Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolekcjonerskie wydania filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#141 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.03.2010 - |22:47|

Ups... no to ja ten tego.... ;) ... aż tak się nie wczytywałem co to bo już te filmy mam więc mnie to na razie nie interesi.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#142 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 25.03.2010 - |17:17|

Przed chwilą odebrałam maila z wielką reklamą Władcy Pierścieni na BD, już 9 kwietnia, najbardziej mnie rozwala opis, że to limitowane edycje kinowych wersji :lol: Nie wiem, kto się pokusi na to wydanie :D
  • 0
Dołączona grafika

#143 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 25.03.2010 - |17:38|

Na stronie merlina od dwóch tygodni wisi baner odliczający dni do premiery. ;)

#144 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 25.03.2010 - |20:58|

Ja może tylko dodam, że ponoć Warner przy konwersji dał d..y. Obraz nieostry, kolory nienasycone i za bardzo nie widać różnicy pomiędzy wersją DVD, a Blu-ray. Podnieśli tylko rozdzielczość i na tym ponoć koniec. Najgorzej wygląda pierwsza część, "Powrót Króla" jest dużo lepszy, ale też bez rewelacji. Ogólnie szkoda kasy i tak jak w przypadku "Gladiatora" pewnie wyjdzie wersja poprawiona. Po necie krążą nawet porównania wersji Blu-ray i HDTV, gdzie ta druga wygląda o wiele lepiej, a była przecież puszczana w TV. W każdym razie jest dużo negatywnych komentarzy o tym wydaniu. Jak mi zawalą wersje rozszerzone, to się lekko zdenerwuję <_<
  • 0

#145 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.03.2010 - |21:09|

Jak mi zawalą wersje rozszerzone, to się lekko zdenerwuję <_<

Zawsze wtedy możesz spojrzeć na amazon.de czy Germanie nie wydali Der Herr der Ringe z pl subami na BD. :D
Poza tym jak widać po komentarzach i oni się wkurzyli na bezsensowne wydanie pociętej kinowej wersji Władcy Pierścionków --> http://www.amazon.de...69547489&sr=8-8

Swoją drogą zastanawiające co za kretyni decydują o wydaniach i próbują tak klientów sprowadzić do swojego kretyńskiego poziomu.
Ale jak widać ludzie się nie dają.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#146 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 25.03.2010 - |22:12|

Jak mi zawalą wersje rozszerzone, to się lekko zdenerwuję <_<

[font="Verdana"]Zawsze wtedy możesz spojrzeć na amazon.de czy Germanie nie wydali Der Herr der Ringe z pl subami na BD. :D

Co to da? To będą te same płyty, tylko okładka po niemiecku. No, ale ja wiem, że wersja rozszerzona będzie cacy dopieszczona. Tak musi być; koniec i kropka :mellow:
  • 0

#147 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.03.2010 - |22:25|

Niekoniecznie to samo.
Zauważ, że często bywa tak, że np. tam mają płyty z pl napisami a u nas wyszły "te same" z napisami i z audio.
Czyli jednak nie jest to to sam.
A nawet bywało z czymś tam [już nie pamiętam], że przykładowo Niemcy czy Anglicy mieli całkiem inny transfer obrazu niż reszta wydań i przy tym zaskakująco dobry.
Więc kto wie, może za granicą uda się znaleźć lepsze "polskie" wydanie. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#148 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.03.2010 - |09:45|

Na stronie merlina od dwóch tygodni wisi baner odliczający dni do premiery. ;)

No ta, tylko jeszcze trzeba odwiedzać takie wynalazki, jak merlin i inne :lol: Ja tego nie czynię i nawet już nie pamiętam, z jakiej racji od nich maile dostaje :lol:

tego typu wydania są niczym innym jak łowieniem jeleni, i tak wiadomo, że zawsze znajdą się tacy, co zobaczą napis blu-ray i prawie się posikają ze szczęścia, nieważne, że transfer gorszy niż na DVD - ważne, że na półce stoi BD. Tak samo teraz będą doić Avatara, to sierpniowe wydanie to jakiś śmiech na sali, goły film na BD i DVD, zero dodatków, a chętnych na pewno nie będzie brakować.

Ja czekam razem z Inuki na wersje rozszerzone LOTR, ale przed kupnem i tak poczytam opinie, bo jak będzie transfer lipny, to po co kasę moczyć :D Na Avatara też czekam do listopada :D
  • 0
Dołączona grafika

#149 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.03.2010 - |12:22|

Tak samo teraz będą doić Avatara, to sierpniowe wydanie to jakiś śmiech na sali, goły film na BD i DVD, zero dodatków, a chętnych na pewno nie będzie brakować.

Dokładnie. Filmoutlet już się chwalił, że DVD bije u nich rekordy przedsprzedaży. ;)

#150 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.03.2010 - |12:59|

Bardziej zachęcające wydaje się być pierwsze wydanie Avatara w UK, data premiery 26 kwietnia i chociaż zawartość ta sama, to jednak oprawa bardzo miła dla oka, dostajemy kolorowy steelbook, 4 trójwymiarowe karty i jakiś bajer w stylu "jak przeżyć na Pandorze"

http://www.amazon.co...&pf_rd_i=468294

Jak ktoś już nie może wytrzymać, to przynajmniej może nabyć coś w ładnej oprawie :D

Swoją drogą, poryłam sobie teraz w Internecie za filmem 2012 i się normalnie wkurzyłam po raz milionowy na ten nasz *&*&^$%%^&#$ rynek płytowy, praktycznie wszystkie kraje, do których Polacy zaglądają w poszukiwaniu płyt, UK, Niemcy, Francja, Australia, nawet Korea, Japonia, oczywiście USA i Kanada mają zarówno na DVD jak i na blu edycje specjalne 2-płytowe lub w steelbookach, lub 2-płytowe w steelbookach, w USA nawet wydania 3 i 4-płytowe na BD, wybór ogromny... a my dostajemy jak zwykle ochłap :angry:, tradycyjny śmieć 1-płytowy na DVD, wydanie specjalne 2-płytowe na DVD, ale nie w steelbooku i na zakończenie - 1-płytowy ochłap na blu-ray, na którym są po prostu wciśnięte dodatki z wydania 2-płytowego, oczywiście po selekcji, czyli wywaleniu większości i zostawieniu 2 z dysku 1 i dołożeniu 1 czy 2 z dysku 2. I za to mamy z uśmiechem na ustach zapłacić średnio 100 zł. Jeszcze tylko brakuje do kolekcji informacji, że to BD-25 zamiast 50, wtedy to już bym się chyba na dobre pocięła :angry: Chciałam sobie obejrzeć ten film jeszcze raz z lektorem właśnie z blu-ray, ale krew mnie zalewa, jak pomyślę, że mam zapłacić tyle pieniędzy za takie coś, podczas gdy w USA decydując się na wydanie specjalne blu bez steelbooka człowiek dostaje dwie płyty blu-ray z masą dodatków i do tego jeszcze digital copy na PC i konsole i płaci za całość 80 zł z wysyłką :angry:

No wkurzyłam się :angry:
  • 0
Dołączona grafika

#151 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.03.2010 - |13:35|

wydanie specjalne 2-płytowe na DVD, ale nie w steelbooku

Widziałem dzisiaj w Saturnie, dali je w cienkim digipacku.

#152 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.03.2010 - |14:43|

no taa, na puszkę zabrakło, to dali tekturę ;) I powinni sobie w takim razie zmienić zdjęcia promujące to 2-płytowe wydanie, bo żeby nie wiem jak patrzeć, to z żadnej strony nie przypomina to digipaka, na zdjęciu jest zwykłe plastikowe pudełko... no chyba że nie chciało się im już bawić w fotografowanie digi, bo wypuścili ich ze 100 na całą Polskę, a potem już tylko plastikami będą rzucać :lol:

A zerknąłeś może, Johnass, na cenę wydania blu? Chwilowo nie mam jak się dowlec do Media, a Saturna w ogóle nie mamy :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#153 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.03.2010 - |14:46|

wydanie specjalne 2-płytowe na DVD, ale nie w steelbooku

Widziałem dzisiaj w Saturnie, dali je w cienkim digipacku.

Ja kupiłem to 2DVD i jest ładnie wydane, ale żeby wyciągnąć płytę trzeba się zdrowo namęczyć. Naprawdę pierwszy raz miałem strach czy mi płyta nie pęknie :unsure: Film mi sie bardzo spodobał i teraz poluję na wersję Blu-ray. Upatrzyłem sobie czeskie wydanie w metalowym pudle, bo jest polski lektor i napisy, ale nie wiem jak z tego czeskiego sklepu zamówić; może ktoś mnie oświeci :huh:

Chodzi o to wydanie: 2012 - steelbook

A TUTAJ fotki tego wydania.

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.03.2010 - |14:48|

• 0

#154 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.03.2010 - |14:53|

A zerknąłeś może, Johnass, na cenę wydania blu? Chwilowo nie mam jak się dowlec do Media, a Saturna w ogóle nie mamy :lol:

Nie sprawdzałem, ale pewnie, podobnie jak w empik.com/merlinie, koło 90-100 zł.

#155 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.03.2010 - |14:54|

Nie sprawdzałem, ale pewnie, podobnie jak w empik.com/merlinie, koło 90-100 zł.

W MM w Poznaniu jest 119zł, w Saturnie 109zł. W Chorzowie i Zabrzu za 69zł :lol:
  • 0

#156 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.03.2010 - |15:18|

Zarejestrowałam się na tym filmcity.cz, czeskiego nie znaju, ale tak po omacku udało mi się dodać to do koszyka, wybrać płatność kartą... cena samego BD spoko, bo wychodzi 85 zł, ale przy checkout jest pełno różnych sposobów wysyłki, głównie do Czech i na Słowację i na końcu są do wyboru post to the EU, post to the USA, post to the rest of the world czy jakoś tak... no to wybrałam do EU i mi przydzwonili prawie 750 koron za wysyłkę!!! To cały biznes zamyka się w, bagatela, 200 zł... aż tak zdesperowana nie jestem, żeby dać 200 zł tylko za to, żeby mieć puszkę :blink:

Użytkownik SliderOh edytował ten post 26.03.2010 - |15:19|

• 0
Dołączona grafika

#157 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.03.2010 - |15:31|

Na filmcity.cz najlepiej mieć kogoś znajomego po czeskiej stronie. :)

#158 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.03.2010 - |16:07|

Ja robię tak. Kupuję u nas następnie czekam z pół roku aż na Amazonie stanieje. Ściągam z Amazona przepakowuję płyty i jest OK.
Przykład jak na zachodzie wydają filmy: The Shawshank Redemption (3 Disc Special Edition Box Set)

http://www.amazon.co...69616382&sr=1-4

Na eBay kupiłem nówkę w folii za 37zł z wysyłką gratis.

Użytkownik wergora edytował ten post 26.03.2010 - |16:17|

• 0

#159 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.03.2010 - |16:23|

No i chyba właśnie trzeba będzie tak zrobić, znaleźć u nas ochłap w jak najniższej cenie, a potem upolować puszkę za granicą :) Te 69 zł to jest MAX MAXÓW, jaki jestem skłonna zapłacić za nasze wydanie blu ;)
  • 0
Dołączona grafika

#160 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.03.2010 - |16:25|

Dokładnie. Na Allegro kupiłem Raport Mniejszości 2DVD w fatalnym stanie za 12zł. Na Amazonie nówkę za 20zł plus wysyłka i kapitalnie na półce wygląda.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych