Skocz do zawartości

Odcinek 072 - S04E02 - Confirmed Dead

• Zamknięty Temat jest zamknięty
351 odpowiedzi w tym temacie

#141 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 09.02.2008 - |16:33|

Mam tylko nadzieje, ze w koncowej fazie serialu tworcy nie zafunduja nam rozwiazania w stylu "chronmy wyspe, bo trzeba tam wybudowac ladowisko dla UFO".
  • 0
Living is easy with eyes closed

#142 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 09.02.2008 - |17:22|

Dobre spostrzeżenie.
Może niedługo Othersi otrzymają staną się daleką przeszłością i historią wyspy (jak Dharma), ekipa Locka stanie się Othersami, zaś ekipa Jacka i ekipa Naomi stanie się Hostiles. Jeżeli taka ciagła zmiana ról ma miejsce od dawna, to tłumaczy, dlaczego nikt na wyspie nie wie o co chodzi. Np Ben zna trochę Dharmę, ale nie wie już np o znaczeniu dymka i stopy.
Brr. Właśnie mnie naszła wizja samotnej, podstarzałej Claire, biegającej z karabinem po dżungli, szukającej Aarona i krzyczącej "to zabiło ich wszystkich! przyleciałam na wyspę Oceaniciem, po dwóch miesącach TO zabiło ich wszystkich.. i Lock zabrał mi Aarona".... :huh:

Już rok temu o tym pisałem.

Użytkownik ris edytował ten post 10.02.2008 - |00:07|

• 0

#143 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 09.02.2008 - |17:23|

Grzebul - wymyśliłeś najlepsze zakończenie Losta jakie kiedykolwiek spotkałem. Serio!

Zakończenie takie nie jest nowym pomysłem.

Użytkownik ris edytował ten post 09.02.2008 - |17:23|

• 0

#144 Mattii

Mattii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.02.2008 - |17:40|

Nieudzielenie pomocy rannym rozbitkom po katastrofie, porwania, w tym dzieci i kobieta w ciąży, pranie mózgu, zlecanie morderstw, dwukrotne usiłowanie morderstwa, morderstwo własnego ojca... Sprawdzałeś dziś, czy masz wszystkie klepki?

Kiedyś był taki film "krytyczna terapia" i tam padło takie zdanie: "czy można zabić jednego człowieka za lek na śmiertelna chorobę"
może Ben ma taki pogląd że "cel uświęca środki" ?
  • 0

#145 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 09.02.2008 - |17:44|

Kiedyś był taki film "krytyczna terapia" i tam padło takie zdanie: "czy można zabić jednego człowieka za lek na śmiertelna chorobę"
może Ben ma taki pogląd że "cel uświęca środki" ?

Witam na forum :)

Nie może, tylko na pewno. Pytanie brzmi: jaki to cel?
  • 0

#146 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 09.02.2008 - |17:55|

ben mówił o nim otwarcie zachowanie wyspy w tajemnicy.A raczej tego co na niej jest: jacoba, świątyni i różnych innych cudów z tej wyspy .

mnie bardziej zaciekawiło co innego.Mianowicie zdjęcie bena .Jak wiadomo przeżył całe życie na wyspie na tym zdjęciu jest z wieku całkiem podobnym do tego w chwili obecnej.I to co mnie tu zastanawiało ,ta gejowska kamizelka jak kasjer z litniska.Od razu przypomniała mi sie na początku 3 sezonu sytyłacja kiedy Lock jeszcze nie odzyskał głosu.Wszedł wtedy do szałasu żeby dostać wizje .W niej ten chłopaczek jego "sługus":P sie pojawił i go oprowadzał po lotnisku chcąc mu pokoazać kto jest w niebespieczeństwie i kogo musi uratować.Wtedy Lock zobaczył jak pasarzerowie z ich lotu stoja przy odprawie był tam said i doktorek.A kontrolował ich właśnie ben.Nie moge sobie przypomnieć jakie wdzianko miał na sobie może tą samą kamizelke co na zdjęciu:P.

Moze szukają winnego katastrofy samolotu(oczywiście nie tyko po to przypłyneli).

Użytkownik Lobo edytował ten post 09.02.2008 - |18:05|

• 0

#147 Mattii

Mattii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.02.2008 - |18:08|

Witam, witam

A co do zapomnianych tajemnic (dymek) to jeszcze mnie interesuje kim jest ekipa poszukiwawcza Penny, tylko ten wątek spadł na dalszy plan.
  • 0

#148 refaim

refaim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 09.02.2008 - |18:23|

Moją uwagę zwróciła reakcja Milesa, gdy dowiedział się, że Jullet "jest stąd". Wyglądał na nieźle wkurzonego na Bena... czyżby znał kogoś ze starej ekipy Dharmy? Nie mogę też rozgryźć czy cała czwórka wiedziała o polowaniu na Bena. Jeśli tak to Charlotte nieźle grała, nie dała po sobie w ogóle poznać, że właśnie spotkała prawdziwy(?) cel ich wyprawy.
I jeszcze jedno spostrzeżenie do pana Abaddona (nie było, przynajmniej nie w tym temacie):

Abaddon (od hebr. אבדון Avaddon - niszczyciel, w wersji greckiej: Apollyon, po łacinie - Exterminans) - pierwotnie inna nazwa szeolu, następnie anioł zagłady opisany w Apokalipsie św. Jana (9,11) jako anioł przepaści, który wyłania się z otchłani jako książę czeluści piekielnych. Także w ogóle anioł czeluści (otchłani).

W Starym Testamencie i innych pismach żydowskich nazwy "abaddon" używa się najczęściej na określenie świata podziemnego – otchłani piekielnej. Nazwa ta jest stosowana zamienne do nazwy szeol, choć rzadziej (zob. Job 26,6; Prz 15,11; 28,8). Według niektórych rabinów jest to najgłębsze miejsce w piekle.

Abaddon występuje w Apokalipsie św. Jana tylko raz (9,11), w wizji piątej trąby, jako król szarańczy i władca czeluści, z dodatkiem greckiego odpowiednika "Apollyon".

Więcej tutaj.

A TO coś dla tych, którzy uparcie twierdzą, że nazywa się on Abidal.

pzdr.
  • 0

#149 Campos

Campos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoSOUTH - EAST

Napisano 09.02.2008 - |18:33|

Mowicie ze Ben siedzi całe zycie na wyspie. Przeciez on mial łodz podwodną wiec chyba mogl opuszczac wyspę co nie?
  • 0

#150 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 09.02.2008 - |18:47|

mógł i właśnie ciekawi mnie czy na bramce kontrolował ich w wizji Locka czy także tak było naprawde i zdjęcie zrobiono mu tam na lotnisku.Nie mam niestety pod ręką odcinka z tym widzeniem locka tak że ciężko mi powiedziec co do jego ubioru.A zdenerwowanie gości na bena wyjaśniało by to że jego obarczają za katastrofe samolotu
  • 0

#151 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 09.02.2008 - |18:55|

Nie moge sobie przypomnieć jakie wdzianko miał na sobie może tą samą kamizelke co na zdjęciu:P.

Moze szukają winnego katastrofy samolotu(oczywiście nie tyko po to przypłyneli).

Jest to odcinek 3x03 konkretnie a wtedy nie miał kamizelki.Dowód
Dołączona grafika I jeszcze dla przypomnienia fotka z 4x02 Dołączona grafika

Mowicie ze Ben siedzi całe zycie na wyspie. Przeciez on mial łodz podwodną wiec chyba mogl opuszczac wyspę co nie?

Napewno sie przemieszczał. Wynika z tego że wcześniej był pracownikiem lotniska. Jednak na tej fotce co pokazuje Miles jest ubrany nieroboczo ale mimo wszystko ten komputer kojarzy mi sie z lotniskiem ;)

Użytkownik Mario4all edytował ten post 09.02.2008 - |19:00|

• 0

#152 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 09.02.2008 - |19:09|

Napewno sie przemieszczał. Wynika z tego że wcześniej był pracownikiem lotniska. Jednak na tej fotce co pokazuje Miles jest ubrany nieroboczo ale mimo wszystko ten komputer kojarzy mi sie z lotniskiem ;)

A mi ten komuter bardziej juz kojarzy sie z box factory, gdzie pracowal Locke.
A Ben nie pracowal nigdy na lotnisku. Zamieszczone zdjecie to nie jego zawod, tylko wizja Locke'a w Swiatyni Potu czy jak to tam bylo (osobiscie nazwalam to po prostu sauna ;) ).
  • 0

#153 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 09.02.2008 - |19:22|

No wiem że to wizja ale może ona coś oznaczać. Może nie zawód bo tutaj sie rozpędziłem trochę ale sam fakt że Ben podróżował z wyspy do świata zewnętrznego i na odwrót co też dodatkowo potwierdza fotka z 4x2. Zakręciłem no ale coś w tym jest :D. Liczę że dostaniemy nieco informacji przy okazji FB Bena którym mają nas uraczyć w którymś odcinku. Btw. http://http://forum....ent/view/238/1/ ;)
  • 0

#154 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 09.02.2008 - |19:27|

Niekoniecznie podrozowal. Na Wyspe przybyl, gdy byl malym chlopce. Potem praktycznie cale zycie zyl na Wyspie razem ze swoim ojcem, ktorego sam zabil podczas czystki. Po co mialby opuszczac Wyspe i pracowac gdzies tam w swiecie, skoro byl prawie krolem Wyspy- nad nim byl tylko Jacob. To zdjecie moze pochodzic z czasow kiedy byl zwyklym "pracusiem" dla Dharmy.
  • 0

#155 t0ni0

t0ni0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.02.2008 - |19:47|

http://http://forum....ent/view/238/1/ ;)

coś pomieszałeś z tym linkiem, raz że podwoiłes "http" a tak w ogóle to nie ma strony o podanym adresie
  • 0

#156 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 09.02.2008 - |19:52|

Jak dla mnie to ona ma to wdzianko Dharmy.

Poza tym ten komputer to chyba pamięta prehistorię. Takich monitorów już dawno się nie używa a tym bardziej w zaawansowanych technicznie US.

Moim zdaniem zdjęcie zostało zrobione na wyspie za czasu De Grottów (na zdjęciu widać kawałek brody i blondynkę za kompem). Jako, że Othersi podróżowali między wyspą a światem zewnętrznym, możliwe że zdjęcie dostało się w nie powołane ręce. Może jakis others wystąpił z szeregów i "sprzedał" Bena?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#157 inosak

inosak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.02.2008 - |20:34|

Czy nikt nie zauważył, że ten monitor nie jest w ogóle podłączony?
  • 0

#158 t0ni0

t0ni0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.02.2008 - |20:49|

Czy nikt nie zauważył, że ten monitor nie jest w ogóle podłączony?

faktycznie na to wygląda, może to zdjęcie to jakaś podróba i tak naprawdę nie przyjechali po Bena :D
  • 0

#159 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 09.02.2008 - |20:56|

coś pomieszałeś z tym linkiem, raz że podwoiłes "http" a tak w ogóle to nie ma strony o podanym adresie

Inaczej bo nie moge wkleic linka tak zeby sie wyswietlal.

Strajk amerykańskich scenarzystów dobiegł końca i w końcu wrócą oni do pracy. To doskonałe wieści dla fanów LOST! Dlaczego?

Scenarzyści Zagubionych lada moment rzucą się w wir pracy. Oczywiście nie ma szans, abyśmy zobaczyli pełny czwarty sezon (16 odcinków), ale jak brzmią pierwszwe doniesienia sezon ten będzie liczył 14 epizodów! To znacznie więcej niż początkowo planowane 8 odcinków!

Jednak, szanse na to, że odcinki 9-14 zostaną wyemitowane bezpośrednio po zakończeniu emisji pierwszych ośmiu są małe. Prawdopodobnie zagoszczą one na antenie ABC w czerwcu. W takim przypadku, sezon piąty prawdopodobnie zostanie wydłużony do 18 odcinków.

Jupii ;)

Niekoniecznie podrozowal. Na Wyspe przybyl, gdy byl malym chlopce. Potem praktycznie cale zycie zyl na Wyspie razem ze swoim ojcem, ktorego sam zabil podczas czystki. Po co mialby opuszczac Wyspe i pracowac gdzies tam w swiecie, skoro byl prawie krolem Wyspy- nad nim byl tylko Jacob. To zdjecie moze pochodzic z czasow kiedy byl zwyklym "pracusiem" dla Dharmy.

Skoro miał taką możliwość łodzią podwodną to czemu nie? W jakich celach tego nie wiem. No i jeśli jak sama mówisz ta fota przypomina ci fabrykę pudełek w której pracował Locke to musiał mieć jakiś powód ku temu że sie tam znalazł. Czasami dochodzi sie tu do szalonych teorii ale cóż taki jest Lost :D
  • 0

#160 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 09.02.2008 - |21:02|

Skoro miał taką możliwość łodzią podwodną to czemu nie? W jakich celach tego nie wiem. No i jeśli jak sama mówisz ta fota przypomina ci fabrykę pudełek w której pracował Locke to musiał mieć jakiś powód ku temu że sie tam znalazł. Czasami dochodzi sie tu do szalonych teorii ale cóż taki jest Lost :D

Locke nie wiedzial, ze wyladuje na Wyspie. To nie byl jego powod, ale jak sam wierzy- przeznaczenie. I nie tylko jego to dotknelo. Nie wierze bowiem, ze to przypadek sprawil, ze tym samolotem lecialy osoby, z ktorych kazda byla w jakis sposob polaczona ze wspolpasazerem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych