Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Mentalist

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#141 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.02.2011 - |16:44|

Online oglądam bardzo dużo seriali. A te 2 akurat oglądam w telewizji. Bo ogólnie jak oglądam jakiś serial w telewizji tzn., że nie jest on jakiś super ekstra i np. czekam na emisje serialu (często długo) w TV i potem śledzę jego losy w telewizji. Robię tak ponieważ po obejrzeniu 1 odcinka stwierdzam, że daje sobie spokój, bądź czekam na emisje w TV i zabieram się za lepsze seriale, oglądając je online. Bądź ściągając je. A znając życie (bo nie pierwszy raz będę tak oglądać seriale, w tym momencie tak oglądam "Burn notice" i "The Vampire Diaries", które po 30 minutach emisji jednego, nachodzą na siebie) Jakoś sobie dam radę xD.
  • 0

#142 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 10.02.2011 - |18:49|

Adekwatny pseudonim masz. Trzymam kciuki za Ciebie. ;)

Sezon ogólnie odpowiada mi. Chyba było już wiecej odcinków "głównowątkowych" niż w poprzednim sezonie.
  • 0

#143 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 30.04.2011 - |15:16|

Od 16 maja 2011 roku stacja TVN będzie emitować 2 sezon serialu "Mentalista". Emisja w jak dotąd w poniedziałki o 22:35. Nie wiadomo ile odcinków TVN wyemituje przed wakacjami, aby na wakacje przerwać emisję serialu. Chociaż może emisji nie przerwie. Zobaczymy. A już 9 maja w poniedziałek o 22:35 finał 1 sezonu!

Napisano 09.05.2011 - |23:31|

Jestem po finale 1 sezonu na TVN. Coś powiedziano na temat głównego wątku, coś szło do przodu, ale tak ni jak. Fajnie się oglądało ogółem. Za tydzień 2 sezon.

PS TVN i Canal + mają dobrego lektora, miły dla uszy, ale za to lektor z N jest koszmarny! Nerwica mnie brała, jak jakiś odcinek widziałem i słyszałem ten lektor... xD

A i o ile na TVN mamy 'Czerwonego Johna', to na VOD (N) już jest 'Czerwony Jaś' :) xD.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.05.2011 - |20:53|

• 0

#144 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 20.05.2011 - |20:51|

Finał 3 sezonu świetny, nawet pomimo tego że był bardzo przewidywalny :)
  • 0

#145 Józek

Józek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.05.2011 - |12:40|

No finał super, ale ma być 4 sezon mam nadzieję?
  • 0

#146 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 21.05.2011 - |14:05|

Wyniki oglądalności w USA są bardzo dobre, a 4 dni temu CBS zamówiło kolejny sezon.
  • 0

#147 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 21.05.2011 - |18:00|

4 sezon oczywiście będzie, z resztą SB ma podpisany z CBS kontrakt na 7 sezonów.
Finał świetny, zaskakujący, a jednocześnie kończący prawie wszystkie wątki.
  • 0

#148 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 21.05.2011 - |18:23|

Nie oglądam serialu, ale Kraven to jest coś innego całkien, to jest tzw. "talent deal", nie ma to znaczenia na to czy serial będzie przedłużony czy nie.
  • 0

#149 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 22.05.2011 - |08:59|

Nie oglądam serialu, ale Kraven to jest coś innego całkien, to jest tzw. "talent deal", nie ma to znaczenia na to czy serial będzie przedłużony czy nie.

Wiem i dlatego napisałem, że ma podpisany kontrakt z CBS na 7 sezonów, a nie na 7 sezonów Mentalisty.
Czysto hipotetycznie: jeśli serial skończyłby się po 4 sezonie, to SB ma jeszcze kilkuletni kontrakt ze stacją, na mocy którego mogą "GO" wrzucić do nowej produkcji.
  • 0

#150 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.05.2011 - |19:21|

I.16-23
No cóż dobrnąłem do końca sezonu numer 1, ale muszę powiedzieć, że się na kilku odcinkach zmęczyłem, schemat do bólu, sprawy podobne do siebie, jedynie finał odbiegał i to mocno od niskiego poziomu, zresztą odcinki, gdzie pojawia się Red John są zdecydowanie lepsze od pozostałych.
Z drugiego sezonu nie chce mi się oglądać wszystkich, pamięta ktoś, które epizody warto obejrzeć, jest w nich ślad Red Johna? Dowiedziałem się że 2x8 (wybicie ekipy Bosco), czy któryś jeszcze? Za sezon 6/10, bardzo średnio, ale można co jakiś czas obejrzeć.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#151 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.06.2011 - |15:26|

OD 14 lipca CANAL + będzie emitował 3 sezon "Mentalisty". Emisja serialu w czwartki o 21:00 po 2 odcinki.
  • 0

#152 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.06.2011 - |19:28|

No to po drugim sezonie, poziom podobny jak pierwszy, może jedynie z taką różnicą, że odcinki o Red Johnie były o wiele lepsze, szczególnie 2x8, gdzie zostaje wybita ekipa Bosco, gdzie RJ ma dużą pomoc wewnątrz policji, a także 2x22 i 2x23, gdzie na pierwszy plan wybija się postać psycholog Kristine Fry, której rola nie do końca zostaje wyjaśniona.
Generalnie niestety dużo odcinków bije nieznośnym schematem, gdzie mordercy bardzo prosto się domyślić, odrobinę lepiej niż 1 sezon - 6,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#153 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.07.2011 - |15:40|

The Mentalist s.III
I kolejny serial za mną. Chyba najlepszy sezon póki co "Mentalisty", sporo co prawda słabych odcinków, ale też sporo dobrych, no i główny wątek przeplatał się częściej niż w I i II. Najlepsze odcinki to bez wątpienia oba finałowe (3x23 i 3x24), a szczególnie ostatnie 5 minut, raczej wszystko pozamykane, nie bardzo wiem po co dalej to ciągnąć, no chyba że twórcy mają jeszcze jakąś ciekawą niespodziankę w zanadrzu.
Dobre odcinki to również 3x04, 3x09 i 3x16, gdzie mocno pociągnięta jest historia Red Johna, a bez których oglądanie całości mogłoby być niejasne.
Ogólnie przyzwoity serial, który ma naprawdę mocne momenty i zaskakuje rzadko bo rzadko, ale dość radykalnymi rozwiązaniami. Pytanie tylko czy będzie mi się chciało oglądać 4 sezon, bo zamierzam zrezygnować ze wszystkich procedurali. - 6,5/10 za całość

Użytkownik Macmax edytował ten post 11.07.2011 - |15:41|

• 0

#154 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 08.08.2011 - |10:44|

Zawsze mogą powiedzieć, że to nie był Red John tylko któryś z jego sługusów. A cała sytuacja była testem co zrobi Patrick Jane. Ha przynajmniej obstawiam taki rozwój wydarzeń na sezon 4.
  • 0

#155 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 09.08.2011 - |17:40|

Nie, to na pewno był Red John. Wszelkie prawa opowieści na to wskazują. ;) Patrick Jane pewnie jednak się wykaraska bo powie, że zabił go w samoobronie (w końcu Red John też miał broń).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#156 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 09.08.2011 - |20:55|

Jest też takie prawo, że główny wątek nie może być wyjaśniony przed końcem serialu. W Monku na przykład w ogóle porzucili sprawę morderstwa jego żony przez kilka sezonów, bo inaczej musieliby wyjaśnić ją przed końcem serialu.

Oczywiście jeżeli zdecydują się skończyć z Red Johnem to tylko na plus dla serialu. Dodatkowy plus za to, że nie okazał się on być kimś znanym.

Dodatkowo, jeśli O'Laughlin był wtyczką Red Johna to co z tym mundurowym co zabił współpracowniczkę RJ w sezonie drugim. Też w sumie to wtyczka.
  • 0

#157 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.08.2011 - |07:14|

"Mentalista" wraca do TVN. Emisja od 6 odcinka 2 sezonu w każdy poniedziałek 0d 5.09., ale nie o 22:35 tylko o 23:05.
Więc ja chyba zrezygnuję z tego serialu...
  • 0

#158 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 21.08.2011 - |17:27|

Eee... jest XXI wiek, 2011 rok. Ludzie ciągle oglądają TV na żywo? Nie nagrywając albo nie używając pośrednictwa internetu? :blink:
  • 0

#159 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.08.2011 - |19:08|

Jak serial jest mniej niż przeciętny, to oglądam go w TV, bo w necie wolę obejrzeć inne, ciekawsze seriale. Nie mam mani oglądania wszystkiego w necie. A po za tym, jest dużo ludzi, które ogląda seriale w TV, a dostęp do neta mają.
  • 0

#160 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 22.08.2011 - |10:59|

Wszystkie jakie znam nagrywają, a dopiero potem oglądają. Stąd moje zdziwienie że godzina emisji robi ci jakąkolwiek różnicę.

Użytkownik Magnes edytował ten post 22.08.2011 - |10:59|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych