Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 086 - S05E04 - The Little Prince

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
208 odpowiedzi w tym temacie

#141 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 06.02.2009 - |19:46|

No nie mogło być tak pięknie, niestety... Po, moim zdaniem, najlepszym odcinku sezonu 5x03, dostajemy znowu przeciętniaka.
Wielkim plusem jest na pewno zrezygnowanie z flashów (wszystkich jakie by one nie były - czy w przeszłość czy w przyszłość) a zastąpienie tego przenoszeniem się w czasie. I tak jak na początku myślałem, że dostaniemy odmóżdżoną papkę, tak teraz uważam, że jest to niesamowicie trafne zagranie. Wszystko pokazane jest z ciekawej perspektywy (bo bohaterowie uczestniczą w wydarzeniach z przeszłości lub przyszłości). Boję się tylko, że przeskoki będą tak częste, a pobyty w poszczególnych okresach czasu tak krótkie, że niczego się nie dowiemy (np. tak jak w tym odcinku pościg wodny - co to w ogóle było?)
Przywrócenie Jina do życia zaskakuje, ale jakoś niezbyt mnie to ciekawi (Jin nie ma w ogóle pojęcia co się dzieje) - natomiast historia ekspedycji - to może być interesujące.
Akcja poza wyspą - od początku mi się jakoś zbytnio nie podobała, 5x04 tego nie zmienił (po co Benowi Aaron?).

Zaczekajmy na 5x05 :)

Użytkownik logic edytował ten post 06.02.2009 - |19:46|

• 0
The memory remains.

#142 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2009 - |19:53|

"Ciaza odmladza kobiety" - bez jaj

byłaś w ciązy? albo znasz kobiety co były?
a może wkleić Ci moje zdjęcie z 9 miesiąca?
KOBIETA W CIĄŻY WYGLĄDA KWITNĄCO!! nie twierdzę ze nie ma wyjątków, ale po co sie czepiać takiego zdania ;) :P

co do Walta ? ktoś pytał czemu on nie musi wracać:
dlatego że muszą wrócić tylko te osoby co były w obrębie wyspy w trakcie przekręcania koła (nawet Frank Lapidus jest na łodzi z O6 ;) ) ,

ich powrót jak dla mnie ma być po to by wszystko wróciło do normy , tzn. -gdyby Ben przekręcił koło i wszyscy by byli na wyspie wszystko by było ok, a tak jakaś cząstka całości się oderwała i powstały przez to anomalia i wyspa "zwariowała" - może źle to ujęłam, ale coś nie mogę dobrać to w słowa
wyspa będzie dalej normalnie funkcjonować jak oderwana cząstka zostanie uzupełniona

Użytkownik ajka74 edytował ten post 06.02.2009 - |19:54|

• 0

#143 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.02.2009 - |20:03|

To znaczy, ze kobiete w ciazy nalezy trzymac w klatce.

Francuzi podrozowali z bronia reczna. Swiat to niebezpieczne miejsce.

Nie, ale raczej w zaawansowanej ciąży większośc kobiet nie naraża siebie i płodu na bezsensowne niebezpieczeństwo - większość wypraw może poczekać tych parę miesięcy - o to mi chodziło :P

Byc moze statek badawczy byl wyposazony w dobrze wyposazony szpitalik i mial lekarzy na pokladzie, a moze grupa badawcza wracal do domu wlasnie z tego powodu, ze jedna z uczestniczek zaszla w ciaze. Zreszta co to za roznica. Byla w ciazy. Byla na statku. Statek sie rozbil.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 06.02.2009 - |20:06|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#144 Lady666

Lady666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2009 - |20:04|

KOBIETA W CIĄŻY WYGLĄDA KWITNĄCO!! nie twierdzę ze nie ma wyjątków, ale po co sie czepiać takiego zdania ;) :P

Nie trzeba mieć brzucha, wystarczą oczy ;) No i kwitnąco nie oznacza młodo - ale to tylko moje zdanie, jej wyraźne postarzenie się mnie nie zdziwiło, tylko uzasadnienie młodego wyglądu ciążą - no sorry ;) End of offtop. :rolleyes:

Użytkownik Lady666 edytował ten post 06.02.2009 - |20:05|

• 0

#145 X-lady

X-lady

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 06.02.2009 - |20:40|

(po co Benowi Aaron?)

Czy Aaron jest mu potrzebny, to się okaże. (Locke nie mówił, że mały też ma wrócić na wyspę, no ale co tam Locke wie <_< .) Na pewno jest mu potrzebna Kate. A biorąc pod uwagę, że jej jako jedynej życie PO wyspie bardzo dobrze się ułożyło, że żyje jej się znacznie lepiej niż przed katastroofą - wreszcie przestała uciekać i ma normalne życie, trzeba było to jakoś zburzyć. Nastarszyć ją, że zabiorą jej Aarona --> efekt natychmiastowy, Kate zabiera walizkę i dzieciaka, spędza dzień w samochodzie - znów ucieka. To zapewne pplanował Ben jej powiedzieć: "znów nie możesz zaznać spokoju, wracaj z nami :P ".
  • 0

#146 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 06.02.2009 - |22:25|

Odcinek mi sie z 5 sezonu najbardziej podobal, ale mam ciekawa informacje, wiec do rzeczy.

Akcent Francuzow na pontonie wskazuje na to, ze wszyscy oprocz Rousseau sa z Quebec! Potwierdzone opiniami dwoch znajomych native'ow.
  • 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#147 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 06.02.2009 - |22:38|

@Grzechu
Możliwe, że twórcom nie chciało się aktorów aż z Europy sprowadzać.

W przypadku Charliego i Naomi akcent miał jakieś znaczenie, ale tak z ciekawości zapytam: czy Sayid ma irakijski akcent?
Pozatym czy Stara Roussau nie miała czasem jakichś jugosławiańskich naleciałości w języku? :P
  • 0

#148 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.02.2009 - |23:19|

Aktor odtwarzający rolę Sayida tak naprawdę urodził się w Londynie a dzieciństwo spędził w Indiach, więc chyba akcentu irakijskiego nie ma?
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#149 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.02.2009 - |00:01|

Akcent Francuzow na pontonie wskazuje na to, ze wszyscy oprocz Rousseau sa z Quebec! Potwierdzone opiniami dwoch znajomych native'ow.

To oczywiste. Skad w USA bez wiekszych problemow wziac wieksza grupe francuzkojezycznych aktorow. Tylko z Quebecu.
  • 0
Genesis

#150 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07.02.2009 - |13:54|

To znaczy, ze kobiete w ciazy nalezy trzymac w klatce.

Francuzi podrozowali z bronia reczna. Swiat to niebezpieczne miejsce.

Nie, ale raczej w zaawansowanej ciąży większośc kobiet nie naraża siebie i płodu na bezsensowne niebezpieczeństwo - większość wypraw może poczekać tych parę miesięcy - o to mi chodziło :P

Może jak rozpoczynała wyprawę, to w ciąży jeszcze nie była... :)
  • 0

#151 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07.02.2009 - |13:57|

Btw, czy starsza Danielle spotkała Jina na Wyspie? Bo powinna go pamiętać?

Być może będzie podobnie jak z Desmondem - dopiero teraz Danielle sobie "przypomniała", że 16 lat temu faktycznie widziała już jednego z tych rozbitków i że to był Jin.
  • 0

#152 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 07.02.2009 - |14:00|

Tzn jej duch sobie o tym przypomni? :P
  • 0

#153 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07.02.2009 - |14:02|

Czy przypadkiem Adam i Ewa to nie Rose i Bernad?
Jonasz taką terorię miałem juz po odcinku numer 3 ( czym pisałem) - patrząc na brak Rose i Bernarda to coś w tym może być. :D

Tylko jeszcze trzeba wyjaśnić po co im były kamyki.;)

O ile dobrze pamiętam, to na tym forum przed laty :-) była już dyskusja na temat Adama i Ewy - zakończona wnioskiem, że najprawdpopodobniej Adam i Ewa = Jack i Kate - choć nie było jeszcze wtedy wiadomo o "skokach" w czasie. I chyba nawet Jack zabrał wtedy kamyki :)
  • 0

#154 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07.02.2009 - |14:07|

To oczywiste. Skad w USA bez wiekszych problemow wziac wieksza grupe francuzkojezycznych aktorow. Tylko z Quebecu.

Co prawda to już off-topic, ale ja bym nie przywiązywał wagi do akcentu, bo tak jak Jonasz już napisał, po prostu łatwiej jest wziąć te osoby, które są na miejscu niż ściągać "oryginały" :) A jeśli już mowa o serialach, wystarczy sobie obejrzeć jeden z ostatnich odcinków Worst Week (bodajże 1x11) i zobaczyć jakim "polskim" językiem posługują się aktorzy w jednym z wątków, który przedstawia polską rodzinkę :) Jeśli na podobnej zasadzie w USA dobiera się aktorów mówiących w obcych językach, to nie dziwię się, że nawet rdzenni koreańczycy nie wiedzą co mówią do siebie Sun i Jin :)
  • 0

#155 sebmal

sebmal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 07.02.2009 - |14:09|

Hmm... no tak... zapomniałem :( Czyli jednym słowem, nie przypomni sobie :-)
  • 0

#156 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.02.2009 - |14:15|

Co prawda to już off-topic, ale ja bym nie przywiązywał wagi do akcentu, bo tak jak Jonasz już napisał, po prostu łatwiej jest wziąć te osoby, które są na miejscu niż ściągać "oryginały" :) A jeśli już mowa o serialach, wystarczy sobie obejrzeć jeden z ostatnich odcinków Worst Week (bodajże 1x11) i zobaczyć jakim "polskim" językiem posługują się aktorzy w jednym z wątków, który przedstawia polską rodzinkę :) Jeśli na podobnej zasadzie w USA dobiera się aktorów mówiących w obcych językach, to nie dziwię się, że nawet rdzenni koreańczycy nie wiedzą co mówią do siebie Sun i Jin :)

Frankofoni z Quebecu mowi po francuzku, choc ich franzczyzna roznie sie nice od spolczesnj frcskiej. Sulecia izolcji zrobily swoje. Trzaba jednak docenic tworcow,ze wogole szukali takich i znalezli. Jesli chodz zas o Sun i Jin - to pierwsza jest orginalna Koreanka i koreanski jest jj pierwszym jezykiem, co dae sie zauwazyc po jej agielskim akcencie. Jin choc urodzony w USA koreanski zna dosc dobrze.
  • 0
Genesis

#157 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 07.02.2009 - |17:22|

Hmm... no tak... zapomniałem :( Czyli jednym słowem, nie przypomni sobie :-)

Nieźle to sobie twórcy obmyślili. :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#158 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 07.02.2009 - |19:25|

Ja poproszę, jeśli można :)
  • 0

#159 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 08.02.2009 - |00:44|

Przyszła mi do głowy teoria (nie jest to spoiler, ale moje przemyslenia):
W tym odc widzimy ze Losties zmierzaja do Orchidei zeby Locke jeszcze raz przekrecil kolkiem i wydostal sie z wyspy. Jednoczesnie zaczynaja sie choroby niektorych podrozujacych w czasie a jak wiemy ekipa Danielle, ktora pojawila sie w tym odcinku zmarla na tajemnicza chorobe... Moze to jest jakos powiazane? Wiem ze wtedy cala Dharma, ktora jeszcze rezydowala na wyspie w 1988 powinna sie przeniesc w czasie ale moze to dotyczyc ekipy Danielle, ktora jest na wyspie od niedawna - nie wiemy przeciez tez dlaczego wyspa przenosi w czasie losties a nie np Innych.
  • 0

#160 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 08.02.2009 - |11:03|

Mam jedno pytanie, bo się troszkę zagubiłem, nie mam pamięci niestety do szczegółów.

Danielle była w ciąży, urodziła zapewnę córkę, która była w poprzednich sezonach. W takim razie czy Ben był jej ojcem? Czy to tylko kolejne jego kłamstwo? Bo wydawał się, jak na niego, poruszony jej (córki) śmiercią.
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych