Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Katowice] 3.01.2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#141 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 05.01.2009 - |23:18|

A co z tym kinem? Wypaliło? Bo nikt nić nie pisze o wyprawie do afryki.

a bo sie okazało, ze chętne są 3 osoby :) więc kino nie wypaliło było ;)
  • 0

#142 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.01.2009 - |23:40|

więc kino nie wypaliło było

co było? :P

specjalnie dla Ciebie Toudi wytłuściłem odpowiedni fragment, żebyś nie przesilał się czytaniem całości

zdecyduj się czy w pewnym sensie, czy elementy?

powiedziałem czerwone i to ELEMENTY

bo mieszasz się juz w zeznaniach ;P

#143 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 06.01.2009 - |00:01|

@Toudi

jak grochem o ścianę:/; w dosłownym znaczeniu koloru ma czerwone elementy, a w pewnym sensie jest cała czerwona; i oba sformułowania zostały przeze mnie użyte "elementy" i "w pewnym sensie", ale trochę w innym kontekście; panimajesz? :P
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#144 Gucio81

Gucio81

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.01.2009 - |13:04|

Teraz już wiem, chodziło o Wypasioną czapeczkę :) Inwe CHYLE czoła za pomysł;) Swoją drogą nie rozumiem czemu się czepiają.... Czapeczka ma czerwone elementy tj. "gwiazdka" ....
Zdjęcia nie mam pytań-wymiatają:)
  • 0

#145 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.01.2009 - |15:24|

Ja się nie czepiam, mi tam się bardzo podoba... Być może nawet byłbym w stanie w takiej chodzić :P

Może kino wyjdzie następnym razem, jak większe zainteresowanie będzie ;)
  • 0

->1019<-

#146 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 06.01.2009 - |15:46|

co było? :P

"było" zostało użyte jako pewnego rodzaju zart językowy - takie uzycie czasu zaprzeszlego :) kumasz czacze?

Ja się nie czepiam, mi tam się bardzo podoba... Być może nawet byłbym w stanie w takiej chodzić :P

e tam twoja czapeczka norweskiego turysty/rybaka jest zdjecydowanie lepsza, choc w sumie moga byc te czapki stosowane wymiennie :) bo w tej inwego nie pochodzisz w lecie raczej :D
  • 0

#147 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.01.2009 - |17:40|

e tam twoja czapeczka norweskiego turysty/rybaka jest zdjecydowanie lepsza, choc w sumie moga byc te czapki stosowane wymiennie :) bo w tej inwego nie pochodzisz w lecie raczej :D

No w rybackiej też, chyba, że odpruję to futerko ze środka, ale wtedy na chłodniejsze dni deszczowe nie będzie już taka cool ;)

Już by mi bardziej na lato kapelusz pasował... coś ala "made in Australia" ;)
  • 0

->1019<-

#148 Gucio81

Gucio81

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.01.2009 - |17:49|

Dobra dobra bo się jeszcze okaże że na następny zlot czapka a'la Inwe będzie obowiązkowa.... ale chociaż mogło by być ciekawie:)
  • 0

#149 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.01.2009 - |18:06|

Dobra dobra bo się jeszcze okaże że na następny zlot czapka a'la Inwe będzie obowiązkowa.... ale chociaż mogło by być ciekawie:)

Możemy ograniczyć się do "interesującego i nietuzinkowego nakrycia głowy" :P
  • 0

->1019<-

#150 JORUUS

JORUUS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoRodenau City

Napisano 08.01.2009 - |01:56|

Sorry, nie dałem rady przybyć, bieganie w Sylva w ujemnej temperaturze będąc zalany wręcz mokry od szampana odcisnęło się na moim zdrowiu i trzeba było grzecznie w łóżkeczku spędzić kolejny tydzień...
  • 0
My life frozen at zero!

#151 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.01.2009 - |22:43|

Dobrze było się spotkać, dobrze. Dobry początek roku się zaczął. Ale do sedna czyli jak minął zlot.

Presja projektów badawczych dla drużyny SG odcisnęło swoje piętno w konieczności ograniczenia długości mojej misji w odprawie odbywającej się w połączonej misji w Katowicach ale mimo tego widma było wspaniale. Na start moje pierwsze zgrupowanie w Opolu. Dalsza podróż odbywała się popijając herbatkę. Mmmm… dobra herbatka. Przy rozmowie o tym i o tamtym dotarliśmy do planety Katowice, tam już reszta przedstawicieli czekała z gorącym powitaniem pod przebraniem armii radzieckiej i świętego Mikołaja.
Ze sporym dziecięcym smutkiem przyjąłem rezygnację z filmu Madagaskar, jednak z perspektywy okazało się to dobrym rozwiązaniem, gdyż i tak było za mało czasu na bilarda i na rzutki i na jedzenie w pub’ach… więc… trudno. Akcja Madagaskar przeszła na plan dalszy. Dowódca grupy zaatakował z naszym wsparciem ukrytą w podziemiach placówkę wroga. Misja o kryptonimie „Tawerna” została wykonana. Bla, bla… i wyjście na powierzchnie z powrotem do „gate room” gdzie przybywa wsparcie z Częstochowy. Wspólny atak w kierunku Biliarda i niech nazwa czytających nie łudzi – wkradło się tam dodatkowe i z kropką. Próby odnalezienia lokalizacji tego biliarda przysporzyły małych problemów, ale się dało. Herbatki i inne napoje trwały, oprócz tego telefony z dowództwa.
Na offtopic: LOL! jak dotarłem na miejsce następnego dnia, swoją drogą śmieszne się okazało, że nie można było się połączyć z Internetem, bo hasło nie było wpisywane dużymi literami ;(, heh… ale wymówka do nie nauki była… doinstalowałem różne cuda tylko).
Co do Biliarda jeszcze: zajęliśmy początkowo stanowiska w honorowym miejscu. Potem jednak część osób zaczęła uważać że kanapa niżej jest o wiele lepszą opcją niż krzesełka na górze. Aaaa… gdzież w tym wszystkim zapomniałem o wizycie w amerykańskiej placówce o kryptonimie Mc D. Tam była mała przekąska. Ta główna jednak odbyła się właśnie w Billiardzie gdzie osobiście walczyłem z masłem czosnkowym :]. Ogólnie dobrze rzeczy tam były, a i wybór napoju Ori pod względem kolorów był spory i bratni Anubis miałby coś niebieskiego stawiać… bo jak pamiętam zakład z jedno godzinnym firewall’em przegrał :).
Po przybyciu lokalnego dowódcy ;) przenieśliśmy się w kierunku „Origin” by dalej wyznawać wiarę do napoju Ori a także celowania trzema rzutkami do różnych wielkości O… ri oraz wbijaniem trójwymiarowej wersji O …ri do czarnej otchłani. Tak tak chodzi o bilard :>
Nawet szczerze powiem nie wiem jak ten czas tam zleciał i gdyśmy poszli do kina ile by z tego czasu w ogóle zostało, ale dwa razy zagrałem w rzutki, dwa razy w bilarda i okazało się że z ogromu czasu zostało nic! Owszem gdzieś w międzyczasie było kilka wściekłych Goa’uld’ów, których szybko obalono... nawet gdy Władcy Sysetmu dwa razy pod rząd się nam naparzyli to nie dali rady.
Koniec końców moja ciało wybyło z bitwy i udało się w kierunku bazy też z niemałymi przygodami. Jednak wpierw powiem że zdjęcia ze zlotu gdy mnie nie było… wow :)
Powrót, dotarłem na dworzec… super duper, narciarze z gór postanowili się spotkać w Katowicach by wyruszyć na północ Polski. Co więcej, okazało się że PKP zgubiło wagon i część ludzi z TLK mimo rezerwacji miejsc tych miejsc nie miała :>. Nam stojącym przy ubikacji i pilnujących potem kolejkę krytyka PKP pozwoliła wywiązać nić kontaktu. Po części pikietując przeciwko pół godzinnemu wstrzymywaniu pociągu zaczęliśmy pikietować przeciwko temu i wtedy okazało się że w przedziale siedzi kumpel ze studiów :D. Miejscówki nie było, ale mimo to prawdopodobieństwo spotkania przecież było zupełnie znikome. Ekipa korytarzowa rozmyła się już za Opolem, gdzie się zdrzemnąłem na stojąco. Cały dotarłem na miejsce.

Co do Madagaskaru 2, dobrze że nie poszliśmy, ale właśnie byłem w kinie… filmik rewelka i momenty do płaczu są. Jeje. Pingiwny rządzą, ale i nawet reszta trzymała poziom. Babcia wymiatała. :D

Do zobaczyska w Częstochowie i pod Bydgoszczą mam nadzieje :>

PS: W tym wszystkim zapomanieł wzmianki o Anubisie bez głowy :D

Użytkownik SGTokar edytował ten post 09.01.2009 - |23:09|

Log65: Happy camper

#152 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.01.2009 - |23:01|

Bydgoszczą? Nie kojarzę, żebym był aż tak pijany (albo to dlatego...), ale chyba coś mnie ominęło ;>
  • 0

->1019<-

#153 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.01.2009 - |23:03|

http://forum.gwrota....i...28&start=28

hmm. .. teraz sprawidziłęm to bardziej Konin. może rano sie w tej materii wypowiem :>

Użytkownik SGTokar edytował ten post 09.01.2009 - |23:06|

Log65: Happy camper

#154 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.01.2009 - |23:07|

Ah... tej Bydgoszczy :D Ok, czuję się przyprowadzony do porządku ;)
  • 0

->1019<-

#155 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 878 postów
  • MiastoREDA

Napisano 09.01.2009 - |23:15|

Jakiś zlot w Bydgoszczy się szykuje? =]
Fajowo by było :D może byśmy się skusili :)
Teraz mając "dziecko" daleko i na długo nie możemy wybywać, ale na parę godzinek z przyjemnością :)

.
.
.
Aaaa a już się cieszyłam xD

Użytkownik saggi edytował ten post 09.01.2009 - |23:31|

• 0

Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"

#156 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.01.2009 - |23:43|

Myślę, że temat można już przerzucić do "Odbyte Zloty"
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#157 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.01.2009 - |07:21|

No i widzisz... teraz nie mogę tego zrobić, bo jest ruch w temacie :P Znowu wątek musi swoje odczekać bez nowych postów ;)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 14.01.2009 - |07:24|

• 0

->1019<-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych