Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#141 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.03.2009 - |13:29|

No nie wiem do tej pory nie widziałem w nowym CW nic co by pobiło stare CW i basta.

Po tym co zobaczyłem w s1 CW każdy inny serial animowany wydaje się byc tylko namiastką prawdziwej rozrywki.

Z ciekawości a ile tych seriali oglądałeś? I czy widziałeś te właściwe i uchodzące za najlepsze jak Batman, Exo Squad itd.

Użytkownik Krusty edytował ten post 01.03.2009 - |13:34|

• 0

#142 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.03.2009 - |20:41|

A ja tak czekam od soboty co by się ktoś pierwszy wypowiedział o nowym odcinku a tu wszyscy się wstydzą ;) to ja zacznę.

1x20

Kontynuacja poprzedniego odcinka tym razem Republika walczy z Separatystami na planecie do której w poprzednim odcinku Jedi starali się utorować drogę poprzez blokadę.
Podobała mi się ta "wymarła" osada, i jak dwójka klonów ją patrolowała ale ten dzieciak to niezbyt mi przypadł do gustu tak samo jak te krwiożercze stworki ganiające klonów. Jedyna dobra scena to ta z pokazem mocy Obi-Wana. :D
No i rozwalił mnie ten super pewny siebie dowódca droidów a szczególnie tekstem "tego nie było w obliczeniach" czy jakoś tak.
W każdym razie w kolejnym odcinku czeka nas rajd na stolicę z tego co pamiętam z sobotniego seansu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.03.2009 - |20:42|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#143 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.03.2009 - |20:52|

No to i ja coś napiszę ;)

Odcinek dosyć fajny. Ale jednak niektóre rzeczy zawiodły. Ten dzieciak taki jakiś niemrawy był. Wątek z nim zmierzał do nikąd. Gdzie w tym wszystkim był Anakin? Nie zdążyli go jeszcze z kapsuły wyciągnąć czy dostał urlop? Ashoka też gdzieś na orbicie zaginęła.

Dowódca droidów przyprawiał mnie o drgawki. Drażnił mnie już w 'Jedi Crash'. Nie wiem kto wpadł na ten pomysł ale nie bardzo mu wyszedł.
  • 0
don't try

#144 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 09.03.2009 - |23:28|

A ja tak czekam od soboty co by się ktoś pierwszy wypowiedział o nowym odcinku a tu wszyscy się wstydzą ;) to ja zacznę.

Wybacz, ale do sieci wyciekły trzy odcinki Wolverine and X-men i sam rozumiesz, że lepsze wypiera gorsze ;)
...
Sam odcinek jak i cała produkcja utrzymują przyzwoity poziom, ale niestety nie jest to, czego oczekiwałem, taki star warsowy standardzie... Może następny z Windu będzie lepszy, ale spodziewam się kolejnej lobotomii postaci(najgorsza rzecz w tym serialu, nikt tu nie pamięta poprzedniego) pewnie Mace zapomni paru fajnych rzeczy podobnie jak Kit zapomniał, że się uśmiecha.

Użytkownik Krusty edytował ten post 09.03.2009 - |23:31|

• 0

#145 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.03.2009 - |21:39|

Mam 2 pytania:
1) czy pojawiło się już pewne info czy będzie s2?
2) Co jeszcze zostało z fabuły do najbliższego filmu?
  • 0

#146 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.03.2009 - |21:45|

Z tego co pamiętam serial ma się dziać na uboczu głównego wątku Wojen Klonów. Lucas raczej nie przewiduje pojawienie się postaci znanych z filmów. Na pewno nie w stałej obsadzie.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#147 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.03.2009 - |22:01|

Jakoś nie bardzo wiem o czym tu piszecie. Ale jeżeli chodzi wam o nowy aktorski serial nad którym pracują to akcja będzie miała miejsce pomiędzy III a IV epizodem. Można się domyślać że skupi się na rebelii. Znanych postaci raczej nie zobaczymy ale wątpię żeby nie pokusili się o zwiększenie oglądalności jakimś wątkiem z Vaderem.
  • 0
don't try

#148 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.03.2009 - |00:03|

Nie chodzi mi o serial animowany. Akurat w uni SW jestem nowa i mam duże postanowienie to nadrobić [1], ale na razie moja wiedza o SW opiera się I-III i dość dawno oglądane IV-VI.

Tak więc co za bardzo nie potrafię sobie wyobrazić gdzie Wojny Klonów się znajdują w fabule. Próbowałem zgooglować jakąś oś fabularną uniwersum, ale nie udało mi się :/

[1] - zna ktoś jakąś bibliotekę w Krakowie gdzie znajdę książki SW, ew ktoś z grogu Kraka mi takowe uzupełni?
  • 0

#149 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 11.03.2009 - |00:30|

Jeśli znasz angielski to najlepsze miejsce to Wookipedia, polska wersja to Biblioteka Ossus. W skrócie dzieją się między bitwą z epizodu II a masakrą separatystów z epizodu III.

Mam 2 pytania:
1) czy pojawiło się już pewne info czy będzie s2?
2) Co jeszcze zostało z fabuły do najbliższego filmu?

1. Tak
2. Nie bardzo rozumiem możesz troche jaśniej, chodzi o to jak ta kreskówka ma się do filmów? Co trzeba przeczytać, obejrzeć by się lepiej orientować w postaciach i wydarzeniach.

Użytkownik Krusty edytował ten post 11.03.2009 - |00:39|

• 0

#150 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.03.2009 - |13:11|

Dołączona grafika

1x21

Akcja już 3 odcinek pod rząd ma miejsce na tej samej planecie Ryloth zamieszkanej przez Twi'lek.
I to mi się właśnie podoba, że nie ma tak jak zwykle z jakąś bitwą ,że jest tylko jednoodcinkowa i heja do przodu ku następnej.
Chyba po raz pierwszy mamy tyle scen z Mace Windu no i gościu fajnie wymiata ale za to żadnej z Obi-Wanem.
Interesujące ,że tak to nazwę były te "krajobrazy" z przepaściami i wąskimi ścieżkami nad nimi. Faktycznie trzeba wiele samozaparcia albo szaleństwa ,żeby się tam pchać takim ciężkim sprzętem. I gdyby nie Jedi to Klonom by się nie udało.
Fajny pomysł z tym plazmowym mostem , wiele chłopaki ryzykowali pchając się na niego i kolejny raz gdyby nie Jedi Windu to Klony by zginęli.
Tym razem gdzieś tam w tle pojawiali się Anakin i Ahsoka w rozsądnej "ilości" i wyszło to odcinkowi na dobre.
Do tego rozbawił mnie ten dowódca droidów który wycyckał tego Wata Tambor , jak się domyślam po końcowej gadce wespół z Dooku.

Tekst odcinka dam również droidom, padł przy pierwszym ataku Mace: "...Powinniśmy się poddać..." czy jakoś tak to poszło jak już prawie na głowach siedział im Windu z Klonami.

kolejny odcinek 1x22 "Hostage Crisis" to już finał tego sezonu a akcja będzie się rozgrywać w budynku Senatu Republiki. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.03.2009 - |13:12|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#151 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.03.2009 - |22:04|

Fajny odcinek pokazali że Windu rządzi ale jakoś nie łapię tej taktyki Jedi. Kampania na Ryloth konsekwentnie posuwa się do przodu a co chwilę dowodzi inny generał. Wolałbym jakąs kooperację zobaczyć. Dla przykładu jak zauważył biku zabrakło Obi Wana.

Szkoda że to już koniec sezonu. Jeszcze jeden odcinek i pewnie poczekamy na drugi sezon do lata jak nie dłużej.
  • 0
don't try

#152 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.03.2009 - |22:21|

Jak różni generałowie.
Od początku głównym całej operacji odbicia planety jest Mace Windu z tego co kojarzę.
I we wcześniejszych odcinkach Obi-Wan i Anakin wciąż konsultowali się z MW.

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.03.2009 - |22:25|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#153 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.03.2009 - |23:14|

No wiem że czepiam się szczegołów ;) Wiem że Windu stoi cały czas na czele operacji ale chodzi mi o to że nie ma w tym kooperacji. Anakin prowadzi atak na orbicie i znika Obi Wan po udanej akcji z poprzedniego odcinka nagle gdzieś zaginął i teraz Windu prowadzi bezpośredni atak. Nie żeby mi się to nie podobało bo akurat koncepcja z nie skupianiem się na jednym głównym bohaterze jest fajna ale trzech głównych bohaterów było by jeszcze lepsze ;)
  • 0
don't try

#154 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 14.03.2009 - |23:31|

Obejrz stare Clone Wars. ;)
  • 0

#155 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.03.2009 - |01:31|

Czyli teraz jest 20 BBY i do końca fabuły (wojen klonów - rozkaz 66) został 1 rok?

A tak apropo odcinka czy w czasie ataku na tych 2 klonów w sterowni mostu zaatakowały nowe modele robotów, czy to może były ci zabójcy z odcinków o złomiarzu i poszukiwaniu R2?
  • 0

#156 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.03.2009 - |06:45|

1x21

1)wiem, że się czepiam;
2)wiem, że to serial dla młodszego widza, ale:

ale scena na początku jak droidy ostrzeliwują tą górską ścieżka woła o pomstę do nieba; mamy przewagę w powietrzu tak no to dzwonimy po wsparcie; łubudubu i nie ma żadnego problemu; może to załatwić myśliwiec, bombowiec, albo nawet jakieś działo o małej mocy z statku na orbicie; ale poziom współdziałania sił jest w tyle nawet za wojskami Francji w 1940, nie mówiąc już o Wehrmachcie z ich Blitzkriegiem;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#157 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.03.2009 - |07:04|

@inwe a czy mnie pamięć nie myli [bo rozumiem, że mówisz o Anakinie i jego eskadrze] ,że oni byli troszkę "zajęci" inną walką w powietrzu?
Tak ja zapamiętałem z tego odcinka, choć zgadzam się, że mało realistyczne ale za to efektowna i dramatyczna była ta strzelanina w tym kanionie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#158 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.03.2009 - |07:29|

@biku1

niekoniecznie mówię o Anakinie; jeśli chcemy wyzwolić jakąś planetę to trzeba chyba wziąć więcej niż 1 eskadrę; choć rzeczywiście scena była widowiskowa i pełna dramatyzmu;

swoją drogą przypomniało to straszliwie film "O jeden most za daleko" kiedy szosą szedł amerykański korpus pancerny, a z lasku na wzniesieniu zamaskowana bateria niemiecka ostrzeliwała amerykańskich żołnierzy; chociaż nie podejrzewam tu jakiegoś inspirowania się tym filmem, jednak mnie uderzyło podobieństwo tych scen;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#159 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.03.2009 - |23:05|

1x22
Nawet nie wiem co się stało. Tak jakoś szybko poleciał ten odcinek że nawet nie zauważyłem kiedy minął. Trochę mnie rozbiło że Anakin stracił swój miecz świetlny i od razu zrobił się taki słaby. Chyba zapomniał w tym odcinku jak się mocy używa. Jest już zapowiedź drugiego sezonu i wygląda na to że doszedł nam nowy złoczyńca, łowca nagród którego imienia nie pamiętam ;) ma jednak taki drażniący elektroniczno chrypkowaty głos. Czyli jak każdy bad guy musi mieć jakąś irytującą cechę za którą nie będziemy go lubić ;)
  • 0
don't try

#160 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.03.2009 - |00:00|

Dołączona grafika

Osz widzę, że zapomniałem opisać ten odcinek po seansie.
Ten nowy, zły to Cad Bane i ciekawie się prezentuje. Skojarzył mi się z C.Eastwoodem z włoskich westernów pewnie przez ubiór i pewność siebie.
W ogóle cały odcinek sprawnie zrealizowany i też miałem wrażenie jakby trwał z 5 minut.
Co do naszego nowego w tym serialu złoczyńcy to widać, że nie tylko z samymi Separatystami będziemy mieli wątki w kolejnym sezonie ale i będzie trochę pobocznych tyle ,że to dopiero zobaczymy jesienią.
Znając temperament Anakina i Ahsoki to nie odpuszczą Baneowi.
Jeśli chodzi o minusy to są dwa: strasznie cienki okazał się Skywalker bez miecza [liczyłem na więcej walki z wykorzystaniem mocy a dał się załatwić jak leszcz jakiemuś knypkowi] oraz wkurzał mnie ten Hutt a już szczególnie jego płaczliwy głosik.
No i w ogóle jak na zakończenie sezonu to strasznie dziwny odcinek, nie wiem może ta ucieczka Zero Hutt miała być jakimś cliffhangerem czy czym ale w ogóle nie wyglądało to na ostatni odcinek.

łowca nagród którego imienia nie pamiętam wink.gif ma jednak taki drażniący elektroniczno chrypkowaty głos.

Ha a widzisz facet Corey Burton w tym odcinku podkładał głos pod 3 postacie - Cad Bane/ Ziro the Hutt/ Shanan Alama.
I Tobie nie pasował Bane a mi Hutt. ;)
W każdym razie jeśli chodzi o aktora podkładającego głos to nie pierwsze jego spotkanie z SW nie wspominając o powalającym ilościowo dorobku zawodowym bo ma niesamowitą ilość
produkcji za sobą ---> http://www.imdb.com/name/nm0123553/

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.03.2009 - |00:02|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych