra pod publiczkę i w następnym odcinku okazuje się, że nic nie jest takie jak na to wygląda. Szeryf wypada z grona podejrzanych. Ja obstawiam Sully'ego albo tego w dredach.Odcinek 1x09 też nawet dobry. Przyprawiła mnie o ciarki scena w tunelach (klaustrofobik ze mnie ). Dwa kolejne trupy, no i jak zwykle końcówka genialna.
Napisano 14.06.2009 - |20:11|
Problem w tym, że końcówki w tym serialu to gra pod publiczkę i w następnym odcinku okazuje się, że nic nie jest takie jak na to wygląda. Szeryf wypada z grona podejrzanych. Ja obstawiam Sully'ego albo tego w dredach.Odcinek 1x09 też nawet dobry. Przyprawiła mnie o ciarki scena w tunelach (klaustrofobik ze mnie ). Dwa kolejne trupy, no i jak zwykle końcówka genialna.
Z tym, że oni trzymali się razem w podziemiach, a ktoś w tym czasie macał Abby za nogę. Sully odpada poza tym już od odcinka ósmego (do tego momentu był dla mnie kandydatem nr 2), bo był z Anglikiem i jego dziewczyną chcąc uciec z wyspy. Nie mógł być w tym czasie przy chatce. Nie mam też pojęcia jak miałby dopaść JD.
Napisano 14.06.2009 - |21:33|
Nie byli pokazywani cały czas na ekranie, więc ja wciąż ich nie skreślam, zawsze ktoś mógł się na 15 sekund odłączyć od grupy czy coś i już.Z tym, że oni trzymali się razem w podziemiach, a ktoś w tym czasie macał Abby za nogę. Sully odpada poza tym już od odcinka ósmego (do tego momentu był dla mnie kandydatem nr 2), bo był z Anglikiem i jego dziewczyną chcąc uciec z wyspy. Nie mógł być w tym czasie przy chatce. Nie mam też pojęcia jak miałby dopaść JD.
Napisano 14.06.2009 - |21:38|
O ile od 5 odcinka było spoko i trzymało się kupy to w tym odcinku przynajmniej dla mnie przestało. [...] Innych nieścisłości czasowo-przestrzennych w poprzednich odcinkach nie mam zamiaru szukać.
dlaczego od razu widzisz nieścisłości i nic się kupy nie trzyma bo szeryf nie pasuje? przecież Madison powiedziała tylko że ją wciągnął do loszku, a nie że jest mordercą zresztą jej akurat bym nie wierzył...
szeryf nie może być (jedynym?) mordercą wszystkich tych ludzi, podobnie jak chyba każdy z tej ekipy, bo zawsze ktoś jest z kimś... albo jest to osoba z zewnątrz (Wakefield?) albo osoba z zewnątrz (Wakefield i Szeryf reunited ) albo kilka osób z wewnątrz (chociaż Sully z kumplem mi totalnie nie wyglądają...)
a pewnie jeszcze parę tajemnic i zwrotów wyskoczy
Napisano 14.06.2009 - |21:41|
Ułatwię ci - morderca jest jeden i jest to osoba z wewnątrz tj. ktoś z wyspy, ktoś z listy podanej na oficjalnej stronie HI.szeryf nie może być (jedynym?) mordercą wszystkich tych ludzi, podobnie jak chyba każdy z tej ekipy, bo zawsze ktoś jest z kimś... albo jest to osoba z zewnątrz (Wakefield?) albo osoba z zewnątrz (Wakefield i Szeryf reunited ) albo kilka osób z wewnątrz (chociaż Sully z kumplem mi totalnie nie wyglądają...)
a pewnie jeszcze parę tajemnic i zwrotów wyskoczy
Napisano 14.06.2009 - |22:26|
A nie trzyma się kupy wg mnie, bo praktycznie każdy ma jakieś alibi. Jedynym rozwiązaniem byłoby dla mnie 2 morderców.
Napisano 14.06.2009 - |22:35|
Szeryf po "dzisiejszych" rewelacjach raczej wypada. Chyba że teraz będą go podejrzewać, potem okaże się, że to jednak nie on, a na końcu... zonk.Problem w tym, że końcówki w tym serialu to gra pod publiczkę i w następnym odcinku okazuje się, że nic nie jest takie jak na to wygląda.
Użytkownik johnass edytował ten post 14.06.2009 - |22:38|
Napisano 14.06.2009 - |22:39|
Szczególnie dziwnie się spojrzała i jak pamiętam to dotknęła tę małą jak już z nią wysiedli z samochodu i szli do hotelu pod koniec odcinka.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 14.06.2009 - |22:46|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych