Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harper's Island

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
284 odpowiedzi w tym temacie

#141 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.06.2009 - |17:56|

Pewnie nie znają tytułów kolejnych odcinków i jeszcze ich nie dodali or sth. Serial skończy się na 13 odcinku, więc nie ma się co stresować.

#142 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.06.2009 - |18:02|

Na tej stronie często nie mieli rozpiski do końca seriali więc nie ma się co zastanawiać :) bo serial będzie wyemitowany do końca.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#143 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 11.06.2009 - |18:24|

@johnass i @biku1 dzięki za rozwianie wątpliwości.
Przez moment myślałem że Amerykanie zrobili to co zwykle, zakończyli emisję serialu ale nie na ostatnim odcinku lecz wcześniej...
  • 0

#144 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.06.2009 - |20:40|

Proszę bardzo , zresztą jak coś to zawsze możesz obejrzeć na AXN bo reklamują ,że będzie 13 odcinków albo zdaje się, że właśnie leci na VOD "n"ki.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#145 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.06.2009 - |22:14|

zawsze możesz obejrzeć na AXN bo reklamują ,że będzie 13 odcinków

Pod iście intrygującym tytułem "Morderstwo na Harper’s Island" jakby ktoś nie wiedział :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#146 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.06.2009 - |22:19|

Na VOD już 7 odcinków jest w PL-u. Chyba zwietrzyli hiciora, że tak się spieszą. ;)

#147 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.06.2009 - |22:39|

Pod iście intrygującym tytułem "Morderstwo na Harper’s Island" jakby ktoś nie wiedział :D.

Na AXN to raczej "Wyspa Harpera" , Morderstwo jest w N-ce. :P

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#148 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 11.06.2009 - |22:45|

Widać drobne rozbieżności w tytułach, ale to tylko w Polsce, to tylko tu :) A co do odcinka, który już dziś w nocy, to przyznam, że natknąłem się na zwiastun oraz promocyjne foty. Wszystko wskazuje, że kolejny epizod będzie równie dobry jak ostatni. Oby ta tendencja zwyżkowa utrzymała sie już do końca, bo jak to w lecie - zbyt wielu nowych emocji z serialami niestety nie mamy ;)

Użytkownik sephia edytował ten post 11.06.2009 - |22:45|

• 0

#149 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 13.06.2009 - |17:09|

Zobaczyłęm sobie dotychczasowe odcinki. Rzeczywiście 2,3 i 4 odcinek bardzo przeciętne. A do pewnego momentu mocno denerwowała cukierkowatość i to, że nie zauważali znikającyh ludzi. :P Ale potem jest już dość dobrze.

Ja na mordercę obstawiam Pana Młodego. Wyszedł mi drogą eliminacji. :P Tylko motywy trochę są dla mnie niejasne. Najwyżej się mylę. :) Aczkolwiek obstawiam go od 5 odcinka (wcześniej nie miałem pomysłu na mordercę) do spółki z jego blond kumplem. Po ostatnim odcinku jednak blond kumpel odpada, bo nie mógł być przy chacie i przystani w towarzystwie 3 osób jednocześnie.
  • 0
...and Justice for All!

#150 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.06.2009 - |19:48|

Odcinek 1x09 też nawet dobry. Przyprawiła mnie o ciarki scena w tunelach (klaustrofobik ze mnie :P ). Dwa kolejne trupy, no i jak zwykle końcówka genialna.

Spoiler

• 0

#151 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.06.2009 - |19:49|

No to mnie zaskoczyli. Szeryf mordercą? Nie pasuje mi to. Z dziurą w nodze sobie poszedł, zdążył przepołowić Beth, itd? Bez jaj. To jest przesada. Pan młody mi idealnie pasował aż do tego odcinka. Przestało mi pasować w momencie jak ktoś Abby złapał w podziemnych korytarzach za nogę, bo w tym samym czasie to nie mógł być Pan Młody. Ale to, że szeryf jest mordercą to wg mnie głupie rozwiązanie. No, ale zobaczymy jak z tego wybrną. Jeszcze się okaże, że Szeryf zrobił to by chronić Madison, a prawdziwym killerem jest Wakefield (i oczywiście Szeryf zabił wcześniej kogoś innego i wsadził go do trumny) :P O ile od 5 odcinka było spoko i trzymało się kupy to w tym odcinku przynajmniej dla mnie przestało.

O jeszcze jedno - Szeryf nie mógł zabić JD przecież. :blink: Innych nieścisłości czasowo-przestrzennych w poprzednich odcinkach nie mam zamiaru szukać. :P

E: Przypomniał mi się kolejny powód dla którego mordercą nie może być Szeryf - on był w domku jak ktoś strzelał z łuku/kuszy do gościa bez twarzy. Więc jeśli szeryf miałby być mordercą to scenarzyści są [beeep]mi. :P Morderca ewidentnie musi go wrabiać. Aktualnie nie mam bladego pojęcia kto miałby być mordercą, bo drogą dedukcji jak już pisałem został mi Pan Młody, a w tym odcinku został on wykluczony z kręgu podejrzanych. Bo mordercą nie okaże się chyba Shea. :P

Użytkownik Metalfish edytował ten post 14.06.2009 - |20:08|

• 0
...and Justice for All!

#152 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.06.2009 - |20:07|

Odcinek 1x09 też nawet dobry. Przyprawiła mnie o ciarki scena w tunelach (klaustrofobik ze mnie :P ). Dwa kolejne trupy, no i jak zwykle końcówka genialna.

Problem w tym, że końcówki w tym serialu to gra pod publiczkę i w następnym odcinku okazuje się, że nic nie jest takie jak na to wygląda. Szeryf wypada z grona podejrzanych. Ja obstawiam Sully'ego albo tego w dredach.
  • 0
Dołączona grafika

#153 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.06.2009 - |20:11|

Problem w tym, że końcówki w tym serialu to gra pod publiczkę i w następnym odcinku okazuje się, że nic nie jest takie jak na to wygląda. Szeryf wypada z grona podejrzanych. Ja obstawiam Sully'ego albo tego w dredach.

Z tym, że oni trzymali się razem w podziemiach, a ktoś w tym czasie macał Abby za nogę. :P Sully odpada poza tym już od odcinka ósmego (do tego momentu był dla mnie kandydatem nr 2), bo był z Anglikiem i jego dziewczyną chcąc uciec z wyspy. Nie mógł być w tym czasie przy chatce. Nie mam też pojęcia jak miałby dopaść JD.
  • 0
...and Justice for All!

#154 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.06.2009 - |21:33|

Z tym, że oni trzymali się razem w podziemiach, a ktoś w tym czasie macał Abby za nogę. :P Sully odpada poza tym już od odcinka ósmego (do tego momentu był dla mnie kandydatem nr 2), bo był z Anglikiem i jego dziewczyną chcąc uciec z wyspy. Nie mógł być w tym czasie przy chatce. Nie mam też pojęcia jak miałby dopaść JD.

Nie byli pokazywani cały czas na ekranie, więc ja wciąż ich nie skreślam, zawsze ktoś mógł się na 15 sekund odłączyć od grupy czy coś i już.
  • 0
Dołączona grafika

#155 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.06.2009 - |21:38|

O ile od 5 odcinka było spoko i trzymało się kupy to w tym odcinku przynajmniej dla mnie przestało. [...] Innych nieścisłości czasowo-przestrzennych w poprzednich odcinkach nie mam zamiaru szukać. :P

dlaczego od razu widzisz nieścisłości i nic się kupy nie trzyma bo szeryf nie pasuje? przecież Madison powiedziała tylko że ją wciągnął do loszku, a nie że jest mordercą ;) zresztą jej akurat bym nie wierzył...

szeryf nie może być (jedynym?) mordercą wszystkich tych ludzi, podobnie jak chyba każdy z tej ekipy, bo zawsze ktoś jest z kimś... albo jest to osoba z zewnątrz (Wakefield?) albo osoba z zewnątrz (Wakefield i Szeryf reunited :P) albo kilka osób z wewnątrz (chociaż Sully z kumplem mi totalnie nie wyglądają...)

a pewnie jeszcze parę tajemnic i zwrotów wyskoczy
  • 0

#156 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.06.2009 - |21:41|

szeryf nie może być (jedynym?) mordercą wszystkich tych ludzi, podobnie jak chyba każdy z tej ekipy, bo zawsze ktoś jest z kimś... albo jest to osoba z zewnątrz (Wakefield?) albo osoba z zewnątrz (Wakefield i Szeryf reunited :P) albo kilka osób z wewnątrz (chociaż Sully z kumplem mi totalnie nie wyglądają...)

a pewnie jeszcze parę tajemnic i zwrotów wyskoczy

Ułatwię ci - morderca jest jeden i jest to osoba z wewnątrz tj. ktoś z wyspy, ktoś z listy podanej na oficjalnej stronie HI.
  • 0
Dołączona grafika

#157 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.06.2009 - |22:26|

Z tej listy na stronie alibi nie ma chyba tylko barmanka. :P Chociaż w sumie musiałbym sprawdzić.

A nie trzyma się kupy wg mnie, bo praktycznie każdy ma jakieś alibi. Jedynym rozwiązaniem byłoby dla mnie 2 morderców.
  • 0
...and Justice for All!

#158 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 14.06.2009 - |22:35|

Alibi mają tylko trupy, bo gryzą piach. ;) Odcinek faktycznie utrzymany na dobrym poziomie, ale zgodzę się ze stwierdzeniem:

Problem w tym, że końcówki w tym serialu to gra pod publiczkę i w następnym odcinku okazuje się, że nic nie jest takie jak na to wygląda.

Szeryf po "dzisiejszych" rewelacjach raczej wypada. Chyba że teraz będą go podejrzewać, potem okaże się, że to jednak nie on, a na końcu... zonk.

Użytkownik johnass edytował ten post 14.06.2009 - |22:38|

#159 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.06.2009 - |22:39|

Nie patrząc na listę ze str HI to dzisiaj zaczęła mnie zastanawiać ta "gosposia" co to trzymała klucze od całego hotelu.
Szczególnie dziwnie się spojrzała i jak pamiętam to dotknęła tę małą jak już z nią wysiedli z samochodu i szli do hotelu pod koniec odcinka.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#160 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 14.06.2009 - |22:46|

Muszę przyznać, że były dwie sceny (o jednej napisałeś, a w drugiej miała budzące podejrzenia spojrzenie), kiedy przeszło mi to przez myśl, ale czas pokaże...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych